Jump to content

Cristian Cristea a fost arestat în Australia pentru meciuri trucate


dcp100168

Recommended Posts

Cristian Cristea a fost arestat în Australia pentru meciuri trucate

Oţelul Galaţi a obţinut luni seară prima victorie în actualul sezon al Ligii I, după ce a trecut cu 2-0 de Rapid. Ambele goluri ale meciului au fost marcate de Cristian Cristea (26 de ani), atacant care a demonstrat reale calităţi de golgheter.Execuţiile sale au fost unele de kinogramă, în special cea de la a doua reuşită. Dacă golul de 1-0 a fost precedat de o preluare pe piept care mai poate fi văzută doar în campionatele puternice ale Europei, cel de-al doilea l-ar face invidios până şi pe Ibrahimovic. Cristea s-a întins excelent la o centrare de pe stânga trimisă de Murgoci şi l-a bătut pe Bornescu pentru a doua oară în meci. Au fost primele două reuşite ale sezonului pentru Cristea, care a adunat în tricoul Oţelului patru meciuri în campionat.
Arestat şi eliberat
În vârstă de 26 de ani, Cristea s-a născut la Bucureşti pe 31.05.1988, dar cariera de fotbalist şi-a început-o în Franţa, la echipa a doua a lui Le Mans. După aceea a trecut în Italia, la Cesena, iar ulterior a mai îmbrăcat tricourile lui US Poggibonsi, Triestina şi Juve Stabia. În 2012 a revenit în România, la FC Snagov, iar mai apoi a trecut şi pe la Viitorul şi FCM Târgu Mureş. În vara anului 2013, Cristea a ajuns în Australia, la Southern Stars, echipă care avea să-l implice în cel mai controversat episod al carierei. 
Atacantul român s-a aflat în mijlocul celui mai mare scandal de meciuri trucate din istoria fotbalului din Australia, orchestrate de cunoscutul mafiot singaporez Raj Perumal. Cristian Cristea a fost reţinut de către autorităţile australiene, alături de alţi şapte jucători de la divizionara secundă Southern Stars şi de antrenorul echipei, Zaya Younan. Poliţia din „ţara cangurilor“ fusese alertată în privinţa partidelor suspecte de către Sportradar, o agenţie de monitorizare a pariurilor, dar şi de stilul de viaţă al fotbaliştilor. Înainte de momentul reţinerilor, mai mulţi dintre fotbaliştii implicaţi postaseră pe conturile de Facebook poze dintr-o vacanţă de vis în Bali. Acest lucru a atras atenţia, în condiţiile în care salariile din eşalonul secund din Australia nu depăşesc 3.500 de euro pe lună. După ce a fost audiat de către anchetatori, fotbalistul român a fost eliberat şi nu a fost înştiinţat că ar mai face obiectul anchetei.

A fost primul român la Antipozi
Ispitit de un agent cu o ofertă de la o echipă din Liga a II-a australiană, plăcut impresionată de CV-ul jucătorului, Cristian Cristea a plecat să dea probe pentru o săptămână. "După două zile de antrenamente şi un meci amical, am semnat. Sincer nu am crezut că voi rămâne să joc în Australia", s-a confesat atacantul pentru ProSport. Cetăţenia franceză a fost cea care i-a deschis drumul românului spre Australia, deoarece în ţara de la Antipozi nu oricine poate obţine permisul de muncă. Cristea deţine paşaportul francez datorită faptului că s-a mutat în Hexagon cu familia, în 1990.
3 selecţii a adunat Cristian Cristea pentru naţionala României U17

prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Oţelul are golgheter crescut în Franţa

* Cristian Cristea este fotbalistul momentului la Oţelul, cele patru goluri marcate de el în campionat aducând echiepi şapte puncte * În vară, a preferat oferta clubului roş-alb-albastru în detrimentul celor din Hexagon

Oţelul Galaţi a obţinut etapa trecută prima victorie în deplasare din actualul sezon al Ligii, învingând cu 1-0 pe Ceahlăul. Golul care a adus trei puncte extrem de importante în contul echipei gălăţene a fost marcat de Cristian Cristea. Atacantul în vârstă de 26 de ani a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, el trimiţând şi de două ori mingea în bară. La cea de-a doua „bară”, a avut o execuţie de excepţie, cu o „scăriţă” de la colţul careului, în bara transversală, la o palmă de vinclu, la doar un centimetru, doi, de o candidatură la cel mai spectaculos gol campionatului.

