Jump to content

Emil Jula revine la Oţelul!

Recommended Posts

Posted

Emil Jula revine la Oţelul

Noul manager general al Oţelului, Ovidiu Burcă, a anunţat în exclusivitate la Lider Sportiv de la ProFM Lider FM faptul că a bătut palma cu atacantul Emil Gabriel Jula (34 de ani), fostul golgeter al echipei roş-alb-albastre între 2006 şi 2008, care a adus apoi 700.000 de euro clubului de la Dunăre prin transferul la Energie Cottbus, acolo unde a fost coleg chiar cu Burcă!

Gabriel Emil Jula s-a născut pe 3 ianuarie 1980 la Cluj-Napoca și a început fotbalul la Universitatea din localitate. A mai jucat în ordine pentru Oţelul Galaţi, Energie Cottbus, MSV Duisburg, Anorthosis Famagusta, VfL Osnabrück, Ceahlăul Piatra Neamț şi din nou acasă la Universitatea Cluj, de unde revine acum la noi.
Emil Jula e un atacant masiv, la cei 1,92 m pe care îi măsoară. E genul de vârf de careu, fără viteză sau dribling, însă cu mobilitate, joc aerian și un extraordinar simț al porții.
În 2006-2007, cu 14 goluri, a fost golgeterul formaţiei roş-alb-albastre, aportul său la calificarea în Cupa UEFA Intertoto, de pe locul 5 în campionat, neputând fi pus la îndoială. Jula a fost poate cel mai bun executant de lovituri de pedeapsă din istoria Oţelului, el ratând o singură dată un astfel de procedeu, dar trebuie precizat că şi atunci a revenit imediat şi a încheiat faza cu gol! “Gulliver” a jucat timp de două sezoane la Oțelul Galați, totalizând 65 de meciuri și 31 de goluri înscrise în Divizia A, cu o medie superbă de aproape un gol la două meciuri! Mai mult, chiar şi în doar 4 meciuri de Cupa României a marcat de alte 3 ori…
De asemenea, a participat în Cupa UEFA Intertoto, marcând 3 goluri în 4 meciuri și obținând primul trofeu din istoria clubului nostru, la care aportul său a fost unul imens. Poate cel mai important gol înscris pentru Oțelul e cel din “infernul” de la Trabzon, unde Jula închidea tabela la 1-2 în minutul 88, marcând dintr-un penalty pe care tot el l-a scos! Golul său a consfinţit victoria în dublă manşă contra unei formaţii mult mai valoroase pe hârtie, cea a Trabzonsporului, şi aduce Oţelului primul trofeu din istorie!
Toate golurile pe care le-a înscris pentru echipa noastră i-au adus un binemeritat loc în istoria gloriilor clubului, în sezonul 2007/2008, cu 18 goluri înscrise fiind foarte aproape de titlul de golgeter al României! Din aceste motive, Dunărea Bătrână l-a trecut pe Jula în rândul celor 50 de legende ale clubului la 50 de ani de la fondarea Oţelului.

Emil Jula (pe când evolua în Bundesliga): “N-o să uit niciodată echipa şi oraşul care m-au consacrat. Cei doi ani petrecuţi la Oţelul au fost extraordinari.”

dunareabatrana.ro

Posted

Oţelul Galaţi a reuşit trei transferuri importante!

Noii oficiali ai celor de la Oţelul Galaţi, Ovidiu Burcă şi Cristi Munteanu, au rezolvat azi trei transferuri fulger.

După ce a ratat împrumutul la Concordia Chiajna, Răzvan Grădinaru (19 ani) va juca pînă la sfîrşitul sezonului la Oţelul Galaţi.

Pe lîngă acesta, Emil Jula (34 de ani) şi Iulian Popa (30 de ani) sînt de astăzi jucătorii gălăţenilor şi vor să facă tot posibilul pentru a evita retrogradarea în acest sezon.

Primul a mai jucat în perioada 2006-2008 la Oţelul, înainte de a se transfera la Energie Cottbus în Germania.

