dcp100168 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Cum vedeţi viitorul Galaţiului?Dumitru Nicolae a câştigat detaşat alegerile la Primăria Galaţi, cu un procent de 71,19%, în timp ce Andrei Lişinschi nu a obţinut decât 28,81%. Dumitru Nicolae a declarat că în acest mandat va face face ceea ce doresc gălăţenii: "Acum trebuie să termin proiectele ISPA, să fac locuinţe, să fac străzile, să se ştie că a trecut un primar pe aici. Am terminat Teatrul Dramatic, dar nu îl inaugurez oficial până nu aducem şi cortina şi continuăm cu Teatrul de Păpuşi. Trebuie să terminăm teatrele".De partea cealaltă, preşedintele PD-L Galaţi, Mircea Toader, a declarat: "Gălăţenii au decis să rămână un oraş învechit. Problema dureroasă este ce se va întâmpla cu oraşul, pentru că dacă în opt ani nu a facut nimic, automat nu va face nici în următorii patru".În acest context, vă propun o dezbatere despre cum credeţi că va arăta vitorul oraşului în al treilea mandat al lui Dumitru Nicolae. Cu cât mai multe argumente şi fără patimi politice, vă rog.
copoi10 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 asta are ambitia sa fie ingropat in primarie precum episcopii in catedrala. i se pare cool!
tigeratlantic9945 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 asta are ambitia sa fie ingropat in primarie precum episcopii in catedrala. i se pare cool! tare faza eu cred ca un viitor cu PD-L ar suna mai bine,nu neaparat cu Lisinschi ci cu PD-L
dorian Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Daca va mai amintiti,Iliescu-tovarasu-a declarat ca va iesi din politica cu picioarele innainte. Tataia Nicolae,om de baza a-l societatii multilateral dezvoltate si a innaintarii romaniei spre comunism,nu se poate abate de la tezele partidului. De aceea va ingropa galatiul odata cu el,fara liturghie macar... Dumnezeu sa-l ierte!!!!
Gabbiano Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 pe mine nici macar nu ma deranjeaza ca nicolae vrea sa iasa cu picioarele inainte din politichie....numa' sa o faca mai repejor. doamne ajuta. mai punem ceva la taxele pe care le platim daca-i musai pentru coroane si alte acareturi.cu draga inima.si daca mai ia cativa psd-isti consilieri dupa el....(din aia cu terenuri prin mazepa 2 fara licitatie) facem si o chermeza. cat despre ala de-a postat mai sus cu pd-l-ul lui....hai mai ne lasi?....baselu a tradat pe ilici, pe pedros, taranistii, acu si pe liberali.....voi chiar sunteti atat de obtuzi la minte incat sa nu vedeti ca nu are nici un fel de scrupule? si in care guvern era tov baselu cand s-a furat din tara asta ca-n codru? si daca dumneata consideri ca baselu (ca presedinte) este reprezentativ ptr tara asta....o fi ptr dumneata ca eu nu ma simt reprezentat de base sau becali.....o fi reprezentativ ptr bufoni ca el...din pct meu de vedere lisinschi a pierdut tocmai ca este asociat cu partidu' de pupincuristi prezidentiali. daca era vorba doar de vot negativ....adica sa votez sa nu iasa din nou ramolitu' asta....personal, chiar asi fi votat cu lisinschi....desi nu am nici o gara cu interlopi recidivisti. da sa votez cu partidul pupincuristilor lu' base....era prea mult pentru mine.asa ca nu m-am deranjat sa-mi exprim drepturile constitutionale.
