Jump to content

Belgian ţepuit din "iubire" cu 250.000 de euro


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Belgian ţepuit din "iubire" cu 250.000 de euro

Povestea francezului ţepuit cu 200.000 de euro de o gălăţeancă se repetă. De data asta, un belgian a rămas fără 250.000 de euro, după ce o tânără, în vârstă de 20 de ani, a reuşit să-l convingă să-i trimită bani în diverse conturi.

Cristina V. l-a cunoscut pe Marc Florent  B., în vârstă de 51 de ani, în  vreme ce practica prostituţia în Belgia. Bărbatul s-a îndrăgostit de gălăţeanca noastră, care, astfel, a reuşit să-l convingă să-i transfere câteva sute de mii de euro, cu promisiunea unei viitoare căsătorii. Când şi-a văzut sacii în car, tânăra şi-a adus aminte că are şi inimă şi i-a spus belgianului că nu-l iubeşte, că nu mai vrea să se mărite cu el şi i-a cerut s-o lase în pace.

De aici şi până la plângerea penală a mai fost doar un pas şi, imediat ce gălăţeanca a contestat măsurile impuse de procurori, povestea a ajuns în plan public, dosarele fiind înregistrate pe portalul instanţelor.

Înşelăciune în formă continuată şi spălare de bani

De altfel, procurorii au pus-o deja sub urmărire penală, acuzând-o de înşelăciune în formă continuată şi spălare de bani. Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Galaţi, procurorul Liliana Istrate, ne-a confirmat acest lucru.

"Ajutată de mai multe persoane, în perioada mai 2013 - iunie 2014, a indus în eroare, prin promisiuni de căsătorie nereale şi prin prezentarea unor oportunităţi de afaceri nereale în România, persoana vătămată B. Marc Florent, cetăţean belgian, determinând-o să-i vireze în conturile bancare deschise în România pe numele său şi pe numele unor persoane apropiate, suma de aproximativ 250.000 de euro, pe care a folosit-o pentru achiziţia unor autoturisme de lux, pentru construirea unor imobile şi pentru nevoi personale", ne-a declarat procurorul Liliana Istrate.

Parchetul a instituit controlul judiciar pentru tânără, care nu are voie să plece din ţară, dar şi măsuri asiguratorii, punând sechestru pe un autoturism de lux. Tânăra a contestat atât controlul judiciar, cât şi sechestrul, având termen la instanţă pe 22 septembrie, în ambele dosare. În această poveste au mai fost angrenate cel puţin două persoane. Daniel R. a ajutat-o cu deschiderea unui cont la o bancă, unde belgianul a trimis 42.000 de euro, iar Dorin Nicolae S. este cercetat după ce, anul acesta, în iulie, l-a făcut pe belgian să trimită într-un cont 7.000 de euro, spunându-i că pentru a recupera BMW-ul Cristinei trebuie să mituiască nişte poliţişti.

Şase ani de închisoare - sentinţa într-un caz similar

Cazul este similar cu cel petrecut în 2009, când francezul Claude Francois Poujol s-a îndrăgostit de Alexandra Diana Hatvani, care l-a determinat să-i trimită 195.000 de euro. Francezul a făcut povestea publică, spunând că şi-a lăsat soţia şi pe cei doi copii pentru frumuseţea Alexandrei, pe care a cunoscut-o într-un club din Spania şi cu care spera să întemeieze un cămin. A vândut tot ce avea în Franţa şi a venit în Galaţi, cu speranţa să-şi cumpere un apartament, o maşină şi să-şi deschidă o agenţie imobiliară. După ce i-a transferat banii în conturi, tânăra l-a anunţat că i-a lăsat 2.000 de lei ca să se întoarcă în Franţa pentru că ea nu mai vrea nimic de la el.

Parchetul a trimis-o în judecată în 2011 şi trei instanţe au trecut prin acest dosar, condamnând-o pe Hatvani la şase ani de puşcărie. Cum tânăra a avut şi un complice, acesta s-a ales cu doi ani de închisoare, dar pentru că avea o restanţă de doi ani, dintr-o sentinţă anterioară, a împuşcat patru ani de carceră. Sentinţa în procesul lui Hatvani a rămas definitivă în decembrie 2012.

