Jump to content

Averea politicienilor gălăţeni


dcp100168

Recommended Posts

Averea lui Bogdan Ciucă

Salariul de parlamentar si cabinetul notarial i-au adus purtatorului de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, venituri de peste 340.000 de lei anul trecut. S-a imprumutat pe 20 de ani 280.000 de euro la o banca si si-a cumparat un teren de 500 de metri patrati in Galati. Are doua locuinte in acelasi oras, una de 250 metri patrati si alta de 300 metri patrati. La capitolul datorii, mai are de rambursat 100.000 de euro, luati prin credit in 2003 si 2006.

http://www.ziua.net/display.php?data=20 ... ord=Galati

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Dacă e să ne luăm după declaraţiile de avere,

Nu merită să fii politician

Politicienii gălăţeni cu funcţii importante în organizaţiile judeţene ale partidelor din România, dar şi în Parlamentul României, declară, pe proprie răspundere, că sunt cam sărăcuţi pentru statutul pe care îl au, evident neluând în calcul şi "şpăgile". Câteva terenuri, în cel mai bun caz, o casă, o maşină şi acţiuni la societăţi comerciale. Cam cu atât se “laudă“ unii dintre politicienii din Galaţi, lucruri pe care le-ar putea dobândi şi un muritor de rând, dar cu mai multe eforturi ce-i drept.

Destul de slăbuţ, după o viaţă în politică...

Să începem, de exemplu, cu Dan Nica, deputat şi preşedinte al organizaţiei gălăţene a Partidului Social Democrat. Acesta declară că nu deţine niciun teren, fie intravilan sau agricol şi că are doar un apartament pe strada Traian din Galaţi şi un autoturism Audi A4 din 2002, pe care l-a cumpărat în rate. Dacă până acum, averea declarată nu este una ieşită din comun, observăm că la capitolul bunuri, Nica stă un picuţ mai bine, în condiţiile în care majoritatea politicienilor au tras linie la această categorie. Din declaraţia de avere reiese că acesta deţine bijuterii din aur şi argint, tablouri ale pictorilor contemporani, o colecţie de timbre româneşti şi străine, trei ceasuri de mână şi icoane pe lemn şi sticlă, bunuri în valoare totală de 149.000 lei. Destul de modest totuşi şi la acest capitol. Dar situaţia pare să se schimbe pe măsură ce ne apropiem de sfârşitul declaraţiei. Observăm că Dan Nica nu are niciun fel de datorii pe la bănci, dar are în schimb mai multe conturi şi depozite bancare în lei (64.192), dolari (16.292) şi euro (20.000). De asemenea, deţine acţiuni în valoare de 15.110 lei la S.C VITICOM S.R.L. În ceea ce priveşte venitul anual, în casa lui Nica intră aproximativ 96.183 lei, bani proveniţi din salariul lui şi al soţiei, dar şi din diverse investiţii.

Secretar de stat cu avere nu prea de invidiat

Victor Paul Dobre, secretar de stat în Ministerul Internelor şi Reformei Administrative şi preşedinte al Partidului Naţional Liberal Galaţi declară şi el, pe proprie răspundere, că nu deţine o avere fabuloasă. Astfel, din ceea ce vedem în declaraţia de avere, rezultă că o persoană cu două funcţii aşa de importante nu a reuşit să agonisească prea multe de-a lungul anilor. Două terenuri intravilane, unul în Galaţi şi unul în Bucureşti, o casă şi un spaţiu comercial în Galaţi, un apartament în capitală, dar şi un BMW seria 1 din 2007, cam la asta se rezumă bunurile mobile şi imobile pe care le deţine un secretar de stat în zilele noastre. În afară de acestea, Victor Paul Dobre mai are conturi curente şi depozite bancare în valoare totală de aproximativ 207.848 lei, plus veniturile anuale din diferite activităţi ale lui şi ale soţiei, din indemnizaţia de scretar de stat şi salariul soţiei, venituri care ating suma de 248.460 lei. Cam asta ar fi toată averea familiei Dobre, după cum reiese din declaraţia de avere actualizată anul acesta.

Durbacă găseşte mereu scuze...

Eugen Durbacă, preşedintele Partidului Conservator Galaţi şi fost preşedinte al Consiliului Judeţului, a deţinut de-a lungul timpului destul de multe funcţii importante în administraţia gălăţeană, fapt care i-a adus o avere considerabilă. Cu toate acestea, din declaraţia de avere nu prea reiese acelaşi lucru. Durbacă a declarat, pe proprie răspundere, pe vremea în care încă mai deţinea fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi, că deţine doar două terenuri intravilane în comuna Şendreni, judeţul Galaţi, terenuri aflate de fapt, pe numele soţiei, două apartamente şi două garaje în oraş. Bomba vine însă, la capitolul autoturisme, unde Durbacă declară că deţine o Dacia 1310 din 1984 şi un Fiat 128 A din 1991! Şi la conturi, Eugen Durbacă stă destul de prost, suma totală din cele două conturi pe care le are ajungând doar până la 60.282 lei. De asemenea, acţiunile pe care el şi soţia sa le deţin la SC Delta Rom SA, şi de la SC Delta Com a'93, unde Durbacă este unic acţionar, mai valorează şi acestea aproximativ 129.497 lei. În ceea ce priveşte veniturile anuale, acestea se ridică la 44.000 lei, la care se adaugă până acum şi venitul anual obţinut de pe urma funcţiei de preşedinte al CJ, şi anume, 46.032 lei.