Poziţiile pe care evoluează cei 3: Răzvan Grădinaru - mijlocaş ofensiv, Emil Jula - atacant, Iulian Popa - mijlocaş ofensiv

gsp.ro

Posted

Încă doi străini, în vizorul Oţelului

FC Oţelul a pus ochii pe jucători de la Steaua, după ce s-a înţeles deja cu formaţia bucureşteană pentru împrumutul lui Răzvan Grădinaru pentru un sezon. Pe lângă Grădinaru, oficialii Oţelului doresc să-l repatrieze şi pe Ionuţ Neagu, mijlocaşul gălăţean plecat la Steaua pe 500.000 de euro în urmă cu un an.

De asemenea, noii conducători, Ovidiu Burcă şi Cristian Munteanu, au mai perfectat alte două transferuri: Emil Jula şi Iulian Popa (FC Braşov). Jula revine la Galaţi, după ce a fost golgheterul Oţelului în urmă cu şase ani.
Oficialii Oţelului nu se opresc aici şi sunt în discuţii avansate şi cu doi jucători străini. Nici pista Cernat n-a fost abandonată, luni fiind aşteptat un răspuns de la mijlocaşul de 34 de ani.
Cert este că pe lângă aducerea celor trei, Grădinaru, Jula şi Popa, cel puţin încă doi jucători vor mai veni la Oţelul în perioada următoare.

presadegalati.ro

S-a renunţat la Onwuachi (plecat mai demult), Vasile Gheorghe, Ivan Pecha şi Pungă, dar şi la Emanuele Sebanani şi Emir Kucukakgul, care nici nu semnaseră cu Oţelul.

„FC Oţelul Galaţi anunţă încetarea colaborării cu jucătorii Vasile Gheorghe, Benjamin Onwuachi, Ivan Pecha şi George Pungă. Clubul nostru regretă această măsură, dar este nevoit să o aplice pentru a-şi putea atinge obiectivele sportive şi financiare, respectiv construirea unui lot competitiv în scopul menţinerii în Liga I şi încadrarea în bugetul asumat prin planul de reorganizare”, se arată în comunicatul oficial al FC Oţelul.

Posted

Faţă de începutul sezonului (4-3-2-1): Vlasie (Abraham) - Cojoc (Marus), Mişelăricu (Moglan), Pecha (Sipovici, Miron), D.Popescu (A.Rusu) -  Avdic (V.Gheorghe), Karlik (S.Cucu, Ikeng), S.Ilie (Murgoci) - Onwuachi (Stoian), Zaharia (Chipirliu, Pungă) - Cristea (Tudorie, Ciftci),

Oţelul arată acum cu totul altfel: (4-2-3-1) Plopeanu (Hotoboc, Vlasie, Abraham) - Cojoc (Marus), Mişelăricu (Moglan), Sipovici (Miron), Murgoci (D.Popescu, A.Rusu) -  Karlik (Milea), S.Cucu (Bârlădeanu) - Avdic (Grădinaru, Adăscăliţiei), I.Popa (Stoian, T.Stan), Zaharia (S.Ilie) - Cristea (Jula, Tudorie)

Posted

Oţelul a transferat doi jucători portughezi

Numărul transferurilor la Oţelul a crescut la cinci în ultima săptămână, odată cu obţinerea acordului cu cei doi mijlocaşi portughezi. Cei doi au ajuns deja la Galaţi şi de mâine vor intra în programul echipei. De altfel, tot mâine va avea loc şi prezentarea lor oficială, alături de Jula, Grădinaru şi Popa. Iată o scurtă prezentare a celor doi jucători:

Ruben Brigido - este un mijlocaş central de 23 de ani, legitimat ultima oară la Maritimo, formaţie din prima ligă portugheză. În ultimul sezon a bifat opt prezenţe pentru Maritimo, plus alte 11 la echipa secundă, aflată în liga a doua. A reuşit să marcheze de două ori pentru formaţia satelit.