dorian Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 pe mine nici macar nu ma deranjeaza ca nicolae vrea sa iasa cu picioarele inainte din politichie....numa' sa o faca mai repejor. doamne ajuta. mai punem ceva la taxele pe care le platim daca-i musai pentru coroane si alte acareturi.cu draga inima.si daca mai ia cativa psd-isti consilieri dupa el....(din aia cu terenuri prin mazepa 2 fara licitatie) facem si o chermeza. cat despre ala de-a postat mai sus cu pd-l-ul lui....hai mai ne lasi?....baselu a tradat pe ilici, pe pedros, taranistii, acu si pe liberali.....voi chiar sunteti atat de obtuzi la minte incat sa nu vedeti ca nu are nici un fel de scrupule? si in care guvern era tov baselu cand s-a furat din tara asta ca-n codru? si daca dumneata consideri ca baselu (ca presedinte) este reprezentativ ptr tara asta....o fi ptr dumneata ca eu nu ma simt reprezentat de base sau becali.....o fi reprezentativ ptr bufoni ca el...din pct meu de vedere lisinschi a pierdut tocmai ca este asociat cu partidu' de pupincuristi prezidentiali. daca era vorba doar de vot negativ....adica sa votez sa nu iasa din nou ramolitu' asta....personal, chiar asi fi votat cu lisinschi....desi nu am nici o gara cu interlopi recidivisti. da sa votez cu partidul pupincuristilor lu' base....era prea mult pentru mine.asa ca nu m-am deranjat sa-mi exprim drepturile constitutionale.Multi au murit pentru ca tu sa ai dreptul constitutional sa nu-ti exprimi votul.Din oamenii implicati politic si nu din cei care stau pe margini,da-mi te rog frumos o varianta la Basescu!Concret.Doar un nume!
tigeratlantic9945 Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 Probabil daca ar fi fost prezenta mare la vot nu ar fi iesit Nicolae.Ganditi-va si voi 50% sau 60% care nu s-au prezentat la vot oare ce votau? nu cred ca votau cu Nicolae
Mikka Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 @tigeratlantic Nu merge cu presupuneri... La fel de bine se poate spune ca ar fi castigat cu 90% daca ar fi venit toata lumea la vot. Despre viitor? Din pacate cred ca s-a pierdut prea mult timp si ca acum mai putem doar recupera cate ceva din decalaj. Orsului îi trebuiesc mult prea mute pentru a ne mai amagi ca se vor putea "drege" in 4 ani. Ce as dori eu sa faca? Hmm... 1. salubrizarea orasului (incluzand si maidanezii, si daramarea garajelor ilegal construite, a imprejmuirilor de pe langa blocuri), parcuri, Faleza, Gradina Publica; 2. canalizarea intregului oras (mai ales zona Vaii orasului); 3. repararea (cu simt de raspundere ) a strazilor; 4. sistematizarea orasului sau macar a unor zone - de ex. cea a garii, care acum e o rusine; 5. salvarea (prin restaurare) a putinelor case care s-au mai pastrat in Galati din perioada interbelica; 6. continuare proiectului Siret (Dimitrie Cantemir); 7. parcul industrial de care se vorbeste atat - dar sub supravegherea unor profesionisti; 8. primarul (alaturi de alti reprezentanti) ar trebui sa faca lobby pentru imbunatatirea infrastructurii la nivel local - cai acces (DN, drumuri expres), aeroport, iesire spre Ukraina si Moldova etc. 9. siguranta cetatenilor - o politie locala (gardieni) si o politie MI care chiar sa fie in slujba cetatenilor, spre deosebire de ceea ce se intampla acum... 10. continuarea proiectului "Gradina Botanica" - extinderea ei, dotarea, angajarea unor profesionisti (fara carnet de partid); 11. obligarea Sidexlui - prin controale si amenzi - sa-si respecte obligatiile legate de mediu; 12. debirocratizarea institutiilor administratiei (asta chiar e super-greu ) Or mai fi si altele... daca-mi mai amintesc, mai completez
