Jump to content

Ajutoare de căldură pentru gălăţenii cu venituri reduse


dcp100168

Recommended Posts

26.000 de cereri pentru subvenţionarea căldurii la energie termică

Primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, a anunţat, marţi, că Primăria a primit 26.000 de cereri pentru subvenţionarea căldurii la energie termică, informează corespondentul AMOS News. Conform edilului, în municipiul Galaţi sunt 80.000 de familii care locuiesc la bloc, o treime solicitând deja ajutoare pentru căldură. “Primăria a primit 26.000 de cereri pentru subvenţionarea căldurii la energie termică, 5.230 pentru gaze şi 1.400 pentru lemne de foc. În municipiul Galaţi sunt 80.000 de familii care locuiesc la bloc, o treime au solicitat ajutoarele pentru căldură, şi sigur o să mai primim cereri. Venitul pe membru de familie la noi este foarte scăzut, dar asta e problema Guvernului ”, a precizat primarul Dumitru Nicolae. Mai mult, 123 de blocuri dintre cele 1.690 existente în oraş, nu au căldură din cauza avariilor interne la instalaţiile de termoficare. “Angajaţii societăţii furnizoare de agent termic, Apaterm Galaţi, se vor ocupa de remedierea avariilor la blocuri. Sperăm că nu vor fi probleme”, a explicat primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae.

Link to comment
Share on other sites

Aş fi curios dacă numărul a scăzut sau e în creştere, faţă de iarna trecută. La noi în asociaţie, iarna trecută au fost 20 de familii, acum sunt doar 11.

“Angajaţii societăţii furnizoare de agent termic, Apaterm Galaţi, se vor ocupa de remedierea avariilor la blocuri. Sperăm că nu vor fi probleme”, a explicat primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae.

Dacă te laşi pe baza lor, mai trece cel puţin o lună până se apucă de treabă :(

Mai bine cauţi o firmă, ...contract prin asociaţie şi mai beneficiezi şi de o garanţie.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
Aş fi curios dacă numărul a scăzut sau e în creştere, faţă de iarna trecută. La noi în asociaţie, iarna trecută au fost 20 de familii, acum sunt doar 11.

"În ceea ce priveşte ajutoarele pentru energia termică, din informaţiile pe care le deţinem, la acest moment s-au depus 26.800 de dosare. Anul trecut, căldura a fost decontată în cazul a 33.884 de familii şi persoane singure", a declarat directorul Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială (DMPS) Galaţi, Niculina Olimpia Ralea.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

49.000 de gălăţeni, ajutaţi să-şi achite căldura

Potrivit informaţiilor care ne a fost furnizate de către directorul Agenţiei de Prestaţii Sociale Galaţi, Olimpia Niculina Ralea, în sezonul rece noiembrie 2010-martie 2011 instituţia a decontat diferite forme de ajutoare, în sumă totală de

14.459.085 lei, de care au beneficiar 49.000 de persoane singure sau familii. Practic este vorba de ajutoarele prevăzute de legislaţie, respectiv de sprijin material pentru plata căldurii (energiei termice), pentru plata gazelor naturale folosite la încălzirea locuinţelor şi respectiv pentru încălzirea cu lemne.

În ceea ce priveşte ajutoarele de încălzire a locuinţelor, valoarea totală achitată către populaţie, şi aici ne referim doar la locuitorii Galaţiului care au depus cereri şi au îndeplinit condiţiile prevăzute de lege, s-a ridicat în sezonul rece la 6.905.312 lei, numărul mediu de beneficiari fiind de 17.000, mai mic decât cel înregistrat în iarna 2009-2010, când numărul beneficiarilor, persoane singure sau familii, a fost cu circa 3.000 mai mare. „În privinţa încălzirii locuinţelor cu gaze naturale, valoarea totală a ajutoarelor a fost de 1.479.484 lei iar numărul mediu de beneficiari dela nivelul judeţului a fost de 4.200. Pentru încălzirea cu lemne a fost decontată suma totală de 6.064.289 lei pentru un număr mediu de beneficiari din judeţ de 29.000”, a mai precizat Olimpia Ralea.

Faptul că numărul beneficiarilor de ajutoare de încălzire din Galaţi a scăzut faţă de iarna precedentă nu înseamnă neapărat că gălăţenii o duc mai bine, acest lucru putând fi cauzat şi de înăsprirea condiţiilor de acordare a ajutorului din partea statului pentru plata căldurii.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Se distribuie cererile pentru ajutoarele la încălzire

Începând de astăzi, Primăria Galaţi distribuie formularele pe care trebuie să le completeze solicitanţii ajutorului pentru încălzirea locuinţei.

Gălăţenii care locuiesc la bloc şi primesc agent termic în sistem centralizat vor lua documentul de la asociaţia de proprietari.

Locuitorii la case individuale, care primesc energie termică de la Apaterm, vor ridica formularul de la sediul societăţii, strada Crizantemelor nr. 6.

Cetăţenii care utilizează gaze naturale şi combustibili solizi sau petrolieri vor primi formularul de la Comisia de căldură care şi-a început deja activitatea în incinta Patinoarului Galaţi, le etajul I, pe dreapta.

Formularul poate fi descărcat şi de pe siteul Primariei Galaţi.

