dcp100168 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Corina Grigore - funcţionarul care îngrijeşte 600 de câini Ambiţioasă şi „îndrăgostită" de căţeluşi, Corina Grigore a salvat mii de animăluţe abandonate pe străzile oraşului. Chiar dacă mulţi din jurul său nu o înţeleg din cauza devotamentului pe care îl are faţă de patrupede, tânăra nu a renunţat nicio clipă la planurile sale de a înfiinţa un adăpost pentru câini unde să le asigure acestora hrană şi o „viaţă fericită" . Este de meserie economist şi a înfiinţat Asociaţia „Ajutaţi-l pe Lăbuş" care adăpoşteşte 650 de căini şi pisici. Totul a început prin 1998, când a găsit pe stradă doi căţei răniţi. I-a luat acasă şi a avut grijă de ei. „Unul a murit după o zi, iar pe celălalt, care are deja 12 ani, îl mai am. Apoi mi-a fost milă şi de alţi căţeluşi, şi aşa am ajuns să am grijă de câteva zeci de patrupede", spune Corina Grigore. Dragostea pentru animăluţe era foarte mare, însă, pentru a le oferi condiţii de trai decente tânăra avea nevoie de resurse finanaciare consistente. „Tot ce făceam, era pe bănuţii mei: hrană, îngrijire medicală. Pentru a face rost de sumele necesare, vindeam costemetice. Pentru îngrijirea medicală, apelam la un prieten veterinar, iar după o perioadă, am învăţat şi eu să le ofer primul ajutor", mai spune tânăra. A îngrijit câinii din padocurile Primăriei Corina Grigore nu s-a limitat doar la ajutorarea câinilor de pe stradă. Din anul 2002, a început să meargă periodic în padocurile Primăriei unde erau adăpostiţi peste 500 de „maidanezi". „Îi hrăneam cu margarină amestecată cu pâine", îşi aminteşte gălăţeanca. Cum însă situaţia nu putea continua aşa, iubitoarea de animale a decis să înfiinţeze, în 2004, Asociaţia „Ajutaţi-l pe Lăbuş", organizaţie non-guvernamentală. „Din 2007, avem adăpostul din Bădălan, undeîn prezent îngrijim 620 de câini şi 50 de pisicuţe", spune Corina Grigore. Numărul mare al patrupedelor luate în grijă ridică mari probleme pe care iubitoarea de animale trebuie să le rezolve. Asigurarea hranei şi asistenţei medicale pentru atâtea suflete o pune, de multe ori, în situaţii foarte dificile. „Îi hrănim cu resturi alimentare de la cantine, spitale şi cu produsele confiscate de la supermarketuri. De fapt, de un an, nu mai putem prelua produsele confiscate deoarece nu avem autorizaţie. Ca să le asigurăm animalelor tot ce au nevoie, ne trebuie, lunar, suma de 4.500 de lei", a afirmat Corina Grigore. Aceasta a adăugat că salvarea asociaţiei o constituie donaţiile gălăţănilor, anul trecut „Ajutaţil pe Lăbuş" primimd 37.000 de lei. Lucrează la Consiliul Judeţului Atunci când nu îngrijeşte câinii abandonaţi, Corina Grigore supraveghează modul în care se desfăşoara activitatea în Consiliul Judeţului, unde este angajată de 12 ani. De meserie economist, nu şi-a găsit un loc de muncă în acest domeniu motiv pentru care s-a angajat ca funcţionar public. Profil Născut: 8 martie 1973, Galaţi Studii: Facultatea de Studii Economice Galaţi Starea civilă: căsătorită, un copil Ce-i place Îmi place să mă distrez, ca oricărui om tânăr. Îmi place să gătesc, dar nu prea am timp. Prefer bucătăria românească. În timpul liber, ascult muzică, în general, disco. Cam tot ce este nou pe piaţă, atât interpreţi români cât şi internaţionali. Mi-ar plăcea să citesc dar nu am suficient timp. Ajut atât animalele, cât şi oamenii. Ce nu-i place Igonoranţa şi lipsa de responsabilitate din partea adulţilor. Sunt oameni care atunci când îşi doresc un animăluţ îl iau şi, după un timp, îl abandonează sau nu îl îngrijesc corespunzător. Nu-mi plac oamenii care s-au îmbogăţit peste noapte şi apoi îşi tratează semenii cu aroganţă. Întrebări şi răspunsuri - De ce nu profesaţi meseria pentru care aţi studiat? - Deoarece după facultate nu am găsit un job care să corespundă studiilor mele motiv pentru care m-am reorientat angajându-mă la Consiliul Judeţului. - Ce planuri aveţi pentru acest an? - Îmi doresc foarte mult să obţin autorizaţie pentru adăpostul pe care îl am în Bădălan, adăpost în care „locuiesc" peste 600 de câini şi 50 de pisicuţe. - Ce trebuie să facă un gălăţean care îşi doreşte un animăluţ de la dumneavoastră? - Trebuie doar să-şi dorească cu adevărat . Să nu fie doar un moft pe care să îl satisfacă copilului şi apoi să constate că este greu de îngrijit. Şi dacă această condiţie este îdeplinită, să vină la noi, la adăpost. http://www.adevarul.ro/locale/galati/Ga ... 