Jump to content

Conducătorii Oţelului ameninţă cu scoaterea echipei de pe teren


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Conducătorii Oţelului ameninţă cu scoaterea echipei de pe teren, dacă vor continua arbitrajele defavorabile

Conducătorii echipei gălăţene Oţelul, ultima clasată din Liga I, au acuzat vehement arbitrajele de care a avut parte în ultimele meciuri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată special pe această temă după ce a ajuns la un bilanţ record de cartonaşe roşii, cu 10 jucători eliminaţi în 11 etape.

Concret, oficialii Oţelului contestă cele trei eliminări din ultimele trei jocuri de campionat, depunând şi un memoriu în acest sens la FRF. „Dacă lucrurile vor continua aşa, o să ajungem să scoatem echipa de pe teren. Nu putem ieşi din subsolul clasamentului dacă nu suntem lăsaţi. Nu suntem aici să ne plângem de milă, ci pentru că suntem nevoiţi să ţipăm că suntem furaţi. Muncim peste 12 ore pe zi să rezolvăm situaţia grea a echipei, dar noi retrogradăm că suntem defavorizaţi. Ce strategie managerială poţi să mai faci când noi avem eliminaţi meci de meci, iar Zaharia a văzut toată lumea în ce hal arăta după o intrare din spate asupra sa la meciul cu Viitorul şi arbitrul nu a dat nici măcar fault? Este bătaie de joc la adresa clubului, a întregii comunităţi gălăţene”, a răbufnit Vlad Răpişcă, administratorul special al Fotbal Club Oţelul SA.

Ovidiu Burcă, managerul sportiv al clubului, şi-a exprimat convingerea că echipa sa va începe să câştige multe puncte dacă va putea termina meciurile în efectiv complet. „Facem eforturi uriaşe, stabilim strategii, iar când să sperăm că lucrurile încep să funcţioneze ne trezim cu eliminăre din minutul 15, cum a fost cu Steaua, respectiv minutul 30 cu Viitorul. Suntem împiedicaţi să ne dezvoltăm proiectul. Eu rămân optimist, sunt convins că vom câştiga puncte multe dacă terminăm meciurile 11 contra 11”, a declarat Burcă. Acesta a precizat că şi jucătorii au partea lor de vină, făcând erori care au facilitat deciziile arbitrilor. „Totodată, le transmit jucătorilor şi public că nu-şi pot găsi alibiuri în arbitraje, că greşelile lor sunt trecute cu vederea. I-am explicat şi lui Cucu (n.r. -– eliminat în ultima partidă) că el are o poziţionare greşită faţă de adversar, acesta nu avea voie să aibă prim-planul, oferindu-i astfel lui Colţescu (n.r. - arbitrul partidei Viitorul - Oţelul, scor 3-0) ocazia de a lua această decizie”, a adăugat Burcă.

Le fel de vehement a fost şi Cristian Munteanu, te-am managerul Oţelului. „Nu are cum să fie doar întâmplare când ajungi la 10 eliminări în 11 etape, mai ales că este vorba de jucători diferiţi. Cu Steaua aveam trei galbene până în minutul 5! Mereu scuza arbitrilor e că sunt circumstanţe, păi aşa sunt circumstanţe la fiecare corner, fiecare fază fixă. O să le comandăm jucătorilor şorturi cu buzunare, să bage mâinile în ele la faze fixe. Dacă e, să cădem noi în prăpastie, nu să fim împinşi de alţii. Consider că Vasaras (n.r. - preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor) are datoria să convoace o şedinţă de urgenţă la o astfel de situaţie, din ce am văzut este record european la campionatele de primă ligă cu atâtea eliminări în 11 etape”, a spus Munteanu.

Acuzaţiile celor de la Oţelul se referă în special la eliminarea lui Grădinaru în meciul cu Pandurii, cea a lui Tavares cu Steaua, plus penaltiul şi eliminarea lui Cucu la faza din care Viitorul a deschis scorul în partida de sâmbăta trecută. „Cu Pandurii, Grădinaru a primit al doilea galben la o fază în care n-a avut contact cu adversarul. Cu Steaua, Tavares a primit primul galben doar pentru că s-a ferit de atacul adversarului cu talpa, iar pe al doilea la un duel umăr la umăr. Acum, cu Viitorul, penalti şi al doilea galben la un fault inexistent, la o simulare a adversarului, plus că a dictat penaltiul când încă nu se executase cornerul, e inadmisibil să dai penalti pentru un duel când mingea nu este în joc”, a declarat Cristian Munteanu, team-managerul Oţelului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Poate au fost si decizii mai mult sau mai putin regulamentare. Poate. Dar sa fii ultimul loc dupa 11 meciuri cu o singura victorie si sa vii sa spui

 

Facem eforturi uriaşe, stabilim strategii, iar când să sperăm că lucrurile încep să funcţioneze ne trezim cu eliminăre

 

Ce mama strategiei s-a facut la Otelul? Sau mai bine spus, care sunt rezultatele? Locul 18 din 18?  Patru goluri in 11 meciuri? Despre ce eforturi e vorba? Ce strategii??? 

Link to comment
Share on other sites

Managerul Oţelului, sancţionat de FRF

Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, întrunită ieri, a analizat evenimentele de la meciul Viitorul - Otelul Galati, disputat sâmbăta trecută în etapa a 11-a din Liga I, şi a decis sancţionarea lui Ovidiu Burcă (foto), manager sportiv al clubului gălăţean, cu suspendare pentru 3 jocuri si o penalitate sportiva de 5.000 lei.

Comisia de Disciplină a luat această decizie pentru comportament jignitor la adresa oficialilor de joc. „La pauză, în drum spre cabine, i-am reproşat arbitrului Colţescu acordarea penaltiului pentru Viitorul. Am făcut-o pe un ton cât se poate de decent, în condiţiile tensiunii existente în acel moment, fără să jignesc pe cineva”, a explicat Ovidiu Burcă ce moment a determinat sancţionarea sa. Totodată, eliminat în minutul 32 al partidei respective, jucătorul Stelian Cucu a fost sancţionat cu suspendare pentru o etapă şi o penalitate de 740 lei.

În aceeaşi şedinţă a Comisiei de Disciplină, clubul Petrolul Ploieşti a fost sancţionat pentru incidentele provocate de suporteri la meciul cu Ceahlăul: „programarea a şase jocuri fără spectatori în ambele peluze ale stadionului propriu şi o penalitate sportivă de 30.000 lei". Printre cele şase meciuri în care Petrolul va juca cu peluzele goale se află şi cel cu Oţelul Galaţi, programat luni – 3 noiembrie, în cadrul etapei a 13-a din Liga I.

Altfel, FC Oţelul a perfectat ieri legitimarea ultimului jucător venit în lotul roş-alb-albastru, Mihai Leca, care astfel va putea juca în meciul de vineri, cu Gaz Metan Mediaş, programat la Galaţi de la ora 18,30.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.