Jump to content

Şcoli gălăţene reabilitate cu fonduri europene


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Şcoala nr. 38, modernizată cu fonduri europene

Prezent la Galaţi pentru semnarea celui de-al treilea contract de finanţare obţinut prin Programul Operaţional Sectorial, Răzvan Murgeanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, a declarat că Regiunea S-E, din care face parte şi Galaţiul, este foarte bine reprezentată la capitolul fonduri nerambursabile atrase prin POR faţă de alte regiuni din ţară. "De la începutul acestei guvernări am dat de două ori şi jumătate mai multe fonduri decât s-au dat în ultimii doi ani. Până acum am avut probleme cu atragerea de fonduri prin Axa 3 "Îmbunătăţirea infrastructurii sociale", majoritatea aplicanţilor cerând fonduri doar pentru drumuri şi străzi. De acum am început să primim şi foarte multe proiecte sociale", a declarat Murgeanu făcând referire şi la proiectul pe care l-a semnat vineri, respectiv "Modernizarea şi reabilitarea Şcolii nr. 38 din municipiul Galaţi". Potrivit declaraţiilor primarului Galaţiului, Dumitru Nicolae, s-a semnat contractul pentru o finanţare nerambursabilă în valoare de 1.896.517,00 lei fără TVA. "Prin acest proiect, a cărui perioadă de implementare este de 12 luni, se urmăreşte îmbunătăţirea calităţii infrastructurii educaţionale şi a dotării Şcolii nr. 38 din municipiul Galaţi, în vederea asigurării unui proces educaţional la standarde europene şi a creşterii participării populaţiei şcolare la procesul instructiv-educativ", a declarat Dumitru Nicolae, primarul Galaţiului.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=6

Link to comment
Share on other sites

 • 3 years later...
Şcoala nr. 9 va intra în reabilitare

Încă din 2008, conducerea instituţiei a tot făcut adrese prin care solicita Primăriei bani pentru reabilitarea tâmplăriei, a acoperişului şi a instalaţiei electrice, neschimbate de 40 de ani. În 2010, proiectul de reabilitare prin fonduri europene a fost aprobat, dar până acum şcoala a tot aşteptat deschiderea liniei de finanţare. Minunea se va produce în foarte scurt timp!

Primăria Municipiului Galaţi a anunţat semnarea contractului de finanţare pentru modernizarea şi reabilitarea Şcolii nr. 9 „Calistrat Hogaş”, valoarea totală a investiţiei este de 3.633.583 lei, asistenţa financiară nerambursabilă solicitată fiind de 2.724.610 lei. Reabilitarea va consta în refacerea faţadelor, cu termoizolatie, refacerea tâmplariei interioare şi a celei exterioare, termoizolaţie şi acoperis tip şarpantă, refacerea pardoselilor, a lambriurilor şi a placajelor de faianţă şi reabilitarea tuturor instalaţiilor: electrică, termică şi sanitară. De asemenea, cei 262 de elevi ai Şcolii nr. 9 “Calistrat Hogaş” ( 154 în clasele I - IV şi 108 în clasele V - VIII) vor avea o sală de sport nouă iar terenul de sport actual va fi refăcut; la fel şi aleile interioare.

Şcoala nr. 9 “Calistrat Hogaş” are 18 săli de clasă (inclusiv laboratoarele) şi a fost construită în anul 1972. Este prima dată când se efectuează lucrări de modernizare. Lucrările vor începe cât mai curând, după epuizarea etapelor procedurale de atribuire şi urmează a fi încheiate până la începerea anului şcolar 2014 - 2015.

Probleme vechi de peste cinci ani

Puţini ştiu însă că problemele la Şcoala 9 sunt vechi, ele datând de prin 2008. Atunci o echipă de profesori a scris un proiect de reabilitare a şcolii. S-a făcut şi un studiu de fezabilitate, după care proiectul a ajuns la Direcţia pentru Proiecte şi Programe Europene, echipa acesteia finalizând şi documentaţia necesară finanţării. Proiectul a fost aprobat pe 15 septembrie 2009, iar şcoala urma să intre în reabilitare totală în primele zile ale lui 2010, valoarea totală a lucrărilor ridicându-se la 800.000 de euro. Ca termen de finalizare, lucrările trebuia să fie gata la sfârşitul acelui an. Din păcate, şcoala a fost informată de mai multe ori că este pe lista de rezerve. „Se aşteaptă finalizarea altor proiecte şi din economiile făcute vor intra în finanţare şi lucrările noastre”, spunea în urmă cu un an Elena Seciu, directorul şcolii.

adevarul.ro

 

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Bani europeni pentru modernizarea Şcolii „Calistrat Hogaş”

O școală veche de 41 de ani - Şcoala gimnazială nr.9 „Calistrat Hogaş” - va intra în lucrări de modernizare şi reabilitare, astfel încât cei  aproximativ 260 de elevi şi 29 de profesori să poată să-şi desfășoare în bune condiții activitatea. Practic, în termen de 14 luni, școala va avea tâmplăria de termopan, hidroizolație, acoperișul nou, gresie şi faianță în sălile de baie, dar şi o rampă de acces pentru persoanele cu handicap locomotor.

Lucrările, în valoare de 3,63 de milioane de lei - din care 2,72 milioane, finanțare nerambursabilă - se vor desfășura în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3 -„Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei Galați, până acum, instituția a finalizat implementarea unui număr de trei proiecte cu finanţare europeană, după cum urmează: Modernizarea şi reabilitarea Grupului Şcolar „Gh. Asachi” din municipiul Galaţi cu o valoare totală de 4.227.802,99 lei; extinderea Colegiului de Industrie Alimentară „Elena Doamna” şi modernizarea utilităţilor existente cu o valoare totală de 3.253.914,98 lei; modernizarea şi reabilitarea Şcolii nr. 38 din municipiul Galaţi cu o valoare totală de  1.185.831,81 lei.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Lucrările la Şcoala Nr. 9 n-au început nici acum, deşi elevii au fost evacuaţi din luna mai

Primăria Municipiului Galaţi a anunţat la sfârşitul lui mai semnarea contractului de finanţare pentru modernizarea şi reabilitarea Şcolii nr. 9 „Calistrat Hogaş”, iar elevii acestei instituţii au plecat în bejanie încă de la începutul aceleiaşi luni. Cu toate acestea, lucrările nu au demarat nici acum, deşi ar trebui să fie finalizate în septembrie 2014. Sunt aproape cinci luni de când s-a făcut evacuarea elevilor, iar lucrările n-au început şi, dacă se va merge tot aşa, cei peste 260 de elevi ai Şcolii Nr. 9 vor începe cursurile anului şcolar viitor tot la Şcoala Nr. 5, unde în prezent învaţă peste 600 de elevi.

Lucruri strict necesare, făcute cu viteză de România

Valoarea totală a investiţiei este de 3.633.583 lei, din care suma nerambursabilă este de 2.724.610 lei. "Reabilitarea va consta în refacerea faţadelor, cu termoizolaţie, refacerea tâmplăriei interioare şi a celei exterioare, acoperiş tip şarpantă, refacerea pardoselilor, a lambriurilor şi a placajelor de faianţă şi reabilitarea tuturor instalaţiilor: electrică, termică şi sanitară", se arăta într-un comunicat al Primăriei, trimis la semnarea contractului. Toate aceste lucruri care nu se fac peste noapte, mai ales că în curând va veni şi vremea rece şi nu se vor mai putea efectua lucrări.
Conform proiectului, cei 262 de elevi ai Şcolii nr. 9 “Calistrat Hogaş” (154 în clasele I-IV şi 108 în clasele V-VIII) vor avea o sală de sport nouă, iar terenul de sport actual va fi refăcut; la fel şi aleile interioare. În prezent, prin crăpăturile din asfaltul din curtea şcolii, iarba a crescut în voie, iar bălăriile sunt de un metru.

