Jump to content

Avalanşă de viroze şi pneumonii la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Avalanşă de viroze şi pneumonii la Galaţi

Primele săptămâni ale lunii octombrie au adus la Galaţi un val de îmbolnăviri cu viroze şi pneumonii. 3.092 de gălăţeni au fost diagnosticaţi a avea viroze respiratorii sau pneumonii, iar câteva sute dintre aceştia au fost nevoiţi să se interneze în spitale. Categoriile de vârstă cele mai afectate sunt cele ale copiilor de vârstă şcolară şi preşcolară şi cele ale sugarilor de la 0 la 1 an.

Vremea schimbătoare şi mai ales diferenţele de temperatură nocturne şi diurne au creat premisele apariţiei acestei avalanşe de îmbolnăviri. „În această săptămână de monitorizare a afecţiunilor respiratorii, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a înregistrat un număr de 2.695 gălăţeni diagnosticaţi a avea viroze respiratorii. Dintre aceştia, 76 au necesitat internarea în spital. Grupa de vârstă cea mai afectată de virozele respiratorii este cea a copiilor de vârstă şcolară şi preşcolară, 5-14 ani. Aici s-au înregistrat 970 din cele 2.695 de îmbolnăviri. În ceea ce priveşte pneumoniile, s-au înregistrat 397 de persoane diagnosticate. Dintre acestea, 157 au necesitat internarea. Categoria de vârstă cea mai afectată de pneumonii este cea 0-1 an. Nu s-au înregistrat decese din pricina infecţiilor respiratorii”, a precizat dr. Valentin Boldea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a reînceput, din luna octombrie, monitorizarea afecţiunilor respiratorii.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Creşte numărul internărilor gălăţenilor cu viroze

2.517 gălăţeni diagnosticaţi a avea viroze respiratorii în ultima săptămână de raportare, conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Dintre aceştia, 86 au şi necesitat internarea.

„Se constată o scădere a numărului total de cazuri în ceea ce priveşte numărul persoanelor afectate de viroze în judeţul Galaţi, acum faţă de săptămâna anterioară de raportare. De la un număr de 2.695 gălăţeni diagnosticaţi a avea viroze respiratorii săptămâna trecută, acum numărul acestora a scăzut cu 150 de cazuri, ajungându-se la 2.517. A crescut însă numărul celor care au fost internaţi din pricina complicaţiilor virozelor respiratorii, de la 72, la 86 de internări. Categoria de vârstă cea mai afectată de virozele respiratorii rămâne în continuare cea a copiilor de vârstă şcolară şi preşcolară, 5-14 ani, unde s-au înregistrat 827de cazuri. Şi numărul gălăţenilor care au fost diagnosticaţi a avea pneumonie în ultima săptămână a scăzut, ajungându-se la 304 persoane cu pneumonii, iar din acestea un număr de 111 sunt şi internate. Categoria de vârstă cea mai afectată de pneumonii rămâne cea a copiilor cu vârsta 0-1 ani, cu 84 din cele 304 cazuri de pneumonii”, a precizat dr. Valentin Boldea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

presagalatibraila.com
Link to comment
Share on other sites

3.093 de gălăţeni bolnavi de viroze şi pneumonii

Frigul de afară şi din case a băgat în spital şi a umplut cabinetele medicilor cu gălăţenii care s-au îmbolnăvit de viroze sau pneumonii. Faţă de săptămâna trecută, a crescut cu circa 5% numărul gălăţenilor diagnosticaţi cu pneumonii şi viroze.

„2.698 de gălăţeni au fost diagnosticaţi a avea viroze respiratorii, în timp ce 395 au pneumonii. Este vorba de o creştere de câteva procente, până la 5%, faţă de perioada anterioară de raportare. S-a înregistrat o creştere şi în ceea ce priveşte numărul gălăţenilor internaţi din cauza complicaţiilor acestor afecţiuni. Categoria de vârstă cea mai afectată de viroze este cea de la 5 la 14 ani, unde se înregistrează 914 cazuri. În ceea ce priveşte pneumoniile, categoria cea mai afectată este cea a copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 şi 4 ani, aici s-au înregistrat 113 cazuri”, a precizat dr. Valentin Boldea, purtător de cuvânt DSP Galaţi.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Vaccinul antigripal întârzie

Vaccinul antigripal nu va ajunge, la timp, în cabinetele medicilor de familie nici în acest an. Medicii spun că aceasta este perioada propice pentru imunizare, însă dozele de vaccin nu au intrat încă în posesia lor. Din cauza faptului că Ministerul Sănătăţii semnează târziu contractele pentru cumpărarea vaccinului, dozele ajung la medici în plină iarnă, iar serul îşi face efectul prea târziu.

