Jump to content

A vrut să se arunce în gol de pe stâlpul de la Praktiker


dcp100168

Recommended Posts

A vrut să se arunce în gol de pe stâlpul de la Praktiker

Un tânăr de 27 de ani s-a urcat pe stâlpul de reclamă de la magazinul Praktiker şi a ameninţat că se aruncă în gol. Trecătorii l-au văzut şi au anunţat imediat autorităţile. „Am fost solicitaţi să intervenim cu autoscara pentru un bărbat care ameninţa că se sinucide. Se pare că acesta avea probleme sociale. A fost convins să coboare de pe stâlpul respectiv şi a fost preluat de poliţişti pentru audieri”, ne-a declarat maiorul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Martorii spun că tânărul a stat pe stâlp aproximativ o oră. „Îl ştim de pe aici, din zonă. A fost dat afară din Centrul de Plasament „Radu Negru” şi nu avea unde să stea. De-aia s-a urcat acolo”, ne-a povestit un gălăţean, care a asista la întreaga scenă.
Povestea a fost confirmată şi de alţi gălăţeni care locuiesc în zona magazinului. „Era supărat că nu are unde să stea şi că nimeni nu-l ia în seamă. Probabil a crezut că dacă se urcă acolo o să îi acorde şi lui atenţie cineva”, ne-a mai spus o doamnă.

Tânărul a coborât până la urmă de bunăvoie de pe stâlp şi a fost preluat de poliţişti. El riscă o amendă pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

I-a mers încă o dată schema...

 

Un gălăţean a vrut să se arunce în gol de pe stâlpul de la Praktiker
Desfăşurare de forţe în zona magazinului Praktiker, după ce un tânăr s-a urcat pe stâlpul de reclamă din curtea magazinului. Gălăţeanul, Ion Matei, în vârstă de 27 de ani, a decis să se urce pe stâlpul înalt de circa 20 de metri pentru că are probleme sociale. Omul nu este la primul astfel de gest, fiind deja cunoscut de autorităţi. Tânărul a stat pe stâlp mai bine de o oră şi a coborât după ce a stat de vorbă la telefon cu un jandarm. Se pare că Ion Matei a fost dat afară din Centrul pentru Persoane fără Adăpost  din subordinea Primăriei Galaţi, pentru că nu a respectat regulile interne.

Supărat că a rămas iar fără un acoperiş deasupra capului, Ion Matei a vrut să atragă atenţia asupra lui, ameninţând că se sinucide. Ameninţarea a pus pe jar toate autorităţile. Pompieri, jandarmi, poliţişti naţionali şi locali, dar şi cadre medicale de la SMURD au venit la faţa locului, pentru a discuta cu tânărul. A fost imediat încercuit perimetrul, astfel încât trecătorii să nu aibă acces în zonă şi au început negocierile. Deşi tânărul susţinea că nu va coborî decât dacă vine primarul, un jandarm a reuşit să-l convingă să coboare. "Am fost solicitaţi să intervenim cu autoscara pentru un bărbat care ameninţa că se sinucide. Se pare că acesta avea probleme sociale. A fost convins să coboare de pe stâlp şi a fost preluat de jandarmi, pentru audieri", ne-a declarat maiorul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Cât Ion Matei a stat pe stâlp, mai mulţi gălăţeni s-au oprit să afle povestea lui. Unii i-au luat apărarea, susţinând că are toate motivele să urce acolo, pentru că nu-l angajează nimeni şi nu are din ce trăi. Alţii, însă, au fost foarte vehemenţi şi i-au transmis că dacă ar vrea să muncească ar găsi unde.
Tânărul a recurs la un gest similar anul trecut, în luna septembrie, când, tot după aproximativ o oră, a coborât de pe stâlp de bunăvoie. Acum, el va ajunge din nou în Centrul pentru Persoane fără Adăpost, însă tot până la prima încălcare a regulamentului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.