Jump to content

Viitorul Constanţa - Oţelul 3-0


dcp100168

Recommended Posts

  • 4 weeks later...

Principalul adversar al Oţelului în meciul de sâmbătă este gazonul!

Viitorul - Oţelul se va juca pe stadionul din Chiajna. Problema este că terenul Concordiei este artificial.

Tibor Selymes - antrenor Oţelul Galaţi: "Este o problemă faptul că se va juca pe gazon artificial. Am făcut câteva antrenamente pe Siderurgistul şi sper să nu întâmpinăm dificultăţi foarte mari la partida de sâmbătă, jucătorii profesionişti se adaptează pe orice suprafaţă de joc."

Cristi Munteanu - team manager Oţelul: "Suprafaţa de joc ar putea să ne creeze probleme, dar nu acest lucru mă îngrijorează foarte mult. Sunt preocupat de faptul că Viitorul este o echipă de moral şi după succesul obţinut în faţa Astrei ar putea juca excelent împotriva noastră. Important este să-i blocăm la început pentru că apoi îşi vor pierde răbdarea şi vom putea să le dăm lovitura decisivă."

Viitorul are o singură victorie pe teren propriu, în vreme ce echipa gălăţeană nu a cunoscut gustul succesului pe teren străin. Marea problemă a echipei lui Selymes este ineficacitatea. Echipa gălăţeană nu a mai marcat de la victoria obţinută în faţa Rapidului.

regionalpost.ro

Link to comment
Share on other sites

Patru absenţe pentru Oţelul la meciul cu Viitorul

FC Oţelul se pregăteşte de un nou început, după cum au anunţat cei din conducerea clubului încă dinaintea săptămânii de pauză, la meciul cu Viitorul. Partida a devenit extrem de importantă, în condiţiile în care Oţelul se află pe locul 17, la şase puncte distanţă de primul loc care asigură prezenţa în Liga I şi din sezonul următor.

Pentru meciul cu Viitorul sunt şi mici probleme de lot. Avdic a fost operat de apendicită, dar oricum fusese trimis la echipa a doua de către Selymeş, Ilie şi Plopeanu sunt accidentaţi de mai mult timp, iar Helder Tavares este suspendat după cartonaşul roşu primit în runda precedentă. Pe lângă aceste probleme, Selymeş a admis că sunt dificultăţi şi la alţi jucători, dar speră să se rezolve până la ora meciului.

„Sunt mici probleme de lot, sper să mai rezolvăm din ele până la ora meciului. Sigur nu pot juca Plopeanu, Helder şi Silviu Ilie. Toţi jucătorii aveau probleme fizice, dar le-am mai redresat cât de cât. Veţi vedea la meciurile oficiale, acolo e elocvent. Trebuie să privim jocul cu Viitorul ca pe un nou început. Nu mai avem voie să găsim scuze. Trebui să fim uniţi ca o familie şi să obţinem puncte. Dacă am lua trei puncte în acest meci, am avea un moral bun pentru viitor şi apoi putem pune probleme oricui. Îmi place 1-0, scor italian. Să nu primim gol, asta e cel mai important. Am făcut un antrenament pe teren sintetic, nu puteam face şedinţe de pregătire toată săptămâna acolo, pentru că sunt suprafeţe diferite”, a spus Selymeş.

Partida Viitorul - Oţelul este programată sâmbătă, de la ora 16.00.

presagalatibraila.com

 

Link to comment
Share on other sites

Cristi Munteanu: “Fără scuze!”

Team managerul Cristi Munteanu, un om pe placul suporterilor roş-alb-albaştri, a declarat înainte de meciul cu Viitorul Constanţa că este timpul ca fosta campioană a României să renască din propria cenuşă. Oficialul Oţelului a afirmat că echipa nu ar avea nicio scuză dacă va fi înfrântâ de formaţia lui Gheorghe Hagi.