Pentru al treilea an consecutiv, la cabinetele medicilor de familie nu au ajuns dozele de vaccin, deşi aceştia au transmis Direcţiei de Sănătate Publică necesarul de doze, încă de la începutul lunii octombrie. Situaţia se repetă pentru că Ministerul Sănătăţii semnează târziu contractele pentru cumpărarea vaccinului. Valentin Boldea - purtător de cuvânt DSP Galaţi: "Deocamdată ministerul este în procedură de achiziţie, vom fi anunţaţi în timp util să ridicăm vaccinul din depozitele ministerului".

În plină iarnă vaccinul nu mai creşte imunitatea, aşa cum ar fi făcut-o dacă ar fi fost administrat la începutul toamnei. Mărăşescu Dumitru - medic de familie: "Perioada propice, din punctul nostru de vedere, trebuia să fie făcut măcar de pe la 15 octombrie, mai ales că trebuie să mai treacă o perioadă de aproximativ două săptămâni ca acel vaccin să-şi facă efectul asupra organismului".

În lipsa vaccinurilor, unii pacienţi şi-au cumpărat singuri dozele şi au mers la medicul de familie pentru imunizare. Mărăşescu Dumitru - medic de familie: "Sunt pacienţi care au întrebat dacă au venit vaccinurile. Mulţi dintre ei, dintre pacienţii mei, să ştiţi că şi le-au cumpărat şi au venit la cabinet şi le-am făcut deja".

Reprezenţanţii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi spun că pentru a acoperi nevoile tuturor persoanelor aflate în categoriile de risc este nevoie de aproximativ 70.000 de doze de vaccin.

digi24.ro

Link to comment
Share on other sites

Vremea schimbătoare trimite la medic 2.724 de gălăţeni

Deşi vremea pare a da semne de încălzire, trecerea de la temperaturile scăzute din zilele anterioare la cele mai mari de acum au îmbolnăvit mii de gălăţeni. Numai în ultima săptămână de raportare a situaţiei epidemiologice 2.724 de gălăţeni au fost diagnosticaţi a avea viroze şi pneumonii, iar 180 dintre ei au şi avut nevoie de spitalizare.

„2.370 de gălăţeni au fost diagnosticaţi a suferi de viroze respiratorii. Dintre aceştia, 76 au necesitat internarea, deoarece prezentau complicaţii. Grupa de vârstă cea mai afectată de viroze este cea a copiilor de vârstă şcolară şi preşcolară, 5-14 ani, unde au fost identificate 840 dintre cele 2.370 de îmbolnăviri. În ceea ce priveşte pneumoniile, aici s-au înregistrat 384 de cazuri, din care 104 au necesitat internarea. Cei mai afectaţi de pneumonii sunt copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani, unde se înregistrează 138 de înbolnăviri”, a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Aproape 100 de gălăţeni, internaţi cu pneumonii

Peste 2.200 de persoane cu viroze respiratorii au venit săptămâna trecută la medic. 80 dintre ei au fost internaţi în spitale, din cauza formelor mai severe de boală. Cei mai afectaţi de răcelile de sezon sunt copiii cu vârste cuprinse între cinci şi 14 ani, 792 de îmbolnăviri fiind înregistrate la această categorie de vârstă.

În ceea ce priveşte pneumoniile, medicii gălăţeni au tratat, în intervalul de timp 3-9 noiembrie, 330 de pacienţi. 94 dintre aceştia au şi rămas internaţi în spital. Pe lângă şcolari, şi bebeluşii cu vârsta de până într-un an sunt mai sensibili în faţa infecţiile pulmonare. Până în prezent, în judeţul Galaţi nu au fost semnalate suspiciuni de gripă.