tigeratlantic9945 Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 @tigeratlanticNu merge cu presupuneri... La fel de bine se poate spune ca ar fi castigat cu 90% daca ar fi venit toata lumea la vot. Despre viitor? Din pacate cred ca s-a pierdut prea mult timp si ca acum mai putem doar recupera cate ceva din decalaj. Orsului îi trebuiesc mult prea mute pentru a ne mai amagi ca se vor putea "drege" in 4 ani. Ce as dori eu sa faca? Hmm... 1. salubrizarea orasului (incluzand si maidanezii, si daramarea garajelor ilegal construite, a imprejmuirilor de pe langa blocuri), parcuri, Faleza, Gradina Publica; 2. canalizarea intregului oras (mai ales zona Vaii orasului); 3. repararea (cu simt de raspundere ) a strazilor; 4. sistematizarea orasului sau macar a unor zone - de ex. cea a garii, care acum e o rusine; 5. salvarea (prin restaurare) a putinelor case care s-au mai pastrat in Galati din perioada interbelica; 6. continuare proiectului Siret (Dimitrie Cantemir); 7. parcul industrial de care se vorbeste atat - dar sub supravegherea unor profesionisti; 8. primarul (alaturi de alti reprezentanti) ar trebui sa faca lobby pentru imbunatatirea infrastructurii la nivel local - cai acces (DN, drumuri expres), aeroport, iesire spre Ukraina si Moldova etc. 9. siguranta cetatenilor - o politie locala (gardieni) si o politie MI care chiar sa fie in slujba cetatenilor, spre deosebire de ceea ce se intampla acum... 10. continuarea proiectului "Gradina Botanica" - extinderea ei, dotarea, angajarea unor profesionisti (fara carnet de partid); 11. obligarea Sidexlui - prin controale si amenzi - sa-si respecte obligatiile legate de mediu; 12. debirocratizarea institutiilor administratiei (asta chiar e super-greu ) Or mai fi si altele... daca-mi mai amintesc, mai completez prevad ca peste vreo 12 ani tu o sa fii primar ai votul meu
Mikka Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Multumesc de pe acum pentru vot! Dar de ce 12 ani? Mai repede nu merge?
tigeratlantic9945 Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 pai pana faci varsta de 45 de ani sa zicem asa ...
Relu Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 În primul rând, ce-ar fi dacă v-aţi dezbăra de obiceiul ăsta de a vă cita integral? Mai ales dacă postările sunt succesive.Din punctul meu de vedere viitorul acestui oraş va fi la fel după cum au fost şi promisiunilor candidaţilor: lipsite de orice perspectivă.
tigeratlantic9945 Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 De 8 ani tot ne conduce PSD, auzeam prin 2005-2006-2007 oameni care spuneau ca s-au saturat de Nicolae, care criticau primaria si ce vad in 2008? ca iese iar el primar cu 70%. Nu mai inteleg oamenii astia. Dumitru Nicolae a promis piscine si parcuri de joaca, garaje. Sa vedem daca se tine de cuvant.
tomcat0 Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 cu totii vrem sa vedem daca se tine de cuvant... parerea mea e ca se va tine.
Relu Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 oameni care spuneau ca s-au saturat de Nicolae, care criticau primaria si ce vad in 2008? ca iese iar el primar cu 70%. Nu mai inteleg oamenii astia.Nimeni n-a spart tiparul promisiunilor electorale. Toţi, o apă şi-un pământ. Nu-i mai uşor să mergi pe căi bătute?
tigeratlantic9945 Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 eu zic mai bine sa vedem ce va face Nicolae.Pana la urma poate se tine de promisiuni.
Relu Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Prostia şi incompetenţa aleşilor noştri nu ne coafează deloc... Aşa că: ajută-l Doamne! luminează-l Doamne! dă-i putere Doamne!Că-i alesul nostru pe următorii patru ani!
