Jump to content

Târg de universităţi străine la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

În octombrie, târg de universităţi străine la Galaţi
Liceenii din clasele terminale și părinții lor pot participa, în luna octombrie, la World Education University Fair, un târg care va aduce la Galați reprezentanți a numeroase universități din străinătate.
Miercuri, 15 octombrie, la Hotel Vega se oprește  Caravana Târgului de Universități World Education University Fair. Este vorba despre un târg de consultanță educațională dedicat tinerilor care își doresc să urmeze în afară programe de Licență, Master sau MBA.
Tinerii interesații de studii în străinătate trebuie să știe că la târg vor fi prezenți reprezentanți ai unor universități din Austria, Belgia, Bulgaria, Marea Britanie, Grecia, Germania, Danemarca, Spania, Italia, SUA, Olanda, Franța, Elvetia, Suedia, Turcia, Polonia.
Participarea la târg este gratuită, însă se face pe bază de înregistrare online, pe site-ul http://www.world-education.ro/. Tot online se face rezervarea unui loc la seminariile organizate de universitățile participante.
Conform site-ului world-education.ro, programul de la Galați include mai multe prezentări, începând cu ora 12.00: „Ce trebuie să fac să studiez în străinătate?”, „Getting the most out of English” (Cambridge English Language Assessment), „Quality Education in an International Environment” (The Hague University of Applied Sciences) și „Alege-ți drumul potrivit!”.
Anul acesta, World Education University Fair a ajuns la a XVII-a ediție și se desfășoară la București (pe 11 și 12 octombrie, Hotel Athenee Palace Hilton), la Timișoara (pe 13 octombrie, Hotel Timișoara), la Galați (pe 15 octombrie) și la Constanța (pe 16 octombrie, Hotel Ibis). Târgul esete organizat de Integral Edu, un organism cu 22 ani de experiență internațională în consilierea elevilor și a părinților pentru alegerea celor mai bune instituții de învățământ din străinătate, oferind un portofoliu de peste 250 de instițutii de învățământ de top din Europa și SUA.
presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Universităţi din Marea Britanie, Olanda, Elveţia şi Spania, la Galaţi

Tinerii din Galați care vor să urmeze o carieră universitară peste hotare vor avea ocazia să se întâlnească cu reprezentanţii a peste 40 de universităţi din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Italia, Spania.

Participarea la târg este gratuită şi se face pe bază de înregistrare online. „World Education University Fair” este un târg de consultanţă educaţională dedicat tinerilor care îşi doresc să studieze în străinătate programe de Licenţă, Master sau MBA.

Potrivit organizatorilor, după prezentările de la Bucureşti și Timișoara, Târgul dedicat universităţilor de elită din Europa  se va afla miercuri, 15 octombrie, la Galaţi, la Hotelul Vega, între orele 11.00 - 16.00. Înscrierile se fac online la adresa „http://www.worldeducation.ro/register.php”.

La această ediţie a Târgului World Education sunt reprezentate următoarele universități: Hanze University of Applied Sciences (Olanda), Institute of Engineering, Hanze University of Applied Sciences Groningen (Olanda), The Hague University of Applied Sciences (Olanda), Fontys University of Applied Sciences (Olanda), Stenden University of Applied Sciences (Olanda), The University of Northampton (Marea Britanie), University of Bradford (Marea Britanie), Saxion University of Applied Sciences (Olanda), Bangor University (Marea Britanie), London South Bank University (Marea Britanie), Domus Academy (Italia), Falmouth University (Marea Britanie), Leeds University Business School (Marea Britanie), University of Salford (Marea Britanie), La Rochelle Business School (Franţa), University of Huddersfield (Marea Britanie), NHTV Breda University of Applied Sciences (Olanda), University of Groningen (Olanda), UCAS Apply Center (Marea Britanie), University of Westminster (Marea Britanie), IHTTI School of Hotel Management (Elveția), Cesar Ritz Colleges Switzerland (Elveția), Aberystwyth University, Wales (Marea Britanie), Swansea University (Marea Britanie), Anglia Ruskin University (Marea Britanie), Birmingham City University (Marea Britanie), Sheffield Hallam University (Marea Britanie), University of Sunderland (Marea Britanie), HTW Chur University of Applied Sciences (Elveția), University of Greenwich (Marea Britanie), Nuova Accademia di Belle Arti Milano (Italia), Canterbury CC University (Marea Britanie), Carinthia University of Applied Science (Austria), Coventry University (Marea Britanie), King`s College London (Marea Britanie), University of Portsmouth (Marea Britanie), Vrije Universiteit Brussel (Belgia), Swiss Hotel Management School (Elveția), IE Business School (Spania), City University London (Marea Britanie) și London School of Hospitality and Tourism – University of West London (Marea Britanie).

