Jump to content

Comisarul-fotomodel Mircea Rusu, reţinut de DNA


dcp100168

Recommended Posts

Comisarul-fotomodel Mircea Rusu, reţinut de DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Galați au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 14.10.2014, a inculpatului RUSU MIRCEA, comisar de poliție în cadrul Poliției Municipiului Tecuci, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu.

Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a reieşit că în data de 22 ianuarie 2014, inculpatul Rusu Mircea a dispus în mod nelegal subordonaţilor săi, suspecții agent şef adjunct Andrei Viorel - Claudiu şi agent şef Dobri Isabel - Lucian, ca, în afara atribuţiilor de serviciu ale acestora, stabilite pentru ziua respectivă, dar utilizând calitatea lor de poliţişti , incluzând uniforma şi insigna de poliţist, să-l însoţească pe un prieten al său, în maşina pusă la dispoziţie de acesta, într-o comună din județul Galaţi. Suspecții urmau să-i asigure acestuia „protecţia” în rezolvarea unei probleme personale legate de ridicarea de la o bancă a unei sume importante de bani.

Inculpatului și suspecților li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 și respectiv art. 307 Cod de procedură penală.

La data de 15 octombrie 2014, inculpatul Rusu Mircea este prezentat Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Mircea Rusu este cunoscut şi pentru cariera sa de fotomodel lucrând inclusiv pentru Cătălin Botezatu prezentând blugi şi lenjerie. Agentul şef şef Dobri Isabel - Lucian a fost implicat şi în accidentul de vânătoare care a avut drept consecinţă moartea unui om de afaceri din Barcea.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Trei poliţişti gălăţeni sunt anchetaţi pentru corupţie

* Ei sunt suspectaţi şi de favorizarea săvârşirii unor infracţiuni foarte grave * Unul dintre poliţişti, reţinut iniţial de DNA şi propus pentru arestare, a fost lăsat liber, iar ceilalţi doi au fost puşi sub control judiciar

Comisarul Mircea Rusu (cunoscut opiniei publice şi drept "poliţistul-manechin" din Tecuci", dat fiind că a cochetat o vreme cu actoria şi modellingul), a fost reţinut, miercuri, 15 octombrie a.c., de procurorii DNA, fiind acuzat de abuz în serviciu. Rusu fusese adus încă de marţi la sediul DNA din Galaţi, împreună cu alţi doi subalterni: agent şef adjunct Viorel Claudiu Andrei şi agent şef Isabel-Lucian Dobri. DNA Galaţi a dat ordonanţă de reţinere doar pentru Rusu, cerând Tribunalului arestarea comisarului. Pentru ceilalţi doi subofiţeri, procurorii Anticorupţie au impus controlul judiciar.

Faptele pentru care a fost reţinut comisarul s-au petrecut anul acesta, pe 22 ianuarie. Potrivit comunicatului de presă al DNA, arestarea lui Rusu se cere pentru "abuz în serviciu", respectiv pentru că "funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit". Conform celor comunicate oficial de DNA, comisarul Mircea Rusu ar fi pus doi subalternii săi să-i însoţească un amic la bancă. Procurorii afirmă că amicul lui Mircea Rusu ar fi avut de rezolvat o problemă personală la bancă şi că ar fi avut nevoie de „protecţie” ca să ridice o sumă importantă de bani. Cert este că, în final, subalternii - respectiv agentul şef adjunct Viorel Claudiu Andrei şi agentul şef Isabel Lucian Dobri - l-au însoţit pe amicul comisarului, în calitate de poliţişti. „În data de 22 ianuarie 2014, inculpatul Rusu Mircea a dispus în mod nelegal subordonaţilor săi, suspecţii agent şef adjunct Andrei Viorel–Claudiu şi agent şef Dobri Isabel-Lucian, ca, în afara atribuţiilor de serviciu ale acestora, stabilite pentru ziua respectivă, dar utilizând calitatea lor de poliţişti (incluzând uniforma şi insigna de poliţist), să-l însoţească pe un prieten al său, în maşina pusă la dispoziţie de acesta, într-o comună din judeţul Galaţi. Suspecţii urmau să-i  asigure acestuia „protecţia” în rezolvarea unei probleme personale legate de ridicarea, de la o bancă, a unei sume importante de bani”, se arată în comunicatul emis de cei de la DNA.