Helder Luis Tavares - este un mijlocaş de 24 de ani, care poate fi folosit pe mai multe posturi în compartimentul median. A jucat 39 de partide în sezonul precedent la Beira Mar, în liga a doua din Portugalia, toate ca titular! A reuşit să marcheze un gol în ultimul sezon.

dunareabatrana.ro

Posted

Actualizare: (4-2-3-1) Plopeanu (Hotoboc, Vlasie, Abraham) - Milea (Cojoc, Marus), Karlik (Mişelăricu, Moglan), Sipovici (Miron), D.Popescu (Murgoci, A.Rusu) - Brigido (Bârlădeanu), Tavares (S.Cucu)  - Avdic (Grădinaru, Adăscăliţiei), I.Popa (Stoian, T.Stan), Zaharia (S.Ilie) - Cristea (Jula, Tudorie, Ciftci)

Ar mai putea pleca Hotoboc şi Ciftci, ar mai putea sosi Cernat

Posted

Astăzi, într-un meci amical, fără spectatori, Oţelul Galaţi - Metalosport Galaţi 3-1 (2-1). Au marcat: Jula, Tudorie şi Popa, respectiv, Blănaru.

FC Oțelul Galați a învins FC Metalosport Galați, scor final 3-1 (2-1 la pauză), în amicalul disputat miercuri, 10 septembrie 2014, de la ora 17:30, pe Stadionul Oțelul.

Jula, proaspăt revenit la Oțelul, a deschis scorul în minutul 24, iar Tudorie a mărit rapid avantajul echipei noastre, ducând scorul la 2-0 în minutul 27. Trei minute mai târziu, Metalosport a obținut o lovitură de la 11 metri, iar Blănaru l-a învins pe portarul Plopeanu. La pauză, scorul era 2-1 pentru Oțelul. Imediat după reluarea partidei, în minutul 48, Iulian Popa, nou legitimat la țelul, a înscris în poarta lui Costea și a dus scorul la 3-1, acesta fiind și rezultatul final al amicalului.

FC Oțelul Galați (prima repriză): Plopeanu (Hotoboc, min. 35) – Mișelăricu, Miron, Cucu, Murgci – Karlik, Milea, Zaharia, Adăscăliței – Tudorie, Jula

FC Oțelul Galați (repriza a doua): Hotoboc (Abraham, min. 60) – Avdic, Cojoc, Miron (Rusu, min. 71), Popescu – Tavares, Stan (Bârlădeanu, min. 71), Popa, Grădinaru (Brigido, min. 71) – Ciftci, Stoian.

FC Metalosport Galați: Costea – Blănaru, Popa, Sandu, Cireașă – Smadu, Negoescu, Tudose, Dumitrașcu – Tache, Mihu

Au mai intrat: Matei, Petcu, Boubătrân, Manea, Lupu, Frunză, Manolache, Toma.

Arbitru: Adrian Cojocaru (Galați).

fotbalclubotelul.ro

Posted

Prezentarea noilor transferuri

Ovidiu Burcă (manager sportiv Oţelul): “Am plăcerea să-l prezint pe Jula, un fotbalist important care a făcut multe pentru acest club şi pentru acest oraş. Sincer, nu mi-a fost prea greu să-l aduc la Oţelul, ştiam că are o sensibilitate pentru acest club. Purtăm de mult timp discuţii cu el, îl cunoaştem cu toţii. Chiar dacă are 34 de ani e motivat să facă treabă şi sunt convins că va reuşi.”

Cristi Munteanu (team manager Oţelul): “Jula nu mai are nevoie de nicio prezentare aici în Galaţi. Ne bazăm pe profesionalismul său, iar cei tineri au ce învăţa de la el.”