Rămâne de văzut cum va evolua acest al doilea dosar al ţepuirii sentimentelor unui străin - belgian, de data asta - faţă de o gălăţeancă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Fosta iubită a belgianului are averea sub sechestru

După ce procurorii i-au pus sub sechestru o parte dinte bunuri, Cristina V. a contestat această măsură la Tribunal. De câteva termene însă, tânăra nu a avut cu cine se judeca din cauză că nu a fost prezent fostul iubit, belgianul despre care Parchetul susţine că fata l-ar fi ţepuit cu aproape 250.000 de euro. De asemenea, în dosar figurează şi o societate, care la ultimul termen nu a fost corect citată.

Următoarea întâlnire în instanţă va avea loc pe 5 noiembrie. Potrivit procurorilor, belgianul i-a făcut plângere penală fostei sale iubite. Cei doi s-au cunoscut pe vremea când tânăra practica prostituţia în Belgia. Cristina i-a promis că se va căsători cu el şi l-a convins să-i trimită bani în România pentru deschiderea unei afaceri. După ce belgianul i-a trimis în diverse conturi circa 250.000 de euro, i-a spus să o lase în pace pentru că nu-l mai iubeşte. Procurorii au stabilit că banii omului s-au dus pe construirea unor imobile, pe cumpărarea unei maşini şi pe diverse nevoi personale ale tinerei. Interesant de văzut este cum se va soluţiona acest dosar penal, care se află în plină anchetă.

Urbea noastră a mai avut o astfel de „poveste de iubire” între un francez şi o tânără gălăţeancă. Istoria de amor s-a lăsat cu o ţeapă de 195.000 de euro, dar şi cu o condamnare la şase ani de puşcărie pentru fată, şi la doi ani, pentru complicele ei. Pentru că acesta mai avea un rest de pedeapsă, potrivit legii, i s-a adunat la ce primise şi aşa a ajuns să stea după gratii patru ani.

Rămâne de văzut cum se va tranşa în justiţie povestea belgianului ţepuit de un sfert de milion de euro, ţinând cont că acum există multe modalităţi, inclusiv împăcarea părţilor, graţie noului cod penal.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

O prostituată şi-a escrocat iubitul belgian de peste 190.000 de euro

După modelul deja patentat de o tânără din Galaţi, care îşi escrocase iubitul francez cu 195.000 de euro, o altă gălăţeancă a repetat isprava, de această dată cu un bărbat din Belgia.

Cristina Alina Vrabie a plecat în 2013 în localitatea Antwerp, Belgia, pentru a practica prostituţia, unde a cunoscut un bărbat în vârstă de 50 de ani. Belgianului i-a căzut cu tronc gălăţeanca şi a continuat să o viziteze la stabilimentul unde practica prostituţia, iar femeia, observând că bărbatul învârte sume mari de bani, s-a gândit să profite de pe urma lui. Cristina Alina Vrabie i-a ţinut isonul belgianului, când acesta i-a propus să se căsătorească cu ea şi să se mute în Galaţi, iar în schimb bărbatul a început să îi ofere diverse sume de bani, pe care i-a folosit pentru rezolvarea unor probleme personale, dar şi pentru achiziţia unor bunuri. Gluma s-a îngroşat, când belgianul a acceptat să vină la Galaţi, unde tânăra i-a arătat un teren viran, unde ar fi urmat să îşi construiască o casă şi o spălătorie auto, pe care urmau să o cumpere şi să o administreze.

În luna mai 2014, Cristina Alina Vrabie l-a convins pe iubitul ei să îşi vândă apartamentul pe care îl deţinea în localitatea Aarschot din Belgia, iar din tranzacţie au rezultat 210.000 de euro. După un plan bine pus la punct, gălăţeanca a înneput să îi ceară sume mari de bani, pentru a achiziţiona un apartament şi a deschide o afacere. Tânăra a primit mai întâi 150.000 de euro, iar apoi încă 27.000 de euro, ultima sumă de bani fiind folosită pentru a-şi cumpăra un autoturism marca BMW. De menţionat este că anterior belgianul îi mai transferase alţi 15.000 de euro, pentru ca gălăţeanca să îşi cumpere un ceas Rolex, lucru care, evident, nu s-a mai întâmplat.

