Jump to content

Suspiciune de ebola la Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Suspiciune de ebola la Galaţi
Un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Galaţi, întors pe 18 octombrie din Guineea Ecuatorială, ţară afectată de ebola, a fost transportat de urgenţă cu o ambulanţă de la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi către Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.
„Este vorba de un pacient care a fost diagnosticat cu malarie la Bucureşti, dar s-a externat pe propria răspundere şi s-a întrors în Galaţi. I s-a făcut din nou rău şi pacientul susţine că el nu crede că ar fi malarie, deoarece a mai avut opt episoade ale bolii şi cunoaşte simptomele. Acum susţine că ar avea o gripă, dar şi ebola se manifestă ca o gripă, ce-i drept. Îl transportăm la Bucureşti, la Victor Babeş, pentru a se stabili diagnosticul cu certitudine”, a precizat asistent Valentina Toniţă, SAJ Galaţi.
Echipajul care efectuează transportul este îmbrăcat în costume speciale de protecţie, pentru a nu lua în niciun fel contact cu pacientul.
Bărbatul lucrează în construcţii şi în Galaţi a intrat în contact sigur cu părinţii săi.
Autorităţile sanitare gălăţene refuză să dea orice punct de vedere până la stabilirea unui diagnostic.
presagalatibraila.com

Later edit

Gălăţeanul, angajat în construcţii în Guineea Ecuatorială, diagnosticat cu malarie, dar cu simptome ce pot fi şi de febră hemoragică, este deocamdată în stare bună. Ambulanţa care îl transportă spre Bucureşti va ajunge în cel mai scurt timp şi atunci, după ce se vor face testele necesare, se va şti care este boala de care suferă bărbatul.

„Un bărbat de 33 de ani, venit din Africa, dintr-o ţară cu endemie de Ebola, dar diagnosticat anterior cu malaria, a sunat pe 112 deoarece se simţea rău. A venit acasă pe 18 octombrie, după care a plecat şi s-a internat la Spitalul Victor Babeş cu recidivă de malarie, a opta, ultima, fiind în august. A stat internat trei zile, după care a venit acasă pentru un eveniment familial. Se simţea iar rău, avea febră, dureri de cap şi mialgii şi atunci a sunat la 112. Părerea nosatră este că de data asta este vorba de o recidivă de malarie. Sigur există o minimă suspiciune de altceva, ţinând cont de contextul epidemiologic de ţara de unde a venit. În scurt timp lucrurile se vor lămuri”, a declarat dr. Mihai Polinschi, director SAJ Galaţi.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Ministerul Sănătăţii: „Nu e suspiciune de Ebola. E un caz de malarie care a recidivat!”
Oana Grigore, purtător de cuvânt în Ministerul Sănătăţii (MS), spune că pacientul are malarie şi nu febră hemoragică. „Nu este nicio suspiciune de Ebola. Este un caz de malarie care a recidivat. Pacient a plecat de la Spitalul Victor Babeş pe proprie semnătură, el nefiind recuperat complet”, a declarat Oana Grigore, adăugând că suspiciunile de Ebola ajung la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală şi nu la Spitalul Victor Babeş.
Şi doctorul Victor Olsavszky, reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Săntăţii (OMS) în România, susţine că este puţin probabil ca bărbatul să fie infectat cu virusul febrei hemoragice, care a făcut aproape 5.000 de morţi în doar câteva luni. „Dacă pacientul a fost dus la Spitalul Victor Babeş şi nu la Institutul Matei Balş din Capitală cel mai probabil că este suspect de malarie. În orice caz, autorităţile trebuie să facă toate testele şi trebuie să fie pregătite în caz de nevoie”, a explicat medicul Victor Olsavszky.
Spitalul Victor Babeş: „Vom avea rezultatele finale miercuri dimineaţă!”
Pe de altă parte, doctorul Simin Florescu, directorul medical de la Spitalul Victor Babeş, spune că pacientul este pe drum. „Vom avea rezultatul final al testelor mâine dimineaţă (miercuri, n.r), însă pare să fie malarie după simptome”, a subliniat specialistul.
adevarul.ro
Link to comment
Share on other sites

Medicii de la Spitalul „Victor Babeş” au stabilit că gălăţeanul întors din Guineea are malarie

Gălăţeanul în vârstă de 33 de ani revenit în ţară din Guineea Ecuatorială, care prezenta simptome care au indus suspiciunea că ar putea fi infectat cu Ebola a fost internat la Spitalul „Vctor Babeş” din Capitală, cu diagnosticul malarie, boală ce i-a recidivat de mai multe ori din cauza nerespectării tratamentului.

Potrivit directorului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi, bărbatul a revenit în ţară la 18 octombrie, din Guineea Ecuatorială, unde a lucrat în construcţii. După ce a ajuns în România, bărbatul s-a simţit foarte rău şi s-a internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti, unde a fost diagnosticat cu malarie.

Trei zile mai târziu, el a cerut externarea, motivând că se simte mai bine şi doreşte să ajungă la părinţii săi din Galaţi. „A spus că are de rezolvat nişte probleme personale. Nu s-a pus problema izolării lui. De fapt, acest bărbat are mai multe recidive ale bolii, pentru că nu respectă tratamentul”, a declarat managerul Spitalului „Victor Babeş”, Emilian Imbri.

După ce a venit la Galaţi, bărbatul s-a simţit rău din nou, iar marţi a chemat ambulanţa, acuzând dureri foarte mari, febră şi frisoane. El a fost adus la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi, de unde a fost preluat în scurt timp de o ambulanţă şi transportat, din nou, la Spitalul „Victor Babeş”.

Potrivit şefului Ambulanţei Galaţi, în acest caz ar exista şi suspiciunea de Ebola, din cauza faptului că bărbatul a fost într-o ţară africană afectată de această boală. Mai mult, bărbatul le-ar fi spus medicilor de la Ambulanţă că simptomele pe care le are nu sunt aceleaşi cu cele ale malariei, cunoscute deja de el.

Managerul Spitalului „Victor Babeş” a mai precizat că nu există suspiciuni de Ebola în acest caz şi că este vorba despre o nouă recidivă a malariei. „A avut multiple recidive ale bolii. Ce să facem cu el? Nu este caz de izolare. Se poate trata şi acasă”, a spus dr. Emilian Imbri.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.