81457.html
dcp100168 Posted April 5, 2012 Author Posted April 5, 2012 Târg stradal de adopţie a animalelor fără stăpânZeci de gălăţeni s-au oprit, măcar pentru câteva minute, miercuri, în Ţiglina I, acolo unde voluntarii Asociaţiei de protecţia animalelor "„Ajutaţi-l pe Lăbuş!” au organizat un mini târg de adopţii, după ce au mărşăluit pe Brăilei, în scopul de a populariza acţiunea de adopţie a animalelor fără stăpân. Cei nouă căţeluşi mititei care abia aşteptau să fie adoptaţi de familii iubitoare au fost un adevărat magnet pentru trecători, mai ales pentru copii.Voluntarii au colectat şi donaţiile gălăţenilor şi au împărţit şi formulare pentru redirecţionarea a doi la sută din impozitul pe venit, bani care vor fi folosiţi pentru cei circa 800 de câini de care are grijă asociaţia."S-au adoptat patru căţeluşi. Vom mai face din două în două săptămâni astfel de târguri de adopţii", a declarat Corina Grigore, preşedinta Asociaţiei "Ajutaţi-l pe Lăbuş".Cel mai mare succes l-a avut însă campania de sterilizare gratuită. Deşi asociaţia oferea, iniţial, sterilizarea a 50 de animale, totalul înscrierilor a depăşit 200.viata-libera.ro
Oana-Alexandra Sava Posted April 6, 2012 Posted April 6, 2012 (edited) Ai uitat sa precizezi ca acest eveniment a fost organizat in cinstea zilei de 4 aprilie ( Ziua Internationala a Animalelor Strazi). Edited April 6, 2012 by Oana-Alexandra Sava
dcp100168 Posted October 15, 2014 Author Posted October 15, 2014 Padoc de lux pentru animalele de la "Help Lăbuş"Animalele de la adăpostul Asociaţiei „Help Lăbuş” vor avea padocuri cu sisteme de încălzire prin intermediul centralelor pe lemne, datorită donaţiei unei organizaţii non-guvernamentale din Elveţia, "Suzy Utzinger". Modul în care arată adăposturile este de invidiat şi nici nu este comparabil cu ceea ce putem vedea la padocul administrat de Serviciul Public Ecosal, de pe strada Zimbrului. Până în acest moment, au fost ridicate o hală pentru câini, în care au şi fost mutaţi 120 dintre cei 1.000 găzduiţi de „Help Lăbuş”, o hală pentru cele 100 de pisici ale asociaţiei şi o hală de tranzit, urmând ca în săptămânile şi lunile următoare să mai fie ridicate încă două hale pentru căţei, cabinetul medical şi sala personalului.„În prima hală, pentru că este mai mare, adăpostim cam 120 - 130 de câini, însă celelalte două, care sunt în curs de execuţie, vor fi mai mici. În total, în cele trei hale vom putea adăposti 300 de căţei. Anul viitor va fi o perioadă de staţionare, întrucât cei care susţin financiar construirea acestui nou adăpost nu mai au resurse şi va fi nevoie de o nouă perioadă de timp, ca să acumuleze bani. Pe măsură ce se construieşte, mutăm. Cam în doi- trei ani vom avea mutaţi toţi căţeii noştri. Cele trei hale pentru câini, cu zona de carantină, adăpostul pisicilor, cabinetul şi sala personalului ajung la 420.000 de euro, însă, per total, tot adăpostul va costa peste 800.000 de euro”, ne-a explicat preşedinta organizaţiei „Help Lăbuş”, Corina Grigore.Constructorul noilor adăposturi este din Lugoj şi a fost contractat de către asociaţia din Elveţia. Potrivit beneficiarei investiţiei, în România, un adăpost mai luxos decât cel de la Galaţi ar exista la Cernavodă, unde până şi apa este programată să curgă singură în vasele căţeilor.viata-libera.ro
