Jump to content

O mamă le cere un milion de euro celor care i-au ucis fiul


dcp100168

Recommended Posts

O mamă le cere un milion de euro celor care i-au ucis fiul

* Patru tineri din Galaţi l-au bătut pe un al cincilea până l-au lăsat fără suflare * Totul s-a petrecut în plină zi, sub ochii trecătorilor care nu au avut curajul să intervină

Dosarul crimei de un milion de euro va fi reluat pe 22 octombrie. Asasinatul a fost comis anul trecut, în august, în plină zi, în jurul orei 15,00, sub ochii trecătorilor. De altfel, anchetatorii au arătat că inculpaţii au mizat şi "pe lipsa de implicare a trecătorilor, fiecare dintre persoanele prezente întâmplător în zonă alegând să-şi apere propria integritate". Procurorii mai arată în rechizitoriul lor că Ionuţ Bunduc, zis „Boschet”, Florin Uricaru, Laurenţiu Neculau şi Marian Bănuc şi-au făcut dreptate singuri. Ei susţin că agresorii îl ştiau pe Hara, pentru că locuiau în acelaşi cartier, dar şi pentru că acesta îşi petrecea timpul în acelaşi bar unde şi ei obişnuiau să stea.

Pe 21 august, Hara, pe numele său Laurenţiu Chiseliţă, aflat într-o stare euforică după ce a consumat mai mult alcool, a spart o sticlă de bere, lovindu-l în cap pe Ionuţ Bunduc, zis Boschet. Acesta a fost dus la Urgenţe, având mai multe „plăgi tăiate”, iar medicii i-au sesizat pe cei de la Secţia 3 Poliţie. „L-au contactat pe Bunduc, dar acesta a refuzat orice colaborare cu poliţiştii”, se arată în rechizitoriul. Procurorii susţin că Bunduc alesese deja să se răzbune pe cel care-l băgase în spital, „în propria manieră, cooptându-i şi pe ceilalţi inculpaţi”. Parchetul mai susţine că Hara aflase şi el de intenţia „inamicilor”. „Realizând că avea să fie urmărit de victima sa a evitat să mai plece de acasă, să mai frecventeze locurile pe care altădată le frecventa fără teamă”, scriu procurorii. De asemenea, aceştia mai amintesc şi faptul că într-una din zile, unul dintre amicii lui Boschet ar fi venit la uşa lui Hara şi ar fi strigat: „Ieşi Hara că-ţi arăt eu!”.

Toate acestea au precedat scenele de coşmar care s-au petrecut pe 31 august 2013. Hara a fost chemat la spital de o rudă a sa, internată. A mizat pe ora de vârf şi pe faptul că inamicii lui nu ar fi avut curajul să-l atace în buricul târgului. S-a înşelat. Când l-au văzut, la un simplu semnal, tinerii s-au adunat şi au început să-l alerge, dar nu oricum. Procurorii arată că au luat din portbagajul maşinii lui Boschet mai multe obiecte contondente: „cozi de cazma, topor, arsenal pe care Bunduc obişnuia să-l aibă la îndemână”.

L-au fugărit pe strada Brăilei şi au reuşit să-l înconjoare chiar în faţa unei grădiniţe. Au început să-l lovească fiecare cu ce avea în mână şi s-au oprit abia când Hara a început să horcăie, mai scriu procurorii. În acel moment, s-au oprit, au mers la maşină, au pus „arsenalul” în portbagaj, după care au urcat în autoturismul unui amic şi au plecat. Mai târziu, în noapte, camerele de luat vederi din zonă au înregistrat momentul în care persoane necunoscute încă „au luat din portbagaj uneltele şi le-au pus într-o limuzină de culoare închisă”.

La acest moment, doi dintre inculpaţi au ales să recunoască faptele aşa cum le-au prezentat procurorii, iar alţi doi vor merge pe calea unui proces obişnuit. Mama lui Hara le-a cerut însă despăgubiri morale de un milion de euro. Singurul care va decide asupra condamnării şi despăgubirilor va fi judecătorul.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Amănuntele unui asasinat cu gangsteri şi sute de martori, care a îngrozit Galaţiul. Verdictul care nu poate şterge moartea unui om torturat în mijlocul străzii

Incidentul sângeros petrecut în urmă cu doi ani, în plină zi, pe una dintre cele mai circulate străzi din Galaţi, în urma căruia un tânăr a fost ucis în chinuri groaznice de o bandă de cartier, a şocat opinia publică. Cei patru asasini vor ispăşi 56 de ani de puşcărie.


În august 2013 o crimă odioasă săvârşită în plin centrul Galaţiului de către o gaşcă de cartier a şocat sutele de martori care au asistat la incident. Patru indivizi au abordat un bărbat în plină zi (potrivit martorilor era în jur de ora 15,00), l-au doborât la pământ şi l-au lovit cu bâtele şi cu picioarele până când acesta a decedat în chinuri cumplite.

Maniera în care au acţionat cei patru asasini a schimbat toate tiparele cunoscute până atunci în privinţa răfuielilor dintre găştile de cartier. Practic, violenţa a ieşit din tenebrele nopţii, unde se consuma până atunci, şi a răbufnit la lumină, spre groaza opiniei publice.

