Jump to content

Reţea de prostituţie cu o proxenetă minoră


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Reţea de prostituţie cu o proxenetă minoră

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au trimis în judecată zilele trecute un grup de şase persoane, printre care se numără şi o minoră, pentru proxenetism.

Anchetatorii au stabilit că Simona Alexandru Ulmaru (14 ani) a racolat trei minore pentru practicarea prostituţiei în perioada august-octombrie 2012, în afacere fiind implicat şi Petrică Stan. Cei doi şi-au însuşit ulterior banii proveniţi din practicarea celei mai vechi meserii din lume, dar lucrurile nu s-au oprit aici.

O a treia persoană, Vasile Seserman, le-a pus la dispoziţie propriul apartament, astfel încât fetele să îşi vadă de treabă fără să fie deranjate.

În perioada octombrie 2012-februarie 2013, Mihaela Jugănaru a decis să se implice în „afacere”, racolând alte trei minore şi înlesnindu-le practicarea prostituţiei.

Proxeneţii au schimbat apartamentul, astfel că pe filieră a intrat Ion Zorilă, care şi-a pus locuinţa la bătaie, contra, evident, unui procent din banii încasaţi din prostituţie.

Şi Florica Antoaneta a văzut în înlesnirea prostituţiei o bună oportunitate de a face rost uşor de bani, dar poliţiştii s-au sesizat în legătură cu modul de operare al proxeneţilor, iar în cele din urmă i-au identificat pe toţi cei implicaţi.

Sechestru pe bani şi bunuri

Procurorii au instituit sechestru pe banii proveniţi din practicarea prostituţiei, dar şi pe un autoturism, marca BMW, ce aparţin celor şase persoane împlicate în afacerea de proxenetism.

Interesant de amintit este că minorele care se prostituau ar fi fost greu de depistat, în contextul în care proxeneţii schimbau constant apartamentele unde erau aduşi clienţii, dar o neglijenţă a uneia dintre fete i-a adus pe poliţişti direct la cei care se aflau în spatele întregii poveşti.

Majoritatea celor implicaţi au negat că ar avea de-a face cu reţeaua de proxenetism, dar declaraţiile minorelor racolate i-au dat de gol.

Dacă vor fi găsite vinovate, cele şase persoane puse sub acuzare riscă până la şapte ani de închisoare.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

„Afacerea cu bărbaţi” a unei eleve din Galaţi. Proxenetă la doar 14 ani: „Hai, fată, că poţi să faci bani, nu fi proastă!”

Trei dintre prietenele copilei-proxente au mărturisit în faţa anchetatorilor din Galaţi, cu lux de amănunte, cum se desfăşurau lucrurile. În „afacerea sexuală” pusă la cale de fata de doar 14 ani au intrat şi mai multe persoane majore, acuzate şi ele de proxenetism.

Simonei nu-i plăcea şcoala. Elevă în clasa a VII-a, ea trecea pe la cursuri doar atât cât să nu rămână repetentă. În rest, viaţa ei se derula „la firmă”. Aceasta era denumirea de cod prin care Simona Alexandra Ulmaru (acum în vârstă de 16 ani) denumea hogeacul în care ademenea fete de vârsta ei în vederea practicării prostituţiei. Povestea, după cum veţi putea citi în materialul de faţă, este şocantă.

Unele fete vor Barbie, Simona a vrut ceva mai mult

Crescută doar de mamă, într-o încăpere modestă, închiriată de la Primăria Galaţi într-o casă veche, naţionalizată, Simona a vrut mereu mai mult de la viaţă. Chestionată de anchetatori în legătură cu împrejurările în care a decis să devină – probabil - cel mai tânăr proxenet din România, fata a recunoscut, cu seninătate, că suferea mult pentru că alţii copii aveau bani, iar ea nu. „Mama nu avea cu ce să-mi cumpere aproape nimic. Cumva trebuia să fac rost de bani. Aşa mi-a venit ideea”, a declarat ea.