Gabbiano Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 aveti dreptate dar scapati ceva esential din vedere.intradevar nu am nici o varianta viabila la basescu asa cum nu am mers la vot ptr ca nu aveam nici o alternativa la cretinul asta hodorogit de niculai.problema noastra este ca trebuie sa alegem intre ofertele partidelor politice.ca sa fac o paranteza le cel care a amintit ca tineri au murit in 89 ca eu sa am dreptul sa ma exprim prin vot: fac parte din generatia aceia (in 89 aveam 21 de ani si eram student) si acei tineri nu au murit ca noi sa avem dreptul la vot democratic ci au murit ca iliescu sa fie legitimat de o revolutie.saracii numai au crezut ca mor ptr o revolutie.defapt au fost ucisi cu sange rece de pcr=cpun=fsn=psd=pdsr.ca sa ma intorc la ideea principala...refuz sa cred ca tara asta nu are oameni de valoare.problema este ca forta este la partide si noi trebuie sa alegem intre sobolanii inregimentati politic.haideti sa facem un experiment :de ceva timp ma gandesc la deschidem un topic cu personalitatile galatene pe care le cunoastem si sa facem un clasament cu oameni aparent necunoscuti , fiecare dintre noi sa adauge alte nume sau comentarii la cele existente in functie de ce a auzit el sau daca l-a cunoscut personal ce impresie are....avem 4 ani sa sedimentam si sa alegem o persoana si promit sa-l abordez personal daca nu-l cunosc deja si sa incercam sa-l determinam sa candideze si sa incercam sa-i creem si sustinerea necesara printre cunostinte si prieteni. eu propun sa ne stergem la fund cu oferta partidelor politice.haideti sa incercam sa facem o lista cu persoane de valoare, integre si....cine stie? poate-l rugam frumos sa si candideze.stiti de ce nu am votat? dincolo de simpatie sau antipatie ptr un candidat sau altul...ptr ca eu consider ca orasul asta are 3 giga probleme pe care nici un candidat nu le-a punctat in vreo discutie electorala.prima problema este ca galatiul nu are o strategie de dezvoltare urbana.tembelul asta de primar elibereaza autorizatii de construire dupa bunul lui plac.asa am ajuns sa avem vile cu "vedere " la furnale si hale de productie in partea de nord a orasului printre vile cochete.atata timp cat nu se creeaza un parc industrial bine determinat si cu toate utilitatile....orasul asta nu are cum sa aiba o dezvoltare coeerenta.a doua problema imensa a orasului asta este poluarea de la sidex.impotentii aia de la mediu ridica si fustita si mai si deschid si gurita in fata indianului si elibereaza autorizatii de mediu....ca de....sunt sponsorizati de sidex.deci nu fac misto....chiar au contract de sponsorizare de la sidex.si sunt platiti din bani publici sa ne apere sanatatea.traiesc din taxe si impozite....de necrezut....autoritatea locala in loc sa ne protejeze....ca de niculai a fost director la sidex....drept este ca in perioada in care sidexul era super performant...hahahaha....a 3 problema imensa a orasului asta este nivelul aberant al taxelor si impozitelor locale.sunt foarte multe de spus aici dar fiecare poate sa se informeze daca are curiozitatea.astept opinii cu privire la topicul nou pe care l-am propus.cu stima
dcp100168 Posted June 22, 2008 Author Posted June 22, 2008 refuz sa cred ca tara asta nu are oameni de valoare.problema este ca forta este la partide si noi trebuie sa alegem intre sobolanii inregimentati politic.haideti sa facem un experiment :de ceva timp ma gandesc la deschidem un topic cu personalitatile galatene pe care le cunoastem si sa facem un clasament cu oameni aparent necunoscuti , fiecare dintre noi sa adauge alte nume sau comentarii la cele existente in functie de ce a auzit el sau daca l-a cunoscut personal ce impresie are....avem 4 ani sa sedimentam si sa alegem o persoana si promit sa-l abordez personal daca nu-l cunosc deja si sa incercam sa-l determinam sa candideze si sa incercam sa-i creem si sustinerea necesara printre cunostinte si prieteni. eu propun sa ne stergem la fund cu oferta partidelor politice.haideti sa incercam sa facem o lista cu persoane de valoare, integre si....cine stie? poate-l rugam frumos sa si candideze.Excelentă idee :idea: , va fi subiectul săptămânii viitoare.Şi vă rog chiar să mai propuneţi topicuri şi subiecte care credeţi că ar putea interesa.