Şi singura victorie de pe teren propriu, 2-0 cu Rapid, a fost reuşită tot prin golurile sale, la fel cum a fost scos egalul cu Gaz Metan, scor 1-1. Patru goluri, şapte puncte pentru Oţelul! Al cincilea gol al său din acest sezon a fost înscris cu Pandurii, în Cupa României. Pentru aceste reuşite a fost votat de două ori la rând „jucătorul lunii” pe site-ul fanilor roş-alb-albaştri, www.dunareabatrana.ro.

A crescut în Franţa

Cristea s-a născut la Bucureşti pe 31 mai 1988, dar s-a format ca fotbalist în Franţa, unde familia sa a plecat când el avea doar doi ani. Pasiunea pentru sport i-a fost transmisă de tatăl său, fost performer la lupte libere, care-i este cel mai apropiat sfetnic şi totodată cel mai dur critic. „Vorbim foarte des, iar ultima dată mi-a spus să mai dau jos două kilograme”, a mărturisit atacantul. Cariera de fotbalist şi-a început-o la echipa a doua a lui Le Mans, acolo unde şi-a făcut junioratul. După aceea, a trecut în Italia, la Cesena, în Serie B, iar ulterior a mai îmbrăcat tricourile echipelor US Poggibonsi, Triestina şi Juve Stabia. În 2012 a revenit în România, la FC Snagov, iar mai apoi a trecut pe la Viitorul şi FCM Târgu Mureş.

În mijlocul unui scandal de meciuri trucate

În vara anului 2013, Cristea a ajuns în Australia, la Southern Stars, echipă care avea să-l implice în cel mai controversat episod al carierei. Atras de un impresar cu o ofertă de la o echipă din liga secundă australiană, impresionată de CV-ul jucătorului, Cristian Cristea s-a dus în probe pentru o săptămână. „După două zile de antrenamente şi un meci amical, am semnat. Sincer nu am crezut că voi rămâne să joc în Australia", a povestit golgheterul de astăzi al Oţelului cum a ajuns să fie primul român din fotbalul australian.

Acolo s-a trezit în mijlocul unui scandal de proporţii, legat de meciuri trucate. Alături de şapte coechipieri şi de antrenor, a fost reţinut pentru câteva ore de către autorităţi, iar după două ore de audieri a fost eliberat. Ceilalţi fac obiectul anchetei şi acum. „M-au chemat mai mult ca martor şi s-au lămurit că nu am fost implicat, că nu ştiam nimic despre acel subiect”, a explicat fotbalistul.

„E imposibil să retrogradăm”

Acel moment avea să conteze în venirea sa la Oţelul. „Nu mai voiam în Franţa. Aveam oferte de acolo, dar îmi doream revenirea în România. Voiam să o iau de la capăt. Imaginea îmi fusese afectată de episodul din Australia, aveam ambiţia de reveni şi de a-mi demonstra potenţialul. Aveam şansa să joc din nou în Liga I şi nu am ezitat să accept oferta Oţelului, deşi ştiam situaţia grea a clubului”, a mărturisit Cristi Cristea. Nu era complet străin de oraş, iubita sa, cu care are o relaţie de doi ani, fiind gălăţeancă.

Acum, după patru meciuri fără înfrângere, are moralul la cele mai înalte cote. „La cum ne-am prezentat în ultimele cinci meciuri, incluzându-l aici şi pe cel din Cupă, pierdut în prelungiri, este imposibil să nu reuşim evitarea retrogradării. Am jucat de la egal la egal cu echipe de pe primele locuri, au fost momente când le-am fost superiori, asta ne-a dat încredere. Atmosfera este foarte bună la echipă, asta este cel mai important”, a declarat Cristi Cristea.

N-a ratat ocazia de a transmite un mesaj către suporteri: „Vreau să vină cât mai mulţi lângă echipă. S-a simţit când ne-au fost alături, este o plăcere să ştii că oraşul este lângă echipă”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.