Deocamdată, comunicatul DNA este sărac în a oferi amănunte legate de caz. Din informaţiile pe care le deţinem, însă, suma ridicată din bancă (se pare că este vorba despre 60.000 de lei) ar putea fi obiectul unor alte infracţiuni, respectiv o tâlhărie sau un şantaj. Deocamdată, însă, nimeni nu a confirmat  sau infirmat oficial această supoziţie.

La ora închiderii ediţiei, Tribunalul Galaţi a decis punerea în libertate a lui Mircea Rusu, fără să-i impună vreo măsură restrictivă. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel.

Interesant este că unul dintre poliţiştii care au rămas în libertate, Lucian Dobri, este cercetat în cel puţin un dosar. Este vorba despre un accident care s-a petrecut la o vânătoare şi în urma căruia a fost ucis omul de afaceri Mircea Tanislav. Acelaşi poliţist, mai are la activ un dosar în care este cercetat pentru braconaj.

Mircea Rusu, în afară de faptul că în timpul său liber se ocupa cu modelingul, este şi cel care a instrumentat cazul celebrului viol de la Gohor. Acum mai bine de trei ani, o minoră în vârstă de 14 ani a fost violată de zece tineri, care ulterior au şi fost condamnaţi pentru asta. Cazul a rămas în atenţia publică poate şi pentru că printre cei acuzaţi de viol a fost şi o fată.

Ar mai fi de spus că, în urma anchetei penale, toţi cei trei poliţişti au fost puşi la dispoziţia conducerii IPJ Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Mircea Rusu, manechinul preferat al lui Botezatu

* Ofiţerul tecucean are la activ sute de apariţii în prezentări de modă, spoturi publicitare şi reclame

O altă latură a poliţistului Mircea Rusu (43 ani) este complet diferită de profesia sa de bază: comisarul face parte, de mai bine de 14 ani, din lumea modei, fiind o prezenţă obişnuită pe podiumurile de modă şi în reclame. Descoperit pe 26 ianuarie 2000 (chiar de ziua lui), de Cătălin Botezatu, căruia i-a atras atenţia cu înălţimea de 1,95 metri şi alura de „băiat dur”, tecuceanul Mircea Rusu a devenit unul dintre cele mai apreciate modele masculine ale deceniului trecut.

Se întâmpla pe când avea 29 de ani şi era deja poliţist. Restricţiile profesiei şi faptul că Botezatu i-ar fi spus că mai are de lucrat la aspectul fizic, dacă vrea să prezinte haine, nu l-au împiedicat să lupte. A slăbit peste 30 de kilograme şi, după numai câteva luni, defila în lenjeria intimă creată de cunoscutul designer, pe podiumul Festivalului de Modă de la Calatis. Restul, a venit de la sine, devenind preferatul promoterilor de fashion, punând monopol pe tot ce însemna reclamă, în care trebuia să apară un tip dur, cu personalitate.

Sexi-ofiţerul şi-a pus şefii în cap

Prezenţa unui poliţist pe podiumurile de modă, în reclame, calendare, mai mult sau mai puţin îmbrăcat, ori în diverse ipostaze, nu a fost pe placul superiorilor lui Mircea Rusu, aflat la început de carieră.

„A fost foarte greu, pentru că mulţi nu înţeleg chestia asta. Să faci sacrificii, să nu ai zi liberă. După ce s-a schimbat staff-ul la Tecuci, am primit însă înţelegere maximă. Au fost oameni care, de fiecare dată când am avut vreo problemă, au înţeles”, declara, într-un interviu acordat unui cotidian central, poliţistul poreclit de englezi, cu ocazia unei şedinţe fotografice la Londra, „George Clooney de România”.

