Jump to content

Florin Cernat a revenit la Oţelul


dcp100168

Recommended Posts

Florin Cernat ar putea reveni la Oţelul

Oţelul nu a terminat campania de achiziţii. Echipa gălăţeană vrea să dea o mare lovitură chiar înainte de data limită a perioadei de transferuri. Florin Cernat, cel mai tehnic jucător produs de Oţelul este tentat să se întoarcă acasă. Cernat este liber de contract şi a asistat la partida pe care fosta campioană a disputat-o împotriva Rapidului.

Ovidiu Burcă - manager sportiv Oţelul: ,,Suntem în tratative cu Florin Cernat pentru ca el să evolueze la echipa noastră. Eu am jucat cu Florin la Dinamo şi am rămas prieteni pentru că suntem de aceeaşi vârstă. El ne-ar putea ajuta foarte mult cu experienţa uriaşă pe care a acumulat-o peste hotare. Soseşte timpul uneori să trebuiască să te revanşezi faţă de clubul de unde ai plecat în fotbalul mare. Florin a jucat prea puţin la Oţelul şi a sosit vremea să dea o mână de ajutor clubului unde a făcut primii paşi în fotbal. Sper că tratativele să se soldeze cu succes şi Florin să îmbrace în cel mai scurt timp tricoul echipei de la Dunăre."

Florin Cernat ar fi un câştig extraordinar pentru echipa gălăţeană. Marea problemă a înregimentării lui Cernat o reprezintă faptul că mijlocaşul de 34 de ani a avut salarii mari la echipele la care a evoluat. Poate însă că Florin va judeca cu sufletul şi va oferi o mână de ajutor în tentativa Oţelului de a se menţine pe prima scenă a fotbalului românesc.

regionalpost.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

A semnat Cernat

Noua conducere a clubului a început cu dreptul în ochii suporterilor, reuşind să obţină semnătura lui Florin Cernat, gălăţeanul care revine în sfârşit acasă după 16 ani! “Diamantul”, poate cel mai valoros produs al fotbalului gălăţean, va fi prezentat astăzi într-o conferinţă de presă, ce va avea loc la stadionul Oţelul, începând cu ora 13.00! Aşa cum v-a obişnuit, Dunărea Bătrână se va afla la faţa locului şi vă va transmite în direct ce se întâmplă acolo.  

Florin Lucian Cernat s-a născut la Galaţi pe 10 martie 1980. Este mijlocaş de creaţie cu o foarte bună viziune a jocului, fin dribleur şi excelent executant de lovituri libere, penalty-uri, etc. Poate evolua la mijloc atât în centru, cât şi pe banda dreaptă a terenului.

Pe când avea doar 18 ani şi-a început cariera profesionistă la Oţelul Galaţi, după ce a fost unul dintre cei mai promiţători juniori ai clubului nostru. A jucat doar 36 de meciuri în tricoul roş-alb-albastru, timp în care a marcat 5 goluri.

După numai doi ani, a fost transferat la Dinamo, pentru a salva clubul Oţelul de la faliment. Echipa noastră a primit în schimbul lui 700.000 de dolari, reprezentând cel mai scump transfer din Liga I la ora aceea!

După numai un an de stat în capitală a fost cumpărat de Dinamo Kiev, multipla campioană a Ucrainei, iar 8 ani a jucat aici în 130 de meciuri, marcând 31 de goluri şi evoluând de mai multe ori cu succes în UEFA Champions League! "Diamantul" s-a luptat cot la cot cu Real Madrid, a răpus de unul singur cu două goluri pe Bayer Leverkusen în competiţia supremă intercluburi, plus alte nenumărate meciuri în cupele europene, care-l fac unul dintre cei mai experimentaţi români din acest punct de vedere.

A fost împrumutat şi mai apoi vândut la una dintre cele mai titrate formaţii din Croaţia, Hajduk Split, pentru care a jucat alte 53 de meciuri, înscriind 10 goluri.

Din 2010 până în 2013 a evoluat în Turcia la Kardemir Karabukspor, unde a fost liderul echipei şi cel mai apreciat fotbalist de către suporteri. A marcat aici 20 de goluri în 73 de meciuri în toate competiţiile!

