Jump to content

Şcoală de ucenici la ArcelorMittal Galaţi


Recommended Posts

Posted

Şcoală de ucenici la ArcelorMittal Galaţi

Administrația combinatului ArcelorMittal a lansat un program educaţional pentru atragerea de noi muncitori tineri şi pentru susţinerea sistemului local de învăţământ tehnic. Începând cu luna noiembrie 2014, Şcoala de Ucenici va începe – ca proiect pilot – cursuri de șase luni pentru 20 de tineri, absolvenți de școli profesionale și licee tehnice din județul Galați. Școala va oferi atât pregătire teoretică dar și sesiuni practice.

„Ne axăm pe programe educaţionale, pentru a identifica, atrage şi dezvolta tinere talente, acelea care vor constitui noua generaţie de angajaţi ArcelorMittal. Acest program ne va permite să interacţionăm, să îi instruim şi să le oferim oportunitatea să îşi înceapă o carieră la Combinat”, a declarat directorul general Bruno Ribo.

ArcelorMittal Galaţi va aduce, într-o primă etapă, 20 de tineri la sesiunile de practică pentru specializările electricieni  şi mecanici. Ucenicii vor fi instruiţi de mentorii lor, specialişti ai Combinatului şi vor lua parte la sesiuni de pregătire tehnică şi de aptitudini, care vor fi urmate de un examen final.

Cei mai buni dintre ei vor deveni angajaţii ArcelorMittal Galați. Pe parcursul şcolii, ucenicii vor fi remuneraţi şi vor beneficia de aceleaşi drepturi pe care le are un angajat al Companiei.

„Acest proiect urmăreşte să aducă un suflu nou în Combinat, prin găsirea de muncitori tineri, interesaţi să se alăture companiei. Sperăm ca această Școală de Ucenici să devină un program permanent”, a adăugat Mihaela Crăciun, director de Resurse Umane.

ArcelorMittal Galaţi colaborează, pentru acest proiect, cu mai multe unităţi de învăţământ, precum Colegiile Tehnice „Paul Dimo”, „Radu Negru” și „Aurel Vlaicu”, toate din Galaţi, Colegiul Tehnic „Costache Conachi” din Pechea şi Colegiul Tehnic „Elena Caragiani” din Tecuci.

În luna septembrie, cea de a treia serie de studenţi a absolvit Şcoala de Vară ArcelorMittal 2014. Astfel, 36 de studenţi au urmat cursurile acestui program de două luni, iar, până în prezent, şase dintre aceştia au fost angajaţi ca ingineri electricieni, automatiști şi mecanici.

presagalati.ro

  • 5 weeks later...
Posted

Premieră în Arcelor Mittal - ucenici de 18 ani, la muncă!

Astăzi a început şcoala de ucenici în combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, un program lansat în premieră, care urmăreşte formarea tinerilor absolvenţi de colegii tehnice şi şcoli profesionale, astfel încât aceştia să fie pregătiţi pentru a lucra, pe viitor, pe platforma siderurgică. Timp de 6 luni, 20 de tineri cu vârste de 18-19 ani vor lucra în combinat şi vor fi plătiţi pentru acest lucru, având aceleaşi drepturi ca toţi salariaţii. Ucenicii vor urma cursuri de calificare la locul de muncă şi cursuri teoretice, pe tot parcursul zilei de muncă fiind permanent însoţiţi de mentori – angajaţi cu vechime, care îi vor forma. După cele 6 luni, ucenicii vor susţine un examen în urma căruia cei mai buni vor fi angajaţi în combinatul de la Galaţi.

Timp de o lună, administraţia combinatului a evaluat toţi cei 100 de candidaţi înscrişi, pentru a selecta, în final, 20 de ucenici. O perioadă de evaluare în urma căreia a fost selectată şi o singură fată. “Mă numesc Anamaria Codreanu, am 19 ani, a fost o concurenţă mare, am fost singura fată şi o sută şi ceva de băieţi... ce să spun, sunt mândră că am fost selectată, mă simt puternică. Părinţii mei nu au crezut prima oară că voi reuşi, dar am reuşit!”.

Potrivit directorului de Resurse Umane din cadrul ArcelorMittal Galaţi, Mihaela Crăciun, compania doreşte ca şcoala de ucenici să devină o tradiţie, aşa cum deja este programul de internship dedicat studenţilor (şcoala de vară). În urma ultimei ediţii a şcolii de vară a studenţilor, la care au participat 36 de tineri, 10 au fost angajaţi.

Alături de programul de internship pentru studenţi (în care studenţii urmează o şcoală de vară, parte din ei fiind apoi angajaţi), şcoala de ucenici este un program de întinerire a angajaţilor din combinat. Şcoala de ucenici reprezintă o premieră pentru ArcelorMittal Galaţi, în contextul în care, din 2009, de când a izbucnit criza, schema de angajări din combinat a fost blocată. De altfel, în ultimii 13 ani, de la privatizarea Sidexului şi până acum, din combinat au fost disponibilizaţi circa 24.000 de angajaţi.