Belgianul s-a prins finalmente că este folosit doar ca o sursă de bani şi nimic mai mult, motiv pentru care a făcut plângere penală împotriva iubitei. Pusă în faţa evidenţei, Cristina Alina Vrabie a recunoscut ce făcuse şi s-a împăcat cu iubitul său belgian, dar acest lucru s-a întâmplat prea târziu, astfel că tânăra a fost trimisă în judecată zilele trecute de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi pentru înşelăciune în formă continuată şi spălare de bani, riscând peste cinci ani de închisoare, dacă va fi găsită vinovată.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Telenovela dintre o gălăţeancă şi un belgian. Acceptarea cererii în căsătorie costă 200.000 de euro

* În timpul anchetei procurorilor, Cristina Vrabie s-a împăcat cu belgianul pe care l-a înşelat, pentru a scăpa de judecată * Dosarul a ajuns în instanţă doar pentru spălare de bani, nu şi pentru înşelăciune

Gălăţeanca Alexandra Diana Hatvani a ajuns după gratii în baza unei sentințe judecătorești, rămasă definitivă în decembrie 2012. Judecătorii au condamnat-o pe femeie la şase ani închisoare, după ce l-a înşelat pe francezul Claude Francois Poujol, obţinând de la el 195.000 de euro. La aproximativ trei ani de la rămânerea definitivă a sentinţei de condamnare, judecătorii gălăţeni sunt nevoiţi să judece un alt caz similar. De data aceasta este vorba despre un belgian, care, în speranţa unei relații cu o frumoasă gălăţeancă, şi-a vândut tot ce avea în ţara natală.

Telenovelă începută în 2013

Povestea a început în anul 2013. Protagoniști sunt gălăţeanca Cristina Vrabie şi belgianul Marc Florent  B., în vârstă de 51 de ani. Bărbatul a cunoscut-p pe Cristina chiar în ziua în care a împlinit 50 de ani. Dorind să îşi facă un cadou, belgianul a mers la prostituate. A ales-o pe Cristina, cu care a continuat relaţia pentru trei luni de zile, timp în care s-a îndrăgostit de ea. Tânăra a speculat imediat acest aspect şi i-a propus belgianului să o ia de nevastă şi să se mute la Galaţi, pentru a-şi deschide o afacere şi pentru a-şi construi o casă.

Puţin câte puţin, până la o mică avere

La începutul relaţiei, belgianul i-a dat Cristinei sume mici de bani pentru ca aceasta să îşi rezolve câteva probleme ale membrilor familiei ei şi pentru a cumpăra diferite bunuri. Pentru a-l convinge pe belgian de intenţiile sale, gălăţeanca l-a invitat de mai multe ori pe acesta în România, unde i-a închiriat o cameră de hotel şi un apartament. „În perioada şederii în România, inculpata a deplasat persoana vătămată în mai multe locuri din municipiul Galaţi, arătându-i un teren viran pe care urmau să-şi construiască o casă şi o spălătorie, pe care urmau să o cumpere şi să o administreze”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

După ce i-a arătat aceste lucruri în Galaţi, Cristina s-a întors în Belgia unde a locuit cu bărbatul până în mai 2014. Atunci l-a convins pe belgian să îşi vândă apartamentul contra sumei de 210.000 de euro. „După tranzacţie, inculpata şi-a făcut anumite cumpărături, întorcându-se în România. Ajunsă în ţară, inculpata i-a solicitat persoanei vătămate să-i transfere diferite sume de bani (în euro) pentru construcţia casei şi pentru preluarea/deschiderea afacerii”, mai precizează procurorii gălăţeni.

Astfel, bărbatul i-a virat într-un cont bancar suma de 150.000 de euro, bani ce urmau a fi folosiţi pentru construcţia casei şi pentru preluarea spălătoriei auto.

Mai mult decât atât, la rugamintea Cristieni, belgianul a mai trimis 27.000 de euro într-un cont deschis pe numele lui Daniel Roiniţă, un prieten de-al fetei. Banii au fost folosiţi pentru cumpărarea unei maşini de lux. Autoturismul a fost cumpărat de la Dorin Slavu.
Pe parcursul anchetei, procurorii au descoperit şi faptul că belgianul i-a trimis Cristinei, în 2013, 15.000 de euro în contul lui Roiniţă, bani ce urmau a fi folosiţi pentru cumpărarea unui ceas. Banii au fost însă folosiţi în cu totul alt scop, ceasul nefiind achiziţionat.

Plângere penală

După ce şi-a văzut sacii în car sau, mai bine spus, banii în cont, Cristina i-a spus belgianului că nu îl iubeşte, că nu vrea să îi fie soţie şi că vrea să fie lăsată în pace.

