Jump to content

Silviu Bacalum, şef la Evidenţa Populaţiei


dcp100168

Recommended Posts

Silviu Bacalum - şeful tinerilor liberali gălăţeni

În urma alegerilor ce au avut loc, la sfârşitul săptămânii trecute, Silviu Bacalum a fost ales preşedinte al Organizaţiei Municipale de Tineret PNL Galaţi. Potrivit propriilor declaraţii, acesta este membru PNL din 1999 şi, până acum, a mai deţinut (şi încă deţine) funcţia de secretar al Organizaţiei Municipale PNL Galaţi. „Organizaţia de tineret nu este bună doar pentru lipit afişe, ci pentru a promova un primar tânăr pentru Galaţi, aşa cum este Marius Stan”, a declarat noul preşedinte al municipalei de tineret care, după spusele sale, numără „peste 1.200 de membri”. „Vrem să curăţăm administraţia locală de resturile unei stângi falimentare”, a adăugat Bacalum.

http://www.viata-libera.ro/articol-Marius_Stan_promovat_de_tinerii_liberali__2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Cum a ajuns Silviu Bacalum director în Primăria Galaţi

Nu mai puțin de 14 planete s-au aliniat pentru ca tînărul Silviu Bacalum (34 de ani) să poată ajunge director în primăria condusă, cel puțin oficial, de Marius Stan. Silviu Bacalum a fost numit de curînd director în Primăria Galați, mai exact în cadrul Direcției Generale de Servicii Publice. Este vorba despre una dintre cele patru direcții din primărie asupra cărora primarul Marius Stan a insistat de nenumărate ori că trebuie ocupate de oameni noi, neafiliați politic, un soi de tehnocrați care să facă treabă, nu să servească interesul politrucilor aflați vremelnic la putere. Bacalum a fost mai întîi vechiculat ca președinte al Consiliului de Administrație (CA) a nenăscutei Calorgal, apoi ca director la Ecosal ( e drept că doar interimar), după care a prins un loc în CA la Gospodărire Urbană (fost ADP). Dar director încă nu ajunsese.
Prima problemă în calea instalării lui Silviu Bacalum ca director era că este atîrnat politic, căci el a ajuns la dreapta primarului Marius Stan pe filiera PNL, din postura de președinte al organizației de tineret. Așadar, o eventuală propunere a lui Silviu Bacalum în funcția de director în cadrul Primăriei Galați era imorală, venind în contradicție cu declarațiile făcute de primarul Marius Stan. Uite însă că, între timp, această chestiune a fost rezolvată, căci Silviu Bacalum ne-a declarat că a demisionat de cîteva luni bune de la conducerea tinerilor liberali.
Bacalum zice că a vîndut Club Planet
Al doilea obstacol în numirea lui Bacalum a fost că el nu avea statutul de funcționar public. Dar și acest aspect a fost rezolvat la foc automat, căci, din luna martie 2013, Silviu Bacalum a devenit funcționar public. Cum a fost posibil acest lucru ne-a spus chiar Silviu Bacalum, pe care l-am contactat astăzi telefonic: “Am dat un concurs în cadrul primăriei, cu respectarea tuturor condițiilor legale. Am fost verificat de o comisie venită de la București, examenul nu a fost unul deloc ușor, dar am reușit să îl trec”.
Un al treilea aspect ținea de calitatea sa de patron al Club Planet, de pe str. Domnească, funcție care îl făcea incompatibil pe Silviu Bacalum cu cea de director în cadrul Primăriei Galați. Și acest inconvenient a fost rezolvat între timp, în sensul că, potrivit declarațiilor pe care ni le-a făcut telefonic, Bacalum nu mai este patron la Club Planet încă de anul trecut: “Am vîndut clubul, nu mai am nici o treabă acolo. Cu banii obținuți din tranzacție mi-am achitat toate datoriile, leasing la mașină, plus ce mai aveam eu... ”.
Silviu Bacalum nu a ajuns director în Primăria Galați în urma unui concurs. El a fost instalat în funcție prin ordin direct al primarului Marius Stan, adică a primit un soi de dispensă pe o perioadă de maxim șase luni de zile pentru a ocupa această funcție. Curios, la alte două direcții importante din cadrul Primăriei Galați s-a putut organiza concurs, de la alegerile locale din iunie 2012 încoace, iar directorii de acolo sînt pe funcție pe perioadă nedeterminată. “Au fost mai multe motive pentru care nu s-a putut organiza concurs pe acest post. Totul se întîmplă foarte greu în primărie, pentru că birocrația asta ne omoară. Tocmai asta o să fie una dintre sarcinile mele de serviciu ca director, să fac circuitul birocratic din primărie mult mai fluid, să nu se mai blocheze hîrtiile cu lunile prin diverse birouri sau fișete. Da, după expirarea mandatului de 6 luni, mă voi înscrie la concurs pentru ocuparea cu titlu definitiv, pe perioadă nedeterminată, a acestui post ”, ne-a spus Silviu Bacalum.