Nicoleta Manole, purtătorul de cuvânt al Primăriei, ne-a declarat că municipalitatea are pregătite nu mai puţin de 60.000 de formulare pentru ajutoare de căldură, tipărite de Tipohav SRL Galaţi.

Potrivit legii, de ajutoare pentru încălzirea locuinţei pot beneficia familiile care se încălzesc în sistem centralizat şi ale căror venituri nete pe membru de familie sunt mai mici de 786 de lei. În cazul persoanelor singure venitul lunar nu trebuie să depăşească 1.082 de lei. Pentru persoanele care folosesc gaze naturale, lemne sau combustibili petrolieri, venitul net lunar pe membru de familie nu trebuie să depăşească 615 lei.

Vom reveni cu amănunte privind actele necesare la dosarul pentru ajutor de căldură şi bunurile pe care dacă le deţineţi nu mai puteţi beneficia de acest sprijin.

viata-libera.ro

Ce cuprinde dosarul?

Cererea şi declaraţia pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei trebuie să fie însoţite de documente privind componenţa familiei şi veniturile realizate în luna anterioară cererii.

Obligatoriu, pentru toate categoriile de solicitanţi, dosarul trebuie să conţină: copii după actele de identitate ale solicitantului şi ale membrilor familiei - buletin, carte de identitate, certificat de naştere, certificat de căsătorie (hotărâre de divorţ, hotărâre de încredinţare minorilor dacă e cazul).

Nu au voie să lipsească documentele privind venitul net realizat în luna anterioară depunerii cererii de fiecare membru al familiei (copii după cupoane de pensii, cupoane de alocaţii, extrase de bancă pentru situaţia încasării acestor drepturi din cont bancar, adeverinţe de salariu cu venitul net şi alte drepturi băneşti, adeverinţe de elev/student cu tipul şi cuantumul bursei, adeverinţe de la administraţia financiară pentru persoanele majore fără venit).

Obligatorii sunt şi actele care dovedesc calitatea de proprietar sau de chiriaş a solicitantului. Dosarul trebuie să cuprindă şi certificatul fiscal de la Serviciul de Taxe şi Impozite al Primăriei. Actul se obţine a doua zi după depunerea cererii şi achitarea unei taxe de doi lei. Dacă vă doriţi documentul în aceeaşi zi vă costă 17 lei. Dosarul va cuprinde şi confirmarea asociaţiei de proprietari privind numărul persoanelor care participă la cheltuielile de întreţinere.

În cazul familiilor care se încălzesc cu gaze naturale, dosarul trebuie să cuprindă şi confirmarea asociaţiei de proprietari pentru persoanele care participă la cheltuielile de întreţinere şi o factură de gaze.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

13 octombrie

Peste 1.000 de oameni s-au îmbulzit pentru o adeverinţă

Haos la sediul Direcţiei de Finanţe Taxe şi Impozite Locale din Galaţi unde câteva sute de oameni s-au călcat în picioare pentru a obţine adeverinţa fiscală prin care se atestă lipsa proprietăţilor sau veniturilor suplimentare fără de care nu pot primi ajutoarele de caldură. Poliţia locală abia a făcut faţă avalanşei de contribuabili. Peste 30.000 de gălăţeni trebuie să obţină aceste avize.

Câteva sute de gălăţeni s-au îmbulzit încă de la primele ore ale dimineţii pentru a obţine adeverinţa că n-au veniturile suplimentare cerute de lege. Oamenii sunt nemultumiţi de lipsa de organizare. Mai multe persoane în vârstă au cedat în faţa presiunii şi li s-a făcut rău. În sala hoasul era la fel de mare ca şi afară unde coada se întinde pe zeci de metri. Explicaţiile sunt puţine şi străvezii.

Termenul limită până când cei 30.000 de gălăţeni pot obţine aceste avize este 25 octombrie.

antena3.ro

Link to comment
Share on other sites

Primăria - acuzată de exces de zel

După ce, timp de o săptămână, cozile imense formate de solicitanţii ajutoarelor de căldură la uşile instituţiilor care eliberează acte doveditoare ale proprietăţilor şi veniturilor au ţinut prima pagină a ziarului „Viaţa liberă”, şi au fost mediatizate şi pe canalele tv, Ministerul Muncii a reacţionat.

Printr-un comunicat de presă, Ministerul a precizat negru pe alb că, potrivit OUG nr.70/2011, „ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia”. Acelaşi lucru este susţinut ferm şi de preşedintele Grupului de Integrare al Asociaţiilor de Proprietari Galaţi, Roman Pricop, care acuză Primăria Galaţi că a făcut exces de zel şi a pretins în mod abuziv o serie întreagă de documente doveditoare la dosarul pentru ajutoare de căldură, punând astfel gălăţenii pe drumuri contra cronometru. Acum câţiva ani, Roman Pricop a condus Serviciul de Asociaţii Proprietari din cadrul Primăriei. Potrivit acestuia, Grupul de Integrare al Asociaţiilor de Proprietari Galaţi, în care sunt înscrise 130 de asociaţii de proprietari din Galaţi, este un ONG înfiinţat acum zece ani, afiliat la Liga Naţională a Asociaţiilor de Proprietari – Habitat Bucureşti.