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

15 universităţi de top din lume se bat pe elevii gălăţeni

Studenţii români care învaţă în străinătate spun că la universităţile de peste hotare accentul se pune în special pe partea practică şi pe lucrul în echipă

Unul dintre puţinele bunuri de export pe care încă le mai are Galaţiul, excelenţa în învăţământ, a fost motivul pentru care 15 de universităţi de renume din Europa, dar şi de peste ocean, şi-au trimis miercuri reprezentanţii în oraşul nostru, pentru a participa la primul Târg Internaţional pentru Studii în Străinătate organizat până acum la Galaţi. Potrivit organizatorilor, aplicaţia online necesară pentru a participa la eveniment a fost completată de peste 700 de elevi şi studenţi gălăţeni.

Curioşi să vadă cu ce oferte vin la Galaţi universităţile de peste hotare, elevii au fost punctuali, instalându-se la uşa Hotelului Vega, încă de la ora 11,00.

Farmacia, căutată nu doar în ţară

Ciprian Constantinescu este elev în clasa a XI-a la Colegiul "Vasile Alecsandri". "Mi-ar plăcea în egală măsură să studiez în Anglia, în Danemarca sau în Olanda. Pentru că sunt interesat în mod special de chimie, vreau să urmez o facultate în domeniul farmaceutic", ne-a spus Ciprian.

Elevă tot în penultimul an de liceu, la Colegiul "Costache Negri", Coralia Tătaru este interesată să studieze medicina în Franţa. Din păcate pentru ea, nicio universitate din această ţară nu şi-a trimis, ieri, experţii la Galaţi.

Accent pe practică şi internshipuri

Olandezii de la Universitatea din Haga pentru Ştiinţe Aplicate au trimis la Galaţi şi doi studenţi români, pentru a mijloci mai uşor contactul cu elevii de aici. Ana Tănase şi Andrei Grigoraş studiază de trei ani Afacerile internaţionale la această universitate. Cei doi tineri spun că, pentru a putea învăţa în Olanda, au nevoie şi de sprijinul financiar al familiei. Totuşi, au optat să lucreze part-time încă din al treilea an.

"La Universitatea din Haga profesorii pun accent pe partea de practică, pe munca în echipă şi pe interactivitatea cursurilor. Nu ne-a venit deloc greu să ne adaptăm acolo, pentru că oamenii sunt foarte deschişi şi primitori. În curând vom pleca şi într-un schimb de experienţă de un semestru în Shanghai (China - n.r.)", ne-a spus Ana Tănase.

Marea Britanie, magnet pentru elevii români

Din spusele organizatorilor, universităţile din Marea Britanie sunt în topul preferinţelor elevilor gălăţeni. Un an de studiu costă aici între 6.000 şi 9.000 de euro, dar elevul poate face un împrumut pentru studii garantat de Guvern.

"În Olanda un an de studiu ajunge la cel mult 2.000 de euro, în vreme ce în Danemarca facultatea este gratuită pentru studenţii români", ne-a explicat Ana-Maria Papp, manager Departament universităţi în cadrul World Education Fair (WEF).

Pentru elevii care nu au putut participa la evenimentul de ieri, WEF a deschis şi un birou permanent la Galaţi, pe strada Brăilei nr. 171A.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Mii de oferte într-un târg educaţional la Galaţi

Orașul Galați devine pentru o zi capitala internațională a educației, odată cu desfășurarea celui mai important târg educațional din această toamnă - World Education Fair. Evenimentul are loc pe 26 septembrie la hotel Vega și va găzdui instituții de învățământ din toată lumea, care vor pregăti pentru tinerii din Galați mii de programe de studii universitare, master, studii liceale sau tabere educaționale. În cadrul evenimentelor World Education Fair, vor participa instituții de învățământ (școli, licee și universități) din Marea Britanie, Olanda, Austria, Danemarca, Elveția, Spania, SUA și Canada.

ziarultecucean.com

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

World Education Fair 2023, la Galaţi

Un număr de 65 de instituţii de învăţământ din 16 ţări îşi vor prezenta oferta educaţională la târgul World Education Fair, care va fi organizat în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Galaţi.