Şantierul se deschide abia pe 1 noiembrie

De la directoarea Şcolii Nr. 5, Daniela Malaxa, am aflat că şantierul se va deschide cel mai probabil pe 1 noiembrie: "A fost o şedinţă şi am înţeles că s-a discutat ca lucrările să înceapă în noiembrie. S-a întârziat din cauza că organizatorii licitaţiei au mai avut nevoie de nişte documente şi de completări la caietul de sarcini", ne-a spus Daniela Malaxa.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei ne-a spus însă optimist că s-a finalizat licitaţia şi că lucrările vor începe în noiembrie şi nu se vor depăşi termenele.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Poiectele europene nu fac întotdeauna bine şcolilor

Lucrările de reabilitare demarate la sfârşitul anului trecut la Şcoala nr. 9 „Calistrat Hogaş” din Galaţi au făcut mai mult rău decât bine. Mutaţi din şcoală cu mai bine de jumătate de an înainte de deschiderea şantierului, copiii au început să se... rarefieze!

60 dintre cei 200 de părinţi au decis să-şi mute copiii la alte şcoli din cauza întârzierilor cu care s-au demarat lucrările (proiectul a fost câştigat prin 2010, iar lucrările au început în noiembrie 2013). La bază au stat şi mai multe zvonuri cum că şcoala se va transforma în azil de bătrâni după terminarea lucrărilor. În aceste condiţii, există riscul ca la 1 septembrie, şcoala să arate ca o bijuterie (se pare că va fi cea mai frumoasă şcoală gimnazială din Galaţi), dar să nu aibă numărul de copii necesar şi să se desfiinţeze.

„Noi vrem să-i asigurăm pe părinţi că şcoala nu se va transforma în azil de bătrâni, este o prostie, nu ştim cine a lansat acest zvon. Ar fi absolut ilogic! Şcoala va arăta foarte bine, nu cred că au de ce să-şi facă griji”, spune Elena Seciu, directorul şcolii, care între timp a devenit structură a altei şcoli. “Suntem disperate, ne-am chinuit să facem şi două clase pregătitoare, le vom amenaja exemplar, ca la carte, dar văd că lumea nu prea vine să se înscrie. A fost un binevoitor care a lansat acest zvon, că se va transforma în azil de bătrâni, pentru ca oamenii sa fuga de noi”, spune o educatoare.

Constructorul a dat şi el asigurări că până pe 1 septembrie şcoala va fi terminată. Lucrările trebuie terminate, potrivit contractului, până pe 28 iulie 2014.

Proiectul a fost depus prin 2008, acceptat prin 2010 şi intrat în finanţare abia în noiembrie 2013. Valoarea totală a lui este de aproape un milion de dolari şi implică modernizarea completă a imobililului.

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Deşi lucrările de modernizare nu s-au finalizat, Şcoala 9 îşi deschide porţile pe 15 septembrie

Cei 240 de elevi ai Școlii nr. 9 „Calistrat Hogaș”, din cartierul Micro 17, se întorc de luni, 15 septembrie, la școala lor, după ce, timp de un an și jumătate, au fost nevoiți să facă orele la Școala nr. 5. Asta în ciuda faptului că lucrările de reabilitare și modernizare, care ar fi trebuit să se încheie pe 28 august, nu s-au terminat încă. Chiar și așa, elevii vor învăța în condiții optime și în spații modernizate, dau asigurări atât conducerea Școlii 5, cât și cei care monitorizează implementarea proiectului de modernizare, finanțat din fonduri europene.

Întârzierea a fost cauzată de unele probleme descoperite de constructor la acoperișul care urmează să fie amenajat cu șarpantă, dar și la terenul de sport, unde erau niște construcții din beton. Noul termen de finalizare a reabilitării este 15 octombrie, am aflat de la cei care monitorizează derularea proiectului.

„Elevii vor avea acces în cele 10 clase de la primele două niveluri ale școlii. Ultimul etaj, unde se va lucra, va fi complet închis. De asemenea, doar o singură intrare va fi deschisă, cea din față, pe la intrarea profesorilor, iar copiii nu vor acea acces pe terenul de sport. Părinții au fost extrem de bucuroși că elevii se întorc la școala lor și că au clase moderne și chiar ne-au ajutat în această perioadă să aducem mobilierul înapoi, de la Școala 5 la Școala 9, motiv pentru care le mulțumim”, ne-a declarat directoarea Şcolii Nr. 5, Daniela Malaxa, adăugând că la instituția de învățământ modernizată va funcționa, de anul acesta și o clasă pregătitoare de tip Step by Step.

Lucrările, în valoare de 3,63 de milioane de lei – din care 2,72 milioane, finanțare nerambursabilă – se derulează în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013. Reabilitarea constă în refacerea faţadelor, cu termoizolaţie, refacerea tâmplăriei interioare şi a celei exterioare, acoperiş tip şarpantă, refacerea pardoselilor, a lambriurilor şi a placajelor de faianţă şi reabilitarea tuturor instalaţiilor: electrică, termică şi sanitară. De asemenea, elevii vor avea o sală de sport nouă, iar terenul de sport din curte va fi refăcut.

presadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
Un nou contract de finanţare europeană pentru modernizarea infrastructurii de învăţământ din Galaţi
Este vorba despre o finanţare de 1.068.703 lei pentru reabilitarea Colegiului Economic ”Virgil Madgearu”, din care aproximativ 974.000 de lei reprezintă finanţare nerambursabilă, iar restul este contribuţia Primăriei.
”Prin semnarea acestui nou contract, mai facem un pas important pe calea modernizării infrastructurii şcolare din Galaţi. Şi nu oricum, ci prin atragerea de fonduri europene. În ultimii doi ani am făcut investiţii semnificative în infrastructura de învăţământ, atât din fonduri proprii, cât şi cu finanţare europeană sau de la Banca Mondială. Eforturile noastre nu se vor opri aici. Vom continua să facem proiecte pentru a atrage fonduri europene cu care să modernizăm reţeaua şcolară din Galaţi, la fel cum vom continua să investim şi de la bugetul local pentru a putea să reabilităm şi modernizăm, în etape, toate unităţile de învăţământ din oraş”, a declarat primarul Marius Stan.
Reabilitarea Colegiului Economic ”Virgil Madgearu” va însemna înlocuirea acoperişului, a tâmplăriei interioare, a instalaţiilor termice şi sanitare, a lambriurilor din sălile de clasă şi de pe holuri, a instalaţiei electrice şi modernizarea grupurilor sanitare. Proiectul de reabilitare a Colegiului Economic ”Virgil Madgearu” are ca termen limită de finalizare data de 15 august 2015.

 

Link to comment
Share on other sites

S-au terminat modernizările la Şcoala Nr. 9

Şcoala ”Calistrat Hogaş” va fi inaugurată, astăzi, 23 octombrie, la ora 13,00, după ce a fost modernizată cu finanţare europeană. A fost înlocuit acoperişul cu unul tip şarpantă, s-a făcut termoizolaţie exterioară, au fost înlocuite tâmplăria interioară şi exterioară, pardoselile din parchet sau gresie, faianţa din grupurile sanitare, lambriurile, instalaţiile termice, electrice şi sanitare, s-au văruit pereţii, s-au refăcut aleile din curtea şcolii, terenul de sport şi împrejmuirea unităţii de învățământ.

Valoarea totală a proiectului de modernizare a Şcolii nr. 9 ”Calistrat Hogaş” se ridică la 3,6 milioane de lei, din care 2,7 milioane de lei reprezintă asistenţă financiară europeană nerambursabilă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 years later...