Şi ca să încheiem totul într-o notă mai veselă, cu toate că nu ar fi nimic amuzant, redăm însemnarea de la sfârşitul declaraţiei de avere a lui Eugen Durbacă din anul 2008, prin care, din câte se pare, acesta vrea să elimine orice nelămuriri cu privire la ceea ce a declarat: “Nota Bene: Toate datele din prezenta declaraţie sunt făcute cu bunăcredinţă, iar eventualele inexactităţi sunt făcute fără intenţii“.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=6

Link to comment
Share on other sites

Bijuterii, picturi de valoare sau masti africane, averea demnitarilor galateni

Dupa ce parlamentarii nostri au trecut cu bine de proba completarii declaratiilor de avere pentru anul fiscal 2007, si chiar s-au incadrat in perioada prevazuta de lege, interesant este de vazut cu ce se lauda acestia in formularele menite sa arate daca sau imbogatit sau nu in ultimele 365 de zile. Daca cei mai multi s-au achitat de datoria de a-si completa declaratiile de avere copiindu-le pe cele din anii anteriori si fara a avea de declarat mai mult de un cont in banca, un apartament sau doua plus o masina cu “vechime”, sunt si parlamentari care au completat declaratiile cu lucruri demne de luat in seama.

Desi nu exista o diferenta foarte mare intre declaratia de avere din acest an si cea de anul trecut, in formularul completat de deputatul conservator Bogdan Liviu Ciuca, printre cateva proprietati, masina si conturi, gasim o serie de masti africane, statuete cubaneze, dar si cateva masti aduse din Indonezia, iar din acest an se poate lauda si cu un venit suplimentar din activitatea de lector universitar la Universitatea “Danubius”.

De remarcat este si declaratia deputatului democrat-liberal Petru Lificiu, care si in 2007 a continuat sa inregistreze venituri din investitii imobiliare si inchirieri, dar care se poate lauda si cu bijuterii in valoare de 15.000 de euro, picturi celebre in valoare totala de 10.000 de euro, bunuri pe care le mosteneste de la an la an si a caror valoare a ramas cam aceeasi.

Deputatul social-democrat Dan Nica detine, la randul sau, o serie de obiecte de valoare cu care se poate lauda in declaratia de avere: bijuterii din aur si argint, tablouri de pictori contemporani, o colectie impresionanta de timbre in valoare de 75.000 de euro, trei ceasuri de mana valoroase, dar si icoane pictate pe lemn si sticla care valoareaza cam cat o masina pentru un buzunar mai subtirel, 9.000 de euro.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=5

Link to comment
Share on other sites

Declaraţiile de avere ne şochează din nou:

Bate vântul prin buzunarele politicienilor!

Deputaţii gălăţeni, dar şi oamenii politici în general, ne uimesc mai mult pe zi ce trece. Cu greu îţi vine să crezi că un deputat sau un ministru nu are nicio maşină “de fiţe“ sau o avere care să te lase cu gura căscată. Dar, din câte se pare, aceşti politicieni sunt săraci doar pe hârtie. Declaraţiile de avere reactualizate anul acesta nu fac altceva decât să ne stârnească râsul n Evident, capitolul ”şpagă” nu are rubrică în formularul tip al declaraţiilor de avere.

Numai ministru să nu fii...

Paul Păcuraru (PNL ), ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse ne sfătuieşte parcă, prin declaraţia sa de avere, să nu care cumva să ne treacă prin cap ideea de a fi ministru într-o zi. Asta pentru că, din câte se pare, nu are niciun avantaj de pe urma unei astfel de funcţii şi că se chinuie, ca orice om de rând, să agonisească fiecare bănuţ pentru a avea ceva pus deoparte, pentru “zile negre“. Păcuraru declară, pe propria răspundere, că împreună cu soţia, nu deţine decât un teren agricol şi unul forestier în Copăceni, judeţul Vrancea, terenuri dobândite în urma unei moşteniri, un apartament în Galaţi şi unul în Râmnicu Vâlcea şi un autoturism Espero din 1996. Cam acestea sunt bunurile mobile şi imobile pe care Păcuraru suţine că le are. În afară de acestea, familia Păcuraru mai are două depozite bancare în valoare de 185.000 lei, acţiuni la mai multe societăţi comerciale necotate pe piaţa bursieră şi un venit anual de aproximativ 90.332 lei. În asta constă averea unui ministru din zilele noastre, dacă e să ne luăm după datele din declaraţia de avere. Vestea bună ar fi că Paul Păcuraru a reuşit să se ţină departe de creditele bancare şi să nu acumuleze nicio datorie.

