Jump to content

Pandurii Tg. Jiu - Oţelul 4-0


dcp100168

Recommended Posts

O singură problemă de lot pentru Grigoraş

Petre Grigoraş nu e scutit de griji înaintea meciului cu Oţelul Galaţi. Astfel, postul care-i dă cele mai mari bătăi de cap este cel de fundaş dreapta, acolo unde ambii jucători sunt accidentaţi. Aşadar, luni seara, Grig ar putea improviza pe acest post, coborându-l pe Alin Buleică. Dacă Bogdan Unguruşan a ratat ultimele jocuri din cauza unor probleme medicale, jucătorul fiind aşteptat zilele acestea să reintre uşor la  antrenamente, Marian Pleaşcă s-a accidentat în meciul de la Giurgiu şi este şi el incert. „Pleaşcă are o tăietură, sperăm să îl putem folosi la meciul cu Oţelul. Cred că va reveni şi Unguruşan în aceste zile, dar nu voi risca, vine după o pauză lungă şi are nevoie de timp să intre în ritmul echipei. Îl mai avem acolo, ca variantă de fundaş dreapta, şi pe Buleică, dar sper ca Pleaşcă să revină”, a comentat Grigoraş. Fundaşul Erico da Silva, suspendat total aiurea în meciul cu Astra Giurgiu, va avea drept de joc la meciul de luni cu Oţelul. Fundaşul a văzut roşu direct, dar asta nu înseamnă că va şi sta minimum două etape, o reglementare admiţând faptul că un jucător care este eliminat cu roşu direct va ispăşi doar o etapă de suspendare. Aşadar, luni seara, Erico va reveni în formula echipei lui Grigoraş într-un meci extrem de important pentru viitorul pandurilor.

gorjexclusiv.ro

Link to comment
Share on other sites

Toţi jucătorii noi vor fi în lotul Oţelului pentru meciul cu Pandurii

Antrenorul Tibor Selymeş a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că la meciul cu Pandurii toţi jucătorii noi se vor afla în lot, inclusiv Florin Cernat!
„Fizic, jucătorii stau ca şi până acum, nu putem schimba mare lucru în câteva zile. Vor fi în lot toţi jucătorii veniţi recent, inclusiv Florin Cernat! La Brăila m-a mulţumit doar rezultatul, vreau un rezultat bun şi cu Pandurii. Atuul nostru este echipa, prin spirit, agresivitate şi organizare bună putem obţine ce ne dorim. Dacă Cernat reuşeşte să-i strângă pe ceilalţi în jurul lui, atunci e foarte bine, dar avem nevoie de 11 fotbalişti. Cred că la meciul cu Viitorul Constanţa vom atinge potenţialul maxim din punct de vedere fizic”, a spus Selymeş.
Astfel, meciul de la Pandurii ar putea însemna debutul la Oţelul în acest sezon pentru Cernat, Iulian Popa şi Brigido.
În ceea ce priveşte absenţele pentru meciul cu Pandurii, Selymeş nu se poate baza pe trei jucători în continuare accidentaţi: Plopeanu, Zaharia şi Avdic.
Partida Pandurii - Oţelul este programată luni, de la ora 18.30.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Optimism la Pandurii: „Putem bate pe oricine”
Pandurii Târgu-Jiu va juca luni seara de la ora 18.30 pe teren propriu în faţa celor de la Oţelul Galaţi. Va fi un meci „de care pe care”, o partidă în care gorjenii sunt „condamnaţi” să se impună pentru a ieşi din zona locurilor ce duc la matineu. Jocul din ultimele etape le dau speranţe pandurilor care sunt decişi să obţină cele trei puncte în meciul de luni.

„E clar că în ultimul meci am jucat bine, am avut ritm. Nu a fost rezultatul dorit, dar cu încrederea şi felul în care jucăm, vom obţine şi rezultate. Cu Oţelul, acasă, dacă vom juca la fel ca în ultimele meciuri, vom câştiga cu siguranţă. Putem câştiga orice meci în faţa oricui, nu am avut rezultate, dar putem obţine victorii de acum încolo”, spune fundaşul pandurilor, Christou Paraskevas.

Şi mijlocaşul Laurenţiu Iorga, fost component al echipei din Galaţi cu care a şi câştigat titlul naţional, este decis ca luni să pusă osul pentru binele pandurilor. „Ştiu că Oţelul e într-o situaţie grea. Vor juca la capacitate maximă, noi abordăm meciul ca atare, vrem să câştigăm. Am jucat 13 ani la Galaţi, este echipa mea de suflet, dar, dacă voi juca, voi face tot posibilul să câştigăm”, spune şi Iorga.