Belgianul însă i-a făcut fetei plângere penală, iar pe fir au intrat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese faptul că cei doi s-a împăcat la începutul anului 2015. Astfel, misiunea procurorilor a devenit şi mai grea, dar asta nu înseamnă că au clasat în totalitate dosarul. Cristina Vrabie a fost trimisă în judecată pentru spălare de bani, dar nu va răspunde penal pentru infracţiunea de înşelăciune. Tot procurorii au dispus că vor menţine controlul judiciar impus gălăţencei, măsură care a fost aprobată şi de instanţă, dar şi sechestrul asigurator asupra autoturismului cumpărat cu banii proveniţi din înşelăciune, bun pentru care anchetatorii au solicitat confiscarea.

Cristina Vrabie va fi cercetată în continuare de procurorii gălăţeni, care au dispus disjungerea cauzei cu privire la o altă infracţiune de spălare de bani, din cauza banilor obţinuţi de tânăr de la belgian şi folosiţi la construcţia unei case.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Tânăra care şi-a escrocat iubitul belgian nu va face închisoare

Tribunalul Galaţi a condamnat-o ieri la trei ani de închisoare cu suspendare pe o  tânără din Galaţi, trimisă în boxa acuzaţilor după ce s-a jucat cu sentimentele unui belgian şi l-a lăsat fără bani. În plus, instanţa a obligat-o şi să presteze 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii pentru Primăria Galaţi (înfiinţare şi întreţinere spaţii verzi).

Cristina Alina Vrabie a plecat în 2013 în localitatea Antwerp, Belgia, pentru a practica prostituţia, unde a cunoscut un bărbat în vârstă de 50 de ani. Belgianului i-a căzut cu tronc gălăţeanca şi a continuat să o viziteze la stabilimentul unde practica prostituţia, iar femeia, observând că bărbatul învârte sume mari de bani, s-a gândit să profite de pe urma lui. Cristina Alina Vrabie i-a ţinut isonul belgianului, când acesta i-a propus să se căsătorească cu ea şi să se mute în Galaţi, iar în schimb bărbatul a început să îi ofere diverse sume de bani, pe care i-a folosit pentru rezolvarea unor probleme personale, dar şi pentru achiziţia unor bunuri. Gluma s-a îngroşat, când belgianul a acceptat să vină la Galaţi, unde tânăra i-a arătat un teren viran, unde ar fi urmat să îşi construiască o casă şi o spălătorie auto, pe care urmau să o cumpere şi să o administreze.

Cotiza ca un adolescent naiv

În luna mai 2014, Cristina Alina Vrabie l-a convins pe iubitul ei să îşi vândă apartamentul pe care îl deţinea în localitatea Aarschot din Belgia, iar din tranzacţie au rezultat 210.000 de euro. După un plan bine pus la punct, gălăţeanca a început să îi ceară sume mari de bani, pentru a achiziţiona un apartament şi a deschide o afacere. Tânăra a primit mai întâi 150.000 de euro, iar apoi încă 27.000 de euro, ultima sumă de bani fiind folosită pentru a-şi cumpăra un autoturism marca BMW. De menţionat este că anterior belgianul îi mai transferase alţi 15.000 de euro, pentru ca gălăţeanca să îşi cumpere un ceas Rolex, lucru care, evident, nu s-a mai întâmplat. Belgianul s-a prins finalmente că este folosit doar ca o sursă de bani şi nimic mai mult, motiv pentru care a făcut plângere penală împotriva iubitei.

Pusă în faţa evidenţei, Cristina Alina Vrabie a recunoscut ce făcuse şi s-a împăcat cu iubitul său belgian, dar acest lucru s-a întâmplat prea târziu, astfel că tânăra a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi pentru înşelăciune în formă continuată şi spălare de bani. Judecătorii au dispus confiscarea autoturismului marca BMW şi a sumelor de 650 de lei şi 1.030 de euro, care fuseseră depuse la CEC pe numele tinerei.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Cum a scăpat basma curată o prostituată după ce şi-a escrocat iubitul belgian cu 195.000 de euro

O tânără din Galaţi, Cristina Alina Vrabie, trimisă în judecată după ce l-a jucat pe degete pe iubitul său din Belgia, lăsându-l sărac lipit, are toate motivele să fie fericită. Curtea de Apel Galaţi a achitat-o ieri de acuzaţia de spălare de bani, ridicând şi sechestrul asupra unor sume de bani şi a unui autoturism, marca BMW, ce se presupune că a fost cumpărat cu banii iubitului.