Iulian Bârsan stă foarte bine la capitolul datorii

Un alt deputat, de data aceasta din PD-L Galaţi, Iulian Bârsan, o duce la fel de rău ca şi ceilalţi colegi de-ai săi din Camera Deputaţilor, după cum reiese din declaraţia de avere. Bârsan a declarat că deţine un teren intravilan cu o suprafaţă de 1.100 mp în comuna Vânători, judeţul Galaţi, un apartament în Galaţi şi o casă tot în comuna Vânători. Cât despre maşină... nu are. Singurul autoturism pe care l-a avut, susţine acesta, a fost vândut anul trecut pe suma de 3.400 euro. Acesta nu are nici conturi sau depozite bancare, dar are în schimb, datorii de aproape două miliarde de lei vechi la diferite bănci. În ceea ce priveşte veniturile anuale ale lui Iulian Bârsan, acestea sunt la fel de modeste. 142. 748 lei din activităţi didactice şi cercetare la Universitatea “Dunărea de Jos“ din Galaţi, indemnizaţia de deputat şi salariul de institutor la Şcoala nr. 16 din Galaţi, plus venituri în valoare de 180.000 lei din dividendele de la societatea “Grupul de Măsurători şi Diagnoză“ SRL Galaţi. La atât se rezumă veniturile anuale care îi intră lui Iulian Bârsan în buzunar.

Emil Strungă?...slăbuţ, slăbuţ de tot...

Deputatul PNL, Emil Strungă, ne face pur şi simplu să îi plângem de milă. Din declaraţia sa de avere, cam goală de altfel, vedem că acesta nu are nici maşină, nici terenuri, nici vile sau alte asemenea. Strungă susţine în schimb că deţine trei apartamente, unul în Galaţi şi două în Vaslui, un depozit bancar de 140.000 lei şi un venit anual, împreună cu soţia, de aproximativ 90.000 lei. Şi atât. Cum să nu-ţi fie milă?

Bogdan Ciucă, fascinat de măşti. Să fie doar o coincidenţă?

Când vorbim de Bogdan Ciucă, dar şi de Partidul Conservator, situaţia se schimbă, dar nu mult. Deşi deputatul, notarul şi purtătorul de cuvânt al PC Galaţi, Bogdan Ciucă, are cu ce să ne impresioneze cât de cât, nici el nu se declară cu mult mai bogat decât ceilalţi colegi. Probabil pentru a nu da naştere la invidii... Astfel, din declaraţia de avere a stimatului domn Ciucă, aflăm că acesta deţine două terenuri intravilane în Galaţi, un teren forestier în Soveja, judeţul Vrancea şi un teren arabil în Ciolpani, judeţul Ilfov, unele dintre acestea luate cu ipotecă. Totodată Ciucă mai are două case, vile bineînţeles, şi un garaj mare cât un apartament cu trei camere şi doar un autoturism Cielo din 1999, luat în leasing. La capitolul obiecte de artă, sau ce-or fi ele, stă destul de binişor, acesta având măşti africane, indoneziene şi statuete cubaneze în valoare totală de 12.700 euro. Evident, Bogdan Ciucă, e mult mai pasionat de artă decât de maşini. Durerea cea mare vine însă, atunci când ajungem la capitolul datorii şi când vedem că Ciucă este de-a dreptul îngropat în datorii către bănci, acestea ajungând până la suma de 378.959 euro. Venitul anual al acestuia constă din indemnizaţia de deputat, din activităţi juridice (birou notariat) şi cursuri de criminologie la Universitatea “Danubius“ din Galaţi, acesta ajungând la aproximativ 353.000 lei. Şi cum era de aşteptat, aşa fiind probabil moda în Partidul Conservator, şi Bogdan Ciucă se scuză, la fel ca şeful Durbacă, pentru eventualele “inexactităţi“ din document. Numai că Ciucă a fost mai prevăzător şi a cuprins mai multe “eventuale“ greşeli ce ar fi putut apărea în declaraţia de avere.“Toate datele din prezenta declaraţie sunt date cu bună credinţă şi eventualele erori, omisiuni, inexactităţi sunt făcute fără intenţie“....

