Jump to content

Reabilitare termică la Spitalul de Copii şi la cinci şcoli


dcp100168

Recommended Posts

Reabilitare termică la Spitalul de Copii şi la cinci şcoli

Primăria municipiului Galați a fost inclusă într-un proiect pilot al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor de utilitate publică.

În urma evaluării făcute de experții BERD, în municipiul Galați au fost alese pentru reabilitare termică Spitalul de Pediatrie ”Sf. Ioan” și cinci școli generale (26, 28, 29, 34 și 43).

Valoarea finanțării BERD se ridică la 8,9 milioane de lei, din care 6,1 milioane lei sunt destinate creșterii eficienței energetice a Spitalului de pediatrie și 2,8 milioane de lei celor cinci unități de învățământ. La programul BERD, Primăria municipiului Galați va contribui cu aproximativ 2,5 milioane de lei.

În baza proiectului pilot al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, clădirile selectate pot beneficia de o gamă largă de gamă largă de măsuri menite să le îmbunătățească eficiența energetică: îmbunătățirea  anvelopei clădirii, îmbunătățirea sistemului de iluminat, a sistemului de încălzire sau schimbarea acestuia, îmbunătățirea sistemului de ventilație, climatizare sau schimbarea acestuia, alimentarea cu energie nouă/suplimentară (cogenerare, fotovoltaică), schimbarea tipului de combustibil utilizat pentru producerea de energie.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Licitaţie în programul pilot pentru eficienţa energetică. Contract de 8,9 milioane de lei

Până la finele lunii martie, Primăria aşteaptă oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic pentru a atribui contractul de performanţă energetică şi servicii proiectare în valoare de 8,9 milioane de lei. Beneficiarele directe ale acestui contract sunt cele cinci corpuri principale de clădire ale Spitalului de Copii şi cinci şcoli generale: 26, 28, 29, 34 şi 43.

După cum v-am mai informat, Galaţiul a fost selectat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru participarea la Programul pilot pentru eficienţa energetică în sectorul public. În cazul celor şase instituţii publice amintite, s-a realizat deja un studiu de eficienţă energetică semnat de echipa de consultanţi angajaţi de BERD, condusă de reprezentanţi ai Berlin Energy Agency şi Tractebel Engineering. Conform acestui document, spitalul şi cele cinci şcoli vor fi reabilitate termic prin înlocuirea tâmplăriei cu geamuri termopan şi izolarea planşeului de la acoperiş şi de la subsol. Spitalul va beneficia de centrală de cogenerare, iar şcolile de modernizarea instalaţiilor de iluminat interior.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Municipiul Galaţi, prima autoritate publică locală din România care achiziţionează servicii de eficienţă energetică pentru clădirile publice

Primăria municipiului Galaţi a lansat, în premieră pentru România, procedura de achiziţie publică în vederea contractării de servicii de eficienţă energetică pentru clădiri publice.

Galaţi se numără printre municipiile reşedinţă de judeţ selectate în cadrul unui program pilot al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), finanţat din Fondul Global de Mediu (GEF). Programul BERD sprijină crearea unei pieţe a eficienţei energetice în sectorul public din Romania, în beneficiul autorităţilor publice şi al furnizorilor acestor servicii. Astfel, programul vizează reabilitarea unui număr de clădiri publice cu participarea companiilor private de servicii energetice (ESCO), în baza unui contract de performanţă energetică.

Obiectivele de investiţii vizate de acest program în municipiul Galaţi sunt Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Sf. Ioan”, cu o valoare estimată la 6.166.100 RON fără TVA, respectiv un grup de 5 unităţi şcolare de învăţământ primar, cu o valoare estimată la 2.817.000 RON fără TVA.

Municipiul Galaţi va atribui un contract de performanţă energetică şi servicii de proiectare pentru aceste obiective, în urma procedurii de achiziţie publică bazată pe dialog competitiv. Operatorii economici interesaţi pot obţine documentaţia descriptivă până la data de 27 martie 2015, termenul limită pentru depunerea candidaturilor fiind 30 martie 2015, ora 10:00.

Programul pilot sprijinit de BERD oferă asistenţă tehnică gratuită municipalităţilor selectate, pentru pregătirea proiectelor de eficienţă energetică în clădiri publice (grădiniţe, şcoli, spitale). Ulterior fazei pilot, programul poate fi extins către alte municipalităţi interesate să implementeze proiecte de eficienţă energetică în clădiri publice, conform cu noua legislaţie în domeniu.

adevarul.ro
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.