Jump to content

ArcelorMittal Galaţi vizează creşterea producţiei cu 15% în 2015


dcp100168

Recommended Posts

ArcelorMittal Galaţi vizează creşterea producţiei cu 15% în 2015
* Compania a realizat investiţii pentru modernizare de 10 milioane de euro
ArcelorMittal Galaţi vizează creşterea producţiei cu 15% în 2015, în urma unor retehnologizări majore la Furnalul nr. 5 şi la Oţelărie, precum şi a finalizării cu succes a etapei de revenire în parametri a echipamentelor modernizate, informează un comunicat al companiei remis astăzi redacţiei. "Aceste investiţii importante, care însumează 10 milioane de euro, demostrează angajamentul ArcelorMittal faţă de unitatea sa din Galaţi", a declarat Bruno Ribo, Director General al Diviziei de Business Galaţi - Skopje. "În lunile care au urmat lucrărilor, am înregistrat rezultate bune în procesul de readucere în parametri a echipamentelor modernizate, cu efecte pozitive și imediate asupra operațiunilor.
Potrivit documentului citat, la Furnalul nr. 5, lucrările, care fac parte din a doua fază a procesului de modernizare lansat în urmă cu trei ani, au inclus în principal schimbarea completă a sistemului de încărcare. Acest proiect a presupus un volum de aproximativ 91.000 de ore de lucru și nicio abatere de la regulile cardinale de securitate și sănătate. La Oțelărie, retehnologizarea a inclus schimbarea Convertizorului nr. 3 și alte lucrări de modernizare, arată comunicatul.
Rezultatele înregistrate în primele luni de la finalizarea investițiilor și a perioadei de readucere în parametri au fost pozitive. În august, Furnalul nr. 5 a înregistrat cea mai mare producție lunară din ultimii 34 de ani.
Investițiile sunt în conformitate cu strategia ArcelorMittal Europe, în care combinatul de la Galați are un rol cheie.
Actualele condiții tehnice creează cadrul necesar pentru stabilirea țintei de creștere a producției în 2015 de la 1,6 milioane de tone, la peste două milioane de tone. Această estimare este posibilă doar datorită măsurilor luate de către autorități, în ultimele luni, pentru refacerea competitivității mediului de afaceri din România, în special în ceea ce privește restabilirea unor prețuri raționale pentru gaz și electricitate. Aceste măsuri nu ar trebui să fie temporare și trebuie menținute, pe termen lung, la același nivel.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.