Jump to content

Orchestra teatrului "Leonard", pe scena Ateneului


dcp100168

Recommended Posts

Orchestra teatrului "Leonard", pe scena Ateneului

Visul oricărui muzician aflat fie la început de carieră, fie în plinătatea ei, este de a cânta pe scena Ateneului Român. Instrumentiştii orchestrei Teatrului Muzical "Nae Leonard" şi-au împlinit acest vis duminică, 27 ianuarie, când au susţinut un concert de pagini celebre din opere, în acest monumental şi istoric templu al artei şi al ştiinţei româneşti, de la a cărui înfiinţare se împlinesc 120 de ani.

Antrenaţi în a cânta în săli mari, în timpul turneelor din Germania şi Italia, membrii orchestrei simfonice s-au adaptat imediat la sonoritatea sălii Ateneului, în repetiţia ce a precedat concertul. Seriozitatea şi dăruirea cu care s-au pregătit, atât la sediu, cât şi în spaţiul rezervat repetiţiilor de la Bucureşti, au dovedit implicarea fiecăruia în acest demers de excepţie din cariera oricărui instrumentist.

Pe parcursul concertului, orchestra teatrului a evoluat la înalte cote profesioniste, creând momente de mare rafinament sonor în Intermezzo de Mascagni sau în acompaniamentul ariilor prezentate, dar şi de virtuozitate, în Uverturile "Nunta lui Figaro" sau "Bărbierul din Sevilla".

Programul a cuprins arii şi uverturi din opere de Mozart, Rossini, Verdi, Mascagni şi a inclus evoluţia a cinci tinere soliste din Italia, Portugalia, Canada, Ucraina şi România, ce au participat la cursurile de măiestrie organizate la Galaţi de soprana Laura Niculescu şi baritonul Mauro Trombetta.

Am remarcat în mod deosebit evoluţia sopranelor Nadiya Syciuc (Ucraina) şi Francesca Bellofatto (Italia) cu perspective în realizarea în timp a unei cariere internaţionale, dar şi frumuseţea vocii sopranei Marilena Chircă, la început de drum în cariera solistică. Evoluţia solistelor Miriam Lopes şi Natalie Lithvick s-a încadrat în limite corecte, acestea fiind marcate de emoţii. Cel care a coordonat întreaga evoluţie muzicală a ansamblului a fost tânărul dirijor Roberto Gianola din Italia care în mod ferm, dar plin de sensibilitate, a creat planuri sonore expresive.

Concertul susţinut de orchestra simfonică a Teatrului Muzical la Ateneul Român din Bucureşti este o experienţă ce va marca, cu siguranţă, dezvoltarea viitoare a acestui ambiţios colectiv al teatrului.

http://www.vlg.sisnet.ro/index.php?page ... l&id=21769

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.