Mijlocitor în demararea afacerii i-a fost un anume Petrică Stan, un individ de 30 de ani, dat în prezent în urmărie internaţională, prin Interpool, pentru săvârşirea mai multor fapte penale. Fata a mărturisit că Petrică Stan îi era prieten şi că-l cunoscuse undeva în zona şcolii la care învăţa, în anul 2011, pe când de-abia împlinise 13 ani. Ce i-a legat pe cei doi până în vara lui 2012, când a început „munca” de proxenetă a Simonei, este greu de spus, dat fiind că anchetatorii sunt zgârciţi în amănunte pe acest subiect. Cert este că Stan a învăţat-o pe Simona Alexandra Ulmaru (pe atunci în vârstă de doar 14 ani, vă reamintim), cum să racoleze fete pentru prostituţie.

„Se lăsau greu, dar se lăsau convinse”

Simona a povestit cum racola fetele. „Am început să umblu prin locuri unde ştiam eu că se adună trupa (N.R.: chiulangiii) la o ţigară şi m-am interesat care dintre fete şi-o pune. Mi-a fost uşor să aflu, căci băieţii se dau tot timpul mari cu asta”, a mărturisit ea.

„Apoi, le-am căutat pe fete şi am intrat în vorbă cu ele. Unele s-au speriat că le propuneam să facem bani din relaţii cu bărbaţi, însă altele au acceptat. Se lăsau greu, dar se lăsau convinse”, a mai povestit Simona.

Anchetatorii au reuşi să adune mărturiile a trei dintre prostituatele minore racolate de Simona Alexandru Ulmaru. Acestea au identitatea protejată în dosar, însă mărturiile lor sunt relevante. Iată un fragment din declaraţia martorei I.N.: „A venit la mine şi mi-a spus că-s foarte idioată că o fac degeaba cu băieţii. Mi-a zis: Hai, fată, că se fac bani, nu fi proastă! M-a bătut la cap vreo săptămână, după care am acceptat”.

O alta dintre fetele racolate povesteşte cum erau împărţiţi banii: „Luau câte 100-150 de lei pentru jumătate de oră. Eu primeam jumătate, iar ei luau restul. Eu aveam cinci-şase clienţi pe zi, dar erau şi zile mai aglomerate. Am fost cu tot felul de oameni, şi mai tineri şi mai bătrâni”.

Interesant este şi modul de racolare al clienţilor. Dincolo de clasica formulă - din client în client – membrii grupului îşi mai căutau muşterii şi prin cluburile din oraş, treabă de care se ocupa mai alea Petrică Stan. De asemenea, exista o activitate intensă de reţeaua de socializare Faccebook. Cel puţin aşa rezultă din declaraţiile a două dintre prostituatele minore.

Şi-au luat şi „hogeac” cu chirie "în natură"

Dacă la început „afacerea” s-a derulat într-o garsonieră a unui prieten, plecat în străinătate, al lui Petrică Stan, după o vreme acesta s-a întors şi a fost nevoie de un nou sediu pentru „firmă”. Aşa a intrat în scenă Vasile Seserman.

Acesta a pus la bătaie propriul apartament, plata făcându-se atât cheş, cât şi „în natură”. „La început vroia doar să-i dăm o fată pe zi, pentru o tură. După aia a cerut şi bani. Nu ştiu cât îi dădeam exact. Cred că vreo 500-600 de lei pe lună”, a povestit Simona.

La începutul lui 2013, afacerea s-a extins. În „combinaţie” au intrat şi surorile Mihaela Ionela şi Florica Antoaneta Jugănaru. Ele au racolat, la rândul lor, încă cinci fete, dintre care trei minore, aşa că „fabrica” a început să duduie. Aveau peste 30-35 de clienţi pe zi, încasările ridicându-se la peste 3000-4.000 de lei. Singura problemă era că apartamentul lui Seserman devenise neîncăpător.