Medicii vă sfătuiesc să evitaţi spaţiile închise şi aglomerate, să vă îmbrăcaţi adecvat temperaturilor de afară, să mâncaţi fructe şi legume şi, în cazul apariţiei simptomelor de răceală, să nu luaţi antibiotice fără sfatul specialistului. Puteţi lua, în schimb, medicamente împotriva răcelii, care se pot cumpăra fără prescripţie medicală.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Numărul gălăţenilor puşi la pat de viroze şi pneumonii a crescut

Răcirea accentuată a vremii a influenţat clar şi numărul gălăţenilor care s-au molipsit de viroze şi pneumonii. Faţă de săptămâna trecută, acum numărul celor trimişi la medic din cauza virozelor şi a pneumoniilor suferite a crescut cu peste 10%. A crescut şi numărul celor internaţi în spitale după ce au dezvoltat complicaţii ale acestei boli.

„Potrivit datelor monitorizării epidemiologice la ultima raportare a situaţiei la nivel de judeţ a reieşit că a crescut cu 10%, faţă de săptămâna anterioară de raportare, numărul gălăţenilor diagnosticaţi a avea viroze respiratorii. 2.480 de cazuri s-au raportat acum faţă de 2.205 săptămâna trecută. A crescut şi numărul internărilor. Categoria de vârsta cea mai afectată de viroze şi pneumonii este cea a elevilor de vârstă şcolară şi a preşcolarilor, adică categoria 5-14 ani. Creşteri a numărului de cazuri faţă de săptămâna anterioară de raportare s-au înregistrat şi în ceea ce priveşte pneumoniile. De la 330 de cazuri, s-a ajuns la 413. 107 persoane au necesitat internarea în spital. Categoria de vârstă cea mai afectată este cea a copiilor de la 5 la 14 ani”, a precizat dr. Valentin Boldea, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

A fost finalizată recepţia dozelor de vaccin. Galaţiul are aproximativ 70.000 de persoane cu risc

Ministerul Sănătăţii a achiziţionat pentru prima tranşă un număr de 140.000 de doze cu ser antigripal. „Direcţia de Sănătate Publică Galaţi va primi 4.760 de doze de vaccin. Aceasta reprezintă doar o primă tranşă din necesarul de doze de vaccin. În urma catagrafierii de la nivelul judeţului Galaţi am avea nevoie de aproximativ 70.000 de doze de vaccin pentru a acoperi toate persoanele ce se încadrează în categoriile la risc. Aceste doze vor fi utilizate cu prioritate persoanelor care reprezintă un risc major şi care trebuiesc imunizate pentru a nu apărea probleme pentru sănătatea acestora şi pentru a nu înregistra decese prin infecţii gripale”, a precizat Dr. Valentin Boldea, purtător de cuvânt în cadrul D.S.P. Galaţi.

Conform programului naţional de imunizare, vaccinarea antigripală începe după data de 15 noiembrie şi ar trebui finalizată pe 1 decembrie. Din experienţa anilor precedenţi, solicitarea din partea populaţiei în ceea ce priveşte imunizarea antigripală gratuită a scăzut, deşi persoanele în cauză se încadrează în grupele la risc.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Încă 12.402 doze de vaccin antigripal vor ajunge la Galaţi

Nici nu au ajuns la Galaţi cele 4.760 doze vaccin antigripal alocate Galaţiului ca o primă tranşă, că Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a primit repartiţia şi celei de-a doua tranşe. Este vorba de dozele de vaccin antigripal, care sunt necesare imunizării populaţiei ce se află în categoriile de risc şi beneficiază de imunizare gratuită.

„Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului nostru încă o tranşă de vaccin antigripal. Astfel, pe lângă cele 4.760 doze deja allocate, ni s-au mai repartizat alte 12.402 doze. În total, judeţul nostru are alocate 17.162 doze de începerea campaniei de imunizare antigripală. La începutul săptămânii viitoare aceste doze ar trebui să ajungă la Galaţi şi apoi, după ce vor fi distribuite medicilor de familie, va începe imunizarea efectivă”, a precizat Liliana Iordăchescu, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi.