dcp100168 Posted February 26, 2015 Author Posted February 26, 2015 Maidanezii pleacă la export. Gălăţenii nu sunt amatori de adopţii canine* Aproape 500 de câini comunitari strânşi de pe străzi au plecat anul trecut spre asociaţii de protecţie a animalelor din străinătateGălăţenii sunt prea puţin interesaţi să adopte un câine de la adăpostul administrat de către Serviciul Public Ecosal. Aşa arată o statistică prezentată de către Ecosal, pentru anul 2014. Concret, la nivelul anului trecut, au avut loc 487 de adopţii de la adăpostul public pentru câini ai străzii. Dintre acestea, peste 170 de câini au fost adoptaţi de către ONG-uri gălăţene, restul fiind adoptaţi de către ONG-uri din afara Galaţiului."Dintre cele peste 170 de adopţii efectuate de către asociaţiile din Galaţi, 145 au fost făcute de către „Ajutaţi-l pe Lăbuş”, iar, din câte ştiu, de acolo câinii sunt adoptaţi mai departe de către ONG-uri din afara ţării. Asociaţia "Pro Anima" din Galaţi a adoptat şi ea 28 de animale. Asociaţia "Nobody Dogs" din Bucureşti a adoptat 68 de căţei, Asociaţia "Red Panda" din Bucureşti - 24, "Kola Kariola" din Bucureşti - opt, iar o altă asociaţie din Bucureşti, "Paws Resuscities", a adoptat 44 de câini. La fel, din câte cunosc eu, aceste asociaţii sunt de fapt intermediari pentru adoptatorii din străinătate", ne-a explicat directorul Ecosal, Ionuţ Pucheanu.Preşedintele Asociaţiei „Ajutaţi-l pe Lăbuş”, Corina Grigore, confirmă că ONG-ul pe care îl conduce este o interfaţă către adoptatori din afara ţării. „Dintre cei pe care i-am adoptat, doar 50 mai sunt la noi, restul au fost readoptaţi. Noi am dat spre adopţie doar 20 dintre câinii noştri şi doar la insistenţe. Noi încurajăm oamenii şi asociaţiile să adopte de la adăpostul public Ecosal, întrucât condiţiile sunt mai precare", ne-a spus preşedintele Asociaţiei „Ajutaţi-l pe Lăbuş”.viata-libera.ro
dcp100168 Posted May 23, 2016 Author Posted May 23, 2016 Spital pentru animale fără stăpân, deschis la Galați Primul spital din Romania destinat exclusiv animalelor fara stapan a fost deschis la Galati. O fundatie din Elvetia a ajutat la construirea cladirii si asigura materialele sanitare si medicamentele de care au nevoie animalele. Sute de pacienti necuvantatori au fost deja operati la spital si salvati, dupa ce au suferit diferite accidente. Cainii si pisicile raman in adapostul din Galati pana cand cineva din tara sau din strainatate vrea sa ii adopte. Csilla Gal, medic voluntari: “Este sala unde pregatim animalele, ii radem, depinde, daca e femela, mascul. Radem foarte bine zona, punem branula la fiecare animal in parte. Ii facem antibiotic si ceva pentru durere. In doar patru zile, aproape 350 de catei si pisici fara stapan au suferit interventii chirurgicale, unele vitale la spitalul din Galati. Dr. Irina Corbu, medic veterinar: "Acesta de jos este prins intr-un gard si are o mare taietura in zona inghinala si a piciorului din spate. Plaga este intr-o zona dificila. Dupa ce sunt operati pacientii trec in salonul pentru recuperare post-operatorie, unde sunt riguros supravegheati. Keo Lock, voluntar din Elvetia: "Aici avem sala de reanimare, unde cainii si pisicile isi revin dupa interventiile chirurgicale. Aveti multi pacienti aici. Da, o multime." Corina Grigore, presedinte asociatie pentru protectia animalelor,Galati: "Noi de-a lungul timpului, ne-am lovit de zeci, sute, mii de situatii in care a fost nevoie sa intervenim, sa luam animalutul, sa-l ducem la veterinar. Lipsa fondurilor, de cele mai multe ori, a ingreunat aceasta actiune. Totul vine de la dumnealor, aportul nostru il reprezinta voluntariatul." Terenul pe care a fost ridicat spitalul a fost donat de o asociatie, iar o alta fundatie din Elvetia a sponsorizat constructia si a dat si bani pentru materiale si apartura medicala. Medicii si asistentele lucreaza in sistem de voluntariat si vin din intreaga tara. Animalele sunt aduse aici pentru tratament de orice. Stapanul unor "pacienti": Am venit cu o femela si un mascul de catel, unul de talie mica, unul de talie mare, pentru sterilizat. Am avut a facut acum ceva timp pui - si au facut sapte pui, abia i-am dat - si nu mai vrem altii. La spital au fost tratate si doua magarite, pe care voluntarii le au cumparat de la stapinii care nu le ingrijeau si le chinuiau. Animalele au ramas aici in adapost si pot fi luate acasa de cine doreste. stirileprotv.ro