Şcoala de ucenici este un semnal bun şi pentru piaţa muncii din judeţul Galaţi, în care, în luna octombrie, rata şomajului înregistrată a fost de 8,99%, cu 3,86% mai mare decât rata la nivel naţional – de 5,13%.

presagalatibraila.com

Posted

Generaţia Facebook intră în pâine

Reîncep angajările, după cinci ani, la combinatul siderurgic din Galaţi. Din cei 30.000 de salariaţi din vremurile de glorie, acum au mai rămas doar 6.600, plus alţi 2.000 la subcontractori. Din 2009, n-a mai fost angajat niciun muncitor. Acum mâna de lucru e îmbătrânită, iar schimbul de generaţii nu mai poate fi amânat.
"În secţia mea, la Oţelărie, nu ştiu dacă mai avem vreun muncitor mai tânăr de 40 de ani. Este nevoie de o generaţie nouă, pe care tot noi trebuie să o creştem", spune Alin Iacob, unul dintre meseriașii cu experienţă din Combinat.
Inginerii au mai fost primeniţi în timp, dar printre muncitori se aude foșnetul cuponului de pensie. Aşa că trupa de la Resurse Umane a ieşit la vânătoare prin Galaţi. Grea misiune, pentru că nu-i uşor să găseşti muncitori cu palma groasă printre puştanii crescuţi cu mouse-ul în mână. Generaţia Facebook nu simte gustul oţelului.

Tactica vânătorilor a fost să scotocească prin liceele şi şcolile profesionale din Galaţi, ca să-i descopere pe cei mai buni. La Liceul Energetic ”Paul Dimo“ au întrebat: „Care este diferenţa dintre curentul alternativ şi curentul continuu?“. Linişte, parcă s-a întrerupt curentul! Întrebarea de clasa a şasea a rămas fără răspuns. Până la urmă, mai împinşi de profesori, mai traşi de limbă, unii au mormăit câte ceva. Astfel, au fost selectaţi, din tot oraşul, o sută de candidaţi. După absolvire au venit la poarta Combinatului cu CV-urile, poate-poate vor prinde un loc. Fabrica le-a pregătit însă numai 20 de locuri şi, după un interviu exigent, numai atâţia au fost acceptaţi. Electricieni şi lăcătuşi-mecanici. La directori nu mai erau locuri. Acum meseriaşii vechi îi aşteaptă în secţie ca să-i înveţe întâi care e diferenţa dintre curentul continuu şi curentul alternativ, apoi, pas cu pas, cum se face oţelul. Şase luni de ucenicie sub îndrumarea celor mai pricepuţi siderurgişti. Pentru tinerii gălăţeni este o ocazie de neratat, pentru că puţini angajatori mai oferă calificare la locul de muncă. Toţi cer, din prima zi, experienţă.

Tinerii intră în pâine la zi mare, pe 1 Decembrie 2014. Pe toată perioada uceniciei, jumătate de an, vor avea aceleaşi drepturi şi aceleaşi obligaţii ca orice alt muncitor din Combinat: program, normă, echipament, cupoane, salariu etc. În plus, vor trece printr-un program special pus la punct de oamenii de la Resurse Umane: tinerii crescuţi în faţa calculatorului, în hăţişul reţelelor sociale şi căliţi în focul jocurilor on line, vor fi învăţaţi să comunice cu cei din jur, să socializeze. Transferul dintr-o echipă virtuală într-o echipă de reală, de oţelari, cu problemele ei fierbinţi, nu e atât de ușor!

"Vom avea team-buildinguri, dar şi cursuri de comunicare. Fiecare trebuie să aibă capacitatea de a comunica eficient, de a prezenta un proiect şi până la urmă, de a-şi spune punctul de vedere. Este vorba despre un sistem de competenţe-cheie, pe care învăţământul actual nu le oferă", a explicat Maria Crăciun, managerul Resurselor Umane de la ArcelorMittal Galaţi.

La capătul celor şase luni de ucenicie, tinerii vor mai avea de trecut un examen. Cei ce îl vor lua vor fi angajaţi definitiv. Ceilalţi, înapoi pe listele de aşteptare de la Forţele de Muncă! Măcar vor putea spune că au câteva luni de experienţă, spre deosebire de alţi absolvenţi, care în afara diplomei nu prea au ce arăta, spun specialiştii de la Resurse Umane. E lucru ştiut că există o prăpastie între sistemul de învăţământ din Galaţi şi nevoile reale din economia oraşului - atâta câtă şi cum mai e.

Ucenicii au fost întâmpinaţi în Combinat chiar de directorul Bruno Ribo. "Sunteţi un fel de pionieri, le-a spus el. Sunteţi diferiţi de majoritatea tinerilor din ziua de astăzi. Aţi ales o meserie periculoasă. Să nu uitaţi nicio clipă că, de la deschiderea Combinatului Siderurgic Galaţi, peste 320 de oameni şi-au pierdut viaţa aici. Trebuie să învăţaţi să respectaţi regulile. Pentru noi, voi sunteţi cei mai importanţi, pentru că prin voi ne programăm viitorul!"