La nivelul judeţului Galaţi, circa 70.000 de persoane ar avea dreptul să se imunizeze gratuit. Dacă luăm acest aspect în calcul, am putea spune că dozele repartizate de Minister sunt insuficiente. Numai că, având experienţa anilor anteriori, când adresabilitatea a scăzut la imunizarea antigripală, cadrele medicale nu se aşteaptă ca nici jumătate din cei care au dreptul la vaccinare să o şi facă. Dacă situaţia se va schimba, se va cere o suplimentare.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Începe vaccinarea antigripală gratuită. 17.162 doze de vaccin antigripal, distribuite medicilor de familie

Toate cele 17.162 doze de vaccin antigripal destinate campaniei de imunizare antigripală derulată de Ministerul Sănătăţii, au fost deja împărţite medicilor de familie gălăţeni, dar şi către centrele unde sunt vaccinaţi militarii, cadrele sanitare sau cele ale Ministerului de Interne. 50 de doze a primit fiecare medic de familie.

70.000 de persoane ar avea dreptul să se imunizeze gratuit la nivelul judeţului Galaţi, astfel cele nici 17.162 de doze ar fi insuficiente. Numai că, având experienţa anilor anteriori, când adresabilitatea a scăzut drastic la imunizarea antigripală, cadrele medicale nu se aşteaptă ca nici jumătate din cei care au dreptul la vaccinare să o şi facă. Vom vedea dacă vom primi solicitări din partea medicilor de familie pentru a supimenta dozele de vaccin.

Campania de imunizare va începe pe un fond în care evoluţia situaţiei epidemiologice este bună. Virozele respiratorii sunt cam la acelaşi nivel ca în săptămâna anterioară, în timp ce numărul gălăţenilor bolnavi de pneumonie a scăzut. „2.489 de gălăţeni au fost diagnosticaţi a avea viroze respiratorii în ultima săptămână de raportare. Numărul este aproape similar cu acela raportat în săptămâna anterioară. Categoria de vârstă cea mai afectată de viroze este cea de la 5 la 14 ani, aici înregistrându-se 828 de cazuri. A scăzut în schimb, faţă de săptămâna anterioară de raportare, numărul gălăţenilor care au fost diagnosticaţi a avea pneumonii. Acum s-au înregistrat 379 de cazuri faţă de cele 413 cazuri ale săptămânii trecute. Categoria de vârstă cea mai afectată este cea de la 0-1 an unde s-au înregistrat 108 cazuri”, a declarat Liliana Iordăchescu, DSP Galaţi.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Numărul gălăţenilot trimişi la medic, de răceală, a crescut

Virozele respiratorii au trimis în această săptămână la medic cu peste 200 de gălăţeni mai mulţi decât acum două săptămâni, pneumoniile însă s-au redus ca număr de cazuri. Astfel, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, în ultima săptămână de raportare s-au înregistrat 2.143 de gălăţeni infectaţi cu viroze, numărul fiind în creştere faţă de săptămâna anterioară de raportare, când erau 1.918 cazuri.

„A scăzut şi numărul persoanelor internate din pricina virozelor, de la 100 acum două săptămâni, la 70 la ultima raportare. A scăzut în schimb numărul gălăţenilor diagnosticaţi a avea pneumonii, cât şi a celor internaţi din pricina pneumoniilor. Dacă săptămâna trecută 361 de gălăţeni aveau pneumonii, acum numărul acestora s-a redus la 311. La fel a scăzut şi numărul internărilor, de la 131 la 91”, a precizat Liliana Iordăchescu, DSP Galaţi.

În ceea ce priveşte categoria de vârstă cea mai afectată de afecţiunile respiratorii, aceasta diferă în funcţie de boală. Categoria de vârstă cea mai afectată de pneumonii este cea a copiilor de la 2 la 4 ani, în timp ce categoria cea mai afectată de viroze este cea a copiilor de la 5 la 14 ani.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

3.226 gălăţeni vaccinaţi doar în primele zile ale acestei luni

17.162 de doze de vaccin antigripal au venit în prima parte a lunii noiembrie de la Ministerul Sănătăţii pentru gălăţenii care fac parte din categoriile la risc. De pe data de 17 noiembrie, de când a început efectiv vaccinarea antigripală în Galaţi, şi până pe 5 decembrie, din cele peste 17.000 de doze de vaccin au fost imunizate în total 6.033 de persoane. Doar în primele cinci zile ale lunii decembrie au fost imunizate 3.226 persoane.