Tribunalul Galaţi a condamnat-o iniţial la trei ani de închisoare cu suspendare pe Cristina Alina Vrabie pentru spălare de bani şi a obligat-o să presteze 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii pentru Primăria Galaţi (înfiinţare şi întreţinere spaţii verzi). Instanţa superioară a considerat însă că nici măcar aplicarea unei pedepse cu suspendare nu se mai justifică şi a achitat-o pe tânără.

Cristina Alina Vrabie a plecat în 2013 în localitatea Antwerp, Belgia, pentru a practica prostituţia, unde a cunoscut un bărbat în vârstă de 50 de ani. Belgianului i-a căzut cu tronc gălăţeanca şi a continuat să o viziteze la stabilimentul unde practica prostituţia, iar femeia, observând că bărbatul are sume mari de bani, s-a gândit să profite de pe urma lui.

Cristina Alina Vrabie i-a ţinut isonul belgianului, când acesta i-a propus să se căsătorească cu ea şi să se mute în Galaţi, iar în schimb bărbatul a început să îi ofere diverse sume de bani, pe care i-a folosit pentru rezolvarea unor probleme personale, dar şi pentru achiziţia unor bunuri.

Gluma s-a îngroşat când belgianul a acceptat să vină la Galaţi, unde tânăra i-a arătat un teren viran, unde ar fi urmat să îşi construiască o casă şi o spălătorie auto, pe care urmau să o cumpere şi să o administreze.

Prostit ca un adolescent

În luna mai 2014, Cristina Alina Vrabie l-a convins pe iubitul ei să îşi vândă apartamentul pe care îl deţinea în localitatea Aarschot din Belgia, iar din tranzacţie au rezultat 210.000 de euro. După un plan bine pus la punct, gălăţeanca a început să îi ceară sume mari de bani, pentru a achiziţiona un apartament şi a deschide o afacere. Tânăra a primit mai întâi 150.000 de euro, iar apoi încă 27.000 de euro, ultima sumă de bani fiind folosită pentru a-şi cumpăra un autoturism marca BMW. De menţionat este că anterior belgianul îi mai transferase alţi 15.000 de euro, pentru ca gălăţeanca să îşi cumpere un ceas Rolex, lucru care, evident, nu s-a mai întâmplat.

Belgianul s-a prins finalmente că este folosit doar ca o sursă de bani şi nimic mai mult, motiv pentru care a depus plângere penală împotriva iubitei. Pusă în faţa evidenţei, Cristina Alina Vrabie a recunoscut ce făcuse şi s-a împăcat cu iubitul său belgian, dar acest lucru s-a întâmplat prea târziu, astfel că tânăra a a ajuns în boxa acuzaţilor pentru înşelăciune în formă continuată şi spălare de bani.

În urma deciziei de achitare, judecătorii de la Curtea de Apel Galaţi au ridicat ieri şi sechestrul instituit iniţial pe un autoturism, marca BMW, şi a sumelor de 650 de lei şi 1.030 de euro, care fuseseră depuse la CEC pe numele tinerei.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Şi-a pus iubita să ţepuiască un client

Dosarul gălăţencei Alina Vrabie, care a fost acuzată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi de săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, a ajuns la final, tânăra fiind achitată de judecătorii Curţii de Apel Galaţi.

Cu toate acestea, în timpul anchetei, procurorii gălăţeni au descoperit o altă problemă şi au extins astfel cercetările. Astfel, după ce au anchetat-o pe Alina Vrabie cu privire la faptul că a înşelat un cetăţean belgian cu suma de 250.000 de euro, inducându-l pe acesta în eroare că se va mărita cu el, procurorii au descoperit că planul tinerei a fost de fapt conceput de cel care se prezenta ca fiind iubitul său. În acest context, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi l-au anchetat pe Gheorghe Ţinor, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la înşelăciune în formă continuată, proxenetism şi spălarea banilor. Acestea sunt infracţiunile pentru care Gheorghe Ţinor a şi fost recent trimis în judecată.