Blonda electrică

Ana Maria Codreanu este singura fată dintre cei 20 de ucenici de la Combinat. Are 19 ani. E blondă şi are ochii căprui. Dar nu prin asta s-a remarcat dintre colegii ei de generaţie, ci prin faptul că a ştiut, când a fost întrebată, care e diferenţa dintre curentul alternativ şi curentul continuu. O întrebare elementară care, iată, poate naşte campioni în rândul abolvenţilor care nici măcar atât nu ştiu.
Ana Maria mai are şi curaj. Crede că poate, în dimineaţa zilei de 1 Decembrie, prima ei zi de muncă, să se privească o clipă în oglindă şi să iasă din casă fără obişnuitul ritual cosmetic. Să-şi suflece mânecile şi să se ia la luptă cu cablurile din Combinat. Vrea să arate ce fată puternică şi îndrăzneaţă se ascunde în înfăţişarea ei plăpândă. Crede că va răzbi în meseria asta grea, bărbătească. Vrea să înveţe meserie, să muncească, să-şi câştige singură pâinea.
„Am terminat liceul CFR, spune Ana Maria Codreanu, cu specializare în instalaţii electrice. Am încercat să mă angajez undeva, oriunde, dar n-am găsit nimic. Atunci m-am înscris la o şcoală post-liceală de instalaţii sanitare. Nu mi-e ruşine de muncă. De la diriginta mea am aflat că se fac angajări la Combinat şi m-am gândit că este o ocazie bună să încep să lucrez. Aşa că iată-mă aici!“.

Nu mulţi i-ar fi dat vreo şansă. Ce să caute o fetişcană printre durii de la Combinat? Nici părinţii ei n-au crezut că va reuşi. „Aproape că au fost şocaţi când au aflat ce vreau să fac. Tocmai asta m-a ambiţionat să încerc. Şi uite că am reuşit!“, încheie Ana Maria, cu un zâmbet larg şi sigur, de învingător.

viata-libera.ro

  • 5 months later...
Posted

ArcelorMittal scoate prima promoţie de ucenici. Mulţi dintre absolvenţi vor fi angajaţi

20 de ucenici care au urmat cursurile unei şcoli organizată de Combinatul ArcelorMittal Galaţi au sărbătorit astăzi în cadrul unei festivităţi de absolvire. Cel mai important lucru este faptul că 17 dintre ei se vor angaja în Combinat.

La finalizarea cursurilor, care au durat nu mai puţin de şase luni, cei 20 de ucenici au sărbătorit alături de familii, reprezentanţi ai combinatului, dar şi ai Inspectoratului Şcolar Galaţi. În cadrul ceremoniei, care a avut loc la Clubul ArcelorMittal din Ţiglina, cei 20 de absolvenţi, cei mai mulţi dintre ei ei proveniţi de la licee tehnice şi şcoli profesionale din judeţ, au prezentat, alături de mentorii lor, proiecte şi activităţi pe care le-au derulat în cadrul echipelor din care au făcut parte, iar la final au vorbit despre experienţa lor de pe parcursul celor şase luni de prezenţă în combinat.

Pe parcursul celor şase luni, ucenicii au lucrat cot la cot cu specialiştii din Combinat. Sub îndrumarea acestora, cursanţii au participat atât la instruiri din domeniul tehnic, cât şi la şedinţe de dezvoltare a aptitudinilor. La finalul perioadei de ucenicie toţi cei 20 de cursanţi au susţinut un examen teoretic şi unul practic.

Lansată în toamna anului trecut la initiativa Departamentului de Resurse Umane, Şcoala de Ucenici, derulată în cadrul Proiectului Ucenicie - o premieră la nivelul combinatului gălăţean - şi-a propus să susţină sistemul local de învăţământ şi în acelaşi timp să atragă tineri muncitori pe care să îi pregătească pentru a face parte din colectivele din combinat.

ArcelorMittal Galati colaborează - pentru acest proiect - cu mai multe unităţi de învăţământ, precum Colegiile Tehnice “Paul Dimo”, “Radu Negru” şi “Aurel Vlaicu”, toate din Galati, Colegiul Tehnic “Costache Conachi” din Pechea si Colegiul Tehnic “Elena Caragiani” din Tecuci.

  • 10 months later...
Posted

Şcoala de ucenici reia, timid, programul angajărilor în Combinat

Astăzi a avut loc la Galaţi ceremonia de absolvire a celei de-a doua promoţii a şcolii de ucenici organizată de combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi. Aflată la a doua ediţie, şcoala de ucenici este un program educaţional care vizează absolvenţii de liceu şi şcoală profesională din Galaţi şi judeţele învecinate (Brăila, Tulcea, Buzău), care doresc să lucreze în combinatul siderurgic.