„În acest moment, în stocul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, mai sunt 11.129 doze vaccin din cele 17.162 primite. 3.226 de persoane au fost imunizate antigripal numai în perioada 1-5 decembrie. Din aceştia, 1.062 sunt persoane bolnave cronic, cu vârste cuprinse între şase luni şi 64 de ani, 1.593 de persoane cu vârsta de 65 sau peste 54 de ani, 47 de rezidenţi în instituţii de ocrotire, dar şi persoane care lucrează în aceste instituţii şi 564 de cadre medicale”, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Cadrele medicale se aşteaptă ca numărul imunizărilor să crească pe măsură ce se apropie finalul lunii decembrie şi luna ianuarie, perioade în care de obicei apar primele cazuri de gripă.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Mii de gălăţeni trimişi la doctor sau internaţi în spital

3.232 gălăţeni au fost diagnosticaţi cu viroze şi pneumonii numai în ultima săptămână. Peste 200 dintre ei au suferit complicaţii şi au fost nevoiţi să se interneze în spital.

„Faţă de săptămâna anterioară se remarcă, la nivelul judeţului Galaţi, o creştere a numărului afecţiunilor respiratorii. Astfel, la ultima raportare s-au înregistrat 2.580 de gălăţeni ce au au fost diagnosticaţi cu viroze respiratorii. 72 dintre aceştia au necesitat internarea. Grupa de vârstă cea mai afectată de viroze este cea de la 5 la 14 ani, populaţia şcolară şi preşcolară, unde avem un număr de 892 de îmbolnăviri. În ceea ce priveşte pneumoniile, aici avem înregistraţi, în aceeaşi perioadă, un număr de 382 de gălăţeni diagnosticaţi a avea pneumonii. Dintre aceştia, 118 au necesitat şi internarea în spital. Grupa de vârstă cea mai afectată de pneumonii este cea a copiilor 0-1 an, unde s-au înregistrat 105 cazuri”, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Medicii recomandă în continuare vaccinarea ca fiind cea mai bună cale de protecţie contra gripei. Chiar dacă nu s-au înregistrat cazuri de gripă, cadrele medicale susţin că o persoană care a suferit o altă afecţiune respiratorie acum, riscă să ia gripă mai mult decât cineva sănătos. De aceea, vaccinarea antigripală este esenţială.

Încă 3.102 persoane au fost vaccinate antigripal gratuit, în Galaţi, în ultima săptămână. În total, de la începutul campaniei de vaccinare, au fost imunizaţi 9.935 de gălăţeni. În stocul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi au mai rămas 7.227 doze de vaccin antigripal.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Vacanţa elevilor şi Crăciunul au dus la scăderea "artificială" a numărului infecţiilor respiratorii

712 gălăţeni au fost diagnosticaţi a avea viroze respiratorii arată raportul epidemiologic săptămânal al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Dintre aceştia, cei mai afectaţi au fost copiii de vârstă şcolară şi preşcolară, care intră în categoria de vârstă 5-14 ani. La această categorie de vârstă s-au înregistrat 194 din cele 712 cazuri.

Faţă de săptămâna anterioară de raportare,  a scăzut numărul infecţiilor respiratorii, dar vorbim de o scădere artificială, deoarece fiind vacanţă şcolară şi vacanţa de Crăciun, la medicii de familie nu s-a mai făcut raportarea de la toate cabinetele. ,,A scăzut serios numărul infecţiilor respiratorii, deoarece ne aflăm în vacanţa şcolară, dar au fost şi sărbătorile Crăciunului, este perioadă de concedii şi la cabinetele medicilor de familie, aşa că nu s-au raportat ca de obicei, de la toate cabinetele’’, a precizat dr. Valentin Boldea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Primul deces din cauza unei afecţiuni respiratorii al acestui sezon rece

Gerul deja a făcut victime la Galaţi. S-a înregistrat la nivelul judeţului Galaţi, în ultima săptămână de raportare, primul deces din cauza pneumoniei din acest sezon rece. ,,Este vorba  de un bărbat în vârstă de 42 de ani, care era şi cardiac. Acesta a decedat din pricina complicaţiilor apărute la pneumonia de care suferea. Alte 288 de persoane din judeţul Galaţi au fost diagnosticate a avea pneumonie, iar 86 dintre acestea au necesitat internarea. Grupa de vârstă cea mai afectată de pneumonie este cea a copiilor cu vârsta 0-1 an, unde s-au înregistrat 93 de cazuri”, a precizat dr. Valentin Boldea, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi.

