Jump to content

"Rablă pentru periuţa ta de dinţi", la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

"Rablă pentru periuţa ta de dinţi", la Galaţi

Gălăţenii care vor să-şi dea la schimb vechea periuţă de dinţi pe una nouă sunt aşteptaţi sâmbătă, 11 octombrie, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

Sub denumirea caravana "Rablă pentru periuţa ta", evenimentul va începe la ora 10,00. Cei prezenţi vor primi şi cupoane de reducere de până la 50 la sută pentru patru tipuri de pastă de dinţi. Desfăşurat în şapte oraşe, printre care şi Galaţiul, proiectul face parte din campania "Zâmbeşte România".

Studiile arată că un român din mediul urban foloseşte, în medie, aceeaşi periuţă de dinţi timp de doi ani de zile, deşi medicii stomatologi recomandă schimbarea periuţei de dinţi o dată la trei luni.

viata-libera.ro

 

Cred că şi la asta o să fie coadă la Galaţi 8-}

Link to comment
Share on other sites

Programul „Rabla pentru periuţa ta” la Galaţi

“Rabla pentru periuţa ta”, acţiune înscrisă în cadrul Campaniei „Zâmbeşte România” a ajuns astăzi la Galaţi, mulţi dintre gălăţeni arătându-se dispuşi să-şi schimbe vechea periuţă de dinţi pentru una nouă. Cei mici au avut ocazia să primească şi câte un cadou din partea organizatorilor, după ce participau la mai multe jocuri interactive cu tematică de sănătate dentară, pregătite de organizatori special pentru eveniment. Mascota Bulgăraş chiar le oferea micuţilor sfaturi despre cum să te speli corect pe dinţi.

“Trebuia să începem la ora 10, dar am început acţiunea de la ora 9 dimineaţa pentru că oamenii deja se adunaseră în faţa cortului montat pentru eveniment. În primele trei ore am colecat peste 500 de periuţe de dinţi uzate şi am oferit gălăţenilor tot atâtea noi. Pentru Campania de la Galaţi avem un stoc de aproximativ 1500 de periuţe de dinţi pe care vrem să le oferim la schimb contra celor uzate. Sigur ne vom atinge obiectivul, având în vedere numărul mare de aomeni care au venit până acum”, ne-a declarat Silvia Jalea, reprezentant al Campaniei „Zâmbeşte România”.

La ora 14.30 tot stocul de periuţe noi fusese epuizat, după cum ne-au declarat organizatorii. La eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi şi ai dentiştilor.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Cred că şi la asta o să fie coadă la Galaţi 8-}

S-ar face coada si daca s-ar da o pereche de palme gratis!

In tara asta, in special in orasul acesta, a mai ramas sa inceapa programul rabla pentru hartia igienica - sigur ar fi cozi de km, pe doua randuri!

Lipsa de educatie si cultura este crasa, ni se face educatie ca la africani, de catre preoti misionari si organizatiile umanitare... Scoala si familia sunt ZERO barat.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Caravana “Rabla pentru Periuţa Ta”, desfăşurată pentru a înlocui gratuit periuţele de dinţi uzate cu unele noi, ajunge din nou în Galaţi. Caravana se află la a treia ediţie şi face parte din campania educaţională ”Zâmbeşte România”. La Galaţi, caravana va fi prezentă duminică, 24 mai, ora 10.00, în zona Casei de Cultură.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Gălăţenii au primit periuţă de dinţi nouă, în schimbul celei vechi

Pentru că igiena orală la români este destul de precară, ultimele statistici arătând că o persoană îşi schimbă periuţa de dinţi o data la un an şi jumătate şi nu la trei luni, aşa cum recomandă medicii dentişti, campania „Rabla pentru periuţa ta” a ajuns ieri, din nou, la Galaţi. Încărcaţi cu aproximativ 2.000 de periuţe şi informaţii despre igiena dentară corectă, reprezentanţii campaniei au fost asaltaţi de gălăţeni încă de la instalarea cortului, în faţă la Casa de Cultură a Sindicatelor. Tineri, părinţi cu copii, sau bunici cu nepoţi, cu toţii au renunţat, ieri, la vechile periuţe de dinţi şi au primit, la schimb, unele noi. Chiar dacă unii ştiu că trebuie să schimbe periuţa destul de des, cam de patru ori pe an, şi respectă sfaturile dentistului, alţii recunosc că mai intervine câteodată … uitarea.

„Ştiu că regula este să schimbăm periuţa de dinţi o dată la trei luni. Dar noi mai depăşit câteodată. Cam la patru luni o schimbăm. Când ne aducem aminte”, ne-a spus Elena Colgiu. „Pe aceasta de exemplu, asta veche, nu am mai schimbat-o de vreo jumătate de an. Ştiu că nu e bine, dar o sa le schimb mai des de acum”, recunoaşte domnul Radu. Iar domna Maria Ene spune că mereu a avut grijă de dinţii ei: „Îi mulţumesc lui Dumnezeu că la cei 70 de ani, am dinţii mei, încă în putere. Datorită periuţelor şi a pastei de dinţi”.

„Periajul dinţilor trebuie făcut cel puţin de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Noi recomandăm de trei ori, dar măcar de două ori să fie făcut. Dacă periuţa nu se schimbă, aceasta de încarcă cu bacterii, perii se tocesc şi nu mai sunt la fel de eficienţi. Degeaba ne spălăm pe dinţi cu o periuţă veche, eficienţa scade până la 20 la sută. Problemele gingivale şi cariile sunt cele mai dese probleme”, le-a spus Daniela Muşat, medic stomatolog, celor prezenţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.