Jump to content

Primarul Marius Stan îşi mazileşte "generalii"


dcp100168

Recommended Posts

Primarul Marius Stan îşi mazileşte "generalii"

* Didi Dumitru, fost consilier al primarului Marius Stan, ajuns la cârma Apaterm, nu este singurul care şi-a dat demisia * Pe masa edilului se află, în alb, demisiile tuturor directorilor generali din Primărie, care, în acest moment, sunt evaluaţi * Stan este nemulţumit de performanţele lor şi are de gând să îi schimbe

Primarul Marius Stan a declarat că Didi Dumitru, fostul administrator special de la Apaterm, pe care l-a numit la cârma societăţii după ce i-a fost consilier personal, nu şi-a îndeplinit indicatorii de performanţă. Didi Dumitru s-ar putea însă să nu rămână singurul demisionar pe criterii de neperformanţă. Edilul a anunţat că se află în plin proces de evaluare a directorilor din Primărie şi a respins zvonurile că vrea să-şi schimbe directorii la presiunea PSD.

„Sunt oameni care au intrat într-o echipă şi care au nişte indicatori de performanţă, pe care trebuie să-i atingă. Nu-i ating, facem evaluări din când în când, şi cine se situează sub cerinţe va fi dat deoparte. Da, eu i-am adus în Primărie, am crezut şi cred în ei mai departe, dar faptul că nu şi-au atins nişte indicatori înseamnă că trebuie să lase locul altora. Nu e nicio dramă, nu e nicio vendetă, nimeni nu e bătut în cuie într-o poziţie”, a declarat Stan. Edilul a evitat să spună dacă este nemulţumit de un anume director, afirmând însă că i-au ajuns la urechi nemulţumiri ale cetăţenilor.

Cine se află pe lista neagră

Potrivit informaţiilor noastre, pe masa primarului Marius Stan a ajuns deja demisia lui Silviu Bacalum (foto), liberal, directorul general al Direcţiei Generale de Servicii Publice din Primărie, după ce i-a fost consilier personal edilului. Marius Stan ne-a replicat, însă, că toţi directorii au demisiile, în alb, de când şi-au preluat mandatele de şefi. Şi, mai mult, că vor fi evaluaţi şi directorii societăţilor de interes local, principalul vizat fiind directorul SC Gospodărire Urbană SRL, Eduard Grosu.

Potrivit informaţiilor noastre neoficiale, pe lista neagră a celor care i-au fost consilieri personali lui Marius Stan şi ar putea deveni foştii lui directori se află nu doar Silviu Bacalum, ci şi Radu Dinu, directorul Direcţiei Generale de Infrastructură şi Lucrări Publice din cadrul Primăriei, dar şi social-democratul Ionuţ Pucheanu, directorul Serviciului Public Ecosal. Evaluaţi sunt şi directorul general al Direcţiei de Buget Finanţe, Daniel Stadoleanu, dar şi Adrian Bucur, directorul general al Direcţiei Generale de Dezvoltare. Trebuie spus că niciunul dintre aceştia nu a avut concurenţă atunci când a dat concurs pentru postul de director la Primărie.

Rămâne de văzut care dintre ei va mai rămâne director după evaluarea lui Stan, dar şi cine vor fi înlocuitorii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Director interimar nou la Primăria Galaţi, numit prin dispoziţia lui Marius Stan

Deşi încă nu s-a încheiat evaluarea directorilor generali din cadrul Primăriei municipiului Galaţi, Marius Stan a numit, deja, prin dispoziţie, un nou director interimar la Direcţia Generală de Infrastructură şi Lucrări Publice. După cum am aflat de la purtătorul de cuvânt al Primăriei, Emanuela Turcu, este vorba despre inginerul Marian Petre, şeful Serviciului Reparaţii Străzi din cadrul Direcţiei de Infrastructură şi Lucrări Publice.

Oficial, Petre a fost numit director interimar şi în va ţine locul lui Radu Dinu, în perioada în care acesta se află în concediu. Rămâne de văzut dacă, după revenirea lui Radu Dinu din concediu şi încheierea evaluării, Marian Petre va rămâne director interimar la Direcţia de Infrastructură, având în vedere că şi Dinu, la fel ca şi ceilalţi directori, au, de la începutul mandatului, demisiile semnate în alb pe masa primarului Marius Stan.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

De ce vrea Stan să ia capul şefilor din Primărie

* Dintre toţi directorii generali ai primarului Marius Stan, doar Radu Dinu poate arăta proiecte finalizate: parcul "Viva" şi parcul de cartier din Micro 39 * De numele lui Silviu Bacalum se leagă Festivalul „Dunărea noastră”, pentru care s-au cheltuit 180.000 de euro * Adrian Bucur a prelungit licitaţiile pentru modernizarea Orăşelului Copiilor şi amenajarea a zece locuri de joacă * City-managerul Aurel Vlaicu, exceptat de la analiză?

Până când Marius Stan va încheia analiza activităţii directorilor generali din cadrul Primăriei Galaţi şi va decide dacă şi-au atins sau nu indicatorii de performanţă şi dacă va fi sau nu cazul să facă uz de demisiile semnate de aceştia în alb, vă propunem noi o analiză a ceea ce au făcut sau nu capii Primăriei, în ordinea în care şi-au intrat în pâine.