Deocamdată, la nivelul judeţului Galaţi nu au fost înregistrate cazuri sau suspiciuni de gripă, dar autorităţile medicale se aşteaptă ca acestea să apară după Anul Nou.

presagalatibraila.com
 

Link to comment
Share on other sites

Aproape 400 de minori gălăţeni au ajuns la medic în câteva zile

Vacanţa elevilor şi concediile medicilor de familie au subţiat serios şirul diagnosticelor de infecţii respiratorii în ultima săptămână. La fel ca şi în perioada Crăciunului, puţin peste o mie de gălăţeni, adulţi şi copii care prezentau afecţiuni specifice sezonului rece au primit verdictul de infecţie respiratorie sau, după caz, de pneumonie. Astfel, 939 de persoane din judeţ, care au ajuns să fie consultate de medici, au fost diagnosticate oficial cu viroze, 75 dintre acestea având nevoie de internare. Cei mai mulţi dintre pacienţii cu viroze respiratorii sunt în continuare copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, 264 la număr. Tot copiii au fost şi cei mai vulnerabili la pneumonii. 125 din cei 342 de gălăţeni diagnosticaţi cu această afecţiune sunt bebeluşi cu vârste între 0 şi 1 an. 93 din numărul total al bolnavilor de pneumonie au început noul an în spital.

"Nici în ultima săptămână nu a fost raportată vreo suspiciune de gripă şi niciun deces pe fondul infecţiilor respiratorii", a subliniat dr, Valentin Boldea, din cadrul DSP Galaţi. Singurul deces în acest sezon, în Galaţi, produs pe fondul unei infecţii respiratorii, a fost cel a unui bărbat cu afecţiuni cardiace în antecedente.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

A crescut numărul bolnavilor de pneumonie

Direcţia de Sănătate Publică a fost informată că săptămâna trecută au fost diagnosticaţi cu viroze respiratorii 1.853 de gălăţeni, dintre care 57 au necesitat internarea.

Cei mai afectaţi au fost copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, pentru acest interval de vârstă fiind înregistrate 581 de astfel de cazuri. "Săptămâna trecută au fost şi 422 de cazuri de pneumonii, cu aproximativ 40 la sută mai mult decât săptămâna precedentă. 118 dintre cei bolnavi au necesitat internarea”, ne-a declarat doctorul Valentin Boldea, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Şi în cazul pneumoniilor, tot copiii sunt cel mai afectaţi, de data aceasta însă vârsta pacienţilor fiind cuprinsă între zero şi un an, aici fiind înregistrate 131 de îmbolnăviri. În perioada monitorizată nu a fost înregistrat niciun caz de gripă şi niciun deces din cauza infecţiilor respiratorii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Nu mai este vaccin antigripal gratuit pentru populaţia judeţului

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a confirmat că s-au epuizat dozele de vaccin antigripal gratuit alocate vaccinării populaţiei la risc din judeţul Galaţi. Este vorba despre cele 17.162 de doze de vaccin antigripal destinate imunizării populaţiei din categoriile la risc şi primite de la Ministerul Sănătăţii, anul trecut, în cadrul campaniei naţionale de imunizare antigripală. Din cele 17.162 de doze primate, au mai rămas pe stoc 2.084 doze, dar acestea nu sunt destinate imunizării populaţiei în cadrul campaniei, ci reprezintă rezerva antiepidemică ce trebuie constituită, prin lege, la nivelul fiecărui judeţ. La această rezervă se apelează doar în caz de epidemii.