Şcolile Gimnaziale nr. 3 şi nr. 22 vor fi anvelopate cu fonduri europene

Primăria municipiului Galaţi va semna contractele de finanţare cu bani din fonduri europene pentru reabilitarea, anveloparea şi dotarea cu centrale termice a Şcolilor Gimnaziale nr. 3 şi nr. 22. Finaţarea a fost obţinută prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 - Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădiri publice şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea B - Clădiri publice.

În urma licitaţiei publice, lucrările de proiectare şi execuţie pentru ”Anvelopare unităţi de învăţământ Şcoala gimnazială nr. 22 ” au fost câştigate de Asocierea S.C. Moviland Met S.R.L. - S.C Proconstrid S.R.L.- S.C. Muşat S.R.L cu lider de asociere A.C. Moviland S.R.L. cu o valoare totală a contractului de 2.157.056,99 lei inclusiv TVA.
Licitaţia pentru proiectul ”Anvelopare unităţi de învăţământ Şcoala gimnazială nr. 3” a fost câştigată de Asocierea S.C. Dreams Riviera S.R.L - S.C. Proiect Construct Regiunea Transilvania S.R.L. - S.C. Romsit Construct S.R.L. cu lider de asociere S.C. Dreams Riviera S.R.L. la care valoarea totală a contractului de lucrări (sumă cu T.V.A.) este de 2.263.645,54 lei.

Principalele lucrări ce vor fi executate în cele două unităţi de învăţământ sunt: montarea de centrale termice, reparaţii capitale la instalaţiile electrice şi termice, anveloparea clădirilor, refacerea faţadelor, reabilitarea rigolelor şi trotuarelor.

Durata prevăzută în contracte pentru lucrările de proiectare este de 45 de zile, iar cea pentru execuţia lucrărilor este de 12 luni. După finalizarea proiectării vor fi demarate lucrările de execuţie ce pot fi realizate pe perioada sezonului rece, urmând ca atunci când vremea va fi favorabilă să fie demarate lucrările de anvelopare şi refacere a faţadelor.

Un procent de 98 % din valoarea lucrărilor va fi acoperit cu bani din fonduri europene. Din această valoare 13% reprezintă fonduri guvernamentale asigurate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, iar un procent de 2 % va fi suportat din bugetul local.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Prima şcoală din Galaţi reabilitată cu bani europeni

Primăria municipiului Galaţi a semnat, luni, 26 martie 2018, contractul de finanţare ”Anvelopare unităţi de învăţământ” pentru Şcoala Gimnazială nr. 3 din cartierul Dunărea, proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Obiectivul acestei investiţii îl reprezintă creşterea performanţei energetice a imobilului, astfel că şcoala va beneficia de reabilitare şi anvelopare cu bani europeni și va fi dotată cu centrală termică. Pe lângă acestea, vor mai fi executate şi alte lucrări ce vizează: izolarea termică a pereţilor, înlocuirea uşilor şi a ferestrelor, hidroizolaţii la copertine, 72 de panouri fotovoltaice plus reabilitarea aleilor şi trotuarelor. 

”O dată e vorba de reducerea consumului specific de energie şi în al doilea rând e vorba de reducerea emisiilor de carbon, cei doi parametrii care ne interesează şi care vor fi monitorizaţi după finalizarea proiectului”, a declarat managerul de proiect care a mai spus că ”Din economiile pe care Primăria Municipiului Galaţi le va realiza pentru consumul de energie va putea face alte investiţii pentru şcoală, în contextul actual în care resursele publice sunt destul de reduse”.

Licitaţia pentru anveloparea Şcolii Nr. 3 a fost câştigată de asocierea SC Dreams Riviera SRL - SC Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL - SC Romsit Construct SRL, cu lider de asociere Dreams Rivier. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 2.915.211 lei, iar durata de implementare este de 22 de luni.

Alte şcoli pentru care a fost deja finalizată licitaţia sunt: Şcoala nr. 22 şi 40. Pentru Şcoala Nr. 22 licitaţia a fost câştigată de asocierea SC Moviland Met SRL - SC Proconstrid SRL - SC Muşat SRL, iar contractul de finanţare urmează a fi semnat zilele următoare.

Primarul municipiului Galaţi a ţinut să specifice că este primul proiect finanţat pe (POR) 2014-2020 care vizează lucrări de reabilitare şi modernizare pe zona de clădiri publice. ”De data aceasta, e primul contract, sperăm, dintr-o serie ceva mai lungă de finanţări care le atragem pentru refacerea instituţiilor de învăţământ. În total vor fi şapte şcoli care vor fi anvelopate şi vor avea dotări moderne din toate punctele de vedere”, a declarat primarul municipiului Ionuţ Pucheanu. Celelalte patru şcoli ce vor fi reabilitate cu bani europeni se află în faza de pregătire.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Prima școală anvelopată cu bani europeni

Astăzi încep lucrările de reabilitare termică a Şcolii Gimnaziale nr. 3 din Galaţi, care vor fi decontate din bani europeni. Misiunea Asocierii Dreams Riviera SRL - Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL - Romsit Construct SRL cuprinde: anveloparea clădirii, montarea a două centrale termice şi realizarea instalaţiei de gaze naturale, înlocuirea tâmplăriei PVC, a instalaţiilor electrice, a conductelor de apă potabilă, montarea de panouri fotovoltaice şi reabilitarea trotuarelor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Investiţii cu bani europeni la Şcoala Nr. 3

Pe 26 aprilie 2019, Şcoala Nr. 3 va deveni prima din cele trei instituţii de învăţământ din Galaţi care vor fi anvelopate cu bani europeni. Ieri, când şcoala a găzduit conferinţa de lansare a proiectului european „Anvelopare unităţi de învăţământ - Şcoala Gimnazială nr. 3 B-dul Dunărea nr. 60 Galaţi”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, zidurile exterioare erau deja îmbrăcate în schele. „Chiar dacă acest proiect prevede doar anvelopare, nu vom lăsa lucrurile aşa, pentru că ar fi păcat să fie frumos doar pe afară. Cu siguranţă mai sunt lucruri de făcut şi în interior, doamna director atrăgându-ne atenţia că cea mai mare nevoie momentan este nevoie de mobilierul şcolii în care copiii îşi desfăşoară activitatea”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu. Valoarea totală eligibilă a contractului este de 2.915.211 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată reprezintă 2.856.907 lei. Lucrările vor fi executate de SC Dreams Riviera SRL - SC Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL - SC Romsit Construct SRL şi vizează: anveloparea clădirii, montarea a două centrale termice şi realizarea instalaţiei de gaze naturale, înlocuirea tâmplăriei PVC, a instalaţiilor electrice interioare, a conductelor de apă potabilă, montarea de panouri fotovoltaice şi reabilitarea trotuarelor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Încă o şcoală din Galaţi va fi modernizată cu fonduri europene

După ce a semnat două contracte de finanţare pentru reabilitarea Şcolii Nr. 3 şi Şcolii Nr. 22, administraţia locală se pregăteşte să solicite bani europeni şi pentru reabilitarea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale Nr. 28 "Mihai Eminescu", din cartierul Mazepa.