Emil Jula: “Sunt puţin emoţionat, m-am întors la echipa unde am avut cea mai frumoasă perioadă din cariera mea. Am aceptat fără să ezit pentru că vreau să pun umărul la redresarea echipei. Am încă motivaţie şi plăcerea de a juca fotbal. Întotdeauna îmi va fi dor şi de antrenorul “Grig”, datorită lui am plecat la mai bine în Germania. Am avut şansa să joc în Bundesliga alături de mari fotbalişti.”

Ovidiu Burcă (manager sportiv Oţelul): “Iulian Popa este un fotbalist pentru care am insistat foarte mult să vină alături de noi. Îl cunoşteam, are un caracter deosebit, sunt convins că ne va ajuta foarte mult. La nivelul talentului pe care îl are poate reuşi mai mult faţă de ceea ce a făcut până acum. Are tot sprijinul nostru să-şi demonstreze la Oţelul Galaţi adevarata sa valoare.”

Cristi Munteanu (team manager Oţelul): “Am jucat împotriva lui Popa şi i-am simţit potenţialul. Acum are şi maturitatea necesară să ne ajute. Sunt convins că în momentul în care va fi apt 100% fizic ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivul.”

Iulian Popa: “Sper să obţinem rezultate frumoase, avem o echipă tânără, sper să îmbinăm exuberanţa tinereţii cu experienţa noastră. Sunt fericit că sunt aici şi vreau să demonstrez că îmi merit locul. M-am antrenat cu preparator fizic în ultima perioadă, urmează să decidă antrenorii dacă merit să joc. Voi  da maximum când voi intra pe teren!”

Ovidiu Burcă (manager sportiv Oţelul): “Helder Tavares e un jucător pe care, din fericire, am reuşit să-l aducem într-o scurtă perioadă de timp. E un mijlocaş box to box, face foarte bine ambele faze, aleargă peste 12 kilometri în fiecare meci, a fost căpitan la Beira Mar. E un tip ambiţios, foarte aşezat, care vrea să dovedească în România că poate ajunge la un nivel foarte înalt. Oţelul e provocarea de care are nevoie.” 

Helder Tavares: “Sunt fericit că am ajuns aici şi că pot juca în afara Portugaliei. E o provocare foarte mare pentru mine. Acum vreau să răsplătesc încrederea acordată şi să ajut clubul să revină unde a fost, iar pentru asta o să muncesc din greu. O ştiu pe Oţelul de când a jucat în Liga Campionilor cu Benfica. A fost prima oară când am auzit de acest club.”

Cristi Munteanu (team manager Oţelul): “Brigido e un jucător pentru care eu şi Ovidiu am pierdut nopţi întregi ca să-l urmărim. Ne-a interesat şi caracterul său, valoarea e incontestabilă. A jucat în prima ligă portugheză, e ca argintul viu. Am muncit foarte mult cu Ovidiu şi oamenii din club pentru a îmbunătăţi calitatea valorică a echipei. Sper că se pot integra cei doi portughezi în scurt timp. Mi-a plăcut de Brigido pentru că are viteză şi pune osul la bătaie. A jucat şi în Cupa UEFA. Deşi are doar 23 de ani, are deja experienţă la un nivel înalt. E agresiv, are explozie bună. Aveam nevoie de cineva ca el în ultimii 30 de metri.”

Ruben Brigido: “Vreau să mulţumesc Oţelului pentru că mi-a oferit oportunitatea de a juca în prima ligă din România. E un club pe care l-am urmărit ştiu mai multe despre el după meciurile din Champions League. Sper să mă adaptez rapid şi să ajut echipa să ajungă din nou în Liga Campionilor!”

Ovidiu Burcă (manager sportiv Oţelul): “Grădinaru e un tănâr la care noi ne-am gândit mult. Unul dintre tinerii de mare talent ai acestei ţări, e un fotbalist de viteză, cu explozie... Anul trecut a marcat 3 goluri în Liga Campionilor la categoria sub 19 ani. Are potenţial mare. La Oţelul ne dorim să facem lucrurile profesionist. E o provocare şi pentru noi, este un tânăr talentat, ne poate ajuta în acest an cât este împrumutat şi îmi place să cred că îi va marca şi lui cariera."