Totul pentru film

Anii următori au echivalat cu o ascensiune în acest domeniu pentru poliţistul tecucean. Alături de manechine precum Catrinel Meghia, Alina Fermiceag, Gabi Roşu, Monica Bârlădeanu, Elena Bagucci, Simona Haraga, a defilat pentru cunoscute case de modă, pentru designeri de top şi a apărut în diverse spoturi pentru branduri celebre: Porsche, Skoda, Touareg, Orange, Seroussi, Gilette, Pfizer şi BRD. În plus, a apărut în spoturi publicitare la Connex, Amigo, Alexandrion, Orbit, Rose Mary şi a făcut figuraţie în filmul "Callas Forever" al lui Zefirelli. Experienţa i-a deschis apetitul pentru cinematografie declarând, nu o dată, că ar renunţa la cariera de poliţist şi la tot ce a realizat în ţară, pentru a juca în filme. "Vreau să fac film. Dacă aş ajunge o secundă la Hollywood, nu m-aş mai întoarce acasă, nici să rup carne din mine!", spunea, în urmă cu câţiva ani, Mircea Rusu.

Superior şi complice al finului

Interesant în cazul acuzaţiilor de abuz în serviciu în centrul cărora se află poliţistul-fotomodel este faptul că unul dintre cei doi agenţi implicaţi, respectiv Viorel Claudiu Andrei, este finul de cununie al lui Mircea Rusu. Cu alte cuvinte, subofiţerul năşit de şeful secţiei 6 de Poliţie Rurală Tecuci a promit ordin de la acesta ca împreună cu un alt coleg, în persoana agentului şef Lucian Isabel Dobri, să pună umărul la obţinerea sumei de bani de către persoana a cărei identitate rămâne, deocamdată un mister. Şi mai interesant este că finul, respectiv Viorel Claudiu Andrei, cel acuzat că a executat nemijlocit dispoziţia mergând la bancă şi uzând de atributele meseriei, este în libertate, spre deosebire de naş, dus cu cătuşe la Tribunal de procurorii DNA.

viata-libera.ro


Poliţistul Dobri este cercetat penal şi pentru ucidere din culpă

Poliţistul Lucian Isabel Dobri, agent-şef la postul de poliţie din Movileni, care este suspectat că l-ar fi ajutat pe Mircea Rusu în activitatea infracţională, nu este la prima abatere de la lege. Agentul-şef Dobri a intrat în atenţia anchetatorilor gălăţeni în luna februarie, după ce a participat la o partidă de vânătoare, alături de omul de afaceri Mircea Tanislav. În timpul partidei de vânătoare, Mircea Tanislav şi-a pierdut viaţa, motiv pentru care procurorii au demarat o anchetă, deşi, primele supoziţii arătau că omul de afaceri a  alunecat pe o bucată de gheaţă, iar arma i s-a descărcat, rănindu-l grav.

După două zile de audieri şi cercetări la faţa locului, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au schimbat varianta iniţială, cea a autoîmpuşcării. Mai mult decât atât, la vremea respectivă, procurorii au declarat că "s-a început urmărirea penală faţă de Isabel Lucian Dobri, agent-şef la postul de poliţie din Movileni. În urma audierilor, acesta a recunoscut că, la partida de vânătoare, i s-a descărcat accidental arma, rănindu-l pe colegul de vânătoare”.

Posibilă acuzaţie de braconaj

Anchetatorii susţin că Lucian Isabel Dobri avea permisul de vânătoare expirat, motiv pentru care este cercetat pentru braconaj. "Urmează să fie audiaţi toţi martorii şi să se desfăşoare o expertiză balistică asupra armei. Momentan, acesta este acuzat pentru ucidere din culpă", a explicat în, în februarie, Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

În momentul în care s-a întâmplat incidentul, Lucian Isabel Dobri era şeful postului de poliţie din comuna Movileni, funcţie pe care o ocupa de zece ani.

La puţin timp de la apariţia în presă a acestor date, dosarul cu privire la moartea omului de afaceri Mircea Tanislav a fost declinat către Parchetul Militar de la Iaşi, în vederea continuării cercetărilor.