Acesta este motivul pentru care aleşii locali s-au întrunit, ieri, în şedinţă extraordinară. Consilierii au aprobat prin vot documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie, valoarea totală a investiţiei fiind estimată la 13.580.553 de lei, din care construcţia şi montajul - 10.167.376 de lei. Municipalitatea vrea să finanţeze acest proiect prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Ce lucrări sunt prevăzute

Conform documentelor votate de aleşii locali, lucrările de reabilitare şi modernizare nu vizează doar corpul şcolii, ci şi împrejmuirea unităţii de învăţământ. Potrivit raportului de specialitate care a însoţit proiectul de hotărâre, va fi refăcută instalaţia electrică a unităţii de învăţământ, va fi reparată instalaţia termică, iar tâmplăria interioară şi exterioară va fi înlocuită cu tâmplărie PVC cu geam termopan, performantă din punct de vedere termic. Proiectul prevede refacerea izolaţiei termice a podului, refacerea jgheaburilor şi burlanelor, anveloparea faţadei şi refacerea tencuielilor şi a zugrăvelilor, construirea a două rampe pentru persoane cu dizabilităţi, reparaţii la împrejmuire, refacerea holurilor cât şi a pardoselilor, refacerea completă a grupurilor sanitare şi a instalaţiilor de apă, refacerea sălilor de clasă şi amenajarea a două cabine pentru persoane cu dizabilităţi în grupurile sanitare de la parter. "Faţadele prezintă fisuri, crăpături, desprinderi de tencuieli. Instalaţiile sanitare, termice şi electrice prezintă un grad mare de uzură. Tâmplăria exterioară este din PVC cu geam termopan, neperformantă din punct de vedere termic. Tâmplăria interioară din PVC este deteriorată din cauza exploatării intense. Burlanele şi ulucele sunt deteriorate", se arată în documentaţia votată de aleşi.

Şcoala Nr. 28 "Mihai Eminescu" este cea mai mare unitate de învăţământ gimnazial din cartierul Mazepa, cu 1.055 de elevi care învaţă în două schimburi, astfel încât clădirea şcolii este folosită aproximativ 12 ore pe zi, consemnează reprezentanţii municipalităţii în documente. Unitatea de învăţământ este considerată una dintre cele mai bune şcoli din oraş, din punct de vedere al rezultatelor la examenele naţionale şi olimpiade. Şcoala a fost construită în 1963. Unitatea de învăţământ nu corespunde nici din punct de vedere al securităţii la incendiu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Şcoală din Galaţi reabilitată termic cu fonduri europene. Lucrările vor costa aproape 2,8 milioane de lei

Potrivit contractului de finanţare, lucrările de reabilitarea termică a Şcolii Gimnaziale nr. 22 din Galaţi ar trebui să fie gata la 30 iunie 2019, iar costurile generale de încălzire ar trebui să scadă cu mai multe de 30%.

Primăria municipiului Galaţi a anunţat că a semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice contractul de finanţare (nr. 2533 din 21.06.2018) pentru proiectul „Anvelopare unităţi de învăţământ - Şcoala Gimnazială nr. 22 din municipiul Galaţi”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3. „Obiectivul general al proiectului constă în scăderea consumului de energie primară la clădirile publice şi scăderea producerii de gaze cu efect de seră”, a anunţat biroul de presă al Primăriei.

Obiectivul specific vizează creşterea performanţei energetice a imobilului în care funcţionează Şcoala Gimnazială nr. 22 din municipiul Galaţi, cu efecte favorabile asupra calităţii mediului ambiental, a sănătăţii elevilor şi îmbunătăţirea calităţii actului educaţional, prin reducerea consumurilor pentru încălzire şi scăderea sub 135 kW/m2an a energiei consumate. În urma reducerii consumurilor energetice se va reduce amprenta de carbon a clădirii, iar costurile generale de încălzire ar trebui să scadă cu mai multe de 30%.

Valoarea totală eligibilă a contractului este de 2.767.614 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată reprezintă 2.352.472 lei. Cel puţin în teorie, lucrările ar trebui să fie încheiate cel mai târziu la data de 30 iulie 2019.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Şcoli pentru care Primăria vrea fonduri europene

Administraţia locală a depus proiecte în valoare de peste 45 de milioane de lei pentru reabilitarea şi modernizarea infrastructurii educaţionale din municipiul Galaţi. Informaţia a fost făcută publică ieri, la conferinţa de lansare proiectului "Anvelopare unităţi de învăţământ - Şcoala Gimnazială Nr. 22 din municipiul Galaţi".

Contractul de finanţare pentru anveloparea Şcolii Nr. 22 a fost semnat de Primăria municipiului Galaţi şi de Ministerul Dezvoltării Regionale acum o lună, dar, conform declaraţiilor oficiale, lucrările au început deja din luna mai şi ar trebui să fie gata în iunie 2018. Autorităţile au primit promisiunea constructorului, asocierea Moviland Met SRL - Muşat SRL - Proconstrid SRL, că în februarie anul viitor, în vacanţa de iarnă a elevilor, lucrările vor fi finalizate. Este vorba, în primul rând, despre izolarea termică a pereţilor exteriori după execuţia lucrărilor de reparaţii la faţade, izolarea termică a pardoselii de la parter şi a planşeului peste subsol, termoizolarea planşeului peste ultimul nivel, montarea unei centrale termice şi instalarea a 40 panouri fotovoltaice de 250 W fiecare, cu o putere instalată de circa 10 kWp, de reabilitarea reţelei electrice şi a trotuarului din jurul construcţiei.
"Este o şcoală veche, din 1971, care avea nevoie de îmbunătăţiri. Acest proiect a venit în întâmpinarea nevoilor noastre", a declarat Simona Maravela, profesor la Şcoala Nr. 22.
Pe lângă îmbunătăţirea condiţiilor în care învaţă cei 857 de elevi ai şcolii, potrivit managerului de proiect, Costel Hanţă, "factura de energie pe care Primăria o va plăti pentru aceste imobile publice avelopate se reduce la mai mult de jumătate".
Valoarea totală eligibilă a contractului este de 2.767.614 lei cu TVA, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată reprezintă 2.352.472 lei cu TVA.

Încă 11 instituţii de învăţământ

Şcoala Nr. 22 nu este singura care beneficiază de anvelopare cu fonduri europene. De aceleaşi lucrări beneficiază, în prezent, şi Şcoala Gimnazială Nr. 3, unde contractul de finanţare se ridică la 2.915.211 de lei. Îşi aşteaptă rândul la anvelopare Şcoala Gimnazială "Iulia Haşdeu", proiectul, în valoare de 2.910.142 de lei, fiind în etapa de precontractare.
Conform situaţiei prezentate de municipalitate, au fost depuse şi se află în etapa de evaluare proiectele pentru anveloparea: Liceului Tehnologic "Anghel Saligny" - 2.071.537 lei, a Liceului Teoretic "Dunărea" - 2.076.066 de lei, a Şcolii Gimnaziale Nr. 17 - 2.318.125 de lei şi a Şcolii Gimnaziale "Gheorghe Munteanu" - 2.088.858 de lei.
De asemenea, Primăria a solicitat bani europeni pentru realizarea unui corp nou la Şcoala Gimnazială "Dan Barbilian", proiect în valoare de 12.040.440 de lei.
Luna aceasta a fost depus un proiect de modernizare şi reabilitare a Şcoalii Gimnazială Nr. 28, în valoare de 13.580.553 de lei. Conform Primăriei, se află în etapa de evaluare tehnică şi financiară proiectele de modernizare şi reabilitare a Şcolii Gimnaziale "Mihail Sadoveanu" - 12.115.215 de lei, şi de reabilitare şi modernizare a Şcolii Gimnaziale Nr. 33 - 6.691.702 de lei. Şi se află în etapa de verificare a conformităţii administrative şi eligibilităţii proiectele de modernizare şi reabilitare a Şcolii Gimnaziale "Grigore Teologul" - 4.927.970 de lei şi a Şcolii Gimnaziale "Ştefan cel Mare" - 9.976.351 de lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Anvelopare Școala Gimnazială ”Iulia Haşdeu” din municipiul Galaţi

În Strategia de dezvoltare a municipiului Galați 2016-2025, la capitolul 5.4. Dezvoltare urbană –Galați– oraș orientat spre comunitate, creșterea eficienței energetice în clădirile publice și în clădirile rezidențiale reprezintă una din direcțiile strategice de dezvoltare.

