Jump to content

Agenţia de Protecţia Mediului cere scoaterea din oraş a centrelor de colectare a PET-urilor


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Agenţia de Protecţia Mediului cere scoaterea din oraş a centrelor de colectare a PET-urilor

Practica gunoierilor de a scoate din ecopubele PET-urile, transportându-le apoi, prin oraş, în saci imenşi, mizerabili, ar putea dispărea dacă primarul Marius Stan, cu sprijinul Consiliului Local, ar stabili un regulament prin care centrele de colectare a materialelor reciclabile să fie scoase din zona urbană. Aceasta este concluzia cu care s-a încheiat prezentarea, în cadrul Colegiului Prefectural, a situaţiei privind autorizarea centrelor de colectare din Galaţi, prezentată de directoarea Agenţiei de Protecţia Mediului, Carmen Sandu, situaţie pe care o puteţi citi la adresa http://www.prefecturagalati.ro/portal/Stiri.nsf/All/0E2F2D8167FA6DC1C225...$FILE/Colegiu%20Prefectural%2022..10.2014%20-A.P.M.1.pdf.

Aproape 100 de centre de colectarea PET-urilor, lângă locuinţele gălăţenilor!

Potrivit şefei APM Galaţi, nu mai puţin de 60% din centrele de colectare a deşeurilor reciclabile se află în zona urbană, mai exact în cartierele Micro 13B, Micro 39B, pe bulevardul G. Coşbuc, în Traian N, pe strada Tecuci, în cartierul Fileşti şi în Valea Oraşului. Spre deosebire de acest lucru, în zona industrială nu se află decât 40% din centre - 32%, în zona industrială V (Drumul de Centură, Tirighina, zona ArcelorMittal) şi, respectiv 8%, în zona industrială E (Calea Prutului).

Având în vedere că în municipiul Galaţi sunt 155 de centre de colectare a deşeurilor, nu este greu de ghicit de ce colectarea selectivă a gălăţenilor nu are niciun efect, în condiţiile în care europubelele reprezintă o adevărată „piaţă” pentru gunoierii care iau din pubele deşeurile şi le vând la centrele de colectare. Centre care, de cele mai multe ori sunt mizerabile, emanând - mai ales vara - mirosuri insuportabile, din cauza spaţiului mic de depozitare al PET-urilor scoase din gunoi.

Cu toate că în astfel de situaţii ar trebui să se implice atât Direcţia de Sănătate Publică - deoarece aceste centre sunt adevărate focare de infecţie, aflate în vecinătatea caselor - cât şi Poliţia (căci la multe centre se primesc şi deşeuri feroase care, de cele mai multe ori înseamnă capace de canalizare furate de pe străzi), dar şi alte instituţii, concluzia este una singură: municipiul Galaţi trebuie să scape de această problemă. Iar soluţia se află la mâna aleşilor locali şi a primarului Marius Stan: aceştia pot adopta o hotărâre de Consiliu Local prin care să scoată din zona urbană (de locuit) centrele de colectare a deşeurilor reciclabile. O soluţie pe cât de simplă, pe atât de complicată. Pentru că intervine factorul „voinţă”…

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.