Precizări de la Ministerul Muncii

„În acest sezon rece nu se solicită acte doveditoare. Acestea vor fi solicitate la efectuarea anchetei sociale, moment la care vor fi prezentate de beneficiar toate documentele necesare care constituie baza aprobării dreptului şi menţinerii acestuia. Înţelegem îngrijorarea manifestată de autorităţile administraţiei publice locale şi apreciem că acestea ar putea solicita acte pentru lămurirea unor aspecte, dar neprezentarea acestor documente nu poate conduce, sub nicio formă, la neacordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei. În ceea ce priveşte alte documente doveditoare acestea vor fi solicitate NUMAI LA EFECTUAREA ANCHETELOR SOCIALE”, se arată în comunicatul remis de Ministerul Muncii. Cu documentul în mână, Roman Pricop a acuzat ieri Primăria Galaţi că a pus gălăţenii pe drumuri şi că a solicitat mai multe acte decât erau necesare la dosar.

Din păcate, nu am reuşit să obţinem un punct de vedere al Primăriei legat de documentele doveditoare cerute la dosarul de ajutoare de căldură. Cert este însă că Primăria este obligată prin lege să verifice prin anchetă socială nu mai puţin de 60 la sută din beneficiarii de ajutoare de căldură. Aceşti 60 la sută vor trebui să prezinte actele doveditoare ale veniturilor şi bunurilor deţinute, deci până la urmă documentele sunt necesare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Peste 10.000 de cereri de ajutoare de căldură

La Comisia de Căldură plouă cu cereri pentru ajutoare de căldură. După cum am aflat de la purtătorul de cuvânt al Primăriei, Nicoleta Manole, până ieri, gălăţenii care stau la bloc şi se încălzesc în sistem centralizat au depus nu mai puţin de 7.300 de cereri. Alţi 2.150 de gălăţeni care se încălzesc cu gaze au solicitat ajutoare de căldură. Nu mai puţin de 800 de dosare au venit de la persoanele sau familiile care se încălzesc cu combustibili solizi.

Ajutoarele se acordă începând cu luna noiembrie, dacă cererea este depusă până pe 20 noiembrie. Dacă este depusă ulterior, ajutorul de căldură va fi acordat pentru luna decembrie. Regula se aplică pe toată perioada de iarnă. Iarna trecută, peste 24.000 de gălăţeni au beneficiat de ajutoare de căldură.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Peste 14.000 de cereri de ajutoare de căldură

Gălăţenii care vor să beneficieze de ajutoare de căldură începând din această lună, trebuie să depună cererea până, cel târziu, pe 20 noiembrie.

După cum am aflat de la purtătorul de cuvânt al Primăriei, Nicoleta Manole, până acum, gălăţenii care stau la bloc şi se încălzesc în sistem centralizat au depus nu mai puţin de 14.600 de cereri. Alţi 2.650 de gălăţeni care se încălzesc cu gaze au solicitat ajutoare de căldură. Nu mai puţin de 950 de dosare au venit de la persoanele sau familiile care se încălzesc cu lemne.

Iarna trecută, peste 24.000 de gălăţeni au beneficiat de ajutoare de căldură.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Peste 17.000 de cereri de ajutoare de căldură

Comisia de căldură a început deja să prelucreze dosarele depuse de gălăţeni pentru ajutoare de căldură, iar munca este uriaşă. Foarte important, gălăţenii care vor să beneficieze de ajutoare de căldură începând din această lună trebuie să depună cererea până cel târziu pe 20 noiembrie! Până acum, Comisia a adunat 17.700 de cereri de la cetăţenii care se încălzesc în sistem centralizat, 3.100 de la cei care se încălzesc cu gaze, şi 950 de la familiile care se încălzesc cu lemne.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Peste 20.000 de cereri de ajutoare de căldură

Luni a fost ultima zi în care gălăţenii au putut depune cereri pentru a beneficia de ajutoare de căldură începând cu luna noiembrie. Documentele care vor fi depuse de marţi vor fi luate în calcul pentru ajutoare de căldură pe luna decembrie.

După cum am aflat de la purtătorul de cuvânt al Primăriei, Nicoleta Manole, până acum, de la gălăţenii care stau la bloc şi se încălzesc în sistem centralizat s-au adunat pe masa Comisiei de Căldură nu mai puţin de 17.800 de cereri de ajutoare. Alţi 3.225 de gălăţeni care se încălzesc cu gaze au solicitat şi ei ajutoare de căldură. Pentru lemne şi combustibili solizi s-au înscris 1.012 de familii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Ajutoare de căldură pentru iarna 2012-2013

Potrivit anunţului postat pe site-ul Primăriei municipiului Galaţi, începând de luni, 22 octombrie, solicitanţii ajutorului pentru încălzirea locuinţei pot obţine formulare tipizate de cerere - declaraţie. Gălăţenii care stau la bloc şi beneficiază de energie termică în sistem centralizat vor găsi cererile la asociaţiile de proprietari. Abonaţii casnici care utilizează energia termică vor putea ridica documentul de la sediul SC Apaterm SA Galaţi, strada Crizantemelor nr. 6. Cetăţenii care se încălzesc cu gaze naturale, combustibili solizi sau petrolieri vor găsi cererea la Comisia de căldură din incinta Patinoarului Galaţi, de pe strada George Coşbuc nr. 253 A, la etajul I, dreapta. Formularul poate fi descărcat şi de pe site-ul Primăriei Galaţi (http://www.primaria....orm_caldura.pdf).