dcp100168 Posted May 24, 2016 Author Posted May 24, 2016 "Spitalul animalelor orfane" Unic în Galați, "Spitalul animalelor orfane" este un proiect marca Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz, destinat să salveze şi să ajute animalele fără stăpân. Spitalul funcționează în cadrul adăpostului "Ajutaţi-l pe Lăbuş". În mai puţin de două luni de la înființare, au fost tratate peste 250 de animale, ne-a declarat Csilla Gal, reprezentanta "Spitalului animalelor orfane". Pentru solicitări, puteţi suna la 0751.024.562, 0724.305.053 sau 0753.990.345, a adăugat Csilla Gal. Pe de altă parte, puteţi salva o viaţă, adoptând un suflet aflat în grija Asociației "Ajutaţi-l pe Lăbuş". În adăpost se află acum peste 1.000 de câini şi circa 100 de feline. "Noi asigurăm sterilizare gratuită, dacă este vorba de un căţel înregistrat la Asociaţia "Ajutaţi-l pe Lăbuş". Acesta va fi dat spre adopţie însoţit de vaccin, carnet şi microcip", a precizat Csilla Gal. Actele de adopţie se încheie după 10 zile, timp care reprezintă perioada de acomodare. În caz contrar, "căţeii sunt bineveniţi înapoi. Au fost şi cazuri de adopţii nereuşite", ne-au declarat reprezentanţii asociaţiei. Mai multe informaţii puteţi afla telefonic (la numerele menţionate), la sediul asociaţiei (strada Al. Cernat, nr. 15-19, bl. M5A, ap. 21) sau pe siteul www.help-labus.ro. viata-libera.ro
Kornelush Alynush Tbx Posted March 11, 2017 Posted March 11, 2017 cit costa cazarea ptr.o saptamina la un caine lup?
dcp100168 Posted August 17, 2023 Author Posted August 17, 2023 „Sanctuarul Pisicilor”, casă și familie pentru o sută de pisici cu handicap, accidentate și abandonate „Sanctuarul Pisicilor” este locul special creat la marginea Galațiului pentru pisicile cu handicap, accidentate, abandonate și greu adoptabile. „Sunt povești extrem de triste, în fața cărora nu puteam rămâne indiferenți”, spune administratorul Sanctuarului. Din cauza numărului tot mai mare de pisici abandonate, unele recuperate medical, însă rămase cu handicap, neadoptabile, asociația de protecția animalelor „Ajutați-l pe Lăbuș”a înființat în urmă cu aproape doi ani „Sanctuarul Pisicilor”. Un proiect de suflet, însă destul de costisitor. Cu fonduri proprii, dar și din donațiile iubitorilor de animale, a fost realizat un loc cu curte generoasă, containere pentru sezonul rece, dar și culcușuri și spații de joacă pentru pisicuțe. Dacă la început erau doar 20-30 de pisici, au apărut tot mai multe cazuri sociale, astfel că în prezent numărul acestora a ajuns la o sută. Semy, Maya, Cețulina, Inimioară, Pătuță și Orbiță fac parte din marea familie de la „Sanctaurul Pisicilor”. Din păcate, cele mai multe dintre ele sunt cu handicap și cu probleme de sănătate. De pildă, Semi are un singur ochi și a fost găsită pe stradă, Maya avea doar un kilogram când a fost găsită, are probleme la inimă și nu respiră bine, Cețulina are probleme la ochi, Orbiță a fost adus la Spitalul Animalelor Orfane și abandonat acolo. Persoana care l-a adus nu s-a mai întors niciodată. „Sunt povești extrem de triste, în fața cărora nu puteam rămâne indiferenți. Știind faptul că sunt greu adoptabile, am făcut eforturi și am construit o căsuță pentru aceste suflete, un <Sanctuar al Pisicilor>, așa cum ne place să-l numim. Am achiziționat containere