Jump to content

Copii gălăţeni la concursul KIDSing


dcp100168

Recommended Posts

Gabriela Munteanu va merge în Galele KIDSing

* Spre deosebire de ceilalţi concurenţi de la „KIDSing”, gălăţeanca Gabriela Munteanu a fost nevoită să cânte trei piese, în loc de una singură, pentru a-l convinge pe Gabriel Cotabiţă că merită să meargă mai departe * Deşi artistul a fost extrem de exigent, Gabriela şi-a păstrat cumpătul şi şi-a dovedit cu prisosinţă talentul

Călită în 50 de concursuri şi festivaluri muzicale, gălăţeanca Gabriela Munteanu, în vârstă de 13 ani, s-a prezentat optimistă la noua emisiune concurs de la Kanal D, „KIDSing”. „Am venit să arăt juriului că sunt talentată şi sper să găsească în mine acel ceva pe care îl caută în toţi concurenţii”, a mărturisit, zâmbind, înainte de a urca pe scenă.

Dezinvoltă, plină de energie, Gabriela a cântat fără cusur o piesă dificilă, „Mama Knows Best”. În vreme ce Antonia îi zâmbea, iar Wilmark o încuraja din priviri, celălalt membru al juriului, Gabriel Cotabiţă, o privea reticent. La finalul piesei, publicul, entuzismat, a aplaudat-o cu căldură, dar Cotabiţă era de altă părere. „Din punct de vedere al apariţiei şi atitudinii pe scenă e în regulă”, a spus artistul spre nemulţumirea lui Willmark, care s-a supărat că „îi fură pâinea de la gură”, atitudinea scenică fiind de competenţa lui. „Din piesa asta nu am înţeles nimic vocal. Poţi să cânţi ceva să înţeleg cum cânţi”, a provocat-o Cotabiţă. Fără să ezite o clipă, Gabriela a început să cânte cu pasiune piesa „O mie”, cu care Moldova a participat la Eurovision, dar Cotabiţă a întrerupt-o necruţător: „Nu mă impresionează nici asta! Emfaza ta nu mă prinde. Vreau să-mi cânţi sincer, fără emfază!”.

Poate că şi un artist cu experienţă s-ar fi simţit copleşit şi i-ar fi dat lacrimile, dar Gabriela nu s-a dat bătută. Cu candoare, a început să cânte „Hallelujah”, o altă piesă dificilă, şi a părut să-l convingă pe Cotabiţă.
Uimiţi de atitudinea critică a lui Gabi Cotabiţă erau şi Antonia şi Wilmark. „Mie mi-a plăcut foarte mult! M-a impresionat. Aprecieri au venit şi din partea lui Wilmark, dar decizia a luat-o Cotabiţă.

„Autosuficienţa omoară”

„Gabi, tu eşti un caz pe care, din păcate, eu l-am mai cunoscut: acela al tinerilor care vin la concursuri şi câştigă sau nu premii, sunt lăudaţi pentru că au nişte talente neaşteptate, dar cad, după aceea, pradă autosuficienţei. Autosuficienţa, la un moment dat, poate să distrugă tot ceea ce ţi-a dat Dumnezeu din punct de vedere al talentului. Faptul că eşti atât de mulţumită de tine pe scenă, poate să distrugă tot ceea ce ai de făcut mai încolo. Aşa că nu ştiu care ar fi soluţia cea mai bună. Există două variante aici: ori ne vedem în gale, ori ne vedem la anul şi atunci va trebui să vii să-ţi iei acesta”, i-a spus Cotabiţă, invitând-o să-şi ia trofeul care-i deschide calea în concurs.

„Nu mai aveam nicio speranţă, dar când domnul Gabriel Cotabiţă a dat verdictul şi am aflat că merg mai departe, am fost foarte surprinsă şi fericită!”, avea să mărturisească Gabriela, bucuroasă că va merge în galele KIDSing.
De cealaltă parte, Gabriel Cotabiţă şi-a asumat reproşul colegilor că-i place să-i „chinuiască” pe copii şi a recunoscut că Gabriela este talentată şi că n-a vrut decât să-i dea o lecţie. Cam dură, am spune noi!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Două gălăţence, în gala KIDSing

Astăzi, de la ora 21,30, aveţi motive serioase pentru a da televizorul pe Kanal D. Două gălăţence talentate, cu voci speciale, Bianca Gîrmacea şi Gabriela Munteanu, vor cânta în Gala KIDSing, încercând să demonstreze juriului format din Antonia, Gabriel Cotabiţă şi Wilmark că merită să ajungă în marea finală.

Bianca Gîrmacea are aproape zece ani şi este elevă în clasa a III-a la Şcoala nr. 11. Este eleva profesoarei de canto Monica Măciuceanu, şi, în ciuda vârstei fragede, se poate mândri cu un palmares de premii regionale. Pentru ea este prima apariţie naţională la televizor, aşa că emoţiile sunt pe măsură.

Gabriela Munteanu are 13 ani şi este elevă la Şcoala nr. 25 din Galaţi, în clasa a VII-a. Călită în peste 50 de concursuri şi festivaluri muzicale, de unde s-a întors cu premii şi diplome, Gabriela este eleva profesoarei de canto Cristina Manoliu Săvulescu.