De ajutoarele pentru încălzirea locuinţei pot beneficia familiile care se încălzesc în sistem centralizat ale căror venituri nete pe membru sunt mai mici de 786 lei şi persoanele singure cu un venit lunar de 1.082 de lei. Pentru consumatorii care folosesc gaze naturale şi combustibili solizi sau petrolieri, venitul net lunar pe membru de familie nu trebuie să depăşească 615 lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Sute de cereri pentru ajutoare de căldură, în prima zi

Comisia de căldură, care şi-a început astăzi activitatea la Patinoar, a eliberat în prima zi nu mai puţin de 600 de formulare tipizate de cerere-declaraţie pentru ajutoare de căldură, pentru a fi completate acasă de către gălăţeni. Potrivit Biroului de presă al Primăriei Galaţi, Comisia a primit 350 de cereri - 250 de la gălăţenii care se încălzesc cu gaze şi o sută de la cei care folosesc lemne. Comisia are program de luni până joi, de la 8.00 la 16.00, şi vineri, de la 8.00 la 14.00.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

O intrebare, acest ajutor cica se da pe curte (daca stai la casa), dar daca in acea curte sunt mai multi si sunt separati (fiecare cu camera lui) ce fac ? Ca nu le da decat la unul singur din curte... Ciudat.

Nu prea inteleg legea asta.

Edited by LaurX82
Link to comment
Share on other sites

1 noiembrie, termenul limită pentru solicitarea ajutorului de încălzire

Directorul tehnic al Apaterm, Mircea Ispas, care ne-a declarat că reprezentanţii asociaţiilor de proprietari şi locatari din Galaţi pot depune până la data de 1 noiembrie cererile de solicitare a ajutorului de încălzire completate de membrii asociaţiei care îndeplinesc condiţiile legale pentru a beneficia de sprijin material din partea statului.

„Acţiunea de distribuire a formularelor de încâlzire a început în cursul săptămânii trecute şi până la această dată circa 90% dintre asociaţiile de proprietari din Galaţi au venit şi au luat formularele care trebuie date membrilor asociaţiei pentru a fi completate. Doar circa 50 de asociaţii nu şi-au trimis un reprezentant pentru a ridica formularele de ajutor pentru încălzirea locuinţei”, ne-a declarat directorul tehnic al Apaterm. Acesta ne-a mai precizat că Primăria a suplimentat numărul formularelor transmise în cursul săptmânii trecute către societatea locală de furnizare a agentului temic, de la 30.000 la 35.000. Potrivit declaraţiei directorului Mircea Ispas, formularele completate trebuie aduse de reprezentanţii asociaţiilor de proprietari până la data de 1 noiembrie la sediul Apaterm.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

La Comisia de Căldură au fost înregistrate aproape 2.500 de cereri

Până astăzi, la ora 16, la Comisia de Căldură de la Patinoar au fost înregistrate 3.244 de cereri pentru ajutorul de încălzire, din care 2.494 pentru încălzirea cu gaze şi 750 pentru încălzirea cu lemne, se arată într-un comunicat transmis de biroul de presă al Primăriei Galaţi.

Tot la Comisia de Căldură au început să sosească cererile completate şi depuse prin intermediul asociaţiilor de locatari. De la 261 dintre cele aproape 700 de asociaţii au fost aduse 7.100 de cereri.

Înregistrarea si apoi procesarea acestor cereri va continua şi în prima decada a lunii noiembrie. Gălăţenii care locuiesc în apartamente branşate la sistemul public de încălzire pot obţine formularele şi ulterior depune cererile la asociaţiile de proprietari din care fac parte; ulterior acestea vor fi procesate la Comisia de Căldură (cu sediul la Patinoar, strada George Coşbuc nr. 253).

Reamintim că la Comisia de Căldură sunt aşteptaţi doar cei care se încălzesc fie cu gaze naturale, fie cu combustibili solizi (lemne, cărbuni) sau lichizi (păcură) şi au venituri mai mici de 615 lei lunar pe membru de familie. Gălăţenii care au locuinţe conectate la sistemul centralizat pot obţine şi apoi depune formularele completate prin intermediul asociaţiilor de locatari, dacă veniturile nete pe membru de familie sunt mai mici de 786 de lei pe lună şi persoanele singure cu un venit mai mic de 1.082 lei pe lună.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Ajutoare de încălzire obţinute în mod fraudulos

Potrivit declaraţiei directorului Agenţiei de Prestaţii Sociale Galaţi, Olimpia Neculina Ralea, în urma controalelor efectuate de inspectorii sociali ai instituţiei la primăriile din judeţ au fost descoperiţi 75 de beneficiari care au primit în mod ilegal, iarna precedentă, ajutoare de încălzire în valoare totală de 17.673 lei, din care primăriile au recuperat deja suma de 6.305 lei care au fost vărsate în contul instituţiei. „Primăriile mai au de recuperat de la beneficiarii ajutorului de încălzire suma de 11.368 lei, care sunt în curs de recuperare deja. Cazurile de obţinere ilegală a ajutoarelor de încălzire au fost descoprite atât de către inspectorii sociali din cadrul instituţiei noastre, dar şi de angajaţii primăriilor care au verificat dosarele. Au fost cazuri în care s-a constatat că unii beneficiari nu au declarat toate veniturile obţinute, alţi beneficiari nu au anunţat persoanele decedate pentru ca numărul membrilor familiei să fie mai mare, în timp ce alţi beneficiari nu şi-au declarat toate bunurile”, ne-a declarat directorul Olimpia Neculina Ralea.