Obiectivul general al proiectului ”Anvelopare Școala Gimnazială Iulia Haşdeu din municipiul Galaţi”, situată în municipiul Galaţi, cu sediul în str. Oltului nr. 8, constă în scăderea consumului de energie primară la clădirile publice şi scăderea producerii de gaze cu efect de seră.

Buget total eligibil: 2,910,142.7 lei;

Valoare eligibilă FEDR: 2473621,31 lei;

Valoare eligibilă buget național: 378318,51 lei;

Valoare eligibilă buget local: 58202,90 lei

Obiectivele specifice:

Creşterea performanţei energetice a imobilului în care funcţionează Școala gimnazială nr.3 din municipiul Galaţi, cu efecte favorabile asupra calităţii mediului ambiental, a sănătăţii elevilor şi îmbunătăţirea calităţii actului educaţional, prin reducerea consumurilor pentru încălzire şi scăderea sub 135 kW/m2an a energiei consumate. În urma reducerii consumurilor energetice se va reduce amprenta de carbon a clădirii.

Rezultatele aşteptate:

- Îmbunătăţirea condiţiilor de igienă şi confort termic interior;

- Reducerea consumurilor energetice;

- Reducerea costurilor pentru încălzire şi apă caldă de consum.

Indicator de realizare:

Nivel anual specific al gazelor cu efect de seră (echivalent tone de CO2):

- Val. la începutul implementării proiectului: 54,689

- Val. la finalul implementării proiectului: 30,068

Consumul anual de energie primară (kWh/an):

- Val. la începutul implementării proiectului: 227.837,018

- Val. la finalul implementării proiectului: 125.278,105

Consumul anual de energie primară din surse regenerabile (kWh/an) total:

- Val. la începutul implementării: 0

- Val. la finalul implementării: 21.890.

Grup ţintă

Beneficiarii direcţi ai proiectului de anvelopare a Școlii gimnaziale „Iulia Haşdeu” din municipiul Galaţi sunt:

- cei 352 de elevi înscrişi în învăţământul primar şi gimnazial, în anul şcolar 2016-2017;

- cadrele didactice ale şcolii, în număr de 27;

- personalul didactic auxiliar al unităţii de învăţământ, în număr de 3 persoane;

- personalul nedidactic al unităţii de învăţământ, în număr de 5 persoane.

Beneficiarii indirecţi sunt şi copiii de vârstă preşcolară care în următorii ani vor frecventa ciclurile primar, gimnazial în cadrul Școlii gimnaziale „Iulia Haşdeu”. Unitatea de învăţământ previzionează în următorii 5 ani un număr aproximativ egal cu cel existent în anul şcolar 2016-2017.

Situaţia existentă a obiectivului de investiţii este următoarea:

Clădirea este încadrată în gradul seismic III; are regim de înălţime de S+P+2E și a fost dată în folosinţă în anul 1979.

Aria construită: 792 m2; Aria construită desfăşurată: 2.473,30 m2; Suprafaţa utilă totală: 2015,90m2; Aria utilă încălzită: 1978,64 m2.

Pentru asigurarea căldurii şi a apei calde a fost demarat în devans contractul de proiectare și execuție nr. 112042 din 15.11.2017

Principalele lucrări de intervenţie sunt:

- izolarea termică a pereţilor exteriori prin montarea pe faţa exterioară a pereţilor a unui strat termoizolant din polistiren expandat ignifugat de 10 cm grosime, după execuţia lucrărilor de reparaţii la faţade;

- montarea unei centrale termice în condensare într-un spaţiu special amenajat;

- înlocuirea uşilor existente şi a 30% din ferestre cu tâmplărie performantă energetic, realizată din profile PVC pentacamerale;

- lucrări de sistematizare verticală prin lucrări de reabilitare a trotuarului din jurul construcţiei; lucrări de reparaţii hidroizolaţii la copertine;

- instalarea a 72 de panouri fotovoltaice (în prezent clădirea nu beneficiază de sisteme de producere a energiei electrice/termice din surse regenerabile);

- lucrări conexe: amenajarea unei încăperi pentru amplasarea centralei termice, reamenajarea rampei pentru persoane cu dizabilităţi, lucrări de demontare şi remontare a grilajelor metalice de la ferestre, instalaţiilor şi echipamentelor montate aparent pe faţadele şcolii.

În urma deciziei de a suspenda funcţionarea sistemului centralizat de energie termică, pentru asigurarea căldurii şi a apei calde în instituţiile de învăţământ odată cu anul şcolar 2017-2018, prin proiectul actual s-a propus instalarea unei centrale termice în condensaţie, aceasta fiind deja în curs de execuție.

Primăria municipiului Galaţi

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Investiţii de aproape 2 milioane de euro la Colegiul Tehnic ”Traian Vuia”

Colegiul Tehnic ”Traian Vuia” sau aşa cum îl cunosc gălăţenii, Liceul Auto, cu ani în urmă unul dintre cele mai căutate unităţi de învăţământ tehnic pentru cei care doreau să iasă de pe băncile şcolii cu o meserie, ar putea fi din nou o opţiune pentru noile generaţii, mai ales că şcoala va intra în reabilitare şi va oferi cele mai bune condiţii pentru desfăşurarea activităţilor educaţionale.

Primăria municipiului Galaţi a pregătit un proiect de hotărâre de Consiliu Local pe care îl va supune aprobării aleşilor locali, proiect prin care se doreşte aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea corpului de şcoală în care îşi desfăşoară activitatea Colegiul Tehnic ”Traian Vuia”.

Lucrările prevăzute pentru acest corp de şcoală vizează consolidarea stâlpilor centrali şi de faţadă prin cămăşuirea acestora, refacerea consolidarea grinzilor cu defecte majore (armături corodate, etrieri rupţi), consolidarea fundaţiilor, izolarea termică a pereţilor exteriori cu un strat de polistiren expandat ignifugat, înlocuirea tâmplăriei interioare şi exterioare, înlocuirea corpurilor de încălzire cu altele noi, înlocuirea parţială a instalaţiei electrice, înlocuirea completă a reţelelor interioare de apă, montare parchet din stejar şi lambriuri în sălile de clasă, inclusiv amenajarea grupurilor sanitare (gresie antiderapantă şi faianţă, obiecte sanitare noi). Valoarea totală a investiţiei se ridică la 7.990.657 lei pentru 3.616 mp spaţii de şcolarizare reabilitate. Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni, iar sursele de finanţare ar putea veni de la bugetul local, bugetul de stat sau fonduri europene.

Pe amplasamentul pe care îşi desfăşoară activitatea Liceul Auto se află 9 corpuri de clădire (şcoală, cămin internat, sală de sport, cantină, etc.), dar deocamdată investiţiile vizează doar corpul de şcoală (S+P+3).

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Școala gimnazială ”Iulia Hașdeu” intră în reabilitare

 • Proiecte de peste 82 de milioane de lei cu fonduri europene

În actualul exercițiu financiar, municipiul Galați are în curs de implementare trei proiecte pentru reabilitarea unităților de învățământ, iar 12 proiecte de infrastructură educațională se află într-un stadiu avansat de evaluare, valoarea totală a proiectelor fiind de 82.241.052 de lei, au anunțat, astăzi, reprezentanții Primăriei, la conferința de lansare a proiectului ”Anvelopare unități de învățământ – Școala gimnazială ”Iulia Hașdeu”.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri publice.