Cristi Munteanu: „Emoţiile au început de luni. Este practic cea mai importantă săptămână de când ne aflăm noi aici. Acum, că toţi jucătorii sunt pregătiţi, trebuie să demonstrăm că merităm să evoluăm în primul eşalon al fotbalului românesc. Nu va fi un meci uşor. Viitorul vine după un succes obţinut la Giurgiu în faţa echipei care a terminat pe locul doi sezonul trecut, Astra, astfel că moralul jucătorilor lui Hagi este foarte sus. Sunt însă convins că băieţii noştri se vor mobiliza la maximum şi vor da totul. Întâlnim o echipă de moral care este pe val în acest moment, astfel că nu ne va fi deloc uşor. Experienţa jucătorilor pe care i-am adus recent se poate dovedi decisivă. Le-am transmis jucătorilor: atât eu cât şi Ovidiu considerăm că sezonul începe pentru noi în partida cu Viitorul. De acolo va trebui să plecăm cu 3 puncte, adică va trebui să ne întoarcem victorioşi. După acest meci vom avea pe teren propriu partide cu echipe destul de accesibile. Şi eu şi Ovidiu le-am spus jucătorilor că trebuie să demonstreze în partida cu Viitorul faptul că fosta campioană a României va renaşte. Antrenorii speră ca relaţiile de joc să se cristalizeze cât mai repede. Omogenizarea trebuie să se încheie cât mai rapid, pentru că noi am pierdut deja mult teren faţă de celelalte formaţii. Din punctul meu de vedere, nu vom avea nicio scuză dacă vom pierde partida cu Viitorul. La echipă nu mai avem nevoie de jucători cu fiţe şi ifose. Fiecare fotbalist care va fi folosit trebuie să termine partida cu iarbă în gură, cum se spune în limbaj sportiv. Trebuie să ne sacrificăm cu toţii pentru a scoate corabia la liman. Noi venim după o partidă ciudată cu Steaua. Nu s-a putut face o analiză la acea partidă, pentru că din minutul 15 am evoluat în 10 oameni. Cele 15 minute reuşite din partida cu Steaua ne-au dat impresia că echipa poate mult mai mult. Nu accept o înfrângere la Viitorul sub nicio formă. O problemă va fi însă gazonul artificial care ar putea să ne creeze probleme. Din câte am auzit nici jucătorii Viitorului nu se simt bine pe acest teren. Va fi o partidă de care pe care.”

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Momentul zero: Viitorul Constanţa - Oţelul, azi, ora 16.00

După o serie de patru înfrângeri consecutive, în care formația noastră nu a reușit să înscrie nici măcar un gol și a încasat nu mai puțin de 9, jucătorii gălăţeni au avut parte de o pauză de două săptămâni în care s-a pus accent pe condiția fizică, odată cu revenirea la echipă a preparatorului fizic, Ionel Tămășanu.

Astfel, în etapa a XI-a a Ligii I, Oțelul dă piept, la Chiajna, cu Viitorul Constanţa, echipă aflată de asemenea pe o poziție retrogradabilă, dar care în fiecare an reușește să se salveze de la retrogradare într-un mod cel puțin ciudat. Gazdele de sâmbătă vin după două partide în compania formațiilor din prima parte a clasamentului, reușind să obțină o victorie pe terenul Astrei, dar fiind învinși de Petrolul.
În această pauză, atât formația noastră, cât și ilfovenii, au disputat partide amicale. Dacă Oțelul a învins cu scorul de 10-0 pe cei de la Măcin, Viitorul a pierdut cu 3-0 contra Petrolului.
Cele două formații s-au întâlnit până în prezent de 4 ori în meciuri oficiale și o dată într-un amical, câștigat de Oțelul cu 1-0. În Liga I, fiecare echipă a reușit să obțină câte o victorie, celelalte două partide încheindu-se nedecis.
Pentru acest joc, Tibor Selymes întâmpină probleme destul de mari în alcătuirea formației de start. Pe lângă mai vechii accidentați Silviu Ilie și Dragoș Plopeanu, Marcel Avdic a fost operat de apendicită în cursul aceste săptămâni și va lipsi cel puțin o lună, în timp ce Helder Tavares va absenta din cauza cartonașului roșu încasat în etapa precedentă.
Un alt motiv de îngrijorare pentru întreg staff-ul gălățean este faptul că partida va avea loc pe suprafață sintetică, iar acest lucru poate reprezenta un risc sporit de accidentări, un caz similar fiind cel al lui Vasile Maftei, de la Concordia Chiajna.

ECHIPE PROBABILE:
VIITORUL: Buzbuchi - Manea, Mamele, Daminuţă, Perju - Ţîru, Benzar - Mitriţă, Andelkovic, Tănase - Bonilla.
OŢELUL: Hotoboc - Cojoc, Miron, Sipovic, Popescu - Brigido, Cernat, Cucu, Popa - Cristea, Jula. 
Arbitri: Sebastian Colţescu (Craiova) - Mircea Grigoriu, Bogdan Velicu(ambii din Bucureşti) - Iulian Călin(Ştefăneşti, Argeş); Observatori: Laszlo Sajtos(Sibiu), Marian Bucurescu(Bucureşti).

