Jump to content

Trenuri cu vagoane suplimentate de Sf.Parascheva


dcp100168

Recommended Posts

Trenuri cu vagoane suplimentate de Sf.Parascheva

Mii de pelerini din întreaga ţară sunt aşteptaţi weekendul acesta la Iaşi, pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva, care au fost scoase vineri dimineaţă din Catedrala Mitropolitană şi depuse în curtea lăcaşului de cult. Anii trecuţi, pelerinii veniţi din toate colturile ţării au stat şi câte 12 ore la cozi de kilometri întregi, pentru a ajunge la racla cu moaşte. Cei care vor sta la rând pe timpul nopţii vor primi ceai cald şi pachete cu mâncare, anunţă  autorităţile locale.
Ca în fiecare an, sute de gălăţeni merg în pelerinaj la Iaşi, prin urmare CFR a suplimentat numărul de vagoane la trenurile dus-întors pe această rută. Astfel, vor avea vagoane suplimentate, în perioada 10-15 octombrie, trenul IR 1864/1864-1 Galaţi - Tecuci - Iaşi (cu plecare la ora 6,08 şi sosire la 10,45) şi trenul IR 1865-2/1865 Iaşi - Tecuci - Galaţi (plecare la 18,30, sosire la 22,54). Doar pe 12 şi 13 octombrie vor primi suplimentare de vagoane trenul IR 1863-2/1863 Iaşi - Tecuci - Galaţi (cu plecare la ora 8,00 şi sosire la 12,34) şi trenul IR 1866/1866-1 Galați - Tecuci - Iaşi (plecare la 16,09, sosire la ora 21,19).
Biletul întreg costă 69 de lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Începe pelerinajul de Sf. Parascheva. Cu ce şi cu câţi bani pot ajunge gălăţenii la Iaşi

  • Preţul întreg pentru un bilet la trenurile care merg la Iaşi variază între 57 şi 70 de lei, iar călătoria pe ruta Galaţi - Iaşi cu microbuzul sau autobuzul oscilează între 35 şi 45 de lei

Perioada 10-15 octombrie va fi una aglomerată pe rutele care leagă Iaşiul de restul ţării, cu prilejul pelerinajului anual prilejuit de sărbătoarea Sf. Cuvioase Parascheva, Credincioşii care vor să ajungă la moaşte au trei mari variante să ajungă la Iaşi, respectiv, maşina proprie, trenul sau autobuzul ori microbuzul.
Pentru că mulţi optează pentru deplasarea pe calea ferată, CFR a anunţat zilele trecute introducerea unor garnituri suplimentare care să faciliteze transportul pelerinilor în capitala Moldovei. Galaţiul nu va beneficia de mai multe trenuri, dar, în schimb, cele care vor pleca de aici vor fi dotate cu mai multe vagoane, pentru a face faţă cererii şi a se evita, pe cât posibil, aglomeraţia. Gălăţenii care vor să ajungă cu trenul la moaşte trebuie să ştie că preţul întreg pentru un bilet la clasa a doua variază între 57 şi 70 de lei, pensionarii, elevii şi studenţii beneficiind de reducerile aferente.
O variantă mai ieftină şi mai rapidă o constituie autobuzele sau microbuzele care fac curse Galaţi - Iaşi, valoarea unei călătorii variind între 35 şi 45 de lei.

Atenţie la bagaje!

Autorităţile din zona ordinii publice preconizează că numărul mare de călători care vor alege trenul ca mijloc de transport va fi un factor favorizant pentru infractorii care urmăresc bagaje şi bunuri de valoare. Tocmai pentru a preveni sau, în cel mai rău caz, pentru a interveni prompt în cazul în care infractorii atacă, Poliţia Transporturi şi alte structuri specializate vor fi prezente cu efective mărite în trenurile care pleacă spre Iaşi sau vin din acea zonă. "Poliţiştii secţiei vor fi prezenţi şi vor asigura ordinea şi liniştea publică în trenurile de călători de pe magistralele feroviare şi secţiile adiacente, într-un număr de 13 trenuri pentru deplasarea în municipiul Iaşi şi tot în atâtea trenuri de călători de pe relaţiile de cale ferată, pentru întors", precizează cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.