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=1

Link to comment
Share on other sites

Averea la vedere

Teodorescu, "tâmplar european"

Proaspătul consilier judeţean PSD Alexandru Teodorescu este unul dintre cei mai avuţi aleşi ai Galaţiului. Potrivit declaraţiei de avere la început de mandat, consilierul are două apartamente, dintre care unul cumpărat anul acesta, dar nu are nici maşină şi nici terenuri. Cel mai probabil, bolidul cu care circulă este trecut pe firme. Că tot veni vorba de firme, trebuie spus că Teodorescu declară la capitolul "investiţii şi plasamente": părţi sociale în valoare totală de 150.000 de lei la Melcret AT SRL (societate la care este director general) şi la Glass Industries Solutions (societate la care este administrator) precum şi un împrumut de 1.400.000 de lei oferit Melcret. Consilierul mai are şi un card de credit în valoare de 50.000 de lei. În plus, consilierul va trebui să plătească în zece ani creditul de 220.000 de lei contractat tot anul acesta. Ca director general la Melcret - consilierul are un salariu anual de 120.000 de lei, la care s‑a adăugat până la 1 iunie 2008 indemnizaţia de consilier local de 5000 de lei. Soţia lui Theodorescu este medic.

Alexandru Teodorescu şi‑a declarat şi interesele: în afară de cele două firme anterior menţionate, consilierul este membru în Federaţia Europeană a Tâmplarilor cu sediul la Bruxelles şi membru în Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă din Bucureşti, pentru că acesta este obiectul de activitate al societăţii Melcret.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=25424

Link to comment
Share on other sites

"le plang de mila" pentru "saracia lor" in primul rand :)

Era un fel de a spune, pentru modul in care Pacuraru, saracu` de el, si-a completat declaratia de avere. Cred ca daca ar fi corecti in completarea acelor documente, ar fi cu mult mai apreciati de electorat. De unde si pana poti sa ajungi sa crezi ca lumea te voteaza daca esti mai sarac, daca "esti de-al lor"? Mai ales cand privesti lumea de sus cu tupeul politicienesc caracteristic? Mai au multe de invatat saracii nostri politicieni, iar asta este al doilea punct pentru care le plang de mila: prostia lor.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Chiar dacă nu face politică la Galaţi, Savin este destul de prezent prin zonă, aşa că...

4 terenuri si 2,5 apartamente - partea mica a averii lui Savin

Emanoil Savin, cel pe care expertii revistei Capital il prezinta drept cea mai bogata persoana de pe Valea Superioara a Prahovei, n-a intarziat sa-si publice declaratia de avere. Primarul din Busteni a mentionat, in declaratia respectiva si proprietatile aflate exclusiv pe numele sotiei sale, Rodica Savin.

Potrivit acestei declaratii, cei doi soti par sa-si fi impartit averea in parohii. Astfel, cea mai mare parte a proprietatilor din Busteni sunt ale sotiei, in timp ce terenurile si imobilele de locuit de aiurea sunt stapanite de sot. Mai precis, daca sotia primarului este proprietara a cinci terenuri in Busteni, in suprafata totala de circa 3.500 de mp, dar si a doua terenuri in localitatea sa natala, Comarnic, primarul detine 2.000 de mp in comuna Peris, 3,5 hectare in extravilanul comunei ilfovene Vidra si 1 hectar arabil in comuna Berceni, din acelasi judet. Mai are, insa, si 2 hectare de teren arabil in comuna sa de bastina, Costache Negri, din judetul Galati. Dupa acelasi tipic sunt impartite si locuintele. Rodica Savin este proprietara unui apartament si a doua case in Busteni, iar Emanoil Savin - proprietarul a doua apartamente, in Bucuresti si Ploiesti. Un singur apartament, din Busteni, este detinut in coproprietate de catre cei doi soti.

Primarul si-a mentionat si salba de conturi pe care le are la bancile din oras, in lei si in valuta, suma banilor stransi in acestea fiind in jur de 7,5 miliarde de lei vechi. La capitolul veniturilor incasate anul trecut, pe langa salariul de la Primarie, Savin a declarat dividende in valoare de aproximativ 5,9 miliarde de lei vechi, sotiei sale revenindu-i dividende de 1,8 miliarde de lei vechi. Edilul-sef al Busteniului este actionar la trei firme, la cea care detine hotelul Alexandros avand 80 la suta din capitalul social. Anul trecut, expertii revistei Capital i-au atribuit lui Savin o avere situata intre 18 si 20 de milioane de euro. Aceasta suma, pe langa faptul ca lua in calcul toate bunurile pe care primarul le detine in nume personal, incerca sa acopere valoarea tuturor activelor aflate in proprietatea societatilor detinute de primar. Din declaratia recent depusa, reiese ca anul preelectoral 2007 nu i-a ingradit primarului pofta de afaceri: atat cele trei terenuri din Ilfov, cat si apartamentul din Ploiesti au fost cumparate in acest an.

http://www.ziarulprahova.ro/articol~cat ... savin.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.