Jump to content

Teste gratuite pentru depistarea cancerului la sân la Corod


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Teste gratuite pentru depistarea cancerului la sân la Corod

Campania de depistare a cancerului la sân la femeile din mediul rural începe astăzi. Testările sunt gratuite şi au loc timp de trei weekenduri, în mai multe localităţi din patru judeţe: Argeş, Galaţi, Ialomiţa şi Teleorman.

Iniţiatorii proiectului îşi propun să convingă femeile despre importanţa vizitei la medic în depistarea precoce a bolii.

O componentă importantă a campaniei din acest an este o caravană care va trece prin mai multe sate, realizată cu sprijinul voluntarilor, medici rezidenţi şi studenţi la Medicină în ultimul an - a declarat pentru Radio România Actualităţi PR-ul proiectului, Carmen Tudor.

"Astăzi suntem la Retevoieşti în Argeş. Pe 25-26 octombrie o să fim în Galaţi, în satul Corod, şi în Argeş, în Miceşti şi Ştefăneşti. Pe 8-9 noiembrie suntem în satele de lângă Mioveni, tot în Argeş, iar pe 22-23 noiembrie o să fim la Ciulniţa şi Bucu, în Ialomiţa, şi la Dobroteşti, în Teleorman", a anunţat Carmen Tudor.

Statistica arată că această maladie este cel frecvent tip de cancer în rândul femeilor la nivel mondial. Potrivit OMS, peste 500.000 de femei mor anual în lume din această cauză, câte una în fiecare minut. În România, 25 de femei sunt diagnosticate zilnic cu cancer de sân, iar rata mortalităţii în ţara noastră depăşeşte media europeană şi mondială de 30%.

romania-actualitati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.