antidotul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Silviu Bacalum, şef la Evidenţa Persoanei

Silviu Bacalum, care a deţinut până la ora actuală funcţia de director general al Serviciilor Publice din cadrul Primăriei Galaţi, a fost numit prin dispoziţie a primarului Marius Stan director executiv al Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanei din cadrul Primăriei Galaţi. Postul în care a fost numit Silviu Bacalum a fost ocupat prin transfer, la cerere, aşa cum ne-a declarat Bacalum.
Numirea acestuia într-un post care era vacant de multe luni de zile şi care nu a fost ocupat deşi se organizase concurs de câteva ori, ultima oară prezentându-se un singur candidat, care nu a reuşit să treacă examenele, acesta fiind chiar directoarea interimară, vine într-o perioadă în care primarul Marius Stan ar fi trebuit să anunţe rezultatele evaluărilor făcute în ceea ce priveşte activitatea unor persoane care deţin funcţii de conducere în Primăria Galaţi, pe lista neagră figurând la bursa zvonurilor şi numele lui Silviu Bacalum.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Liberal gălăţean cu state vechi, trecut în tabăra PSD

Silviu Bacalum, directorului Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Galaţi, şi-a anunţat adeziunea la PSD Galaţi, printr-o postare pe pagina sa publică de Facebook:

„24 de ani au trecut de când fac parte din partidul PNL și din proiectele acestuia, dar de astăzi am ales alt drum, un drum de viitor, promițător. Mulțumesc pentru tot ce am învățat și toată experiența pe care am dobândit-o, dar de astăzi drumurile se despart!

Am ales să fac parte dintr-o echipă cu oameni de cuvânt, cu viziuni, dorința către evoluție și de a face lucruri bune, noi și de viitor comunității în care trăiesc și pentru viitorul copiilor, acesta fiind drumul nostru către dezvoltare atât comunitară cât și individuală. PSD Galaţi este un model de urmat atât prin activitatea politică cât și prin oamenii profesioniști care ocupă funcții publice. Mulțumesc pentru călduroasa primire, dl primar Ionut Pucheanu, dl Popa Florin - președinte PSD municipiul Galați!”, a scris Silviu Bacalum.

viata-libera.ro

PSD Galaţi şi-a îngroşat rândurile cu un grup de aproape 30 de penelişti

Sediul PSD Galaţi a fost, miercuri, 29 iunie 2022, plin de membri noi veniţi cu arme şi bagaje din PNL. Un grup de aproape 30 de membri cu vechime din PNL Galaţi, dezamăgiţi de cum merg lucrurile în filiala gălăţeană a PNL au decis să schimbe Barca politică şi au dat liberalismul pe social-democraţie. O parte dintre ei au fost membri de partid expuşi politic precum Laurenţiu Ichim (fost consilier local în mandatul 2016 - 2020 şi fost director CCDJ) şi Silviu Bacalum (în prezent director SPCLEP Galaţi şi fost director în cadrul Primăriei Galaţi) însă ceilalţi, chiar dacă nu au fost foarte vizibili pe scena politică, au avut vechime şi implicare în PNL, dar în ultimi ani nu s-au mai regăsit în stilul de organizare şi în politica dusă de actuala conducere liberală locală. 

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.