Timp de şase luni, circa 50 de tineri au participat atât la cursuri teoretice de instruire, cât şi la cursuri practice, desfăşurate în combinat, sub coordonarea unui mentor - un angajat al ArcelorMittal, cu experienţă. Tinerii au venit la şcoala de ucenici ca la un loc de muncă obişnuit şi au primit şi drepturi salariale - leafă de 1.100 de lei brut şi alte beneficii, precum bonuri de masă - la fel ca orice alt angajat. În plus, absolvenţii şcolii de ucenici au şansa de a se angaja în combinat. Programul şcolii de ucenici se derulează atât de bine, încât combinatul intenţionează în acest an să demareze o a doua sesiune a şcolii de ucenici, astfel încât la finele anului, combinatul să aibă 100 de noi angajaţi. Anul trecut, la prima ediţie a şcolii de ucenici, din 20 de tineri selectaţi la şcoala de ucenici, 17 au absolvit cursurile şi au beneficiat de ocazia de a se angaja în cadrul combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi.

Motivul pentru care combinatul a ales să angajeze persoane doar în urma şcolii de ucenici este legat şi de nivelul scăzut de pregătire al absolvenţilor şcolilor profesionale care, fără ucenicie, nu s-ar descurca în combinat, a spus, recent, directorul companiei, Bruno Ribo: “Ceea ce vedem la aceşti ucenici este necesitatea de a-i pregăti intens, căci sunt foarte slab pregătiţi. Noi avem această şcoală de ucenici de 6 luni, dar vedem că nici cele 6 luni nu sunt suficiente. De aceea, am decis ca atunci când ei intră în producţie, să-i alocăm, timp de un an, pe lângă colegi seniori pentru a învăţa meserie, deoarece pregătirea lor este modestă”.

În ultimii şapte ani, din combinat au plecat 7.600 de angajaţi

În 2009, când a început criza, în combinatul ArcelorMittal lucrau 13.600 de oameni, iar în prezent combinatul mai are doar 6.000 de angajaţi, ceea ce înseamnă că în ultimii 7 ani, de pe platforma siderurgică au plecat circa 7.600 de muncitori. Majoritatea plecărilor a fost ca urmare a schemelor de autodisponibilizări lansate de companie, scheme care în ultimii trei ani s-au transformat în programe de prepensionări (adresându-se doar celor care mai au maxim doi ani până la pensie). În 2014, numărul total al siderurgiştilor care a plecat din combinat prin schema de pre-pensionări a fost de 365 de persoane, în 2015 de peste 300 şi o cifră asemănătoare este aşteptată şi pentru 2016, a precizat, recent, directorul general Bruno Ribo. Acesta a adăugat că ArcelorMittal continuă şi seria angajărilor – prin programele de ucenicie, dar şi de internship (destinat absolvenţilor de studii universitare) – dar “cu siguranţă numărul celor plecaţi nu este egal cu cel al noilor angajaţi”. De altfel, combinatul a blocat angajările până în urmă cu doi ani, când ele s-au reluat timid, la început doar pentru anumiţi specialişti, mai apoi, în 2015, pentru muncitori calificaţi în diverse meserii, selectaţi în urma şcolii de ucenici.

presagalatibraila.com

  • 2 months later...
Posted

Şcoala de Ucenici Arcelor Mittal. Pe 29 iulie, se face selecţia viitorilor învăţăcei

ArcelorMittal, în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, va organiza, anul acesta, a treia ediţie a Şcolii de Ucenici, un program menit să îi introducă pe tineri în combinatul gălăţean. "Practic, tinerilor absolvenţi li se oferă posibilitatea să înveţe de la specialişti, să se acomodeze cu mediul de lucru, să ia parte la procesele de producţie şi, ulterior, li se oferă şansa să se angajeze într-o companie de renume", ne-a explicat Cezar Năstase, directorul AJOFM Galaţi.

Aplicanţii la programul "Şcoala de Ucenici" trebuie să fie absolvenţi de liceu tehnic ori şcoală profesională, cu specializarea electrică, mecanică sau electromecanică. Trebuie să manifeste dorinţă de învăţare şi dezvoltare, capacitatea de a lucra în echipă, iniţiativă şi implicare, precum şi dorinţa de a lucra într-un mediu industrial. În ceea ce priveşte numărul de ucenici selectaţi, acesta ar putea fi mai mare decât la ediţia precedentă, când au fost 50 de participanţi la program. "Dacă, anul trecut, ni s-a transmis de către cei de la ArcelorMittal că este nevoie de 50 de oameni pentru program, anul acesta numărul lor ar putea să crească, dat fiind că sunt discuţii pentru extinderea programului la 100 de ucenici. Este o şansă în plus pentru tinerii care şi-au depus deja dosarul la noi, dar şi pentru cei care încă nu ştiu încotro să o apuce", ne-a mai explicat Cezar Năstase.