Galaţiul, fruntaş la numărul de beneficiari care au încălcat legea

Potrivit directorului Olimpia Neculina Ralea, ajutoarele de încălzire obţinute ilegal au fost atât cele care privesc sistemul centralizat de încălzire, cât şi încălzirea cu lemne sau combustibil petrolier. Valoarea ajutoarelor de căldură este diferenţiată, fiind stabilită în funcţie de venitul net aferent pe membru de familie.

„În urma anchetelor făcute de Primăria Galaţi, au fost descoperite 42 de cazuri de obţinere ilegală a ajutorului de încălzire în sistem centralizat cu energie termică şi gaze naturale, precum şi 5 cazuri de ajutoare acordate ilegal pentru încălzirea locuinţei cu lemne şi combustibil petrolier. Au mai fost descoperite 3 cazuri de acordare a ajutoarelor ilegale la Braniştea, un caz la Corni, 2 cazuri de acordare ilegală a ajutorului de încălzire la Tecuci, 5 cazuri la Pechea, 6 cazuri la Tuluceşti, 2 cazuri la Valea Mărului”, ne-a mai declarat Olimpia Neculina Ralea.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Ajutoarele de căldură 2013-2014

Municipalitatea gălăţeană a publicat ieri, 25 octombrie, pe site-ul propriu, un anunţ prin care îi înştiinţează pe gălăţeni că „începând cu data de 22 octombrie 2013 solicitanţii ajutorului pentru încălzirea locuinţei pot obţine formulare tipizate de cerere - declaraţie” necesare.

Cei care primesc energie termică în sistem centralizat le vor găsi de la asociaţiile de proprietari. Pentru abonaţii casnici care utilizează energia termică, documentele se găsesc la SC Apaterm SA Galaţi, pe strada Crizantemelor nr. 6.

Cei care se încălzesc cu gaze naturale, energie electrică, ori combustibili solizi sau petrolieri vor ridica documentele de la Comisia de căldură, situată în incinta Patinoarului Galaţi, strada George Coşbuc nr. 253A, etajul I.

De asemenea, documentele pot fi descărcate şi de pe site-ul Primăriei Galaţi www.primaria.galati.ro.

Cine beneficiază

De ajutoarele pentru încălzirea locuinţei pot beneficia gălăţenii care se încălzesc în sistem centralizat şi ale căror venituri nete pe membru de familie sunt mai mici de 786 lei, iar în cazul persoanelor singure - un venit net lunar de 1.082 lei.

În cazul consumatorilor care folosesc gaze naturale, energie electrică şi combustibili solizi sau petrolieri, ajutorul de încălzire se acordă numai dacă venitul net lunar pe membru de familie nu depăşeşte 615 lei.

Trebuie spus că anchetele sociale se efectuează obligatoriu pentru toate situaţiile, în termen de 15 zile de la data înregistrării cererii, în vederea verificării sistemului de încălzire utilizat.

Termen extrem de scurt

Cererile pentru energie termică trebuie depuse de administratorii la SC Apaterm până pe 4 noiembrie.

Cererile pentru gaze naturale, energie electrică şi combustibili solizi trebuie să ajungă la Comisia de Căldură de la Patinoar până pe 11 noiembrie.

Acte necesare

Cererile tip, completate cu majuscule şi cât mai citeţ, fără ştersături sau tăieturi, trebuie să fie însoţite de copii după actele de identitate ale solicitantului şi membrilor familiei (B.I./C.I, carte de identitate provizorie, certificate de naştere pentru minori), certificat de căsătorie, hotărâre de divorţ, hotărâre de încredinţare minor şi altele, documente privind calitatea de proprietar sau chiriaş (copie contract vânzare-cumpărare, contract închiriere), iar pentru deţinătorii de autoturisme şi/sau motociclete - copie după certificatul de înmatriculare al autoturismului. Sunt necesare şi documentele privind veniturile realizate în luna anterioară depunerii cererii pentru toţi membrii familiei, (copii după cupoane de pensii, cupoane de alocaţii, extrase de bancă pentru situaţia încasării acestor drepturi din cont bancar, adeverinţe de salariu cu venitul net şi alte drepturi băneşti, adeverinţe de elev/student cu tipul şi cuantumul bursei). Nu trebuie să lipsească nici confirmarea asociaţiei de proprietari privind numărul persoanelor care participă la cheltuielile de întreţinere.
Singura veste bună este că nu sunt necesare acte de la Administraţia Finanţelor Publice Galaţi şi nici de la Serviciul Taxe şi Impozite al Primăriei Galaţi, ca în anii trecuţi.

viata-libera.ro

 

Link to comment
Share on other sites

A început goana după formularele de încălzire

Din cele 50.000 de formulare de acordare a ajutorului de încălzire puse la dispoziţie de către Primăria Galaţi, un număr de 31.000 de cereri au fost deja ridicate de reprezentanţii asociaţiilor de locatari sau proprietari din Galaţi, potrivit informaţiilor furnizate de către purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache.