Aceasta însă nu este singura problemă cu care agentul-şef Dobri s-a confruntat în cariera sa de poliţist. Sătenii din Movileni s-au plâns în repetate rânduri că Lucian Dobri săvârşeşte abuzuri şi are un comportament necorespunzător, mai ales în dosarele de furt, care nu erau puţine. Sătenii credeau că omul legii ar avea protecţia unor persoane sus-puse din procuratură şi poliţie. Niciuna dintre plângerile depuse însă de sătenii din Movileni nu i-au creat probleme lui Dobri, acesta ieşind învingător din războaiele birocratice, acuzaţiile reclamanţilor fiind trecute la categoria „patimi săteşti”.

Dacă în luptele cu sătenii a ieşit de fiecare dată învingător, în dosarul cu privire la moartea omului de afaceri Mircea Tanislav va face lumină Parchetul Militar Iaşi, care a preluat cazul de la Galaţi, la doar câteva zile de la producerea incidentului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Prietenia unui bulibaşă costă! Iată de ce l-au vrut procurorii pe comisarul-fotomodel după gratii

Referatul de arestare al poliţistului Mircea Rusu, cercetat acum în libertate pentru abuz în serviciu, arată mai clar de ce îl vroiau procurorii după gratii. Faptele nu ar ţine doar de asigurarea unui fel de protecţie privată în uniformă, dar şi de, indirect, asistarea la o infracţiune de înşelăciune.

Ţinând cont că ancheta este în curs, multe nume de persoane sau localităţi nu pot fi făcute publice.

Totul ar fi început pe 22.01.2014, când persoana vătămată (.....), în calitate de reprezentant legal – administrator al S.C. (.....)2008 SRL, a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria (.....), o plângere penală împotriva numitului (.....), administrator împuternicit al S.C. (.....)BIZ SRL, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. Victima susţine că în data de 22.01.2014, celălalt administrator i-a indus în eroare pe ea şi soţul ei cu privire la eventualitatea încheierii unui contract de vânzare–cumpărare ţeavă metalică. Pentru asta, persoana vătămată a plătit suma de 60.300 lei în aceeaşi zi, cu titlu de avans marfă, moment în care, la banca unde se realiza tranzacţia, au apărut doi poliţişti, care au coborât dintr-o maşină civilă, şi, sub pretextul că este arestat, l-au luat de la faţa locului pe suspectul (…) al doilea administrator, acesta nemairăspunzând ulterior cererilor persoanelor vătămate de restituire a banilor. Dosarul a fost înregistrat şi s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, a rezultat că unchiul suspectului (.....), i-a solicitat, la data de 22.01.2014, comisarului de poliţie Rusu Mircea, din cadrul Poliţiei Tecuci, să dispună unor poliţişti aflaţi în subordinea sa, să-l însoţească până într-o comună unde să-l ajute în rezolvarea unei probleme personale, ţinând de ridicarea unei importante sume de bani de la o bancă. Rusu Mircea a răspuns afirmativ solicitării numitului (.....) şi a dispus agenţilor de poliţie Andrei Viorel Claudiu şi Dobri Isabel Lucian să-l însoţească pentru a-l ajuta în rezolvarea unei probleme personale. Din probatoriul administrat până în prezent în cauză, a rezultat că prietenul este cunoscut drept un fel de „bulibaşă” al rromilor din comună. De precizat că este de notorietate faptul că cetăţenii de etnie rromă din zona comunelor respective, sunt cunoscuţi organelor de poliţie şi pe plan local ca având preocupări infracţionale, mai ales în zona evaziunii fiscale. Cu toate acestea, fiind conştient de faptul că această solicitare din partea „prietenului” său apare ca o formă de justiţie privată, inculpatul Rusu Mircea îşi pune subalternii la dispoziţia „prietenului” bulibaşă, fără a emite un ordin sau o dispoziţie scrisă, dar oferindu-i mai multe amănunte despre ceea ce trebuiau, în concret, să facă, agentului şef adjunct Andrei Viorel - Claudiu, care este, în acelaşi timp, şi finul său de cununie. Acesta urma să-i explice mai multe colegului său Dobri Isabel - Lucian. În momentul în care cei doi poliţişti au ajuns, cu maşina amicului şefului la bancă, acesta le-a spus că, de fapt, nu el trebuie să scoată acea sumă de bani de la bancă, ci un nepot al său, pe care l-a şi indicat celor doi agenţi de poliţie în faţa sediului băncii. Le-a spus că ajutorul efectiv pentru păstrarea banilor asupra sa urmau să îl dea acestui nepot. Conform, probabil, unui scenariu deja învăţat, poliţiştii declinându-şi identitatea de agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Tecuci, fără niciun temei faptic, i-au cerut suspectului (.....) (nepotul lui (.....)), să-i însoţească la sediul Poliţiei Municipiului Tecuci. Partenerii de afaceri ai nepotului, ce tocmai dăduseră în avans bani, au rămas cu ochii în soare deoarece „arestatul” nu a mai dat niciun semn de viaţă. Ulterior acestui moment, inculpatul Andrei Viorel - Claudiu chiar s-a întors la sediul băncii şi dispunând chiar, verbal, stoparea eliberării banilor numitului (.....), care completase anterior un formular de retragere numerar. Cei doi agenţi de poliţie nu au întocmit niciun proces-verbal de constatare a vreunei infracţiuni sau un alt act care să creeze contextul legal al acţiunilor lor, acţiuni prin care au cauzat o vătămare intereselor legale ale persoanelor vătămate.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Poliţistul fotomodel „a câştigat” încă un meci cu DNA