Ca urmare, în februarie 2013 au extins „afacerea” în apartamentul unui anume Ion Zorilă, contra a cinci la sută din încasări. „Nu am ştiut că se face prostituţie în apartament. Au zis că e videochat”, a declarat el în faţa anchetatorilor, într-o încercare de a scăpa de acuzaţii.

Prinşi dintr-o eroare "de marketing"

Grupul a fost descoperit din întâmplare. Unul dintre „recrutori”, respectiv Petrică Stan, a avut ghinionul să propună o partidă cu minore unui poliţist aflat în afara serviciului. De aici încolo, lucrurile au devenit simple, pe fondul faptului că trei dintre prostituate au acceptat încă din start să colaboreze cu anchetatorii, oferind mărturii complete. Chiar şi aşa, majoritatea celor implicaţi au negat că ar avea de-a face cu reţeaua de proxenetism.

Procurorii au instituit sechestru pe banii proveniţi din practicarea prostituţiei (în posesia membrilor reţelei s-au găsit aproape 100.000 de euro), dar şi pe un autoturism BMW care era folosit de Petrică Stan pentru a transporta clienţii.

Procesul reţelei de proxeneţi a început, după parcurgerea tuturor etapelor preliminare, la Judecătoria Galaţi, termen de judecată fiind fixat pentru 24 iunie 2015. Interesant este că toţi cei şase inculpaţi din dosar sunt în stare de libertate, instanţa considerând că nu prezintă pericol social.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Detalii cutremurătoare din industria prostituţiei: sex cu ora la 12 ani. Cum a ajuns o fată de 14 ani proxenetă pentru colege

Dosarele ajunse în Justiţie scot la iveală amănunte înfiorătoare: copile violate, şantajate şi apoi vândute ca vitele în târg. Eleve de şcoală primară care chiulesc de la ore pentru a „presta” la un bordel clandestin. Fetiţe care încă nu au buletin de identitate, dar negociază cu clienţii în numele colegelor de clasă. Indivizi fără scrupule, care îşi vând fără să ezite până şi rudele.

Fără îndoială, industria sexului este veche de când lumea. De-a lungul mileniilor proxenetismul şi prostituţia au oscilat între a fi aplaude sau hulite, în funcţie de regulile morale care stăteau, la un moment dat, la baza funcţionării comunităţilor sau a statelor, însă mai mereu au creat controverse şi au fost o sursă (facilă) de a obţine avantaje economice sau chiar politice. De altfel, cazurile de prostituţie şi de proxenetism în rândul minorilor ,din vremurile noastre, oricât ar fi tulburătoare, nu sunt neapărat o noutate. S-au modernizat doar metodele de comunicare, poate şi „managementul”, dar, în esenţă, scenariile se consumă ca acum 10.000 de ani, când omul nu se deosebea prea mult de animale.

În materialul de faţă vă vom aduce în atenţie câteva dintre cele mai înfiorătoare cazuri de abuz sexual asupra unor minori, transformaţi, cu sau fără voie, în mici rotiţe din angrenajul diabolic ce mişcă miliardele de dolari de pe piaţa sexului.

Prostituată la 13 ani, proxenetă la 14 ani

Simonei nu-i plăcea şcoala. Elevă în clasa a VII-a, ea trecea pe la cursuri doar atât cât să nu rămână repetentă. În rest, viaţa ei se derula „la firmă”. Aceasta era denumirea de cod prin care Simona Alexandra (o copilă de 13 ani la momentul când începe povestea noastră; acum este deja majoră) denumea hogeacul în care ademenea fete de vârsta ei în vederea practicării prostituţiei.