Întrebat de reprezentanţii ziarului dacă formularele de căldură se depun de către reprezentanţii asociaţiilor tot la sediul Apaterm, Mihai Costache susţine că reprezentanţii asociaţiilor de locatari şi de proprietari trebuie să depună formularele la comisia de căldură din cadrul Patinoarului, care analizează cererile şi decide care sunt aprobate. Potrivit aceleiaşi surse, membrii comisiei de căldură fac şi verificări prin sondaj pentru a constata dacă sunt cazuri în care au fost acordate ilegal ajutoare pentru căldură.

„Din cele 50.000 de formulare de căldură puse la dispoziţie de Primăria Galaţi, un număr de 19.000 de cereri au rămas la comisia de căldură”, mai susţine Mihai Costache. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi ne-a mai declarat că iarna trecută au fost aprobate 25.764 de cereri de acordare a ajutorului de căldură, din care 1.211 în cazul încălzirii cu lemne, 3.600 de cereri în cazul încălzirii cu gaze naturale iar 20.885 în cazul încălzirii în sistem centralizat. În ceea ce priveşte iarna 2011 - 2012, numărul cererilor aprobate s-a ridicat la 24.028. Potrivit declaraţiei lui Mihai Costache, numărul cererilor de acordare a ajutorului pentru încălzire ar putea fi mai mare comparativ cu anul trecut deoarece se acordă şi sprijin financiar pentru încălzirea locuinţelor cu energie electrică.
Cererile de acordare a ajutoarelor de căldură, depuse la sediul Apaterm
În timp ce purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache, susţine că formularele de încălzire trebuie depuse de reprezentanţii asociaţiilor de proprietari la sediul comisiei de căldură, aşa cum s-a întâmplat şi în anii precedenţi, reprezentanţii Apaterm au alt punct de vedere. Atât liderul de sindicat Cristi Ciubotariu, cât şi administratorul special al Apaterm, Adriana Stratulat, ne-au declarat că reprezentanţii asociaţiilor de proprietari trebuie să depună formularele completate la sediul Apaterm, acestea fiind ulterior trimise la comisia de căldură de la Patinoar. „Acelaşi procedeu a fost şi anii trecuţi, dar asociaţiile de proprietari care sunt în apropierea Patinoarului pot depune cererile acolo”, ne-a declarat Adriana Stratulat.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Mii de gălăţeni au solicitat ajutoare de căldură

Potrivit Primăriei, până marţi, 12 noiembrie, se înregistraseră 6.000 de solicitări de ajutoare de încălzire din partea persoanelor care se încălzesc cu energie termică în sistem centralizat. Alte 2.250 de cereri au venit de la gălăţenii care se încălzesc cu gaze. Dintre cei care folosesc lemne, au depus cereri de ajutoare de căldură 1.050, iar 90 de solicitări au venit din partea gălăţenilor care se încălzesc cu energie electrică.

Anul trecut, municipalitatea a contabilizat 25.680 de cereri de ajutoare de căldură, din care 20.800 depuse pentru energia termică, 3.700 pentru gaze şi restul pentru lemne.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Ajutoare de căldură pentru iarna 2014-2015

Primăria municipiului Galați aduce la cunoștința cetățenilor interesați că, începând de luni, 13 octombrie 2014, pot obține formularele tipizate pentru obținerea ajutorului de căldură din iarna 2014/2015.

Cererile-declarație tip pentru ajutorul de căldură sunt disponibile în mai multe locuri, în funcție de tipul de încălzire a locuinței, după cum urmează:

1. la asociațiile de proprietari, pentru cei care locuiesc la bloc și se încălzesc în sistem centralizat

2. la sediul Apaterm (strada Crizantemelor), pentru cei care locuiesc la casă și sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare

3. la Patinoarul Artificial, etajul 1, Comisia pentru Căldură a Primăriei, pentru cei care se încălzesc cu gaze naturale, energie electrică, combustibili petrolieri sau solizi.

De asemenea, cererea-declarație tip poate fi descărcată gratuit pe site-ul Primăriei municipiului Galați, accesând www.primăria.galati.ro.

De ajutoarele pentru încălzirea locuinței pot beneficia familiile și persoanele singure care se încălzesc în sistem centralizat și ale căror venituri nete pe membru de familie sunt mai mici de 786 lei (în cazul familiilor) și de 1082 lei (pentru persoanele singure).  În cazul consumatorilor care folosesc gaze naturale, energie electrică și combustibili solizi ori petrolieri, venitul net lunar pe membru de familie nu trebuie să depășească 615 lei.

În cazul solicitării ajutoarelor pentru energia electrică, anchetele sociale se efectuează obligatoriu pentru toate situațiile, în termen de 15 zile de la data înregistrării cererii, în vederea verificării sistemului de încălzire utilizat.