Chiar dacă s-au terminat dozele de vaccin antigripal pentru populaţie, la Direcţia de Sănătate Publică nu sunt cereri pentru noi imunizări. „În afara dozelor de vaccin antigripal, care constituie rezerva antiepidemică, celelalte doze au fost administrate în totalitate populaţiei. Nu s-au primit cereri pentru noi doze de vaccin antigripal. Unii gălăţeni s-au imunizat cu doze cumpărate din farmacii, iar alţii au refuzat, unii motivând că s-au imunizat anul trecut”, a precizat dr. Valentin Boldea, DSP Galaţi.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Mii de gălăţeni bolnavi de viroze şi pneumonii

Vremea rece şi ceţoasă a dus la înmulţirea  gălăţenilor care au ajuns la medic sau chiar internaţi în spitale din cauza afecţiunilor respiratorii. Ultima raportare a situaţiei epidemiologice arată că a crescut mai mult numărul gălăţenilor bolnavi de viroze, dar şi cel al bolnavilor de pneumonie a înregistrat o uşoară mărire. Aşa se face că acum 2.072 de gălăţeni au fost diagnosticaţi a avea viroze respiratorii faţă de 1.853 câţi erau în săptămâna anterioară de raportare. Creşterea de aproximativ 150 de cazuri este pusă pe seama răcirii mai accentuate a vremii urmată apoi de o încălzire şi ceaţă. A crescut şi numărul gălăţenilor internaţi din cauza pneumoniilor de la 57, cât se înregistra la ultima raportare, la 76 acum.

"Categoria cea mai afectată de virozele respiratorii rămâne în continuare cea a copiilor de vârstă şcolară şi preşcolară, de la 5-14 ani, unde s-au înregistrat 744 de cazuri. Şi în ceea ce priveşte pneumoniile, s-a înregistrat o uşoară creştere, de la 422 de 437 de cazuri. A crescut uşor şi numărul celor internaţi din cauza pneumoniilor, de la 118 la 130 de internări. Categoria de vârstă cea mai afectată de pneumonii este cea de la 0 la 1 an, unde s-au înregistrat 121. Aici însă se remarcă o scădere a numărului internărilor,  deoarece în săptămâna anterioară de raportare se înregistrau 131 de internări”, a declarat  Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

O femeie de 55 de ani, primul caz de gripă al anului

Primul caz de gripă din Galaţi în acest sezon rece a fost astăzi confirmat de către Direcţia de Sănătate Publică Galaţi. „Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a fost notificată de Institutul Cantacuzino, despre un caz de gripă diagnosticat la o gălăţeancă. Este primul caz de gripă din acest an în judeţul Galaţi. Vorbim de o femeie în vârstă de 55 de ani, care a fost internată şi i s-au recoltat probe biologice, iar apoi a fost diagnosticată a avea gripă cu virusul AH3. Femeia a fost externată, dar primeşte în continuare tratament la domiciliu”, a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

A crescut şi numărul gălăţenilor diagnosticaţi a avea viroze şi pneumonii. 2.937 de gălăţeni care au fost diagnosticaţi a avea viroze respiratorii faţă de 2.020 de săptămâna trecută. Categoria de vârstă cea mai afectată de viroze este cea 5-14 ani, cu 1.148 de cazuri. Şi numărul gălăţenilor bolnavi de pneumonii a crescut de la 422 la 487 de cazuri, categoria de vârstă cea mai afectată de pneumonii fiind cea de la a 0 la 1 an, unde s-au înregistrat 138 de cazuri.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

O gravidă în cinci luni şi o femeie sosită din afară, confirmate a avea gripă

Încă două persoane din judeţul Galaşi s-au adăugat pe lista gălăţenilor ce suferă de gripă sezonieră. Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a fost notificată de către Institutul Cantacuzino despre faptul că probele biologice trimise de la Galaţi spre analizare, aparţinând unor femei, au ieşit pozitive.

Într-un caz este vorba de gripă cu virusul gripal AH3 şi în celălalt cu virusul gripal AH1. „Ni s-au confirmat încă două noi cazuri de gripă. În primul caz, este vorba de o tânără în vârstă de 24 de ani, care este însărcinată în 20 de săptămâni. Are gripă cu virusul gripal AH3. Acum este sub monitorizare, fiind considerată a avea sarcină la risc, din cauza gripei. În cel de-al doilea caz, este vorba de o femeie în vârstă de 46 de ani, din Galaţi, internată în spital, diagnosticată a avea gripă cu virusul gripal AH1. Femeia a venit din altă ţară, dintr-o zonă cu focar de gripă”, a precizat Liliana Iordăchescu, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi.