Obiectivul general al proiectului Anvelopare unități de învățământ – Școala gimnazială ”Iulia Hașdeu” din municipiul Galați constă în scăderea consumului de energie primară la clădirile publice și scăderea producerii de gaze cu efect de seră. Obiectivul specific proiectului vizează creșterea performanței energetice a imobilului în care funcționează Școala Gimnazială Iulia Hașdeu din municipiul Galați, cu efecte favorabile asupra calității mediului ambiental, a sănătății celor 352 de elevi și îmbunătățirea calității actului educațional, prin reducerea consumurilor pentru încălzire și scăderea sub 135 kW/m2an a energiei consumate. În urma reducerii consumurilor energetice se va reduce amprenta de carbon a clădirii.

Valoarea totală eligibilă a contractului este de 2.910.142,72 lei cu TVA, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată reprezintă 2.473.621,31 lei cu TVA.

Reabilitarea unității de învățământ, deja demarată, se va încheia anul viitor, atunci când școala va împlini 40 de ani de existență.

În prezent, se lucrează și la Școala nr. 3 și Școala nr. 22, grație unor finanțări europene câștigate de Primăria Galați.

gazetagalatiului.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Senatorul USR George Dircă: zeci de școli din Galați modernizate numai pe hârtie

 • Potrivit Ministerului Dezvoltării au fost modernizate 5 școli din județ, din municipiul Galați niciuna.

Din declarațiile aleșilor locali tragem concluzia că trăim într-un oraș cu economie dinamică. Primarul Ionuț Pucheanu se laudă că va aduce finanțări europene în echivalentul a 200 de milioane de lei. Președintele CJ, Costel Fotea e mai harnic, se laudă că va aduce finanțări europene de 550 milioane euro. Încă un efort și lăsăm Bruxellesul cu visteria goală.

Contracte s-au mai semnat. Au fost izolate termic câteva blocuri. Au fost aduse 17 troleibuze, dar Transurb nu are mijloace de transport ca să asigure traseele la orele de vârf. Pucheanu a semnat contractul pentru „eTicketing”, pentru care banii fuseseră alocați de fostul primar, Marius Stan. Dar toate astea au îmbunătățit cu ceva viețile gălățenilor? Au adus crearea de locuri de muncă? Nici una, nici alta, iar întrebarea de bază rămâne la Galați încotro se îndreaptă orașul? Are un viitor?

Pucheanu: prioritatea numărul 3, modernizarea școlilor

În septembrie 2018, când anunța că la Galați se va vărsa „cornul abundenței” cu finanțări europene, primarul Ionuț Pucheanu se referea și la destinația acestor bani: „Proiectele ce sunt în diverse stadii de implementare, dar și cele care vor începe în viitorul apropiat, vizează: modernizarea unor străzi din municipiu, reabilitarea și creșterea eficienței energetice la blocuri de locuințe și unități de învățământ”.

Deci între prioritățile Primăriei Galați pe locul 3 este modernizarea unităților de învățământ. Pucheanu avea și un argument, pentru că în iunie 2018 semnase contractul de finanţare pentru proiectul „Anvelopare unități de învățământ – Școala Gimnazială nr. 22 din municipiul Galați”, în valoare de aproape 2,8 milioane lei.

Anveloparea unei singure școli din cele aproximativ o sută de unități școlare din Galați e prea puțin în condițiile în care zeci de școli din oraș au nevoie de modernizări ale spațiilor în care se desfășoară activitatea didactică.

Conform „strategiei” lui Pucheanu au fost modernizate deja 45 de școli

Senatorul USR de Galați, George Dircă a demonstrat că atunci când vine vorba de modernizările de școli, pe hârtie e una, în realitate cu totul altceva. Demersul senatorului USR a început de la textul „Strategiei de Dezvoltare a Municipiului Galați 2016 – 2025”, în care se spune că în perioada 2007-2013 au beneficiat de lucrări de extindere și modernizare un număr de 45 de unități școlare de învățământ preuniversitar din Galați. Cele mai multe lucrări de modernizare au fost realizate în 2007 (12 unități școlare) și 2008 (14 unități școlare).

În acea perioadă au fost alocate fonduri consistente de la Banca Mondială, BERD și Guvernul României pentru lucrări de reabilitare, modernizare și extindere a unor școli, pentru construirea de săli de sport. Ulterior au beneficiat de astfel de lucrări între 3 și 6 școli anual. Asta ar însemna că din 2007 până în 2018 au fost modernizate 70-80 de școli. Cum potrivit datelor Inspectoratului școlar, în municipiul Galați sunt 100 de unități școlare de stat și 19 unități școlare cu capital privat, înseamnă că în procent de 70-80% școlile din Galați sunt modernizate.

Dar în aceeași „Strategie” 2016-2025 a primarului Ionuț Pucheanu, este și un pasaj care sună alarmant, pentru că în continuare este nevoie de investiții consistente: „deși multe unități de învățământ au beneficiat de lucrări de investiții în ultimii 7 ani, infrastructura educațională de la nivel local necesită continuarea investițiilor de modernizare și dotare, inclusiv cu săli și terenuri de sport”.

De aici întrebări perfect justificate, cărora senatorul USR a încercat să le afle răspunsurile: câte școli gimnaziale au fost modernizate și pe ce s-au dus banii? Ce lucrări s-au făcut, din moment ce teoretic au fost alocate sume uriașe și totuși este nevoie de continuarea investițiilor, inclusiv în săli de sport?

Senatorul USR a cerut Ministerului Dezvoltării situația modernizării școlilor din Galați

Senatorul George Dircă a solicitat Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice să îi pună la dispoziție mai multe date și documente cu privire la investițiile realizate în modernizarea infrastructurii școlare din municipiul Galați. Primul răspuns a fost neconcludent și senatorul USR a revenit cu o nouă solicitare adresată Ministrului Dezvoltării. „Vă rog să ne clarificați următoarele aspecte: câte școli gimnaziale de pe raza Municipiului Galați au fost modernizate sau au beneficiat de lucrări de reabilitare sau reamenajare în ultimii 5 ani, care a fost valoarea acestora și ce lucrări au fost realizate?” se scrie în interpelarea adresată Ministerului Dezvoltării de George Dircă. Au fost cerute și documentele care dovedesc investițiile realizate, devizele de lucrări și procesele verbale de recepție.

O altă întrebare a senatorului USR era în legătură cu suma primită de România din fondurile în valoare totală de 850 milioane euro alocate la nivel european prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională și bineînțeles, ce sume sunt alocate pentru modernizarea școlilor din municipiul și județul Galați.

Au fost modernizate 6 școli din județ, din Galați niciuna

Răspunsul Ministerului Dezvoltării este derutant. Deși întrebarea senatorului Dircă viza numărul școlilor gimnaziale din municipiul Galați care au fost modernizate sau au beneficiat de lucrări de reabilitare în ultimii 5 ani, reprezentanții ministerului au furnizat o listă cu 6 unități școlare modernizate în comunele din județ, niciuna din Galați.

Pe listă sunt: „Modernizare Școală Gimnazială din sat Berheci, comuna Gohor” (1.535.418 lei), „Modernizare Şcoală Gimnazială nr.1 din sat Gohor, comuna Gohor” (1.620.521 lei), „Reabilitare extindere şi modernizare Școala Gimnazială nr.1 în comuna Nămoloasa” (1.888.887), „Modernizare Şcoală Gimnazială „Gabriel Drăgan” comuna Nicorești” (793.431 lei), „Modernizare şi extindere Şcoala Gimnazială sat Coasta Lupei, comuna Nicoreşti” (492.574 lei) și „Modernizare Școala Crăiești, comuna Vârlezi” (756.643 lei). În total peste 7 milioane de lei, dar toate cele șase școli sunt din județ, niciuna din municipiul Galați.