pentru sezonul rece, dar și spații de joacă pentru pisicuțe. Pentru aceste suflete a fost realizat un loc cu curte generoasă, un container pentru sezonul rece, culcușuri de dormit, dar și spații de joacă”, susține Corina Grigore, administratorul Sanctuarului de Pisici. Cele o sută de pisici sunt îngrijite de una sau două femei voluntare, care își petrec timpul liber alături de ele. Din cauza numărului mare de animale, munca lor nu este deloc ușoară, astfel că e nevoie de mai mulți voluntari. „Dacă iarna avem nevoie de calorifere pentru încălzirea containerelor, la temperaturi caniculare se creează efect de seră greu de suportat și avem mare nevoie de ventilatoare. Un ajutor a venit de la Ein Herz für Fellnasen in Not e.V , cărora le mulțumim că sunt prietenii noștri. Este nevoie permanentă de hrană, însă și de o sursă de apă pentru a ușura munca voluntarilor care le îngrijesc”, mai spune Corina Grigore. De aproape 20 de ani, Corina Grigore salvează şi îngrijeşte animale abandonate, accidentate sau cu handicap, cărora nimeni nu le-ar fi acordat nicio şansă. În adăpostul „Ajutaţi-l pe Lăbuş”, de la marginea Galaţiului, peste 1.200 de animale sunt ajutate să aibă o viaţă mai bună. adevarul.ro
dcp100168 Posted April 20, 2024 Author Posted April 20, 2024 „Mama” a 1.300 de suflete. Aleargă de 21 de ani pentru animalele fără stăpân Corina Grigore este îngerul păzitor pentru animalele orfane din Galați. De peste două decenii, ea salvează şi îngrijeşte animale abandonate, accidentate sau cu handicap, cărora nimeni nu le-ar fi acordat nicio şansă. A salvat astfel mii de suflete. Pe 26 mai 2024, ca-n fiecare an, Corina Grigore, administratorul „Ajutați-l pe Lăbuș”, va participa Semimaraton 2024, cel mai mare eveniment sportiv, în care oamenii sunt invitați să alerge și să doneze pentru diferite cauze. Anul acesta, Corina s-a înscris la cursă pentru a strânge fonduri necesare construirii unui dispensar medical. Sunt numeroase situații în care stăpânii de câini sau pisici, cu posibilități materiale reduse, nu își permit să plătească consultația sau serviciile oferite de clinici veterinare. Acesta este și motivul pentru care Corina Grigore vrea să construiască un dispensar, cu program permanent, gratuit, pentru sterilizări și îngrijire medicală a pisicilor și câinilor a căror stăpâni au posibilități financiare reduse. Suma necesară pentru dispensarul medical este de 21.530 de lei. „Acest demers va duce la scăderea numărului de animale abandonate și va încuraja adopțiile de pe stradă sau din adăposturi. Acest dispensar va fi deschis și va funcționa în incinta adăpostului Ajutați-l pe Lăbuș”, susține Corina Grigore. Ajutați-l pe Lăbuș este singura asociație pentru protecția animalelor din Galați, care face eforturi pentru a rezolva problema animalelor fără stăpân de pe stradă. În acest sens, asociația îngrijește în adăpostul propriu aproximativ 1300 de animale, desfășoară de peste 10 ani campanii de sterilizare gratuită și oferă ajutor pentru câini și pisici, cu și fără stăpân, atât în oraș, cât și în localitățile din județ. „În ultimii doi ani am găsit familii în țară și în afara granițelor țării pentru un număr de peste 500 de câini proveniți de pe străzile orașului”, susține Corina Grigore. „Prin acest proiect dorim să oferim servicii medicale gratuite unui număr de 100 de câini și pisici, a căror stăpâni fac parte din următoarele categorii de locuitori (din orașul și județul Galați): șomer, pensionar, cu o pensie mai mică de 2.000 lei/lună, salariat, cu salariul net mai mic de 2000 lei/lună, beneficiar de asistență socială, membru al unei familii cu un singur întreținător angajat, membru al unei familii în care se află o persoană cu dizabilități, student, locuitor al unei zone rurale”, scrie în proiectul care susține cauza Asociației Ajutați-l pe Lăbuș. adevarul.ro
Recommended Posts