Crescută doar de mamă, într-o încăpere modestă, închiriată de la Primăria Galaţi într-o casă veche, naţionalizată, Simona a vrut mereu mai mult de la viaţă. Chestionată de anchetatori în legătură cu împrejurările în care a decis să devină - probabil - cel mai tânăr proxenet din România, fata a recunoscut, cu seninătate, că suferea mult pentru că alţii copii aveau bani, iar ea nu. „Mama nu avea cu ce să-mi cumpere aproape nimic. Cumva trebuia să fac rost de bani. Aşa mi-a venit ideea”, a declarat ea.

Mijlocitor în demararea afacerii i-a fost un anume Petrică Stan, un individ de 35 de ani, dat în prezent în urmărie internaţională, prin Interpool, pentru săvârşirea mai multor fapte  penale. Fata a mărturisit că Petrică Stan îi era prieten şi că-l cunoscuse undeva în zona şcolii la care învăţa, în anul 2011, pe când de-abia împlinise 13 ani. Au început cu băutură şi sex. Au continuat apoi cu sex pe bani cu o serie de inşi din anturajul lui Petrică, după deja consacratul sceanriu „Loverboy”. Apoi, când de-abia făcuse 14 ani, Simona a trecut la nivelul următor: proxenetismul.

Primele fete racolate era chiar din anturajul ei de la şcoală. „Am început să umblu prin locuri unde ştiam eu că se adună trupa (N.R.: chiulangiii) la o ţigară şi m-am interesat care dintre fete şi-o pune. Mi-a fost uşor să aflu, căci băieţii se dau tot timpul mari cu asta”, a mărturisit ea. „Apoi, le-am căutat pe fete şi am intrat în vorbă cu ele. Unele s-au speriat că le propuneam să facem bani din relaţii cu bărbaţi, însă altele au acceptat. Se lăsau greu, dar se lăsau convinse”, a mai povestit Simona.

Anchetatorii au reuşi să adune mărturiile a trei dintre prostituatele minore racolate de Simona Alexandra. Acestea au identitatea protejată în dosar, însă mărturiile lor sunt relevante. „A venit la mine şi mi-a spus că-s foarte idioată că o fac degeaba cu băieţii. Mi-a zis: Hai, fată, că se fac bani, nu fi proastă” (declaraţie fată racolată pentru prostituţie). O alta dintre fetele racolate povesteşte cum erau împărţiţi banii: „Luau câte 100-150 de lei pentru  jumătate de oră. Eu primeam jumătate, iar ei luau restul. Eu aveam cinci-şase clienţi pe zi, dar erau şi zile mai aglomerate. Am fost cu tot felul de oameni, şi mai tineri şi mai bătrâni”.

Interesant este şi modul de racolare al clienţilor. Dincolo de clasica formulă  - din client în client - membrii grupului îşi mai căutau muşterii şi prin cluburile din oraş, treabă de care se ocupa mai alea Petrică Stan. De asemenea, exista o activitate intensă de reţeaua de socializare Faccebook. Cel puţin aşa rezultă din declaraţiile a două dintre prostituatele minore.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Judecătorii își declină competența de trei ani în dosarul unei fete de 14 ani care a pus pe picioare o afacere cu prostituate!

Tribunalul Galați și-a declinat competența în favoarea Judecătoriei Galați în cazul Simonei Alexandru Ulmaru (14 ani), care racola minore pentru practicarea prostituției. Minora era ajutată de mai mulți bărbați, care și-au pus apartamentele la dispoziție pentru practicarea celei mai vechi meserii din lume.

Pe 23 februarie, Tribunalul Galați a hotărât să își decline competența în favoarea Judecătoriei Galați în dosarul unei copile de 14 ani, care a decis să facă bani din prostituție. Problema este că, pe 29 noiembrie 2016, Judecătoria își declinase și ea competența în favoarea Tribunalului, scrie adevarul.ro.

Pentru că joaca de-a competența nu poate continua, mai ales că au trecut trei ani de când dosarul a ajuns pe masa judecătorilor și nu s-a făcut aproape nimic în el, Curtea de Apel Galați va decide cine trebuie să pronunțe un verdict în acest dosar.