Documentele necesare și informații suplimentare  pot fi obținute de la Comisia de căldură a Primăriei municipiului Galați, din incinta Patinoarului (etajul I – dreapta)  str. George Coșbuc nr. 253A, la numerele de telefon 0236.488444, 0336.10211 sau de pe site-ul  Primăriei.

La completarea cererii, titularul are obligația de a menționa corect componența familiei, veniturile membrilor acesteia, precum și bunurile mobile și imobile deținute.

Un titular are dreptul legal la un singur ajutor de încălzire, funcție de tipul de încălzire a locuinței (energie termică, gaze naturale, energie electrică sau lemne, combustibili) și obligația de a comunica Primarului, prin depunerea unei noi declarații pe propria răspundere, orice modificare intervenită în componența familiei și a veniturilor acesteia, în termen de 5 zile de la data modificării.

În situația în care familiile și persoanele singure îndeplinesc condițiile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței pe parcursul sezonului rece, stabilirea dreptului de ajutor pentru încălzirea locuinței se face începând cu luna depunerii cererii, dacă aceasta este depusă până pe 20 ale lunii.

Pentru energie termică, cererile însoțite de documentele doveditoare se vor depune la S.C. Apaterm S.A. Galati până la data de 04 noiembrie 2014. Cererile pentru gaze naturale, energie electrică și combustibili solizi se vor depune la Comisia de Căldură până la data de 20 noiembrie 2014.       

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Proceduri şi termene limită la depunerea cererilor pentru ajutoare de căldură, unul dintre ele marţi, 4 noiembrie

Primăria le reamintește gălățenilor care îndeplinesc condițiile pentru acordarea  ajutoarelor de căldură pentru iarna 2014/2015, procedurile în baza cărora pot fi obținute aceste ajutoare. Trebuie menționat că sunt proceduri diferite dacă solicitantul locuiește la bloc și este membru al unei asociații de proprietari sau dacă locuiește la casă.

Cererile-declarație tip pentru ajutorul de căldură sunt disponibile în mai multe locuri, în funcție de tipul de încălzire a locuinței, după cum urmează:

Cazul 1. la asociațiile de proprietari, pentru cei care locuiesc la bloc și se încălzesc în sistem centralizat.

În acest caz formularele sunt ridicate de la Apaterm de către administratorul asociației de proprietari. „Administratorul asociației ridică cererea de la Apaterm și o depune tot la Apaterm, după ce este completată de solicitant. În modul acesta este evitată aglomerația de la Comisia pentru Căldură de la Patinoar. Și nouă ne convine mai mult, pentru că lucrăm direct cu administratorul asociației de proprietari. Până acum au fost ridicate aproximativ 20.000 de formulare. După ce preluăm formularele de la asociații, noi le depunem la Agenția Județeană pentru Prestații Sociale, prin care este acordat ajutorul”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Apaterm, Mihai Costache.

Nu există un termen limită pentru depunerea cererii, dar, potrivit lui Mihai Costache, „cu cât mai repede, cu atât mai bine”, pentru că dacă nu este depusă până pe data de 20 ale lunii, acordarea ajutorului pentru încălzire intră în vigoare din luna următoare.

Cazul 2. Cererile se depun la sediul Apaterm (strada Crizantemelor), pentru cei care locuiesc la casă și sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare.

Pentru energie termică, cererile însoțite de documentele doveditoare se vor depune la Apaterm SA Galați .

Cazul 3. Cererile se depun la Patinoarul Artificial, etajul 1, Comisia pentru Căldură a Primăriei, pentru cei care se încălzesc cu gaze naturale, energie electrică, combustibili petrolieri sau solizi.

Cererile pentru gaze naturale, energie electrică și combustibili solizi se vor depune la Comisia de Căldură până la data de 20 noiembrie 2014.       

Pentru solicitanții din categoriile prevăzute în cazul 2 și cazul 3, cererea-declarație tip poate fi descărcată gratuit pe site-ul Primăriei municipiului Galați, accesând www.primăria.galati.ro.

Cine beneficiază de ajutorul pentru încălzirea locuinței?

De ajutoarele pentru încălzirea locuinței pot beneficia familiile și persoanele singure care se încălzesc în sistem centralizat și ale căror venituri nete pe membru de familie sunt mai mici de 786 lei (în cazul familiilor) și de 1.082 lei (pentru persoanele singure).  În cazul consumatorilor care folosesc gaze naturale, energie electrică și combustibili solizi ori petrolieri, venitul net lunar pe membru de familie nu trebuie să depășească 615 lei

În cazul solicitării ajutoarelor pentru energia electrică, anchetele sociale se efectuează obligatoriu pentru toate situațiile, în termen de 15 zile de la data înregistrării cererii, în vederea verificării sistemului de încălzire utilizat.

Documentele necesare și informații suplimentare  pot fi obținute de la Comisia de căldură a Primăriei municipiului Galați, din incinta Patinoarului (etajul I – dreapta)  str. George Coșbuc nr. 253A, la numerele de telefon 0236.488444, 0336.10211 sau de pe site-ul  Primăriei.

Reguli la completarea formularelor

La completarea cererii, titularul are obligația de a menționa corect componența familiei, veniturile membrilor acesteia, precum și bunurile mobile și imobile deținute.