DECLARAŢII ÎNAINTE DE MECI:
Tibor Selymes: “Eu zic că ne-am pregătit bine în cele două săptămâni. Am reuşit să aducem lotul cât de cât la nivelul fizic necesar. Am lucrat şi tactic. Dacă jucătorii simt că nu sunt pregătiţi fizic, ei trebuie să facă singuri, pentru că de aceea sunt profesionişti.  Sunt sigur că vom arăta altfel cu Viitorul. Avem respect faţă de adversar, dar nu ne temem de el. E o echipă tânără care joacă frumos. Sper să se vadă la acest joc şi stilul nostru. E un meci în care trebuie neapărat să facem puncte. Trebuie să privim jocul cu Viitorul ca pe un nou început. Nu mai avem voie să găsim scuze. Trebui să fim uniţi ca o familie şi să obţinem puncte. Dacă am lua 3 puncte în acest meci am avea un moral bun pentru viitor şi apoi putem pune probleme oricui. Îmi place 1-0, scor italian. Să nu primim gol, asta e cel mai important. Am făcut un antrenament pe teren sintetic, nu puteam face şedinţe de pregătire toată săptămâna acolo, pentru că sunt suprafeţe diferite. Am putea avea probleme cu terenul sintetic de la Chiajna. Este o problemă faptul că se va juca pe gazon artificial. Am făcut antrenament pe Siderurgistul şi sper să nu întâmpinăm dificultăţi foarte mari la partida de sâmbătă, jucătorii profesionişti se adaptează pe orice suprafaţă de joc. Trebuie să dăm totul în meciul cu Viitorul. Vreau să văd o echipă cu tupeu care se sacrifică pe teren. Este adevărat că se poate întâmpla orice, dar trebuie să dăm totul pe teren. Vreau doar ca arbitrii să fie corecţi. La meciul cu Steaua centralul ne-a liniştit din primele minute. La ultimele două partide am avut eliminaţi pe nedrept. Nu e doar vina noastră, mai e şi arbitrajul un factor.”

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Viitorul Constanţa - Oţelul 3-0

Formaţia FC Viitorul a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (2-0), echipa Oţelul Galaţi, într-un meci din etapa a XI-a a Ligii I, în care oaspeţii au jucat în inferioritate numerică din minutul 32. Golurile au fost marcate de Mitrea '33 (penalti) şi Bonilla '45+1, '70.

1-0: Mitrea transformă un penalti acordat după o intervenţie asupra sa a unui jucător al echipei adverse.

2-0: Bonilla înscrie cu capul din 6 metri.

3-0: Acelaşi Bonilla stabileşte scorul final cu un şut din 9 metri.

FC Viitorul: Buzbuchi - Manea, Mamele, Ţîru, Mitrea - Andelkovici (Şeroni '69), Daminuţă (Nikolov '51), Mitriţă, Fl. Tănase (Neacşa '55), Benzar - Bonilla. Manager tehnic: Gheorghe Hagi.

Oţelul Galaţi: Hotoboc - Karlik, Miron, Sipovici, Popescu - Brigido (Grădinaru '54), Cucu, Cojoc (Murgoci '46), Cernat, Popa - Jula (Zaharia '63). Antrenor: Tibor Selymes.

Cartonaşe galbene: Benzar '16, Ţîru '27, Fl. Tănase '43, Daminuţă '48, Nikolov '68, Neacşa '81 / Cucu '19, '32, Cojoc '24, Jula '32, Brigido '51, Murgoci '58. Cartonaş roşu: Cucu '32

Arbitri: Sebastian Colţescu (central) - Mircea Grigoriu, Bogdan Velicu (asistenţi) - Iulian Călin (rezervă). Observatori: Laszlo Sajtyos, Marian Bucurescu.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Selymes: "Lumea spune că a fost un arbitraj ca pe vremea lui Ceauşescu!"
Oţelul Galaţi a rămas "lanterna roşie" a Ligii 1 şi după meciul pierdut cu 3-0 în faţa Viitorului lui Hagi. Mai mult decît atît, gălăţenii au primit şi un cartonaş roşu din partea "centralului" Sebastian Colţescu, după care a început potopul şi ilfovenii au marcat de trei ori.
Tibor Selymeş, antrenorul Oţelului, a declarat în exclusivitate pentru GSP.RO că simte cum echipa sa este vînată de arbitrii şi spune că dacă este cazul va intra în meci cu doar 10 jucători. "Ce să mai comentăm despre arbitraj, n-a văzut toată lumea ce s-a întîmplat? Nu vreau să intru în polemică cu nimeni, dar nu este normal ca în fiecare meci un jucător de-al meu să primească roşu. Toată lumea m-a sunat după meciul de sîmbătă cu Viitorul să-mi spună că a fost un arbitraj ca pe vremea lui Ceauşescu!
Am jucători care au ajuns la spital cu picioarele rupte, au fost călcaţi pe gleznă, le au ca butucul şi adversarii n-au primit nimic! E incredibil, dar n-avem ce să facem. Mergem înainte, muncim zi de zi, ne pierdem vremea pe la stadion, ca să luăm roşu imediat. Măcar să ne spună cineva că sîntem vînaţi şi o să bag meci de meci cîte 10 jucători de la început. Măcar să nu mai luăm roşii", a declarat Selymes.

gsp.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.