Procurorii DNA Galaţi au contestat în faţa magistraţilor Curţii de Apel Galaţi decizia Tribunalului Galaţi prin care comisarul Mircea Rusu, acuzat de abuz în serviciu, era cercetat în stare de libertate fără nicio măsură de control judiciar.

Iniţial, procurorii DNA au cerut magistraţilor arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a poliţistului. Nici magistraţii Curţii de Apel Galaţi nu le-au dat câştig de cauză procurorilor, aşa cum nu a făcut-o nici Tribunalul, prin urmare a fost respinsă contestaţia, iar comisarul Mircea Rusu este în continuare cercetat în libertate.

Reamintim că poliţistului i se reproşează că le-a cerut unor subordonaţi ca, în uniformă, să ajute un amic de-al său, care avea de luat bani de la o filială a unei bănci din comuna Galaţi. La bancă lucrurile s-au complicat, iar poliţiştii trimişi au intrat în cu totul altă poveste, situaţie în urma căreia un administrator de firmă a reclamat că a fost înşelat cu peste 60.000 de lei de către nepotul amicului poliţistului.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Patru poliţişti din Tecuci trimişi în judecată de procurorii DNA

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată a patru poliţişti, între care şi şeful Poliţiei Municipiului Tecuci, pentru abuz în serviciu, se arată într-un comunicat transmis de DNA.

Potrivit comunicatului, au fost trimişi în judecată în stare de libertate, comisarul Rusu Mircea, şef al Secţiei 6 Poliţie Rurală Tecuci din cadrul Poliţiei Municipiului Tecuci, la data săvârşirii faptei, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi şeful Poliţiei Municipiului Tecuci, Balcan Florin, la data săvârşirii faptei, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de omisiune a sesizării. Sub control judiciar au fost trimişi în judecată agentul şef adjunct Andrei Viorel Claudiu, din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Tecuci, din cadrul Poliţiei Municipiului Tecuci, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi agentul şef Dobri Isabel Lucian, din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Tecuci, din cadrul Poliţiei Municipiului Tecuci, la data săvârşirii faptei, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În data de 22 ianuarie 2014, inculpatul Rusu Mircea a dispus în mod nelegal subordonaţilor săi, inculpaţii agent şef adjunct Andrei Viorel - Claudiu şi agent şef Dobri Isabel - Lucian, ca, în afara atribuţiilor de serviciu ale acestora, stabilite pentru ziua respectivă, dar utilizând calitatea lor de poliţişti (incluzând uniforma şi insigna de poliţist), să-l însoţească pe un prieten al său, în maşina pusă la dispoziţie de acesta, într-o comună din judeţul Galaţi. Inculpaţii Andrei Viorel - Claudiu şi Dobri Isabel - Lucian urmau să-i asigure acestuia "protecţia" în rezolvarea unei probleme personale legate de ridicarea de la o bancă, a unei sume importante de bani.