Presiunea pe umerii pandurilor e mare. Luni, gorjenii sunt obligaţi să câştige meciul contra Oţelului, un joc de şase puncte, pentru că ambele echipe se află în zona periculoasă a clasamentului. Starea de spirit e bună la echipa olteană, dar asta nu asigură victoria. „Suntem favoriţi, dar fotbalul nu ţine cont de asta. Sunt echipe care sunt favorite, dar nu câştigă. Noi trebuie să fim serioşi, ei vor veni să joace pe contraatac, dar noi trebuie să câştigăm”, spune Paraskevas. Şi Iorga e pe aceeaşi lungime de undă. „Vrem victoria şi atât. Nimeni nu concepe un alt rezultat. Jocul ne dă speranţe, putem să câştigăm”, a mai punctat şi mijlocaşul Iorga.

gorjexclusiv.ro

Link to comment
Share on other sites

Cernat este gata de joc şi face deplasarea la Târgu Jiu

„Cam zece zile, că vin după o vacanţă ceva mai lungă”, atât estima Florin Cernat în momentul semnării contractului cu Oţelul că are nevoie pentru a ajunge la un potenţial fizic care să-i permită să intre pe teren la un meci oficial. A urmat un program de pregătire special, la fel ca mai toţi ceilalţi sosiţi la echipă în urmă cu două săptămâni, sub coordonarea preparatorului fizic Ionel Tămăşanu, iar estimarea sa pare să fi fost exactă. În a 11-a zi de la revenirea la Oţelul este aproape sigur că Cernat va redebuta în tricoul roş-alb-albastru luni, în partida cu Pandurii Tg. Jiu, din deplasare, din etapa a 9-a a primei ligi. Într-o situaţia similară sunt şi ceilalţi doi jucători veniţi la Galaţi cam în aceeaşi perioadă şi nu au apucat până acum să intre într-un joc oficial în echipă, Iulian Popa şi portughezul Ruben Brigido. „Toţi cei şase jucători veniţi în urmă cu două săptămâni vor face deplasarea, sunt în lotul pentru meciul cu Pandurii”, a declarat, ieri, antrenorul Tibor Selymeş, referindu-se la Emil Jula, Răzvan Grădinaru, Helder Tavares, Florin Cernat, Iulian Popa şi Ruben Brigido. Primii trei au avut nivel mai ridicat al pregătirii fizice şi au deja câte două meciuri în acest sezon pentru Oţelul, cel de campionat cu CFR (scor 0-1) şi cel câştigat în Cupa României, în deplasare, cu CF Brăila (0-1).

În schimb, nu fac parte din lotul pentru partida cu Pandurii patru jucători, Marus, T. Stan, Serkan Ciftci şi Adăscăliţei, rămaşi să joace sâmbătă la Oţelul II, în meciul cu Dinamo II, programat de la ora 17.00 pe stadionul „Zoltan David”. De asemenea, Zaharia, Avdici şi portarul Plopeanu nu vor putea juca contra echipei din Târgu Jiu, antrenată de Petre Grigoraş, fostul tehnician al Oţelului de acum două sezoane, toţi absenţi din cauza accidentărilor, în timp ce Murgoci este suspendat.
Fiind vorba de o deplasare lungă, delegaţia Oţelului va pleca de astăzi spre Târgu Jiu, cu escală în Bucureşti.
Fundaş francez în probe

Altfel, cei din conducere încearcă să-i satisfacă dorinţa antrenorului Tibor Selymes, care a cerut cel puţin încă un jucător cu experienţă, acceptând să vină în probe un fundaş central de naţionalitate algeriană, născut în Franţa. Este vorva de Lanseur Lonis (25 de ani), care a făcut junioratul la St. Ettiene şi a jucat în ultimele sezoane în campionatul algerian şi ligile inferioare din Franţa.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Antrenorul Oţelul cere spirit de echipă şi organizare

Echipa de fotbal Oţelul Galaţi va juca în această seară, în deplasare, cu Pandurii Tg. Jiu, în cadrul etapei a IX-a din Liga I, sub presiunea nevoii acute de puncte: dacă pierde, coboară pe penultima poziţie din clasament.
Acesta va fi primul meci al Oţelului pregătit de antrenorul Tibor Selymes, pentru că nu se poate vorbi despre aşa ceva la precedenta partida, cea câştigată în "Cupa României" la Brăila, în condiţiile în care tehnicianul preluase echipa doar cu o zi înainte. Selymes şi-a făcut temele din timp, asistând la jocul din etapa trecută al adversarei de astăzi. „Am fost la ultimul lor meci, în zece oameni au dominat Astra, au jucat foarte bine. Este o echipă foarte bine organizată şi bine pregătită fizic, cu un lot foarte bun, au jucători de mare valoare, care pot face diferenţa”, a subliniat antrenorul Oţelului.