Elevă în clasa a VII-a la data faptelor, Simona Alexandru Ulmaru (14 ani) ducea o viață modestă alături de mama ei, care o creștea într-o casă închiriată de la Primăria Galați. Cum perspectiva ca lucrurile să se schimbe nu era prea bună, Simona s-a gândit să își atragă colegele de școală în practicarea prostituției. Ulterior, în ”afacere” s-a implicat și Petrică Stan, un individ certat cu legea, dat în urmărire internațională prin Interpol. Cei doi și-au însușit banii proveniți din practicarea celei mai vechi meserii din lume, dar lucrurile nu s-au oprit aici.

O a treia persoană, Vasile Seserman, le-a pus la dispoziție propriul apartament, astfel încât fetele să își vadă de treabă fără să fie deranjate. În perioada octombrie 2012-februarie 2013, Mihaela Jugănaru a decis să se implice în „afacere”, racolând alte trei minore și înlesnindu-le practicarea prostituției.

Proxeneții au schimbat apartamentul, astfel că pe filieră a intrat o altă persoană, Ion Zorilă, care și-a pus locuința la bătaie, contra, evident, unui procent din banii încasați din prostituție.

reporterntv.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Decizie a instanţei în cazul elevei de 14 ani care pusese pe picioare o afacere cu bărbaţi

O adolescentă de 14 ani a şocat opinia publică, după ce s-a gândit să scape de sărăcie punând pe picioare o vastă reţea de prostituţie, din care făceau parte la un moment dat zeci de persoane. Instanţa a dat o decizie în acest caz, dar nu este definitivă.

Judecătoria Galaţi i-a aplicat, pe 15 februarie, Simonei Ulmaru, o adolescentă acum în vârstă de 19 ani, măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice, pe o durată de 6  luni pentru proxenetism. Aceeaşi măsură a fost luată şi faţă de Mihaela Ionela Jugănaru, o minoră implicată în reţeaua de prostituţie pusă pe picioare de Simona Ulmaru, care avea atunci doar 14 ani.

Alte patru persoane, Petrică Stan, Vasile Seserman, Ion Zorilă şi Antoaneta Florica Jugănaru, au primit câte trei ani de închisoare, cu suspendarea executării sub supraveghere, şi au fost trimişi să se reabiliteze, prestând între 70 şi 80 de zile de muncă neremunerată, la Direcţia pentru Protecţia Copilului Galaţi sau la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi. Decizia instanţei nu este definitivă.

”Se lăsau greu, dar se lăsau convinse”

Pentru că trăia în sărăcie, Simona Ulmaru s-a gândit la o modalitate de a face rost uşor de bani. În 2014 era elevă în clasa a VII-a şi trecea pe la ore doar atât cât să nu rămână repetentă. În rest, viaţa ei se derula „la firmă”. Aceasta era denumirea de cod prin care Simona Alexandra Ulmaru (acum în vârstă de 19 ani) denumea ”afacerea” în care ademenea fete de vârsta ei în vederea practicării prostituţiei.

Crescută doar de mamă, într-o încăpere modestă, închiriată de la Primăria Galaţi într-o casă veche, naţionalizată, Simona a vrut mereu mai mult de la viaţă. Interogată de anchetatori în legătură cu împrejurările în care a decis să devină probabil cel mai tânăr proxenet din România, fata a recunoscut, cu seninătate, că suferea mult pentru că alţii copii aveau bani, iar ea nu. „Mama nu avea cu ce să-mi cumpere aproape nimic. Cumva trebuia să fac rost de bani. Aşa mi-a venit ideea”, a declarat ea.

Mijlocitor în demararea afacerii i-a fost un anume Petrică Stan, un individ de 35 de ani. Fata a mărturisit că Petrică Stan îi era prieten şi că-l cunoscuse undeva în zona şcolii la care învăţa, în anul 2011. Bărbatul a învăţat-o pe Simona Alexandra Ulmaru cum să racoleze fete pentru prostituţie.