Adrian Bucur
Primul nou director general din Primărie a devenit, în luna martie 2013, inginerul Adrian Bucur, care a câştigat concursul pentru şefia Direcţiei Generale de Dezvoltare. Trebuie spus că Bucur venea la Galaţi de la Primăria municipiului Bucureşti, unde fusese coleg cu city-managerul Aurel Vlaicu. Pentru un salariu de circa 4.300 de lei net, Bucur şi-a pus semnătura pe diverse proiecte de dezvoltare a Galaţiului, cum ar fi restructurarea urbană prin demolarea garajelor în Complexul Ancora şi Micro 19 sau extinderea la patru benzi, prin expropriere, a străzii Traian. Deocamdată, niciunul dintre cele trei proiecte de anvergură nu s-a finalizat, ba, mai mult, nici măcar nu a trecut de etapa hârtiilor. Bucur este cel care „supervizează” procedurile de licitaţie pentru proiectele mari de investiţii. Potrivit informaţiilor noastre, Adrian Bucur, în calitate de preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru contractul de modernizare a Orăşelului Copiilor, a cerut prelungirea analizei acestora până pe 16 octombrie 2014, în condiţiile în care lupta se duce între doi competitori. Prelungire a cerut şi pentru licitaţia organizată pentru realizarea a zece locuri de joacă în cartierele oraşului.

Silviu Bacalum
La finele lunii aprilie 2013, liberalul Silviu Bacalum, de profesie inginer de mediu, a renunţat la postul de consilier al primarului, devenind funcţionar public, şi a fost numit prin dispoziţia edilului director interimar al Direcţiei Generale de Servicii Publice. Ulterior, avea să câştige concursul pentru acest job, concurând de unul singur. Cu un salariu de circa 2.620 de lei net, Bacalum s-a remarcat în calitate de părinte al Festivalului „Dunărea noastră”, organizat în premieră la Galaţi de Ziua Dunării. Bacalum a întocmit caietul de sarcini pentru licitaţia câştigată de firma bucureşteană Fun Time Production cu exact preţul de licitaţie, 803.466 de lei, fără TVA, nici un ban mai puţin. Bacalum nu a fost deloc deranjat de faptul că bannerul gigant de 286 de metri lungime, care reprezenta întreg parcursul Dunării, de la izvoare până la vărsare, era format din mai multe panouri care serveau şi de paravan şi de gărduţ, dar nici de faptul că în corturile pentru fiecare dintre ţările dunărene nu se găsea nici măcar un produs tradiţional specific acestora!

Radu Dinu
Tot în aprilie 2013, inginerul Radu Dinu a devenit consilierul primarului Marius Stan, iar apoi, prin concurs, directorul Direcţiei Generale de Infrastructură şi Lucrări Publice din cadrul Primăriei. La finele anului trecut, primarul Marius Stan le mărturisea apropiaţilor că este mulţumit de activitatea lui Dinu, în vreme ce Adrian Bucur încă mai are de demonstrat! Radu Dinu este singurul director din Primărie care poate prezenta două proiecte finalizate cu succes: Parcul Viva, transformat dintr-un tăpşan ars de soare în cel mai modern parc al oraşului, şi primul părculeţ de cartier, realizat în Micro 39 de la zero, un proiect pilot ce urmează acum să fie multiplicat în 20 de zone ale oraşului. Trebuie spus că, dintre toţi directorii din Primărie, Radu Dinu are salariul cel mai mic, respectiv circa 2.500 de lei net.

Daniel Stadoleanu
Ultimul intrat în pâine la Primărie a fost economistul Daniel Stadoleanu, care a câştigat postul de director general al Direcţiei de Buget Finanţe la finele lunii octombrie 2013. Stadoleanu este, în Primărie, omul care face şi „desface” bugetele Galaţiului şi avizează costurile investiţiilor şi lucrărilor propuse de Direcţiile de Dezvoltare şi Infrastructură, pentru un salariu de 4.600 de lei net.

Aurel Vlaicu
Venit de la Primăria Bucureşti, Aurel Vlaicu a devenit city-managerul Aurel Vlaicu în iunie 2012, de îndată ce Marius Stan a depus jurământul de primar. Dacă avem în vedere declaraţia edilului „începem evaluarea de sus”, ar trebui să deducem că evaluarea îl vizează şi pe Vlaicu. Mai ales că niciunul dintre proiectele expuse atât de frumos de city-manager - strada Brăilei lărgită cu încă două benzi şi decorată cu fântâni arteziene, cu trotuarele reabilitate, tunel pe sub Dunăre, Drum de Centură extins şi modernizat, o Faleză a Dunării modernizată înainte să plece cu totul în apele fluviului, un centru vechi al oraşului pus în valoare sau măcar apă şi canalizare în „cartierele-cătun” Fileşti şi Barboşi - nu a demarat măcar! Cert este că Vlaicu ridică lunar un salariu mai mare decât al primarului, 7.100 de lei net. Rămâne de văzut dacă Vlaicu intră în evaluarea actuală sau în următoarea şi câţi dintre şefii din Primărie vor ieşi din „curba de sacrificiu”. Şi, evident, cine vor fi succesorii directorilor care vor pleca, precum şi, eventual, ce legături au cu UNPR, noul partid de suflet al primarului Marius Stan.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.