A fost transferat apoi de Rizespor, cu care a promovat uşor în prima ligă, Cernat fiind din nou decisiv cu 12 goluri în 36 de meciuri!
În cariera sa a cucerit: Cupa României cu Dinamo, Cupa Croaţiei cu Hajduk Split, 4 Cupe, 3 Supercupe ale Ucrainei cu Dinamo Kiev, echipă cu care a câştigat campionatul în 3 rânduri!

De asemenea, Florin Cernat are 14 prezenţe în naţionala României, pentru care a marcat de 2 ori.

dunareabatrana.ro

 

Mijlocaşul Florin Cernat (34 de ani) este din nou jucător al clubului care l-a format, Oţelul Galaţi. Cernat a semnat din postura de jucător liber de contract un angajament până la sfârşitul sezonului, cu drept de prelungire pe încă un an, dacă Oţelul supravieţuieşte în Liga 1.

prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

"Flo a venit cu sufletul pentru club, pentru oraş, nu pentru bani!"

Florin Cernat a decis să se întoarcă acasă pentru a ajuta Oţelul în cele mai grele momente din istoria clubului, aşa cum marii fotbaliştii aleg să facă pe final de carieră!

“Diamantul” a fost prezentat astăzi într-o conferinţă de presă de către cei doi manageri ai echipei noastre, Ovidiu Burcă şi Cristi Munteanu, oamenii care au vorbit neîncetat cu Cernat şi l-au convins într-un final să semneze cu Oţelul!

- Prima informaţie importantă legată de transferul lui Cernat. Acesta va purta numărul 10 pe tricou aşa cum îi stă bine unui lider de echipă!

Ovidiu Burcă: “Am plăcerea şi onoarea să-l prezint pe Flo Cernat. Nu sunt prea multe de spus în ceea ce-l priveşte, sunt extrem de fericit că am reuşit să aducem un jucător de talia lui, foarte important pentru club şi oraş. Pe lângă un fotbalist am transferat un lider. Îl cunoaşteţi cu toţii… Încă nu e la o formă fizică propice, dar cred că în trei săptămâni lumea îl va putea vedea pe teren! Trebuie să avem răbdare cu el, chiar dacă vorbim de un fotbalist de mare valoare. Sper să ne bucurăm împreună la victoriile echipei noastre.”

Cristi Munteanu: “Am făcut-o şi pe asta! Cernat n-a avut linişte din cauza mea şi a lui Burcă. Am adus diamantul acasă, e cea mai importantă revenire din istoria fotbalului gălăţean. Suntem onoraşi şi bucuroşi că Flo a venit cu sufletul pentru club, pentru oraş, nu pentru bani! El va fi numărul 10 în vestiar. Toată lumea e fericită. Vreau să fac un apel către suporterii gălăţeni, către fanii noştri, să vină alături de noi, la meciul cu CFR. Fără fani nu am exista!”

Florin Cernat: “Am ceva emoţii. M-am întors acolo de unde m-am lansat în fotbal. Aici la club e a doua casă a mea. Am venit cu sufletul aici, în ultima lună îmi lua foc telefonul de la atâtea apeluri. Mă bucur că am semnat şi sperăm ca împreună cu cei de lângă mine şi cu noul antrenor, să facem o echipă bună şi să redresăm situaţia. Personal, nu ştiu cum de s-a ajuns aici, acum 3 ani era sărbătoare, dar ultimii ani nu au fost pe măsură. Aştept şi eu suporterii, pe toţi care iubesc clubul şi vor ca echipa să rămână în prima ligă să vină la stadion. Avem nevoie de public, e un lot tânăr care are nevoie de aportul spectatorilor. Pe această cale rog toţi suporterii ca la următoarele meciuri să vină alături de noi! Sperăm să facem o figură frumoasă. Vin după o vacanţă mai lungă, dar sper ca în 2-3 săptămâni să îmi revin la forma normală şi să intru pe teren pentru că acolo îmi e locul.”

Cristi Munteanu: “Lumea sper că vede eforturile noastre de a redresa această echipă. Cu timpul se vor vedea şi rezultatele, dar fără suporteri nu existăm. Fac apel încă o dată să vină lumea alături de noi la meciul cu CFR. Doar aşa putem creşte împreună. Ne aflăm într-o situaţie dificilă, dar alături de fani putem trece peste obstacole. Venirea lui Cernat e un eveniment pentru tot fotbalul românesc, e la fel de importantă ca revenirea lui Mutu.”