Selecţia candidaţilor va avea loc pe 29 iulie, între orele 10,00 şi 12,00, la sediul AJOFM Galaţi, din strada Domnească, nr. 191.

viata-libera.ro

Posted

Cocnurenţă mare la Şcoala de Vară ArcelorMittal

  • 200 de studenţi au candidat pentru cele 51 de locuri ale celei de-a cincea ediţii a Şcolii de Vară de la ArcelorMittal Galaţi, deschisă ieri dimineaţă. Patru pe loc, adică un raport ca în vremurile bune ale facultăţii de metalurgie din Galaţi.

Cei 51 de studenţi aleşi au ocazia să lucreze pe proiecte reale în producţie, servicii, finanţe sau resurse umane.

Confom lui Dorian Dumitrescu, purtător de cuvânt al combinatului gălăţean, proiectele constau în rezolvarea unor probleme reale din cadrul ArcelorMittal Galaţi, ArcelorMittal Galaţi Shared Services (servicii financiare şi cumpărări), ArcelorMittal Tubular Products Iaşi şi Galaţi, precum şi ArcelorMittal FCE Bucureşti (vânzări).

„Nu fiţi ingineri Google!”

„Ca viitori ingineri, vă recomand să vă asiguraţi o bază solidă de cunoştinţe tehnice. Nu trebuie să fiţi ingineri Google, este nevoie de un fundament solid”, le-a recomandat Fernand Didelon, director Flux Primar, participanţilor la Şcoala de Vară din acest an.

„Suntem în plin proces de îmbunătăţire a productivităţii muncii. Vom produce mai mult, cu mai puţin. Dar, în acelaşi timp, trebuie să pregătim viitorul, ceea ce presupune să atragem tineri specialişti şi muncitori. Prin Şcoala de Vară, ne dorim să oferim studenţilor buni oportunitatea de a deveni profesionişti în compania noastră. Avem aceeaşi abordare şi în ceea ce îi priveşte pe muncitori: prin Şcoala de Ucenici ni se vor alătura 100 de colegi noi în fiecare an”, a afirmat Bruno Ribo, directorul general al combinatului gălăţean.

„ArcelorMittal Galaţi este constant în căutare de oameni talentaţi care îşi pot aduce cunoştinţele şi îşi pot crea un viitor în cadrul companiei. Aceasta este o oportunitate importantă pentru a-i descoperi pe cei cu potenţial. Pentru noi, candidaţii ideali au un mod de gândire analitic, lucrează bine în echipă, sunt sinceri şi pasionaţi, au iniţiativă, vor să înveţe şi să devină cei mai buni”, a afirmat şi Mihaela Crăciun, director de Resurse Umane al ArcelorMittal Galaţi.

Pe durata celor două luni ale Şcolii de Vară din acest an, cei 51 de studenţi selectaţi vor primi contravaloarea salariului minim pe economie (1.250 lei brut) plus bonuri de masă în valoare de 200 de lei.

Programul Şcoala de Vară a fost iniţiat acum cinci ani, iar de atunci, 123 de studenţi au absolvit, iar 50 dintre aceştia au fost angajaţi ca specialişti la ArcelorMittal Galaţi. De asemenea, mai mult de 700 de studenţi au participat la sesiuni tematice, iar peste 300 au vizitat Combinatul. În curând, ArcelorMittal Galaţi va lansa o nouă ediţie a Şcolii de Ucenici, cu scopul de a recruta 100 de noi muncitori tineri.

viata-libera.ro

Posted

Începe Şcoala de Ucenici 2016. Şansă pentru o sută de tineri să se angajeze în Combinat

Vineri, 29 iulie, între orele 10,00 şi 12,00, la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) din strada Domnească nr. 191, are loc selecţia candidaţilor pentru cea de-a treia ediţie a Şcolii de Ucenici, organizată de ArcelorMittal Galaţi în colaborare cu AJOFM.

Programul este menit să îi introducă pe tineri în combinatul gălăţean, unde pot să înveţe de la specialişti şi să se acomodeze cu mediul de lucru. O primă condiţie pentru aplicanţii la programul Şcoala de Ucenici este să fie absolvenţi de liceu tehnic sau şcoală profesională, cu specializările electrică, mecanică sau electromecanică. Ulterior, ei vor avea şansa să se şi angajeze în Combinat.

Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi, declara recent că în combinatul gălăţean se vor face circa 500 de angajări, dar că vor fi şi circa 2.000 de plecări, prin prepensionări. Privind partea plină a paharului, cei 500 de angajaţi vor proveni din Şcoala de Vară şi, respectiv, Şcoala de Ucenici.

"Vom produce mai mult, cu mai puţin. Dar, în acelaşi timp, trebuie să pregătim viitorul, ceea ce presupune să atragem tineri specialişti şi muncitori. Prin Şcoala de Vară, ne dorim să le oferim studenţilor buni oportunitatea de a deveni profesionişti în compania noastră. Avem aceeaşi abordare şi în ceea ce îi priveşte pe muncitori: prin Şcoala de Ucenici ni se vor alătura 100 de colegi noi, în fiecare an", a afirmat Bruno Ribo, miercuri, la deschiderea ediţiei din acest an a celuilalt program, Şcoala de Vară.

viata-libera.ro

UPDATE: Selecţia candidaţilor pentru cea de-a treia ediţie a Şcolii de Ucenici, programată iniţial pentru data de 29 iulie, a fost amânată pentru data de 19 august. Conform directorului executiv al AJOFM Galaţi, Cezar Năstase, amânarea evenimentului a fost decisă pentru a se aştepta şi rezultatele examenelor de admitere la facultate, dar şi pentru că mulţi dintre specialiştii din ArcelorMittal sunt în concediu în această perioadă.

