Jump to content

Bursă din partea Nadiei pentru o gimnastă din Galaţi

dcp100168

Recommended Posts

Bursă din partea Nadiei pentru o gimnastă din Galaţi

Fundaţia ”Nadia Comăneci”, cu sprijinul mărcii Dormeo, a acordat bursa ”10 pentru gimnastică” unui număr de 10 tinere sportive. Proiectul ”10 pentru gimnastică” îşi propune să sprijine tinere gimnaste cu rezultate bune atât la sport, cât şi la învăţătură, dar care din cauza situaţiei financiare precare a familiei, riscă să nu poată continua antrenamentele.

Bursele au o valoare de câte 100 de euro lunar fiecare, pe perioada viitorului an şcolar 2014-2015.

Au primit burse următoarele gimnaste: Ioana Stănciulescu (CS Farul Constanţa), Beatrice Butunoi (CSS Galaţi), Ana Puiu (CSS Gimnastică Focşani), Anne Micu (CSS 2 Bucureşti), Larisa Scarlat (CSM Oneşti), Collen Tătaru (SCM Bacău), Gianina Dan (CSS 1 Timişoara), Alicia Moroşan, Camelia Anghel şi Bianca Dorobanţu (toate trei de la CSA Steaua Bucureşti).

O gimnastă de 10 din Galaţi

O gimnastă din Galaţi se numără printre cele zece fete alese de campioana Nadia Comăneci să primească o bursă pentru a continua să practice acest sport. Beatrice Butunoi are 13 ani şi face gimnastică de zece ani. De aproape doi ani este la lotul naţional, iar acum se antrenează în campusul de la Deva. Spune că îi plac toate aparatele, dar că s-a ataşat foarte mult de două dintre ele, unde şi excelează.

Beatrice Butunoi - gimnastă: "Am două aparate favorite, bârna şi solul, la bârnă m-am calificat în finală la Oneşti şi la sol că am luat medalia de aur şi îmi place să mă mişc pe sol, să dansez, să fac liniile acrobatice".

Daniela Vultur - mama gimnastei: "Era un copil foarte, foarte energic. Era un copil care, în momentul când ieşea afară aveam nevoie de cel puţin două trei persoane care să o păzească. Văzându-i energia şi bineînţeles elasticitatea, făcea prin casă ca toate... animăluţele, m-am gândit că ar fi bine să o îndreptăm către un sport unde să îşi arate toate abilităţile".

Nadia Comăneci este convinsă că între cele zece fete selectate în cadrul programului se află şi viitoare campioane mondiale şi olimpice.

Gimnastele selectate în acest program vor primi lunar 100 de euro. Ele au fost alese din zeci de sportive care erau la un pas să renunţe la marea performanţă din motive financiare.

digi24.ro