Ovidiu Burcă: “Nu ne ascundem după un nume, la baza acestei mutări a stat raţiunea tehnico-tactică. Cernat e un fotbalist excepţional. Bineînţeles el se identifică cu acest oraş. Vrem ca echipa să se identifice din nou cu comunitatea locală. Avem în plan să punem accent pe Centrul de Copii şi Juniori.”

Florin Cernat: “Am vrut să vin acasă, am declarat şi în urmă cu câţiva ani că dacă mă voi întoarce în România, singurul club la care voi veni să joc va fi Oţelul! Mi-am respectat promisiunea. Încerc să ajut clubul cum pot, pe teren, altfel nu am cum. Sperăm să scăpăm de toate problemele de până acum. Acum am familia aproape, contează mult şi acest aspect. Am semnat pe un an, plus încă un an dacă rămânem în prima ligă. Nu mă sperie presiunea, eu ştiu ce pot. Încă nu am pregătirea fizică pentru a putea juca 90 de minute, dar în 3 săptămâni voi fi în formă. Am nevoie de condiţie fizică acum.”

Ovidiu Burcă: “Suporterii nu trebuie să aştepte de la Florin să rezolve de unul singur un meci. El trebuie pus în valoare de toată echipa. Avem nevoie de o formaţie competitivă. Până mâine veţi afla numele noului antrenor. Nu vrem să ne grăbim, e o decizie foarte importantă pentru viitorul acestei echipe. Tindem să credem că va fi român.”

Florin Cernat: “Am venit să joc la Oţelul, nu mă interesează cine e antrenor. De la echipa naţională mi-am luat gândul demult. Pentru viitor e posibilă şi o carieră de antrenor. Sunt prieten bun cu secundul Florea. Nu m-am gândit încă ce fac după ce închei cariera de jucător. Sper ca în 2-3 săptămâni să intru pe teren, nu ştiu sigur dacă se poate până atunci. O să trag tare de mine la antrenamente. După cum am calculat, cam la meciul cu Steaua aş putea intra. Locul e acelaşi, asta mai era să mute şi stadionul că în rest au făcut tot. Sunt probleme, sperăm să le rezolvăm. Erau probleme şi când am plecat, dar nu ca cele de acum. Facem cu toţii ce putem ca să redresăm situaţia. Dacă vom avea rezultate lumea va veni lângă noi, mă refer la investitori!”         

Cristi Munteanu: “Începând de azi, Florin Cernat e primul căpitan al echipei, când va intra pe teren bineînţeles!”

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Steaua să-şi ia gândul de la el! Florin Cernat vrea să rămână la Oţelul! „Nu vreau să plec!”

După ce au apărut informaţii conform cărora Steaua s-ar interesa de serviciile lui Florin Cernat, care a impresionat prin evoluţiile sale de la revenirea în Liga I sub culorile Oţelului, decarul gălăţenilor a infirmat orice zvon că ar pleca la clubul bucureştean.

„Nu vreau să plec de la Oţelul! Am venit la Galaţi să joc, nu să stau 3 luni şi să plec. Dacă am acceptat să vin aici, aici voi muri. În România voi juca doar la Oţelul! Poate că nu mă cunoaşteţi prea bine, dar eu mă ţin de cuvânt. Vreau să fie clar că îmi doresc să joc la Oţelul, am venit să ajut echipa aşa cum pot”, a spus Cernat în cadrul unei conferinţe de presă.

Referitor la echipa naţională, Cernat a spus că şi-a luat gândul de la o eventuală convocare, dar nici n-ar refuza dacă va fi selecţionat. „De la echipa naţională mi-am luat gândul. Lotul e făcut deja, joacă bine, au relaţii de joc bune şi nu ştiu dacă ar avea rost să ajung acolo. Eu mă concentrez doar pe ce e aici la Galaţi, mai avem cele două meciuri în campionat care sunt foarte importate”, a spus Cernat.

Florin Cernat, în vârstă de 34 de ani, a acumulat 14 selecţii la echipa naţională în perioada 2002-2004.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.