Jump to content

Luptă în instanţă între avocaţi şi judecători gălăţeni


dcp100168

Recommended Posts

Luptă în instanţă între avocaţi şi judecători gălăţeni
Anne Marie Bălan şi Emil Alexandru Bălan, ambii avocaţi din Galaţi, dar şi afaceristul Valerică Ţimbău (fost client al celor doi) au fost deferiţi justiţiei de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Cei trei vor fi judecaţi pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.
Se pare că inculpaţii ar fi formulat un denunţ fals referitor la Liviu Herghelegiu, un judecător din Curtea de Apel Galaţi, pe care l-ar fi acuzat, printre altele, şi de abuz în serviciu. Ulterior cercetărilor specifice, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au stabilit că cele reclamate în plângere nu sunt reale. Pe cale de consecinţă, Anne Marie Bălan, Emil Alexandru Bălan şi Valerică Ţimbău au fost trimişi în judecată, dosarul fiind trimis spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa. Conform portalului instanţelor, judecătorul Curţii de Apel Galaţi Liviu Herghelegiu, este parte vătămată.

Interesant este că în acest proces mai apare numele unui judecător gălăţean, Miţa Mârza, coleg cu Herghelegiu în cadrul Secţiei Penale din Curtea de Apel Galaţi. Recent, judecătorii constănţeni au admis excepţia necompetenţei teritoriale a Curţii de Apel Constanţa şi au declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Curţii de Apel Bucureşti. Hotărârea este definitivă.

Afaceristul Valerică Ţimbău a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT într-un dosar ce are ca obiect "iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup (Legea 39/2003 art. 7)". Procesul se află la Curtea de Apel Constanţa, următorul termen fiind stabilit pentru data de 22 octombrie.

avocatura.com

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.