Jump to content

Tibor Selymes, noul antrenor al Oţelului

Recommended Posts

Posted

Tibor Selymes, noul antrenor al Oţelului

La trei zile distanță de la demiterea lui Michael Weiss, FC Oțelul și-a desemnat noul antrenor principal. Acesta este fostul internaţional Tibor Selymes (44 de ani), negocierile finalizându-se sâmbătă, în jurul prânzului, cu semnarea unui contract până la finalul sezonului, cu opţiune de prelungire pentru încă un an.

Selymes, care are în palmares 46 de meciuri jucate în echipa naţională, şi-a început cariera de antrenor în Ungaria, la FC Sopron, în 2005. După doi ani a revenit în ţară, ca principal la Liberty  Oradea, unde a stat două sezoane. A trecut apoi la Sportul Studenţesc (august 2009), cu care a reuşit promovarea în prima ligă, iar în septembrie 2010 a preluat pe Astra. Din această postură, a contribuit indirect la câştigarea titlul de campioană de către Oţelul Galaţi în sezonul 2010-2011 prin două rezultate de egalitate obţinute împotriva contracandidatelor echipei gălăţene la primul loc: Poli Timişoara - Astra 2-2 (6 aprilie 2011) şi Astra - FC Vaslui 1-1 (9 mai 2011, cu gol marcat în prelungiri de echipa antrenată de Selymes.

Apoi a antrenat pentru perioade scurte la Tg. Mureş, din nou Astra şi Dinamo II. A revenit în prima ligă în vara lui 2013, la Săgeata Năvodari, unde a stat jumătate de an, apoi a preluat o echipă modestă din Ungaria, Kaposvári Rákóczi, cu care nu a putut evita retrogradarea din prima ligă.

Practic, Selymes va prelua conducerea tehnică a Oţelului de luni, la meciul de astăzi cu CFR Cluj echipa urmând să fie condusă de către Daniel Florea.

viata-libera.ro

Posted
Selymes, instalat la Oţelul Galaţi

Tibor Selymes, noul antrenor al formatiei Otelul Galati, a povestit luni motivele pentru care a ales sa preia echipa de la malul Dunarii. "Am acceptat să vin pentru că este vorba de Oţelul Galaţi, fosta campioană a României. Mă bucur că am alături de mine oameni de fotbal, ca Munteanu şi Burcă. Ei ştiu că este nevoie de răbdare, că performanţa nu se face peste noapte", a declarat Selymes.

In varsta de 44 ani, Selymes va debuta pe bancă la Oţelul Galaţi în meciul din deplasare cu CF Brăila, din şaisprezecimile de finală ale Cupei României.

onlinesport.ro

Oţelul şi-a prezentat noul antrenor: „Poate rămân şi eu trei ani şi câştig campionatul”

Cu o zi înaintea meciului din Cupa României contra rivalilor de la CF Brăila, FC Oţelul şi-a anunţat oficial noul antrenor după despărţirea de Michael Weiss, în persoana lui Tibor Selymeş. Fostul fundaş stânga vine după o perioadă de pauză, dar în trecut a mai pregătit şi alte echipe din Liga I precum Sportul Studenţesc, Astra, FCM Tg. Mureş sau Săgeata Năvodari.
În ceea ce priveşte noua sa echipă, Selymeş crede că principalul lucru de corectat în următoarea perioadă este pregătirea fizică. „Am acceptat pentru că era vorba de Oţelul Galaţi, fosta campioană a României. Mă bucur că am alături de mine oameni de fotbal, ca Munteanu şi Burcă, şi ei ştiu că e nevoie de răbdare, că performanţa nu se face peste noapte. În fotbalul românesc se schimbă antrenorii prea des. Primul lucru cerut de mine este să fiu lăsat să-mi fac treaba. Am văzut meciul cu CFR, sunt mai multe probleme la echipă, dar am convingerea că le vom pune la punct. Primul lucru pe care ne axăm va fi pregătirea fizică. Acum vom avea şi preparator! Ne ajută şi faptul că va fi o pauză după meciul cu Steaua, timp în care ne mai putem pune la punct. În staff vreau să-l aduc secund şi pe Vali Sinescu, cel care a fost principal la Astra în trecut. Mai avem nevoie de cel puţin doi jucători de valoare pentru a ne îndeplini obiectivul. Sunt convins că vom reuşi”, a spus Selyemeş.

De asemenea, noul tehnician al Oţelului a recunoscut că s-a consultat şi cu Dorinel Munteanu, fostul său coleg din Generaţia de Aur. Spre finalul conferinţei de presă în care a fost prezentat, Tibor Selymeş a spus că în timp se pot reuşi performanţe la Oţelul, vorbind chiar şi despre câştigarea campionatului, aşa cum s-a întâmplat în „era” Dorinel. „Poate rămân şi eu trei ani şi câştig campionatul. E nevoie de timp ca să apară rezultatele. […]. N-ar fi rău nici dacă aş lua Cupa României pentru început”, a spus Selymeş.
Primul meci cu Tibor Selymeş pe banca tehnică a Oţelului este programat marţi, 23 septembrie, de la ora 16.00, în deplasare cu CF Brăila, în şaisprezecimile Cupei României.

presagalatibraila.com

Posted

Valentin Sinescu, noul secund al Oţelului

Valentin Sinescu, 51 ani, este noul antrenor secund al FC Oţelul Galaţi şi a venit la echipă la cererea expresă a tehnicianului Tibor Selymeş, alături de care mai lucrat la Astra Ploieşti, a anunţat purtătorul de cuvânt al clubului, Rodica Mişcalencu. Sinescu completează staff-ul tehnic al Oţelului, alături de celălalt secund Daniel Florea, preparatorul fizic Ionel Tămăşanu şi antrenorul portarilor, Cristian Brăneţ.
Valentin Sinescu a jucat pentru Astra la începutul anilor ’90 şi a debutat ca antrenor secund al acestei formaţii în 1993. Supranumit ,,Profesorul”, Sinescu a mai activat la CSM Relşiţa, Al Shollah din Arabia Saudită, revenind apoi în fotbalul prahovean, unde a trecut inclusiv pe la Petrolul Ploieşti. De-a lungul carierei, le-a fost secund antrenorilor Gabriel Stan, Vasile Simionaş, Marian Bondrea, Gheorghe Mulţescu, Florin Marin, Costică Ştefănescu, Tibor Selymeş, Marius Şumudică, Mircea Rednic şi Bogdan Stelea.

presagalatibraila.com