Tibor Selymes a spus că pentru a nu pierde aceste joc este nevoie în primul rând de unitate în lotul său, mizând pe forţa grupului. „Trebuie să fim o echipă cu adevărat, nu ca la Brăila, când parcă ne adunasem de prin currtea şcolii. Să fim bine organizaţi şi să dăm maximum”, a declarat Selymes.
Mesajul său pare să fi fost înţeles de jucători. „O să fie altceva faţă de jocul de la Brăila, trebuie să fim mai concentraţi şi mai ales să fim compacţi, să fim o echipă cu adevărat”, a declarat portarul Hotoboc, cel care va fi din nou titular, în condiţiile în care Plopeanu este accidentat şi se estimează că va lipsi încă două săptămâni. „Suntem o echipă, vom arăta asta pe teren”, a întărit Dan Popescu spusele coechipierului său.

În partida din această seară este foarte posibil să intre în echipă pentru prima dată de când au semnat cu Oţelul, în urmă cu o săptămână şi jumătate, mijlocaşii Florin Cernat şi portughezul Ruben Brigido. Cei doi au recuperat din decalajul pe care l-au avut faţă de coechipieri din punct de vedere al pregătirii fizice şi au fost incluşi în lotul care a făcut deplasarea la Tg. Jiu. Nu lipsesc nici ceilalţi patru jucători care au venit la Oţelul cam în acelaşi timp cu cei menţionaţi, Emil Jula, Helder Tavares, Răzvan Grădinaru şi Iulian Popa.

În schimb, în afară de Plopeanu, nu pot juca din cauza accidentărilor Zaharia şi Avdic, în timp ce Murgoci este suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.
Partida Pandurii Tg. Jiu - Oţelul Galaţi va începe la ora 18.30 şi va fi televizată de Look TV.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

şuturi la poartă 24-3, pe poartă 10-0, cam clar...

 

Pandurii Tg. Jiu - Oţelul Galaţi 4-0

Formaţia Pandurii Târgu Jiu a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 4-0 (0-0), echipa Oţelul Galaţi, într-un meci din etapa a IX-a a Ligii I, în care gazdele au marcat primele trei goluri într-un interval de patru minute, iar oaspeţii au jucat pe final în inferioritate numerică. Golurile au fost înscrise de Roman '58, '61 şi Matulevicius '59, '82.

1-0: Roman a deschis scorul cu o lovitură cu capul din 6 metri, după o centrare a lui Momcilovici.

2-0: Matulevicius a deviat în poartă o minge trimisă tot cu capul de Roman, din 5 metri.

3-0: Acelaşi Roman a înscris tot cu o lovitură cu capul, după un corner executat de Nistor.

4-0: Matulevicius a stabilit scorul final cu un şut din careu, după o pasă de la Predescu.

Oţelul Galaţi a rămas în inferioritate numerică în minutul 84, când a fost eliminat Grădinaru pentru cumul de cartonaşe galbene.

Pandurii Târgu Jiu: Stanca - Pleaşcă, Erico, Elton, Momcilovici - Răduţ, Anton, Nistor (Predescu '74) - Shalaj (Buleică '57), Roman, Nicoară (Matulevicius '55). Antrenor: Petre Grigoraş.

Oţelul Galaţi: Hotoboc - Mişelăricu, Miron, Sipovici, Popescu - Cojoc (Milea '61), Helder - Grădinaru, Avdici, Popa (Tudorie '46) - Jula (Cernat '72). Antrenor: Tibos Selymes.

Cartonaşe galbene: Helder '37, Grădinaru '53, '84. Cartonaş roşu: Grădinaru '84

Partida a fost arbitrată de o brigadă formată din Paul Unimătan (central), Iulian Radu, Adrian Popescu (asistenţi) şi Marian Balaci (rezervă). Observatori au fost Irina Mîrţ şi Aurel Beldeanu.

Pentru Florin Cernat, meciul de la Târgu Jiu a fost primul după revenirea la Oţelul Galaţi, echipă la care şi-a început cariera.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Selymes îşi caracterizează debutul la Oţelul: "Catastrofal"

Tehnicianul echipei Oţelul Galaţi, Tibor Selymes, a declarat luni seară, după eşecul din meciul cu Pandurii Târgu Jiu, scor 0-4, că acest rezultat este catastrofal şi că repriza a doua a fost sub orice critică. "Este catastrofal. Pentru că am avut două echipe diferite, prima în care am stat destul de bine, dar în a doua nu mai putem să alergăm şi asta se întâmplă. Pandurii e o echipă cu jucători valoroşi, care fac diferenţa. Dacă nu ai valoare măcar trebuie să fii bine pregătit fizic ca să alergi. Din păcate, noi suntem departe de adevăr. Noi nu am putut să ieşim nici la joc, nici la primit, a doua repriză a fost sub orice critică. Norocul nostru că o să vină o pauză de două săptămâni în care cât de cât ne mai putem pune la punct fizic", a spus Selymes la Look TV.

prosport.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.