Le ţinem pumnii strânşi celor două gălăţence şi le dorim să le vedem în marea finală a KIDSing!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Două gălăţence au făcut senzaţie în semifinala KIDSing

Galaţiul a fost de două ori reprezentant în cea de-a cincia semifinală a concursului KIDSing, de la Kanal D. Cu vocile lor speciale, cu energia, forţa şi emoţia pe care le-au transmis, Gabriela Munteanu, în vârstă de 14 ani, şi Bianca Gîrmacea, de doar zece ani, au reuşit să impresioneze pretenţiosul juriu format din Antonia, Gabriel Cotabiţă şi Wilmark.
Gabrielei Munteanu i-a revenit dificila misiune de a sparge gheaţa, intrând prima în concurs. A promis că va da tot ce-i mai bun şi că le va arăta tuturor cât de mare este dragostea ei pentru muzică şi a reuşit. A cântat impecabil piesa "Hallo" şi a primit doar cuvinte de laudă. Antonia i-a lăudat vocea curată, graţia şi uşurinţa cu care cântă şi a asigurat-o că e făcută pentru scenă. „Ai o voce extraordinară, bravo!”, i-a spus vedeta. Wilmark i-a apreciat momentul şi a remarcat forţa şi faptul că transmite fără a fi agresivă. Gabi Cotabiţă, cel mai sever membru al juriului, care la audiţii a pus-o să cânte de trei ori pentru a se convinge că merită să meargă mai departe, a lăudat-o de această dată: „Mi-a plăcut faptul că ai reuşit să duci piesa cum se cuvine la capăt şi că ai cântat-o altfel decât Beyoncé! Bravo! Excepţional! Faptul că nu ai imitat-o a fost extraordinar!”.

Silitoare şi perfecţionistă, Bianca Gîrmacea, în vârstă de aproape zece ani, a mărturisit pe scena KIDSing că vrea să devină cântăreaţă atunci când va fi mare. Noi credem că este deja cântăreaţă, şi încă, una foarte bună! Mai ales că o vârstă atât de fragedă, a reuşit să cânte o piesă extrem de dificilă şi pentru artiştii consacraţi - „Rolling In The Deep” din repertoriul lui Adele. De la primele acorduri, Wilmark nu şi-a putut stăpâni uimirea: „Foarte tare! E foarte tare interpretarea ei!”. Dar nu a fost singurul impresionat. „Bianca, mi-a plăcut foarte mult atitudinea ta! Şi ai o voce foarte frumoasă. Chiar dacă spui tu că eşti răcită. Se întâmplă, nu e vina ta! Te văd aşa hotărâtă, încrezătoare, îmi place mult de tine în general! Bravo!”, i-a spus Antonia.

„Cusurgiul” Gabi Cotabiţă i-a spus în faţă că, în momentul în care a început cântecul, se aştepta să eşueze: „Pentru că este un cântec pentru artiste cu o anumită vârstă şi o anumită experienţă e viaţă. Dar tu ai reuşit foarte bine să dai interpretarea ta!”. Bianca, de la înălţimea celor trei ani de canto, a venit nu doar cu o intrepretare proprie, ci şi cu propria coregrafie.

Chiar dacă nici Gabriela, nici Bianca nu s-au calificat în marea finală KIDSing, Gala în care au cântat constituie un pas important în cariera lor de artiste adevărate. Succes!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Încă o gălăţeancă la Next Star. Erika Prodea, i-a dat replica lui Vizante

Încă o gălăţeancă a uimit şi emoţionat juriul şi publicul la „Next Star”, pe Antena 1. Erika Prodea are 12 ani şi o mulţime de premii naţionale şi internaţionale la concursurile de pian, instrumentul principal pe care îl studiază. Numai că, din clasa I şi până în clasa a III-a, nu a avut o pianină pe care să repete acasă. Aşa că, şi-a desenat pe un carton, clapele pianului. Şi în fiecare zi, studia şi învăţa partiturile, apăsând clapele de hârtie, în vreme ce melodia îi răsuna în minte. Aşa a obţinut, la primul concurs din viaţa ei, premiul al III-lea! Prezentatorul "Next Star", Dan Negru, i-a asemănat povestea cu cea a lui Constantin Popovici, care a ajuns pe locul opt în lume la sărituri în apă, antrenându-se fără bazin de înot, ci doar pe nişte saltele.

Erika a oferit o incredibilă demonstraţie: aşezată pe podea, a cântat pe clapele imaginare, desenate pe hârtie, în vreme ce un pianist îi copia mişcările, la claviatura unei pianine. Şi astfel, am putut asculta cu toţii melodia care răsuna doar în mintea artistei. Deşi juriul şi-ar fi dorit s-o asculte cântând, Erika a preferat să-şi arate talentul de actriţă jucând o amuzantă scenetă alături de Marius Florea Vizante.

Chiar dacă nu s-a calificat în finala Next Star, mai importante pentru Erika sunt aprecierile maestrului Vasile Muraru: „Are geniu. Poate să ajungă şi pianistă şi actriţă, ce vrea ea poate să ajungă, pentru că este un copil superdotat”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.