În acelaşi context, inculpatul Balcan Florin, în calitate de şef al  Poliţiei Municipiului Tecuci, luând la cunoştinţă de săvârşirea de către cei trei inculpaţi, subordonaţii săi, a unor fapte prevăzute de legea penală, în legătură cu serviciul în cadrul căruia îşi îndeplinea sarcinile, a omis sesizarea, de îndată, a organelor de urmărire penală.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galaţi, cu propunere de menţinere a măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţii Andrei Viorel - Claudiu şi Dobri Isabel - Lucian.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Fotomodelul-poliţist preferat de Cătălin Botezatu a fost condamnat la închisoare

  • Procurorii anticorupţie din Galaţi l-au acuzat pe comisarul Mircea Rusu că a folosit poliţiştii din subordine ca bodyguarzi pentru un amic, care avea nevoie de protecţie pentru a ridica de la o bancă o importantă sumă de bani.

Comisarul de Poliţie Mircea Rusu (45 de ani) visa să ajungă fotomodel la Hollywood, pozând ani de zile pentru Cătălin Botezatu, dar şi pentru branduri celebre, cum ar fi Porsche, Skoda, Touareg şi Gilette. A slăbit peste 30 de kilograme pentru a putea deveni fotomodel, chiar la sugestia lui Cătălin Botezatu. Nu a durat mult până când Mircea Rusu a ajuns să prezinte creaţiile vestimentare ale cunoscutului designer, iar de aici până la recunoaşterea internaţională nu a mai fost decât un pas. Mina de tip dur a fost pe placul promoterilor din industria de publicitate din Occident, care îl solicitau atât de des, încât a început să aibă probleme cu şefii din Poliţie.

Visul său s-a năruit după ce Tribunalul Galaţi l-a condamnat pe 30 mai 2016 la un an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Procurorii anticorupţie susţin că, pe 22 ianuarie 2014, Mircea Rusu, şef al Secţiei 6 Poliţie Rurală Tecuci din cadrul Poliţiei Municipiului Tecuci,  le-ar fi cerut în mod nelegal subordonaţilor săi, agentul şef adjunct Claudiu Andrei şi agentul şef Lucian Isabel Dobri, ca, în afara atribuţiilor de serviciu ale acestora stabilite pentru ziua respectivă, dar folosindu-se de calitatea lor de poliţişti (incluzând uniforma şi insigna de poliţist), să-l însoţească pe un prieten al său, în maşina pusă la dispoziţie de acesta, într-o comună din judeţul Galaţi.

George Clooney de România

Claudiu Andrei şi Lucian Isabel Dobri urmau să-i asigure acestuia „protecţia” în rezolvarea unei probleme personale legate de ridicarea de la o bancă, a unei sume importante de bani. Comisarul Mircea Rusu a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie, dar Tribunalul Galaţi a decis că nu se impune luarea unei măsuri preventive faţă de acesta. Şi superiorul lui Mircea Rusu, şeful Poliţiei municipiului Tecuci, Florin Balcan, a ajuns în boxa acuzaţilor pentru infracţiunea de omisiune a sesizării organelor judiciare. „În acelaşi context, inculpatul Balcan Florin, în calitate de şef al Poliţiei municipiului Tecuci, luând la cunoştinţă de săvârşirea de către cei trei inculpaţi, subordonaţii săi, a unor fapte prevăzute de legea penală, în legătură cu serviciul în cadrul căruia îşi îndeplinea sarcinile, a omis sesizarea, de îndată, a organelor de urmărire penală”, au precizat procurorii anticorupţie în rechizitoriu. 