Pe vremea lui Nicolae și Stan au fost modernizate doar 3 școli

Municipiul Galați a reușit în urmă cu ceva ani să se înscrie pe lista beneficiarilor de investiții în infrastructura școlară din fondurile disponibile prin Programul Operațional Regional, în cadrul căruia România a obținut finanțări de 145.878.789 euro, din care 123.590.270 euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, în cadrul POR 2007-2013 au fost semnate trei contracte de finanțare având ca obiect reabilitarea sau modernizarea de unități de învățământ gimnazial în municipiul Galați, respectiv Școala gimnazială nr. 38 „Grigore Moisil”, Grupul Școlar „Gheorghe Asachi” şi Şcoala Gimnazială nr. 9 „Calistrat Hogaș”. Pentru primele două, lucrările au fost finalizate înainte de 2013, deci nu în ultimii 5 ani. Au fost finanțări obținute de foștii primari, Dumitru Nicolae și Marius Stan. În mandatul lui Ionuț Pucheanu, deocamdată doar vorbe.

Concluzia? „Strategia” lui Pucheanu e ca programul electoral al PSD

Să încercăm să tragem o concluzie. Primarul Ionuț Pucheanu a lansat „Strategia de Dezvoltare a Municipiului Galați 2016 – 2025”, în care se spune că în perioada 2007 – 2013 au beneficiat de lucrări de extindere și modernizare un număr de 45 de unități școlare de învățământ preuniversitar din Galați.

În realitate, în acea perioadă au fost modernizate numai 3 școli cu bani de la Ministerul Dezvoltării. Ipoteza ca alte 42 de școli să fi fost modernizate cu bani de la bugetul local e spulberată în primul de faptul că o simplă căutare în arhiva hotărârilor Consiliului Municipal Galați cu termenii „modernizare școala” dă rezultate „zero”.

Că s-au dat bani de igienizare, de văruit clase, de schimbat gresia și faianța, ține mai mult de relațiile cu firmele din clientela politică și astfel de lucrări nu sunt nici pe departe de „modernizare”. În „strategia” lui, primarul Pucheanu zice „de bine, să nu fie rău”, sugerând că nu are o problemă din moment ce aproape 50% din școlile din Galați au fost deja modernizate și promite că el își va da silința să investească și în celelalte 50% .

„Strategia” lui Pucheanu e ca și programul electoral cu care PSD a câștigat alegerile: promitem una, facem ce vrem noi și cui nu-i place să protesteze, că oricum nu ne pasă de protestele lor.

stiridegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Alte două contracte cu finanțare europeană pentru şcoli gălăţene

Astăzi, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a semnat alte două contracte cu finanțare europeană: Modernizare și Reabilitare Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Galați și Reabilitare și Modernizare Școala Gimnazială nr. 33 Galați.

Modernizare și Reabilitare Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Galați

(peste 900 de beneficiari – elevi și personal școală)

Valoarea totală a proiectului este de 11.538.601,01 lei, formată din:

asistența financiară nerambursabilă = 11.211.436,70 lei;

cheltuieli neeligibile = 98.359,45 lei;

contribuția Municipiului Galați = 228.804,86 lei.

Obiective specifice:

- modernizarea și reabilitarea celor 3 clădiri;

- reabilitarea terenului de sport;

- refacerea împrejmuirii școlii.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni de la semnarea contractului de finanțare. Durata estimată pentru execuția lucrărilor este de 13 luni.

Reabilitare și Modernizare Școala Gimnazială nr. 33 Galați

(peste 650 de beneficiari – elevi și personal școală)

Valoarea totală a proiectului este de 6,475,057.45 lei, formată din:

asistența financiară nerambursabilă = 6.345.427,03 lei

cheltuieli neeligibile = 131,85 lei;

contribuția Municipiului Galați = 129.498,57 lei.

Obiective specifice:

- modernizarea și reabilitarea celor două clădiri;

- reabilitarea terenurilor de sport;

- achiziționare echipamente IT, mobilier urban pentru curtea scolii și dotări teren de sport.

Perioada de implementare a proiectului este de 22 luni de la semnarea contractului de finanțare. Durata estimata pentru execuția lucrărilor este de 18 luni.

Primăria Galaţi

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

S-a încheiat modernizarea și reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 22

Primăria municipiului Galați informează că, vineri, 14 iunie 2019, s-a încheiat proiectul cu fonduri europene pentru modernizarea și reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 22 din municipiul Galați, situată pe str. Zidarilor nr. 5.

Obiectivul specific al proiectului a vizat creșterea performanței energetice a imobilului în care funcționează școala, cu efecte favorabile asupra calității mediului ambiental, a sănătății elevilor, precum și îmbunătățirea calității actului educațional.

În cadrul proiectului s-au executat lucrări de: izolare termică a pereţilor exteriori, după execuţia lucrărilor de reparaţii la faţade; izolare termică a pardoselii de la parter şi a planşeului peste subsol; termoizolare a planşeului peste ultimul nivel; sistematizare verticală prin lucrări de reabilitare a trotuarului din jurul construcţiei; reparaţii hidroizolaţii la copertine; reabilitare a reţelei electrice; realizare a instalaţiei de detecţie, semnalizare şi alarmare în caz de incendiu. De asemenea, s-au executat lucrări pentru sistemul de încălzire, au fost instalate 40 panouri fotovoltaice de 250W fiecare, cu o putere instalată de cca. 10 kWp, precum și 4 centrale termice eficiente

Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt cei aproximativ 800 de elevi ai școlii, cadrele didactice ale şcolii, personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic al unităţii de învăţământ. Unitatea de învăţământ previzionează ca în următorii 5 ani va avea peste 900 de elevi.

Valoarea totală eligibilă a contractului este de 2.767.614,24 lei, din care valoare eligibilă nerambursabilă 2.712.261,90 lei. Perioada de implementare a proiectului: 09.02.2017 – 30.06.2019.

Proiectul cu titlul „Anvelopare unități de învățământ - Școala Gimnazială nr. 22 din municipiul Galați”, Cod SMIS 111723, este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 - Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri publice.

Primăria municipiului Galați are proiecte cu fonduri europene, în diverse stadii, în valoare de aproape 90 de milioane de lei pentru modernizarea și reabilitarea a încă 13 unități de învățământ.

Primăria municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Contract de finanțare europeană pentru modernizarea Școlii „Sfântul Grigorie Teologul”

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud - Est, Luminița Mihailov, au semnat, luni, 5 august, la sediul Primăriei, contractul de finanțare europeană pentru proiectul ”Reabilitare și Modernizare Școala Gimnazială „Sfântul Grigorie Teologul” Galați”.

Obiectivul general al proiectului vizează asigurarea accesului, calității și a atractivității educației în școlile din municipiul Galați, în scopul creșterii ratei de participare la învățământul obligatoriu, la reducerea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii, la o rată mai mare de absolvire a învățământului obligatoriu și la creșterea ratei de tranziție spre niveluri superioare de educație.

Obiective specifice sunt: reabilitarea și modernizarea clădirii școlii; reabilitare terenuri de sport și împrejmuire; achiziționare dotări pentru două săli de clasă, două cabinete, sală multimedia, laborator informatică.

De altfel, este pentru prima dată când școala va beneficia de ample lucrări de modernizare.