Activitate infracţională începută în 2010

Procurorii gălăţeni susţin faptul că Gheorghe Ţinor, care nu avea nicio sursă de venit, a început, încă din 2010, să racoleze fete pentru practicarea prostituţiei. Bărbatul le spunea fetelor că le ia în căsătorie ori le promitea venituri materiale imediate. Printre fetele racolate, susţin anchetatorii, se afla şi Alina Vrabie. La scurt timp după ce s-au cunoscut, Ţinor spunându-i fetei că s-a îndrăgostit de ea, cei doi s-au mutat împreună. După ce fata a împlinit 18 ani, cei doi „îndrăgostiţi” au plecat la Madrid. Aici urma ca ea să practice prostituţia, iar din banii câştigaţi urmau să îşi cumpere o casă în Galaţi, în care să locuiască după căsătorie.

Din Madrid în Belgia

După o scurtă perioadă de timp, cei doi s-au mutat în Belgia, unde locuia şi fratele lui Gheorghe Ţinor. Şi aici, tânăra a început să practice prostituţia, „întrucât autoritatea exercitată de inculpatul Ţinor Gheorghe asupra sa şi modul de manipulare al acestuia au condus la aservirea totală şi la inocularea convingerii practicării prostituţiei ca un mod de viaţă”, susţin procurorii.

Banii câştigaţi din prostituţie erau expediaţi prin Western Union către diferite persoane apropiate lui Ţinor.

În timp ce practica prostituţia în Belgia, Alina Vrabie l-a cunoscut pe cel pe care urma să îl ţepuiască de bani. Bărbatul respectiv apela frecvent la serviciile gălăţencei, iar după aproximativ trei luni i-a mărturisit acesteia că s-a îndrăgostit de ea şi că şi-ar dori să aibă o relaţie de prietenie. Tânăra i-a povestit toate aceste lucruri iubitului ei, care a încurajat-o să „se apropie” de client, cu scopul de a obţine cât mai mulţi bani de la el. „Având în vedere planul stabilit, în perioada următoare, dusă în eroare de suspecta Vrabie Alina, partea vătămată s-a îndrăgostit de aceasta, astfel că ori de câte ori "prietena" îi cerea bani, acesta îi trimitea”, susţin procurorii gălăţeni.

Astfel, partea vătămată i-a dat bani tinerei pentru ca aceasta să îşi opereze mama, pentru bilete de avion, pentru a-şi recupera autoturismul confiscat de poliţie sau pentru a-şi cumpăra un ceas Rolex. Toţi banii erau ulterior predaţi lui Gheorghe Ţinor.

Planuri pe termen lung

La sugestia lui Gheorghe Ţinor, Alina i-a propus belgianului să se căsătorească şi să se mute în România. Încântat de propunere, belgianul şi-a vândut proprietăţile şi i-a dat fetei bani pentru a cumpăra o casă în Galaţi şi pentru a deschide aici o afacere. Banii au fost daţi în tranşe, fie pentru cumpărarea unui teren, fie pentru casă sau pentru deschiderea afacerii sau pentru cumpărarea unui autoturism. După ce a pus mâna pe banii belgianului, Gheorghe Ţinor i-a interzis tinerei să îi mai răspundă la telefon sau să se mai întâlnească cu acesta. „În realitate, suspecta fiind într-o relaţie apropiată cu inculpatul Gheorghe Ţinor, care începuse construcţia casei, se aştepta să fie luată în căsătorie şi să-şi întemeieze împreună o familie”, se arată în rechizitoriul procurorilor gălăţeni.

Belgianul şi-a pus un semn de întrebare în momentul în care a observat că Alina îi răspunde foarte rar la telefon. Acesta a fost motivul pentru care a anunţat autorităţile, care au demarat imediat o anchetă. Aşa au ajuns cei doi gălăţeni să fie anchetaţi, pe rând, de procurorii gălăţeni. Iniţial, Alina Vrabia a fost trimisă în judecată, nu înainte însă ca aceasta să se împace cu belgianul.

Tocmai de aceea, în sarcina ei s-a reţinut doar săvârşirea infracţiunii de spălarea a banilor, faptă pentru care a fost trimisă în judecată şi achitată la Curtea de Apel Galaţi. Procurorii însă au continuat cercetările şi au aflat toată povestea, deferindu-l justiţiei şi pe cel care a pus la cale planul diabolic. Dosarul va fi judecat la Tribunalul Galaţi, belgianul constituindu-se parte civilă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Cum s-a lăsat păcălit un belgian şi i-a transferat 195.000 de euro prostituatei românce pe care o frecventa. „Ţeapa“ a fost tranşată radical de judecători

Instanţa l-a condamnat pe un gălăţean, Gheorghe Ţinor, pentru înşelăciune în formă continuată, proxenetism şi spălare de bani la închisoare cu executare. Anchetatorii au stabilit că bărbatul şi-a folosit iubita pentru a obţine sume importante de bani de la un cetăţean belgian, pe care le-a cheltuit apoi în interes personal.