tigeratlantic9945 Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Ar trebui sa se faca votul obligatoriu ca in alte tari . Nu prea mi se pare corect sa mearga 1000 din 10 000 (dadeam un exemplu) .Poate Nicolae nu era ales daca si 50% care nu s-au prezentat la vot ,votau.Sau poate iesea.Dar oamenii se plang de politicieni,dau vina pe stat si cand aud de vot sa isi aleaga pe cine vrea spune ca nu se duce la vot.Pai ne meritam soarta.
Gabbiano Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 mi se pare o tampenie cu votul obligatoriu.in primul rand daca este obligatoriu si nu vreau sa votez sunt o multime de posibilitati sa-l fac nul.in al doile rand nu merg la vot ptr ca nu vreau sa dau legimitate cuiva pe care nu-l doresc.cand idiotii astia de politicieni au sa vada ca lumea nu mai iese din casa la vot probabil ca au sa caute sa scoata in fata persoane de valoare.dintre cunostintele mele (familie,prieteni,asociati la firma,colaboratori,etc) nu cunosc pe nimeni dar pe nimeni care sa fi fost la vot.si din pct meu de vedere bine au facut.ma scuzati ca vorbesc urat dar ma kc pe oferta electorala a partidelor politice din galati.intre un interlop si o catastrofa ca niculai, ptr ce era sa ma intrerup din facut bilute din nas ca sa fac efortul sa merg la vot? intrucat mereu suntem indemnati sa mergem la vot , cred ca singura palma care putem sa o dam pe obrazul gros al politicienilor este sa nu-i bagam in seama.eu unul,si vorbesc in numele meu, nu am sa ma mai deranjez vreodata in viata mea sa merg sa votez negativ.adica sa-l votez pe x sa nu iasa y.nu fratilor. mi s-a acrit de raul cel mai mic.am sa merg sa votez cand are sa fie un candidat care ma convinge sa votez ptr el.daca facem un exercitiu de imaginatie si ne inchipuim ca defilam astia 4 ani cu ramolitul asta dar era votat de 70% din cei 2% care au mers la vot. cred ca data viitoare toate partidele politice ar fi fost mai atente sa personalitatile pe care le scot in fata.acum care are mai mult si poate sa cotizeze la partid.....se trezeste candidat din partea partidului respectiv.si cum trebuie sa-si scoata investitia....este usor sa ne inchipuim ce urmeaza.mai putin cu adormitul asta pe care l-a scos la interval mafia psd din spate.ca paravan mai bun....este greu de gasit ptr ei.putem sa vorbim 2 saptamani despre incalcarile fragrante ale legii de catre tembelul asta sarac da' cinstit
riaji Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Cum vad viitorul Galatiului? negru...Gabbiano, chiar crezi ca politicienilor le pasa cata lume iese la vot, daca ei isi continua interesele? Chiar crezi ca il doare pe un nenorocit ca Iliescu sa-si scoata oameni de valoare in fata? Ai vazut cu cine a castigat primaria la Bucuresti si la Galati. Sa fim seriosi.. Niciodata nu am votat raul cel mai mic in primele tururi, am incercat sa acord sanse candidatilor pe care i-am crezut diferiti. Nu au iesit, asta este, acolo e vina celorlalti care nu s-au saturat sa fie batjocoriti si continua sa voteze "la misto", pentru ca nu inteleg rolul votului. Dupa parerea mea, indiferenta afecteaza la fel de mult, pentru ca, bun sau rau, e votul tau, si nu vei regreta ca nu l-ai exprimat. Iar daca nu il exprimi si nu iese cine vrei tu sa fi iesit, inseamna ca au fost prostii marea majoritate a celor care au votat, iar astfel, votul unui prost a cantarit mai mult ptr ca restul au stat acasa.
Recommended Posts