Simona a povestit cum racola fetele. „Am început să umblu prin locuri unde ştiam eu că se adună trupa la o ţigară şi m-am interesat care dintre fete şi-o pune. Mi-a fost uşor să aflu, căci băieţii se dau tot timpul mari cu asta”, a mărturisit ea. „Apoi, le-am căutat pe fete şi am intrat în vorbă cu ele. Unele s-au speriat că le propuneam să facem bani din relaţii cu bărbaţi, însă altele au acceptat. Se lăsau greu, dar se lăsau convinse”, a mai povestit Simona.

Anchetatorii au reuşi să adune mărturiile a trei dintre prostituatele minore racolate de Simona Alexandru Ulmaru. Iată un fragment din declaraţia martorei I.N.: „A venit la mine şi mi-a spus că-s foarte idioată că o fac degeaba cu băieţii. Mi-a zis: Hai, fată, că se fac bani, nu fi proastă! M-a bătut la cap vreo săptămână, după care am acceptat”.

O alta dintre fetele racolate povesteşte cum erau împărţiţi banii: „Luau câte 100-150 de lei pentru  jumătate de oră. Eu primeam jumătate, iar ei luau restul. Eu aveam cinci-şase clienţi pe zi, dar erau şi zile mai aglomerate. Am fost cu tot felul de oameni, şi mai tineri şi mai bătrâni”.

Interesant este şi modul de racolare al clienţilor. Dincolo de clasica formulă  - din client în client – membrii grupului îşi mai căutau muşterii şi prin cluburile din oraş, treabă de care se ocupa mai alea Petrică Stan. De asemenea, exista o activitate intensă de reţeaua de socializare Facebook. Cel puţin aşa rezultă din declaraţiile a două dintre prostituatele minore.

Dacă la început „afacerea” s-a derulat într-o garsonieră a unui prieten, plecat în străinătate, al lui Petrică Stan, după o vreme acesta s-a întors şi a fost nevoie de un nou sediu pentru „firmă”. Aşa a intrat în scenă Vasile Seserman. ”La început vroia doar să-i dăm o fată pe zi, pentru o tură. După aia a cerut şi bani”, a declarat Simona Alexandra Ulmaru. Acesta a pus la bătaie propriul apartament, plata făcându-se atât cheş, cât şi „în natură”. „La început vroia doar să-i dăm o fată pe zi, pentru o tură. După aia a cerut şi bani. Nu ştiu cât îi dădeam exact. Cred că vreo 500-600 de lei pe lună”, a povestit Simona.

La începutul lui 2013, afacerea s-a extins. În „combinaţie” au intrat şi surorile Mihaela Ionela şi Florica Antoaneta Jugănaru. Ele au racolat, la rândul lor, încă cinci fete, dintre care trei minore, aşa că „fabrica” a început să duduie. Aveau peste 30-35 de clienţi pe zi, încasările ridicându-se la peste 3.000-4.000 de lei. Singura problemă era că apartamentul lui Seserman devenise neîncăpător.

Ca urmare, în februarie 2013 au extins „afacerea” în apartamentul unui anume Ion Zorilă, contra a cinci la sută din încasări. „Nu am ştiut că se face prostituţie în apartament. Au zis că e videochat”, a declarat el în faţa anchetatorilor, într-o încercare de a scăpa de acuzaţii.

Grupul a fost descoperit din întâmplare. Unul dintre „recrutori”, respectiv Petrică Stan, a avut ghinionul să propună o partidă cu minore unui poliţist aflat în afara serviciului. De aici încolo, lucrurile au devenit simple, pe fondul faptului că trei dintre prostituate au acceptat încă din start să colaboreze cu anchetatorii, oferind mărturii complete. Chiar şi aşa, majoritatea celor implicaţi au negat că ar fi avut de-a face cu reţeaua de proxenetism.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.