Jump to content

Tone de legume confiscate de poliţişti la Matca


dcp100168

Recommended Posts

Tone de legume confiscate de poliţişti la Matca

Comercianţii din zona Matca - Tecuci au fost verificaţi şi controlaţi de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Galaţi. În urma acestor controale, la care au participat şi jandarmi, au fost indisponibilizate şi ridicate în vederea confiscării 16.597 de kilograme de legume. Marfa, în valoare totală de 16.600 de lei, a fost confiscată de la comercianţii care nu au putut prezenta documente legale.

Poliţiştii nu au fost primiţi foarte bine de comercianţii din zonă, aceştia devenind recalcitranţi, motiv pentru care a fost nevoie şi de intervenţia luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, care au asigurat ordinea şi liniştea publică. Cei vizaţi de control s-au plâns că nu îşi pot desfăşura liniştiţi activitatea, fiind verificaţi foarte des de poliţişti.

În atenţia oamenilor legii, care au în vizor eradicarea evaziunii fiscale, nu s-au aflat însă doar comercianţii din zona Matca - Tecuci, ci şi cei care îşi vând marfa în pieţele gălăţene. „În urma organizării unui filtru rutier pe Calea Prutului, poliţiştii au depistat un bărbat de 34 ani, care transporta cu un autoturism 592 kilograme de legume (morcov, ceapă şi roşii) destinate comercializării, pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă”, ne-a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Şi în acest caz a fost dispusă confiscarea mărfii, comerciantul fiind sancţionat contravenţional conform Legii nr. 12/1990 republicată.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Ce cretini.. daca omul e producator si se duce cu marfa-n piata, care e problema!? Ce asigura statul fermierilor mici in schimbul asa-ziselor certificate de producator si a altor taxe inepte pe care le impun in piete?

Link to comment
Share on other sites

Pe cat e de cretina masura, pe atat e de neluat in seama. In conditiile in care pe samsarii din piete nu-i trage nimeni la raspundere, nici statul nu le impune vreun impediment administrativ de genul asta. In schimb agricultorilor le impun acest certificat de producator (de parca vorbim de productie industriala ce trebuie tinuta sub control strict, nu de o activitate desfasurata de la aparitia rasei umane incoace), care, in cele din urma, nu foloseste la nimic, nemaipunand la socoteala faptul ca foarte multi dintre agricultori sunt oameni in varsta, care nu-si permit, nu sunt informati si nici nu sunt incurajati in vreun fel in sensul de a se pune la punct. Dar ce pretentii sa avem de la SIF, cand Galatiul a fost aproape 25 de ani focar de evaziune fiscala? Asa s-au ajuns gunoaiele din fruntea politicii si administratiei, iar ei continua sa-si "faca treaba".

Edited by riaji
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.