Tribunalul Galaţi l-a condamnat, pe 30 mai, pe Gheorghe Ţinor pentru înşelăciune în formă continuată, proxenetism şi spălare de bani la 5 ani, patru luni şi 20 de zile de închisoare. Bărbatul a fost obligat şi să restituie şi 195.000 de euro, pe care îi obţinuse de la un belgian prin intermediul iubitei sale care se prostitua. Decizia instanţei nu este definitivă.

Bărbatul a ajuns în atenţia procurorilor după ce aceştia au anchetat-o pe o gălăţeancă, Alina Vrabie, pentru că a înşelat un cetăţean belgian cu 250.000 de euro, inducându-l  în eroare cu promisiunea că se va mărita cu el. Anchetatorii au descoperit că planul tinerei a fost, de fapt, conceput de iubitul său. Procurorii susţin faptul că Gheorghe Ţinor, care nu avea nicio sursă de venit, a început, încă din 2010, să racoleze fete pentru practicarea prostituţiei. Prin metoda Loverboy, bărbatul le amăgea pe tinere cu promisiuni de căsătorie, ori le promitea obţinerea unor sume mari de bani în perioade scurte de timp. Printre fetele racolate, susţin anchetatorii, a  ajuns la un moment dat şi Alina Vrabie. La scurt timp după ce s-au cunoscut, Ţinor i-a spus fetei că s-a îndrăgostit de ea, iar cei doi s-au mutat împreună. După ce fata a împlinit 18 ani, cei doi  au plecat la Madrid. Planul era ca adolescenta să practice prostituţia, iar din banii câştigaţi să îşi cumpere o casă în Galaţi, în care să locuiască după căsătorie. După câteva luni, cei doi s-au mutat în Belgia, unde locuia şi fratele lui Gheorghe Ţinor. În timp ce practica prostituţia în Belgia, Alina Vrabie a cunoscut un bărbat de 50 de ani, Marc Florent Brouwers, care apela frecvent la serviciile gălăţencei, iar după aproximativ trei luni i-a mărturisit tinerei că s-a îndrăgostit de ea şi că şi-ar dori să aibă o relaţie de prietenie.

Prostit ca un adolescent

Tânăra i-a povestit toate aceste lucruri iubitului ei, care a încurajat-o să se apropie de client, cu scopul evident de a obţine cât mai mulţi bani de la el. „Având în vedere planul stabilit, în perioada următoare, dusă în eroare de suspecta Vrabie Alina, partea vătămată s-a îndrăgostit de aceasta, astfel că ori de câte ori "prietena" îi cerea bani, acesta îi trimitea”, se menţionează în rechizitoriu. Belgianul a ajuns astfel să  îi dea bani Alinei Vrabie pentru ca aceasta să îşi opereze mama, pentru bilete de avion, pentru a-şi recupera autoturismul confiscat de Poliţie sau pentru a-şi cumpăra un ceas Rolex. Toţi banii ajungeau finalmente în buzunarul lui Gheorghe Ţinor. Pentru că ”afacerea” mergea foarte bine, bărbatul i-a cerut tinerei să ducă relaţia sa cu belgianul la un alt nivel, astfel încât să poată obţine şi mai mulţi bani de la el. Astfel Alina i-a propus belgianului să se căsătorească şi să se mute în România. Încântat de propunere, Marc Florent Brouwers şi-a vândut proprietăţile şi i-a dat fetei 195.000 de euro pentru a cumpăra o casă în Galaţi şi pentru a deschide aici o afacere. Banii au fost daţi în tranşe, fie pentru cumpărarea unui teren, pentru casă, pentru deschiderea afacerii sau pentru cumpărarea unui autoturism. Când s-a văzut cu banii, Gheorghe Ţinor i-a interzis tinerei să îi mai răspundă la telefon sau să se mai întâlnească cu belgianul.

Suspectând că ceva este în neregulă, bărbatul a anunţat Poliţia, care a descoperit întreaga poveste. Sub acuzare a fost pusă şi Alina Vrabie, dar judecătorii au achitat-o pentru spălare de bani, însă aceasta se împăcase în prealabil cu bărbatul căruia îi luase toţi banii.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.