Un titular are dreptul legal la un singur ajutor de încălzire, funcție de tipul de încălzire a locuinței (energie termică, gaze naturale, energie electrică sau lemne, combustibili) și în perioada în care beneficiază de ajutorul pentru încălzire are obligația de a comunica la Primărie, prin depunerea unei noi declarații pe propria răspundere, orice modificare intervenită în componența familiei și a veniturilor acesteia, în termen de 5 zile de la data modificării.

În situația în care familiile și persoanele singure îndeplinesc condițiile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței pe parcursul sezonului rece, stabilirea dreptului de ajutor pentru încălzirea locuinței se face începând cu luna depunerii cererii, dacă aceasta este depusă până pe 20 ale lunii.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Mii de gălățeni au depus cerere pentru acordarea ajutorului de căldură în sezonul rece 2014/2015.

Primăria municipiului Galați a primit până astăzi 14.885 de solicitări pentru ajutorul de căldură. Dintre acestea, 11.058 au fost depuse de persoanele care se încălzesc în sistem centralizat, 2.646 aparțin persoanelor care se încălzesc cu gaze naturale, 1.021 au fost primite de la solicitanții care folosesc pentru încălzire combustibili lichizi sau solizi, iar 160 de la cei care se încălzesc folosind energia electrică.

Totodată, Primăria municipiului Galați a finalizat anchetele sociale în cazul persoanelor care au solicitat lemne de foc. Din cele 428 de solicitări depuse, 425 au fost aprobate și 3 au fost respinse pentru că nu îndeplineau criteriile de eligibilitate. Cei 425 de beneficiari ai lemnelor de foc oferite de Primărie vor primit câte 1,5 metri cubi de lemne pentru iarna 2014/2015.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Sunt disponibile formularele pentru acordarea ajutorului de căldură 2015-2016

Primăria municipiului Galaţi aduce la cunoştinţa cetăţenilor interesaţi că, începând de joi, 15 octombrie 2015, pot obţine formularele tipizate pentru acordarea ajutorului de căldură din sezonul rece 2015/2016.

Cererile-declaraţie tip pentru ajutorul de căldură sunt disponibile în mai multe locuri, în funcţie de tipul de încălzire a locuinţei, după cum urmează:

1. la asociaţiile de proprietari, pentru cei care locuiesc la bloc şi se încălzesc în sistem centralizat;

2. la sediul Calorgal (strada Crizantemelor), pentru cei care locuiesc la casă şi sunt racordaţi la sistemul centralizat de termoficare;

3. la Comisia de acordare a ajutoarelor de încălzire a locuinţei din cadrul Primăriei municipiului Galaţi (strada Traian nr. 246, fostul Grup Școlar ”Traian”), pentru cei care se încălzesc cu gaze naturale, energie electrică, combustibili petrolieri sau solizi.

De asemenea, cererea-declaraţie tip poate fi descărcată gratuit de pe site-ul Primăriei municipiului Galaţi, accesând www.primăria.galati.ro.

De ajutoarele pentru încălzirea locuinţei pot beneficia familiile şi persoanele singure care se încălzesc în sistem centralizat şi ale căror venituri nete pe membru de familie sunt mai mici de 786 lei (în cazul familiilor) şi de 1.082 lei (pentru persoanele singure).  În cazul consumatorilor care folosesc gaze naturale, energie electrică şi combustibili solizi ori petrolieri, venitul net lunar pe membru de familie nu trebuie să depăşească 615 lei.

În cazul solicitării ajutoarelor pentru energia electrică, anchetele sociale se efectuează obligatoriu pentru toate situaţiile, în termen de 15 zile de la data înregistrării cererii, în vederea verificării sistemului de încălzire utilizat.

Documentele necesare şi informaţii suplimentare  pot fi obţinute de la Comisia de acordare a ajutoarelor de încălzire a locuinţei din cadrul Primăriei municipiului Galaţi, situată pe strada Traian nr. 246, la numerele de telefon 0236.488.444, 0336.102.111 sau de pe site-ul  Primăriei.

La completarea cererii, titularul are obligaţia de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute.

Un titular are dreptul legal la un singur ajutor de încălzire, funcţie de tipul de încălzire a locuinţei (energie termică, gaze naturale, energie electrică sau lemne, combustibili) şi obligaţia de a comunica Primarului, prin depunerea unei noi declaraţii pe propria răspundere, orice modificare intervenită în componenţa familiei şi a veniturilor acesteia, în termen de 5 zile de la data modificării.

În situaţia în care familiile şi/sau persoanele singure îndeplinesc condiţiile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei pe parcursul sezonului rece, stabilirea dreptului de ajutor pentru încălzirea locuinţei se face începând cu luna depunerii cererii, dacă solicitarea este depusă până pe 20 ale lunii. Cererile înregistrate după data de 20 a lunii, care îndeplinesc condiţiile legale, intră în plată în luna următoare.

Programul de lucru cu publicul al Comisiei de acordare a ajutoarelor de încălzire a locuinţei din cadrul Primăriei municipiului Galaţi este de luni până joi, între orele 8.00 şi 16.00, iar vineri, între orele 8.00 şi 14.00.    

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.