  • 3 weeks later...
Posted

Începe selecţia candidaţilor pentru Şcoala de Ucenici ArcelorMittal Galați

Selecţia candidaţilor pentru cea de-a treia ediţie a Şcolii de Ucenici ArcelorMittal Galaţi va avea loc vineri, 19 august, între orele 10,00 şi 12,00, la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), din str. Domnească nr. 191.

Programul, derulat în colaborare de combinatul gălăţean şi AJOFM, este, în acest an, o şansă pentru aproximativ o sută de absolvenţi de liceu tehnic sau şcoală profesională, cu specializarea electrică, mecanică sau electromecanică, să se familiarizeze cu mediul de lucru din combinat şi să se angajeze ulterior pe platforma siderurgică. Adică de două ori mai mulţi absolvenţi decât anul trecut!

„Mi-ar plăcea ca ArcelorMittal să facă tot mai multe angajări. Această Şcoală de Ucenici este o oportunitate pentru tineri, pentru că au ocazia să înveţe, atât teoretic, cât şi practic, într-o firmă internaţională. Şi am înţeles că au şi prelungit perioada de ucenicie la 12 luni. Majoritatea participanţilor de la ediţia de anul trecut au rămas în combinat, cei care au fost serioşi şi s-au adaptat. Şi sper să vină cât mai multe firme gălăţene la noi, la AJOFM, şi să facem astfel de mici burse, ţintite, de locuri de muncă”, ne-a declarat directorul executiv al AJOFM Galaţi, Cezar Năstase.

viata-libera.ro

Posted

Şcoala de Ucenici, ediţia a treia. Nu mai vor tinerii să se angajeze în Combinat?

Se pare că oferta din acest an a Şcolii de Ucenici de pe platforma ArcelorMittal Galaţi, program derulat în colaborare cu AJOFM, nu prea a prins în rândul tinerilor gălăţeni. Doar 20 de absolvenţi de liceu au fost prezenţi ieri, 19 august, la prima întâlnire din procesul de selecţie a viitorilor ucenici, în condiţiile în care oferta Combinatului este de 100 de viitoare locuri de muncă, iar minibursele din anii precedenţi (20 de locuri în 2014 şi 50 de locuri în 2015) au avut succes de aproape sută la sută.

Aşa cum a declarat managerul acestui proiect, Marius Solomon, Şcoala de Ucenici este o oportunitate pentru aproximativ o sută de absolvenţi de liceu tehnic sau şcoală profesională, cu minim 10 clase şi cu specializarea electrică, mecanică sau electromecanică, de a învăţa muncind. Timp de şase luni, ei vor beneficia de toate drepturile unui muncitor calificat din Combinat: salariu, bonuri de masă, bonusuri şi prime acordate prin contractul colectiv de muncă în această perioadă, concediu de odihnă, asigurare medicală etc. După cele şase luni, ucenicii vor da o testare, iar cei care o vor trece vor lucra încă un an sub îndrumarea mentorilor din Combinat. Atunci când vor dovedi că au devenit autonomi, adică se pot achita singuri de sarcinile primite, vor fi angajaţi pe perioadă nedeterminată. „Îi încurajăm pe toţi tinerii să-şi continue studiile, iar pe cei care nu vor deveni mecanici sau electricieni în mentenanţă îi vom recalifica prin cursuri susţinute în timpul programului. Probabil că vom mai avea o campanie, pentru a atrage mai mulţi absolvenţi în acest an, dar, deşi ne dorim, nu este obligatoriu să avem 100 de ucenici”, a mai spus Marius Solomon.
Pentru tinerii care ar trebui să facă naveta, ArcelorMittal propune două soluţii, din care prima este asigurarea cazării în oraşul Galaţi, ei urmând să vină la muncă alături de ceilalţi siderurgişti, în cursele convenţie. Dacă distanţa până la localitatea natală este una „oportună” (în anii trecuţi s-a luat în calcul până la Lieşti), se poate da un spor la salariu pentru acoperirea cheltuielilor de transport.

Prezenţa celor doar aproximativ 20 de viitori ucenici este surprinzătoare, în condiţiile în care, conform directorului executiv adjunct al AJOFM, Nicoleta Harţegan, în lunile iunie şi iulie s-au înregistrat în evidenţele agenţiei gălăţene nu mai puţin de 1.800 de absolvenţi de liceu, deci persoane care au deja o calificare. „Este un număr destul de mare, din care putem să selectăm şi pentru acest proiect pe care îl derulăm împreună cu ArcelorMittal, un proiect nemaipomenit, care oferă, la acest moment, 100 de posturi cu contract de muncă. Aceşti copii vor putea beneficia de toate condiţiile legale, vorbind aici de calificarea la locul de muncă, de salariu, de concediu de odihnă…”, a încheiat Nicoleta Harţegan.