„Astfel de manifestări trebuie pedepsite exemplar, pentru că toleranţa faţă de ele induc ideea că oraşul este la mână nelegiuiţilor” declara, la vremea respectivă, conducerea Poliţiei gălăţene, interpelată fiind în cadrul Comisiei de Dialog Social.

Pumni, sticle-n cap, bâte

Cercetările făcute de oamenii legii cu privire la modul cum s-a petrecut incidentul din august 2013 au scos la iveală faţa hidoasă a lumii care se ascunde în ceea ce numim generic „găşti de cartier”.

Pe fondul unei beţii amicale, într-un local de duzină, între Laurenţiu Chiseliţă (38 ani), zis „Hara” (cel care avea să ajungă la morgă) şi Ionuţ Bunduc, zis „Boschet”, a izbucnit un scandal de proporţii. S-au rupt scaune, s-au spart geamuri şi, pe fondul pumnilor şi al îmbrâncelilor, Chiseliţă i-a spart o sticlă-n cap lui Bunduc.

Acesta a ajuns la spital cu mai multe tăieturi, în timp de Chiseliţă a dat bir cu fugiţii şi, vreme de câteva zile, a trăit ascuns. „Nu mai ieşea nicăieri, stătea ascuns în casă, pentru că se temea că banda lui Boschet o să-l omoare”, a declarat în instanţă Tereza Harabagiu, mama mortului.

Interesant este că Bunduc a refuzat să dea detalii poliţiştilor cu privire la incident, declarând că s-a rănit după ce a alunecat şi s-a lovit de un geam. Însă la mijloc nu era protejarea agresorului, ci ideea de răzbunare, care începea să se contureze.

La doar câteva zile după incident, Ionuţ Bunduc, însoţit de Florin Uricaru, Laurenţiu Neculau (zis „Lorenzo”) şi Marian Bănuc (zis „Porc”), i-au făcut lui Chiseliţă o vizită la domiciliu. „Era în toiul nopţii. Înjurau la uşa apartamentului şi-l provocau să iasă afară să dea socoteală”, îşi aminteşte mama victimei. Mărturia este confirmată şi de vecini, care au auzit scandalul produs. Era preambulul la ceea ce avea să urmeze.

În 31 august 2013, Laurenţiu Chiseliţă a părăsit domiciliul pentru a-şi vizita o rudă internată în spital. Ceea ce nu ştia el era că banda lui Bunduc pusese un „planton” în faţa blocului, care-i urmărea toate mişcările. Aşa s-a aflat că victima a ieşit în stradă, iar gaşca a sunat adunarea.

L-au interceptat pe Chiseliţă chiar în apropierea domiciliului, pe strada Brăilei (în apropiere de mall-ul „Dunărea”). Acesta a încercat să fugă, însă a fost ajuns din urmă după circa 200 de metri, în faţa unei grădiniţe, a fost doborât la pământ şi a fost lovit sălbatic, timp de aproape zece minute, cu pumnii, picioarele şi cu bâtele. Agresorii nu s-au oprit decât în clipa în care victima şi-a dat duhul.

Tortură, omor, încercare de ştergere a urmelor

A fost tortură urmată de omor, aveau să conchidă anchetatorii. Interesant este că incidentul a fost înregistrat pe camerele de supraveghere din zonă, ceea ce avea să uşureze foarte mult ancheta.

Totul se întâmpla sub privirile a sute de trecători, însă nimeni nu a intervenit. „Inculpaţii au mizat pe lipsa de implicare a trecătorilor, fiecare dintre persoanele prezente întâmplător în zonă alegând să-şi apere propria integritate”, se consemnează în rechizitoriu.

În cursul nopţii următoare, după ce s-a confirmat că Laurenţiu Chiseliţă a murit, asasinii au încercat să şteargă urmele. Camerele de supraveghere i-au surprins în timp ce puneau bâtele folosite la crimă în portbagajul unei limuzine de culoare închisă, al cărei şofer nu a fost identificat.

Verdictul în dosar a fost dat vineri, 29 mai 2015, la Tribunalul Galaţi. Doi dintre inculpaţi - Ionuţ Bunduc şi Marian Bănuc - care au ales să recunoască faptele aşa cum le-au prezentat procurorii, s-au ales cu pedepse cumva mai uşoare: 13 ani şi cinci luni, respectiv şase ani şi două luni de închisoare. În schimb, ceilalţi doi inculpaţi - Florin Uricaru şi Laurenţiu Neculau - care nu au recunoscut fapta, în ciuda dovezilor, au primit câte 18 ani şi şase luni de închisoare.

Aproape 100.000 de euro daune

În proces a intervenit şi mama victimei, Tereza Harabagiu. Aceasta a solicitat daune morale de un milion de euro, însă magistraţii au decis să-i oblige de inculpaţi la plata a 400.000 de lei daune morale şi 16.000 de lei daune materiale. Toţi cei patru inculpaţi sunt deja în stare de arest.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.