Cristi Munteanu (team manager Oţelul): “Atât timp cât Reghecampf a avut curaj să-l trimită în luptă, e clar că este valoros.”

Răzvan Grădinaru: “Am venit să-mi demonstrez mie că pot face faţă în Liga I şi vreau să ajut Oţelul să se redreseze sportiv. N-am venit la un club mic, ci la un club care îşi merită locul în faţă. Nu depinde de mine după un an dacă rămân aici sau nu, ci contează cum se înţeleg cluburile.”

dunareabatrana.ro

Posted

FC Oţelul Galaţi şi-a prezentat noile achiziţii

FC Oțelul Galați a legitimat cinci noi jucători la sfârșitul perioadei de mercato: mijlocașii Răzvan Grădinaru, Hélder Tavares, Rúben Brígido și Iulian Popa, precum și atacantul Emil Jula. Cei cinci au fost prezentați oficial, miercuri, 10 septembrie 2014, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Stadionul Oțelul.

Răzvan-Toni-Augustin Grădinaru, în vârstă de 19 ani, 1,80 m înălțime, s-a născut pe 23 august 1995 la Zimnicea (Teleorman) și evoluează pe postul de mijlocaș dreapta. Unul dintre cei mai talentați jucători din România la ora actuală, Grădinaru a fost legitimat la Dinamo și apoi la Steaua, de unde a fost împrumutat la AFC Fortuna Poiana Câmpina și acum la Oțelul Galați, pentru un an.

Rúben Luís Maurício Brígido, în vârstă de 23 de ani, 1,72 m înălțime, s-a născut pe 23 iunie 1991 în Leiria (Portugalia) și joacă pe postul de mijlocaș central. Un jucător de mare talent, care a debutat în prima ligă portugheză luptând contra echipelor de top și a jucat în cupele europene, Brígido și-a făcut junioratul la União Serra, Sporting CP, Fátima, CADE și União Leiria. La Leiria a debutat la seniori, iar din 2012 a evoluat la CS Marítimo.

Hélder Luís Lopes Vieira Tavares, în vârstă de 24 de ani, 1,80 m înălțime, s-a născut pe 26 decembrie 1989 în Lisabona (Portugalia) și evoluează pe postul de mijlocaș central. Un maratonist desăvârșit, un jucător care aleargă în medie peste 12 kilometri în fiecare meci, Tavares a crescut la Moscavide, jucând apoi la Atlético Tojal, Clube Desportivo Portosantense, Pinhalnovense și Beira-Mar.

Iulian Popa, în vârstă de 30 de ani, 1,70 m înălțime, s-a născut pe 20 iulie 1984 la Victoria (Brașov) și joacă pe postul de mijlocaș ofensiv. Un fotbalist de mare caracter, foarte talentat, care are numeroase apariții în Liga I și multe de arătat, Popa a debutat în Liga a III-a, la Viromet Victoria, evoluând apoi la echipe din Liga a II-a și din Liga I: Forex Brașov, CSM Râmnicu Vâlcea, Voința Sibiu și, din 2012, la FC Brașov.

Emil Gabriel Jula, în vârstă de 34 de ani, 1,92 m înălțime, s-a născut pe 3 ianuarie 1980 în Cluj-Napoca și evoluează pe postul de atacant. El vine la Oțelul Galați de la Universitatea Cluj, echipa la care și-a făcut junioratul și la care a debutat în 1998. Jula revine acasă să pună umărul la redresarea din punct de vedere sportiv a Echipei, după ce a mai evoluat sub culorile Oțelului în perioada 2006-2008. După această experiență, el a plecat în Germania, la Energie Cottbus, evoluând apoi pentru MSV Duisburg, Anorthosis Famagusta, VfL Osnabrück, Ceahlăul Piatra Neamț și, din 2014, din nou la U Cluj.

fotbalclubotelul.ro