Pentru toţi cei care vor fi selectaţi la Şcoala de Ucenici din acest an, prima zi de muncă va fi 1 noiembrie.

viata-libera.ro

  • 2 weeks later...
Posted

Miercuri, 7 septembrie, începând cu ora 10,00, la sediul AJOFM Galaţi, va avea o nouă sesiune, a doua, din cadrul proiectului de promovare a Şcolii de Ucenici de pe platforma combinatului gălăţean, proiect ajuns la a treia ediţie şi derulat în parteneriat cu ArcelorMittal.

  • 1 month later...
Posted

ArcelorMittal continuă tradiţia şcolilor de ucenici

Peste o sută de absolvenţi de licee şi şcoli profesionale din judeţele Galaţi şi Brăila, cu vârste între 18 şi 25 ani, au participat marţi la deschiderea cele de-a treia ediţii a programului Şcoala de Ucenici, proiect al combinatului siderurgic ArcelorMittal, care continuă tradiţia şcolilor de ucenici, întreruptă după 1989.

Potrivit şefului de proiect, Marius Solomon, la deschiderea şcolii au fost prezenţi 107 cursanţi, dintre care patru din judeţul Brăila, urmând ca până la începerea cursurilor, peste două-trei zile, numărul cursanţilor să ajungă la 120, dintre care şapte din Brăila. „Anul acesta am venit cu o noutate în sensul în care am extins aria de selecţie şi în judeţul vecin, Brăila, dar am extins şi perioada de şcolarizare de la şase luni la 18 luni. Primele şase luni vor fi dedicate acomodării şi acumulării datelor de bază, sub îndrumarea câte unui mentor - un angajat cu vechime în combinat, după care, în urma unui test, vor continua şcoala cei care au demonstrat că au abilităţile necesare meseriilor pentru care au optat”, a declarat Solomon.

Pe parcursul şcolii de ucenici, cursanţii primesc salariu şi alte drepturi salariale-bonuri de masă şi indemnizaţie pentru naveta celor care locuiesc în mediul rural, dar şi bani de chirie pentru cazarea cursanţilor care locuiesc prea departe, în judeţ, pentru a face zilnic, naveta. Bonificaţia financiară lunară este cuprinsă între 1.250-1.450 lei net pentru fiecare cursant. La finalul şcolii, cursanţii se vor putea angaja în combinat, în meserii ca mecanic sau lăcătuş, electromecanic şi electrician.

Potrivit directorului Direcţiei de resurse umane din cadrul combinatului, Mihaela Crăciun, proiectul urmăreşte integrarea pe piaţa muncii a tinerilor fără experienţă. „Practic, combinatul siderurgic de la Galaţi oferă prin şcoala de ucenici integrarea pe piaţa muncii a tinerilor fără experienţă. Din experienţa anterioară, aproximativ 85% dintre cursanţi au rămas să lucreze în combinat”, a spus Crăciun.

Directorul general al combinatului, Bruno Ribo, a declarat recent că în următorii zece ani, circa 3.000 angajaţi ar putea părăsi combinatul fiind eligibili pentru schema de prepensionare şi că se vor face şi angajări în combinat, chiar prin şcolile de ucenici, dar care nu vor suplini numărul plecărilor. „Trebuie să fim pregătiţi să înlocuim competenţele bune care pleacă, dar nu va fi pentru orice om care pleacă, unul vine. Nu se va întâmpla aşa, dar parte din numărul celor care vor pleca, va fi înlocuită de noi angajaţi. E şi motivul pentru care deschidem şcoală de ucenici, sunt aproximativ o sută de absolvenţi de şcoală profesională, în fiecare an. În următorii 10 ani vom aduce 1.000 de muncitori tineri”, a spus directorul combinatului din Galaţi.

presagalatibraila.com

  • 5 months later...
Posted

ArcelorMittal refuză, deocamdată, subvenţiile de stat pentru ucenici. ”Studiem în continuare această posibilitate”

A angajat peste 150 de ucenici în ultimii ani, printr-un proiect al Şcolii de Ucenici ajuns deja la cea de-a treia ediţie şi care a primit premiul special „Z.Generation” la ediţia din acest an a Galei premiilor de excelenţă în resurse umane. Cu toate astea, combinatul ArcelorMittal Galaţi refuză să intre, deocamdată, în programul guvernamental prin care firmelor li se decontează salariul minim pe economie dacă angajează ucenici.

Guvernul Grindeanu a aprobat, recent, o lege prin care firmelor care încadrează ucenici şi stagiari li se va deconta salariul minim pentru aceştia. Astfel, un angajator care acceptă să formeze la locul de muncă un ucenic va primi pentru acesta, pe toată perioada acestei calificări, suma de 250 de euro lunar.