În cadrul proiectul sunt prevăzute următoarele lucrări: reparații la fațade; izolarea termică a pereților exteriori opaci, prin montarea unui strat termoizolant din vată minerală bazaltică; înlocuirea tâmplăriei interioare și exterioare existente, cu tâmplărie termoizolantă; izolarea termică a planșeului; reparații capitale la instalațiile electrice, termice și sanitare; sistematizarea pe verticală (alei trotuare, a terenului din incintă); refacerea finisajelor interioare (zugrăveli, lambriuri, gresie, faianță, parchet în sălile de clasă); reabilitarea terenuri de sport și a împrejmuirilor (garduri); amenajare grup sanitar, montare elevator și rampe pentru persoane cu dizabilitati.

Valoarea totală a proiectului este de 4.867.568,46 lei, asistența financiară nerambursabilă fiinf de 4.770.217,04 lei, iar contribuția municipiului Galați de 97.351,42 lei.

Durata estimată pentru execuția lucrărilor este de 24 luni.

Reabilitarea și Modernizarea Școlii Gimnaziale „Sfântul Grigorie Teologul” din municipiul Galați este necesară pentru a crea celor peste 500 persoane (elevi și personalul școlii) un mediu educațional care să ofere confort și siguranță și care să permită desfășurarea unui proces instructiv-educativ eficient.

Școala a fost construită în perioada 1969-1970, fiind situată în cartierul Micro 14 din municipiul Galați, pe strada 1 Decembrie 1918, nr. 1A. Unitatea de învățământ asigură pregătirea școlară a elevilor din zonă pentru nivelurile de învățământ primar și gimnazial, inclusiv nivelul clasei pregătitoare.

Municipiul Galați a depus cererea de finanțare pentru realizarea proiectului Reabilitare și Modernizare Școala Gimnazială „Sfântul Grigorie Teologul” Galați în data de 14.05.2018, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1 - Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv specific 10.1 - Creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, Apel de proiecte nr. POR/10/2017/10/10.1b/7regiuni.

Primăria Galaţi

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

22 august

Investiţii cu bani europeni, finalizate la Şcoala Nr. 3

Primăria municipiului Galaţi anunţă finalizarea lucrărilor cu finanţare europeană executate la Şcoala Gimnazială Nr. 3. Este vorba despre anveloparea clădirii, montarea de centrale termice, înlocuirea tâmplăriei PVC, înlocuirea instalaţiilor electrice, reabilitare planşeului şi înlocuirea conductelor de apă potabilă. Valoarea totală a lucrărilor este de 2.915.000 de lei (cu TVA), din care 2.477.929 lei sunt bani europeni.

În incinta unităţii de învăţământ funcţionează şi Grădiniţa cu program normal nr. 35, ceea ce înseamnă că elevii şi preşcolarii vor începe noul an şcolar într-o clădire complet reabilitată. Numărul beneficiarilor acestui proiect se ridică la 495: elevi, preşcolari, cadre didactice, personal auxiliar şi personal nedidactic.

Municipalitatea precizează că derulează proiecte cu fonduri europene de aproximativ 100 de milioane de lei, pentru reabilitarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ din oraş. Două proiecte au fost deja finalizate, Şcoala Nr. 3 şi Şcoala Nr.22, iar alte trei sunt în implementare: Şcoala Nr. 40 ”Iulia Haşdeu”, Şcoala Nr. 33 şi Şcoala ”Mihail Sadoveanu”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Colegiul Tehnic "Traian Vuia" va fi reabilitat cu fonduri europene

Consiliul Local Galaţi aproba, la sfârşitul anului trecut, indicatorii economici pentru reabilitarea corpului de şcoală în care îşi desfăşoară activitatea Colegiul Tehnic ”Traian Vuia” în vederea efectuării unor ample lucrări de consolidare şi reamenajare a acestei unităţi de învăţământ.

Între timp, Primăria municipiului Galaţi a identificat o linie de finanţare a acestor lucrări din fonduri europene. În acest context, în şedinţa aleşilor locali de miercuri, 28 august 2019, a fost supus aprobării proiectul «Reabilitarea Colegiului Tehnic ”Traian Vuia” – Corp Şcoală Galaţi», în vederea finanţării acestuia în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4.4 - Investiţiile în educaţie, în formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competenţe şi învăţare pe tot parcursul vieţii prin dezvoltarea infrastructurilor de educaţie şi formare, Obiectiv specific 4.5 - Creşterea calităţii infrastructurii educaţionale relevante pentru piaţa forţei de muncă.

Consilierii locali gălăţeni au votat valoarea totală a proiectului care este în cuantum de 8.192.852,43 lei cu TVA, din care valoarea totală eligibilă în cuantum de 3.891.530,44 lei şi valoarea totală neeligibilă în cuantum de 4.301.321,99 lei. De asemenea, s-a aprobat şi contribuţia proprie în proiect a municipiului Galaţi, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât şi contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum 77.830,64 lei cu TVA, reprezentând cofinanţarea proiectului Reabilitarea Colegiului Tehnic ”Traian Vuia” – Corp Şcoală Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Lucrări de peste 600.000 euro, fonduri europene, finalizate la Şcoala Gimnazială nr. 40 "Iulia Haşdeu"

Un alt proiect cu fonduri europene, în valoare de peste 600.000 de euro, a fost astăzi, miercuri, 30 octombrie 2019, finalizat de către Primăria municipiului Galaţi. Este vorba despre anveloparea Şcolii Gimnaziale nr. 40 "Iulia Haşdeu", unde s-au realizat lucrări de izolare termică a pereţilor exteriori, montare a unei centrale termice în condensare, de înlocuirea tâmplăriei pentru uşi şi ferestre cu profile PVC pentacamerale, lucrări de sistematizare verticală, lucrări de reparaţii hidroizolaţii şi de instalare a 72 de panouri fotovoltaice. Beneficiarii proiectului sunt cei 237 de elevi înscrişi în învăţământul primar şi gimnazial, în anul şcolar 2019-2020, şi 34 de profesori, personal didactic şi personal nedidactic al unităţii de învăţământ.

Valoarea totală a proiectului este de 2.910.142,72 lei cu T.V.A., 98% reprezentând fonduri nerambursabile, iar 2% contribuţia Municipiului Galaţi. Proiectul, cu perioada de implementare între 28 septembrie 2018 şi 31 octombrie 2019, a fost finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 3 - Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea B - Clădiri publice.

Pe Axa prioritară 3 - Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, municipalitatea are proiecte pentru şcoli de aproximativ 6,3 milioane de euro. Astfel, vorbim despre proiecte finalizate la Şcoala Gimnazială nr. 22, Şcoala Gimnazială nr. 40 "Iulia Haşdeu" şi la Şcoala Gimnazială nr. 3. În total au fost atrase 1,8 milioane de euro pentru cele trei unităţi de învăţământ. Tot pe această axă, proiectele în contractare sunt de circa 4,5 milioane de euro pentru alte cinci unităţi de învăţământ, respectiv Şcoala Gimnazială nr. 17, Liceul Tehnologic Anghel Saligny, Liceul Tehnologic "Dunărea", Şcoala Gimnazială "Gheorghe Munteanu" şi Şcoala Gimnazială nr. 28.

"Astăzi putem spune că încă o unitate de învăţământ este proaspăt reabilitată cu bani din fonduri europene. Este vorba despre Şcoala Gimnazială nr. 40, din Micro 18. Pentru aceste lucrări ample municipalitatea a atras la Galaţi, din fonduri europene, aproape 600.000 de euro. Ne bucurăm că încă o şcoală a primit toate cele necesare în beneficiul celor 237 de elevi şi aproape 40 de profesori şi personal auxiliar, astfel încât actul educaţional să se poată desfăşura în condiţii optime. În total vorbim despre 18 proiecte de acest gen care vizează reabilitarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ din Galaţi", spune primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.