Jump to content

Se introduce TVA la chiria pe garajele Primăriei


dcp100168

Recommended Posts

Se introduce TVA la chiria pe garajele Primăriei

Un proiect de hotărâre privind introducerea TVA la chiria pentru garaje a ajuns pe masa comisiilor Consiliului Local. O asemenea veste, care implică majorarea cu 24 la sută a chiriei, le dă fiori, cu siguranţă, miilor de posesori de garaje din municipiul Galaţi şi aşa ameninţaţi cu demolarea.

Ei bine, dracul nu e însă chiar aşa de negru, proiectul de hotărâre nu îi vizează pe cei care plătesc chirie pe terenul pe care şi-au construit coşmeliile provizorii. Vizaţi sunt doar gălăţenii care au închiriat garaje de la Primărie. Da, nu vă minunaţi, Primăria are în proprietate aproximativ 50 de garaje, situate în general în zonele centrale ale oraşului, de exemplu pe străzile Mihai Bravu şi Nicolae Alexandrescu, construite în anii ’70 şi „moştenite” de la fostul ICRAL, garaje care nu au fost cumpărate de gălăţeni împreună cu locuinţele.

Primăria şi-ar dori să scape de aceste construcţii, evident, prin demolare, numai că lucrurile nu sunt aşa de simple precum par, ci presupun scoaterea lor din evidenţa contabilă şi din patrimoniul oraşului. Până la o asemenea decizie, chiria trebuie indexată cu cota de TVA. De ce? Pentru că aşa a solicitat Curtea de Conturi.

Situaţia ar fi trebuit rezolvată mai demult, pentru că s-a modificat Codul Fiscal, iar hotărârea Consiliului Local privind chiria pentru garaje nu a fost actualizată. Mai exact, Legea nr. 571/2003 privind codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, prevede că închirierea de spaţii sau locaţii pentru parcarea autovehiculelor se încadrează în excepţiile prevăzute la articolul 141 şi constituie o operaţiune căreia i se aplică TVA.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.