Judecătorii au stabilit că nu sunt suficiente probe pentru  a dovedi această acuzaţie şi l-au achitat pe comisarul Florin Balcan. Acelaşi verdict l-au primit şi Claudiu Andrei, agent şef adjunct în cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Tecuci, din cadrul Poliţiei Municipiului Tecuci, şi agentul şef Lucian Isabel Dobri, trimişi în judecată tot pentru abuz în serviciu. Cei doi poliţişti sunt cei care i-au asigurat protecţia prietenului lui Mircea Rusu, supranumit de englezi ”George Clooney de România”, pentru a ridica în siguranţă banii de la bancă.

Toţi cei trei poliţişti au fost puşi la dispoziţia IPJ Galaţi imediat după declanşarea anchetei penale  de către DNA Galaţi. Verdictul Tribunalului nu este definitiv, el putând fi atacat la Curtea de Apel Galaţi.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Comisarul fotomodel a fost achitat. Abuzul în serviciu n-a putut fi probat

Judecătorii Curţii de Apel Galaţi l-au achitat definitiv de acuzaţiile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi abuz în serviciu contra intereselor publice pe comisarul Mircea Rusu, şef al Secţiei 6 Poliţie Rurală Tecuci din cadrul Poliţiei municipiului Tecuci. Comisarul de Poliţie Mircea Rusu (45 de ani) a fost acuzat de procurorii anticorupţie că a folosit poliţiştii din subordine ca bodyguarzi pentru un amic, în condiţiile în care acesta din urmă avea nevoie de protecţie pentru a ridica de la o bancă o importantă sumă de bani.

Poliţistul visa să ajungă fotomodel la Hollywood, pozând ani de zile pentru Cătălin Botezatu, dar şi pentru branduri celebre, cum ar fi Porsche, Skoda, Touareg şi Gilette. A slăbit peste 30 de kilograme pentru a putea deveni fotomodel, chiar la sugestia lui Cătălin Botezatu. Mina de tip dur a fost pe placul promoterilor din industria de publicitate din Occident, care îl solicitau atât de des, încât a început să aibă probleme cu şefii din Poliţie. Visul său s-a năruit după ce Tribunalul Galaţi l-a condamnat pe 30 mai 2016 la un an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Procurorii anticorupţie susţin că, pe 22 ianuarie 2014, Mircea Rusu le-ar fi cerut în mod nelegal subordonaţilor săi, agentul şef adjunct Claudiu Andrei şi agentul şef Lucian Isabel Dobri, ca, în afara atribuţiilor de serviciu ale acestora stabilite pentru ziua respectivă, dar folosindu-se de calitatea lor de poliţişti (incluzând uniforma şi insigna de poliţist), să-l însoţească pe un prieten al său, în maşina pusă la dispoziţie de acesta, într-o comună din judeţul Galaţi.

Achitări pe linie

Claudiu Andrei şi Lucian Isabel Dobri urmau să-i asigure acestuia „protecţia” în rezolvarea unei probleme personale legate de ridicarea de la o bancă a unei sume importante de bani. Şi superiorul lui Mircea Rusu, şeful Poliţiei municipiului Tecuci, Florin Balcan, a ajuns în boxa acuzaţilor pentru infracţiunea de omisiune a sesizării organelor judiciare.

Judecătorii au decis că nu sunt suficiente probe pentru a dovedi această acuzaţie şi l-au achitat pe comisarul Florin Balcan. Pe 23 martie, Curtea de Apel Galaţi l-a achitat printr-o decizie definitivă pe comisarul Mircea Rusu de acuzaţiile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, pe motiv că fapta nu a fost comisă cu vinovăţia cerută de lege, şi abuz în serviciu contra intereselor publice, deoarece fapta nu ar fi prevăzută de legea penală.

Acelaşi verdict l-au primit acum şi Claudiu Andrei, agent şef adjunct în cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Tecuci, din cadrul Poliţiei Municipiului Tecuci, şi agentul şef Lucian Isabel Dobri, trimişi în judecată tot pentru abuz în serviciu. Cei doi poliţişti sunt cei care i-au asigurat protecţia prietenului lui Mircea Rusu pentru a ridica în siguranţă banii de la bancă.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.