Femeia însărcinată riscă să piardă copilul dacă lucrurile nu evoluează bine. Dar riscul poate fi controlat. „Sarcina nu permite administrarea tratamentului antiviral. În această situaţie, gravidele trebuie monitorizate. Există risc de întrerupere a sarcinii, dar acesta poate să apară doar dacă se constată că produsul de concepţie este afectat”, a precizat dr. Valentin Boldea, medic de familie.

Până acum, în judeţul Galaţi, sunt în acest sezon trei cazuri de gripă, cu acestea două din urmă. Alţi 579 de gălăţeni au mai fost imunizaţi antigripal astfel încât, per total, 16.381 gălăţeni au fost vaccinaţi antigripal gratuit în urma campaniei naţionale de imunizare antigripală.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Mai mulţi gălăţeni bolnavi de pneumonie

Afecţiunile respiratorii, cum ar fi virozele, sunt în scădere, în schimb, a crescut, faţă de săptămâna trecută, numărul gălăţenilor afectaţi de pneumonii. În schimb, situaţia privind gripa este staţionară. Faţă de cele trei cazuri de săptămâna trecută, acum nu s-a mai confirmat nici un altul nou.

"În ultima săptămână de raportare s-a înregistrat un număr 2.812 viroze respiratorii, grupa de vârstă cea mai afectată fiind cea  5-14 ani, unde s-au raportat 1.070 cazuri. 74 de persoane au necesitat internarea, deoarece au suferit complicaţii ale bolii. În ceea ce priveşte pneumoniile, s-au înregistrat, la ultima raportare, 522 de cazuri. 172 de persoane au sufert complicaţii şi au necesitat internarea. Grupa de vârstă cea mai afectată este cea de la  0 la 1 an, unde s-au înregistrat 150 cazuri", a precizat Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt Direcţia de Sănătate Publică Galaţi.

În săptămâna anterioară de raportare se înregistrau 2.937 de gălăţeni cu viroze şi 487 de cazuri cu pneumonii.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Încă un caz de gripă confirmat în Galaţi

Se pare că, în acest sezon rece, doar gălăţencele suferă din pricina gripei sezoniere. Asta deoarece ultimul caz de gripă confirmat Direcţiei de Sănătate Publică din Galaţi este tot al unei femei. Până acum au fost confirmate a avea gripă trei gălăţence de 55, 24 şi 46 de ani, primele cu virus  gripal AH3, iar ultima cu virus gripal AH1.

Al patrulea caz de gripă a fost astăzi confirmat serologic. „Mai avem un nou caz de gripă. Este vorba de o femeie de 57 de ani, din Galaţi, care are gripă cu virusul gripal AH3. Femeia primeşte tratament de specialitate”, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Femeia nu mai este internată în acest moment, ci primeşte tratamentul în ambulatoriu.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Ziua şi gripa. Un nou caz de gripă confirmat

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a fost informată despre confirmarea unui caz de gripă, al cincilea în judeţul Galaţi în acest sezon rece. „Este vorba şi de această dată de o femeie în vârstă de 29 de ani din Galaţi. Ea a fost diagnosticată a suferi de gripă cu virus gripal AH3. Pacienta este internată şi primeşte tratament de specialitate”, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Până acum, alte patru gălăţence au fost confirmate a avea gripă în acest sezon rece. Este vorba de femei de 55, 24, 57 şi 46 de ani, primele cu virus gripal AH3, iar ultima cu virus gripal AH1.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Peste o sută de elevi gălăţeni au fost diagnosticaţi cu pneumonie în ultima săptămână

Peste 2.300 de gălăţeni au mers în ultima săptămână la medic, pentru că au răcit şi au avut nevoie de tratament de specialitate ca să se pună pe picioare. Chiar dacă a fost vacanţă, elevii au fost cei mai expuşi infecţiilor respiratorii, 842 din totalul de 2.361 de pacienţi fiind copii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani. 81 de bolnavi au avut forme severe de viroze şi au necesitat internare în spital.

Tot elevii sunt şi cei care au fost cel mai des diagnosticaţi cu pneumonii, 109 minori cu vârste între 5 şi 14 ani primind acest verdict de la medici. Numărul total al gălăţenilor cu suferinţe pulmonare s-a ridicat la 480, 144 fiind internaţi în spital pentru supraveghere medicală şi tratament.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.