Pe 4 martie are loc la Bucureşti World Education Fair (WEF), cel mai important târg educaţional de la începutul acestui an, unde vor fi prezente 65 de instituţii de învăţământ, din 16 ţări. Anul acesta, grupul Integral a împlinit 30 de ani de activitate de la data fondării, iar în premieră, târgul se va organiza în acest an şi la Cluj-Napoca, pe 5 martie, iar ediţia din Galaţi din data de 3 martie va da startul târgurilor World Education Fair din această primăvară. Printre universităţile de top prezente la această ediţie a WEF se numără Le Cordon Bleu, renumită pentru excelenţa în artele culinare, Lancaster, în top UK sau Swiss Education Group, lider la nivel mondial în domeniul ospitalităţii, informează organizatorii într-un comunicat remis, miercuri, presei.

Potrivit sursei citate, pe lângă prezenţa tradiţională a universităţilor, liceelor şi a instituţiilor organizatoare de tabere, la actuala ediţie WEF vor fi organizate o serie de workshopuri gratuite pentru tinerii care vor să îşi aleagă meserii "ale viitorului". Astfel, cei interesaţi de gaming şi industria video vor avea oportunitatea de a participa la workshopul lui Anthony Christov, fost Art Director la PIXAR, creator al celebrelor filme 'WALL-E', 'Finding Nemo', 'The Incredibles', 'Cars'. De asemenea, Anthony Christov împreună cu Kaloyan Kalamov, junior 3D Character Artist la AMC Ro Studio, vor vorbi tinerilor despre aptitudinile şi calităţile de care ai nevoie pentru a-ţi construi o carieră în industria jocurilor video şi a animaţiei.

Organizatorii târgului susţin că tinerii români îşi reorientează preferinţele de studiu în străinătate către noi ţări europene - Belgia, Germania, Italia, Spania şi Franţa intră în topul destinaţiilor. Olanda rămâne în top ţări preferate de români, însă noile recomandări guvernamentale olandeze "pot limita pe moment" accesul la studii pentru unele instituţii. "Pentru Olanda interesul se menţine crescut, însă ne aflăm în situaţia în care guvernul olandez a recomandat universităţilor să pună în stand-by activităţile de recrutare a studenţilor străini, în principal din cauza problemelor legate de spaţiile de cazare. Astfel, cei interesaţi de Olanda ar trebui să se documenteze şi să acţioneze rapid, pentru că există încă universităţi care sunt în procese de recrutare pentru studenţi străini. (...) Deocamdată nu ştim cum vor evolua lucrurile în viitor, însă cu siguranţă această situaţie poate limita pe moment accesul la studii pentru unele instituţiii", a precizat Ana Maria Papp, business development manager, Integraledu, citată în comunicat. Germania şi Italia sunt "cele mai accesibile" ţări din punct de vedere al taxelor de studiu, acestea începând de la 250 de euro, susţin organizatorii evenimentului. "În Belgia, sistemul de învăţământ superior este asemănător cu cel olandez, cu foarte multe programe de predare în limba engleză. Taxele de şcolarizare sunt accesibile, de aproximativ 1.100 euro pe an, iar din punct de vedere al cazărilor nu se înregistrează probleme ca în Olanda. Printre cele mai accesate programe universitare se numără cele de inginerie, business, computer science, ştiinţe sociale şi design. În ceea ce priveşte studiile în Germania, se observă un interes crescut pentru medicină, predarea făcându-se exclusiv în limba germană. Taxele de şcolarizare variază la stat între 200 şi 3.000 de euro pe an, iar în sistemul privat acestea pornesc de la 7.000 de euro şi pot ajunge şi la 15.000 de euro pe an", se mai arată în comunicat. În Italia, programele de predare în limba engleză sunt variante, iar cei mai mulţi care aleg să studieze la universităţi italiene preferă domeniile consacrate de business, arhitectură şi design. Italia este preferată pentru prestigiul universităţilor, climă, dar şi pentru nivelul mai scăzut al taxelor de şcolarizare care pornesc de la 250 euro pe an. Taxele de şcolarizare în Marea Britanie sunt cuprinse între 16.000 lire/an pentru un liceu public şi 35.000-50.000 lire/an pentru o şcoală internaţională de tip boarding (cu internat), cu toate opţiunile incluse.

La World Education Fair vor fi prezente şi instituţii care organizează tabere educaţionale şi cursuri lingvistice pentru toate categoriile de vârste, tot timpul anului. Cursanţii pot opta inclusiv pentru tabere academice organizate în campusurile universităţilor cu renume, precum: Oxford, Cambridge, UCL, Instituto Europeo di Design, Instituto Marangoni, Imperial College etc. 

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.