Jump to content

Plecări în masă de la PP-DD la UNPR

dcp100168

Recommended Posts

Plecări în masă de la PP-DD la UNPR

Toţi consilierii locali ai PP-DD, alături de cei judeţeni şi o serie de simpli membri ai partidului, în frunte cu Picu Roman (directorul Cantinei de Ajutor Social), s-au înscris, vineri, în UNPR.

Singurul ales din cadrul Partidului Poporului Dan Diaconescu care a rămas pe baricade şi nu şi-a trădat electoratul este, conform informaţiilor noastre, Simona Hapeci - consilier judeţean.

viata-libera.ro

Cadoul UNPR pentru Picu Roman. Chebac şi Stan îl fac şef pe fostul ucenic al lui Durbacă

Fostul PP-DD-ist Picu Roman, directorul Cantinei de Ajutor Social şi unul dintre oamenii de încredere ai primarului Marius Stan, se află „în cărţi” pentru a prelua şefia Organizaţiei Municipale a UNPR, condusă, în prezent, de consilierul local Vergiliu Vals.

Potrivit unor surse, deputatul Eugen Chebac (şeful UNPR Galaţi) şi l-ar fi dorit în fruntea organizaţiei pe primarul Marius Stan, însă acesta din urmă l-ar fi recomandat pe Picu Roman, cedându-i astfel locul fostului discipol al conservatorului Eugen Durbacă.

Conform informaţiilor noastre, pe lângă cele câteva zeci de membri pe care Picu Roman le-ar fi transferat la UNPR, acesta ar fi pus la dispoziţia progresiştilor şi sediul din Ţiglina I al Partidului Poporului, acolo urmând să funcţioneze de altfel organizaţia municipală condusă de acesta.

Surse din mediul politic susţin că Marius Stan va deveni, în curând, prim-vicepreşedinte al UNPR Galaţi.

viata-libera.ro

• 3 weeks later...

Simona Hapeci a preluat conducerea PP-DD Galaţi

Consilierul judeţean Simona Daniela Hapeci este noul preşedinte al organizaţiei gălăţene a Partidului Poporului – Dan Diaconescu. Aceasta a preluat conducerea formaţiunii politice pe data de 23 septembrie, după ce Picu Roman (fostul preşedinte), împreună cu susţinătorii săi din partid au trecut în barca UNPR, graţie Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului Ponta, care încurajează traseismul politic. „În ciuda faptului că unora le place să creadă că PP-DD la Galaţi s-a desfiinţat şi au grijă să împrăştie astfel de minciuni, vă pot spune că nu am dispărut, iar noul nostru sediu se află pe strada Română, la numărul 10”, ne-a declarat consilierul judeţean Simona Hapeci.

viata-libera.ro

• 2 weeks later...

Dan Diaconescu, în "moarte clinică" la Galaţi. Simona Hapeci a ales să fie independentă

Partidul Poporului–Dan Diaconescu stă să îşi dea duhul la Galaţi. Consiliera judeţeană Simona Hapeci, preşedintele interimar al filialei gălăţene a formaţiunii politice, a ales să părăsească partidul şi să devină independentă. Fosta PP-DD-istă, sătulă de „inconsecvenţa” politicienilor aflaţi la cârma partidelor, şi-a înregistrat deja la Consiliul Judeţului opţiunea, aşa cum prevede OUG 55 privind migraţia aleşilor locali.

Odată cu plecarea Simonei Hapeci, PP-DD încetează să mai existe în Consiliul Judeţului, la fel cum s-a întâmplat şi în Consiliul Local, după ce membrii de partid ai lui Diaconescu s-au înscris în UNPR. „Din respect pentru partidul care m-a propulsat în politică doresc să nu-mi argumentez plecarea mea ca şi consilier independent motivând inconsecvenţa politică a celor care au administrat partidul până în prezent, deoarece cunoaştem cu toţii proverbul românesc „ce-şi face omul singur, nici dracul nu poate desface”. Dar, rămasă fără organizaţie judeţeană şi fără legitimitate, după plecarea tuturor consilierilor locali şi judeţeni din partid, nu am avut de ales şi am trecut independentă”, ne-a declarat Simona Hapeci.

Consiliera judeţeană a afirmat că noul statut îi va oferi posibilitatea să îşi păstreze verticalitatea, fără să fie nevoită să suporte presiuni din partea unor lideri politici centrali. „Din această postură o să am ocazia să fiu imparţială, să nu depind de directivele unui partid anume şi să rămân alături de principiile mele cu care voi putea pune în aplicare proiectele asumate faţă de cetăţenii care m-au votat. Voi pune pe primul loc interesul naţional şi cel civic, militând permanent pentru respectarea legii şi a unui alt mod de a se face administraţie. Cred că a venit timpul să ne identificăm liderii ce ne pot reprezenta cu onoare, indiferent de poziţia lor politică. Spiritul de turmă trebuie eradicat dacă ne dorim un viitor mai sigur”, ne-a spus Simona Hapeci.

Conform informaţiilor noastre, Simona Hapeci ar fi fost ofertată, în această perioadă, de o serie de formaţiuni politice, printre care PNL şi PSD.

viata-libera.ro