Una dintre firmele gălăţene care a angajat foarte mulţi ucenici în ultimii ani, peste 150, este combinatul siderurgic ArcelorMittal, prin proiectul Şcoala de Ucenici, ajuns la a treia ediţie. Totuşi, reprezentanţii combinatului gălăţean consideră că ArcelorMittal nu este eligibil pentru programul subvenţionat de stat şi refuză să participe la el, cel puţin deocamdată.

„Orice măsură care încurajează companiile să angajeze este de salutat. Dar, în același timp, autoritățile trebuie să ia măsuri rapide de sprijin pentru învățământul tehnic, pentru ca acesta să îşi adapteze curricula la realitățile economiei românești. Nu în ultimul rând, din păcate, posibilele efecte pozitive ale aceastei măsuri sunt umbrite de creșterea administrativă a salariului minim, măsură care afectează companiile atâta vreme cât o asemenea decizie nu este legată de întărirea productivității muncii și poate distorsiona structura salariilor. Pentru noi, oamenii reprezintă cea mai importantă resursă. Vom studia măsurile luate de autorități și le vom aplica dacă acestea sunt în acord cu prioritățile noastre”, a declarat Bruno Ribo, directorul general al combinatului ArcelorMittal Galaţi.

Reprezentanţi ai combinatului susţin că unul dintre motivele pentru care ArcelorMittal nu este eligibil pentru acest program îl reprezintă obligaţia de a ţine angajat un ucenic timp de trei ani. Poate, pur şi simplu, se dovedeşte că persoana respectivă nu face faţă cerinţelor postului, şi atunci de ce să-l ţinem trei ani? - afirmă aceştia. „În actuala formă a noii hotărâri de Guvern, nu putem fi eligibili, dar continuăm să studiem această posibilitate”, ne-a confirmat Dorian Dumitrescu, country communicator ArcelorMittal Galaţi.

Ieri, la clubul ArcelorMittal din Ţiglina I, a avut loc ceremonia de absolvire a primei etape de pregătire pentru cea de-a treia serie a Şcolii de Ucenici, cea mai numeroasă de până acum. 127 de tineri au început seria, din ei au rămas 120, care au învăţat şi lucrat, timp de şase luni, alături de mentori, iar dintre aceşti absolvenţi, doar 110 vor fi aleşi. Ei vor fi angajaţi cu acte în regulă şi vor intra, practic, la lucru începând de astăzi.

În perioada octombrie-noiembrie 2017, ArcelorMittal va lansa cea de-a patra ediţie a Şcolii de Ucenici, după care speră să facă cel puţin 100 de noi angajări. În premieră, ediţia din toamnă va fi deschisă şi tinerilor de peste 25 de ani.

viata-libera.ro

  • 6 months later...
Posted

Record la Școala de Ucenici ArcelorMittal - cursanții acestei ediții, câți s-au școlit în trei ani!

Sala de conferințe a Complexului Muzeal de Științele Naturii Galați a fost, astăzi, plină până la refuz de cei 150 de gălățeni și brăileni care s-au înscris la a patra ediție Școlii de Ucenici ArcelorMittal.

După cum se știe, Școala de Ucenici este un program anual de pregătire la locul de muncă a viitorilor angajați, proiect demarat, în 2014, de combinatul siderurgic ArcelorMittal, pentru a întineri echipa de angajați. În perioada școlii de ucenici (care durează de la 6 la 18 luni, funcție de experiența anterioară pe piața muncii), cursanții învață lucruri teoretice dar și practice legate de activitățile din combinatul siderurgic ArcelorMittal, fiecare ucenic având un mentor - un angajat cu vechime din combinat. Pe toată perioada școlii, ucenicii primesc salariul minim din combinat plus toate celelete drepturi salariale ale siderurgiștilor (bonuri de masă, prime, sporuri etc). La finalul școlii de ucenici,  cei care promovează examenul de final au posibilitatea să lucreze în combinatul siderurgic de la Galați.

Potrivit lui Liviu Bogdan, coordonator al programului Școala de Ucenici, în timpul celor trei ediții anterioare, 2014, 2015 și 2016 au participat la Școala de  Ucenici 190 de persoane, peste 80% din acestea rămânând angajate în cadrul combinatului, iar 18% alegând să plece să lucreze în alte locuri, în principal în străinătate.

La ediția din acest an a Școlii de Ucenici au fost selectate 150 de persoane, un record față de edițiile anterioare, ucenicii provenind atât din județul Galați cât și din județul Brăila. Spre deosebire de edițiile anterioare, de această dată la școala de ucenici nu au mai fost selectați doar tineri absolvenți în acest an ai școlilor de profil (metalurgie, energetic, industrial etc), ci și persoane care au lucrat în alte companii și care au decis acum să își schimbe domeniul de activitate.

gazetagalatiului.ro

  • 4 months later...
Posted

O nouă ediţie a Şcolii de Ucenici ArcelorMittal

Reprezentanţii combinatului gălăţean şi ai AJOFM Galaţi vor începe, luna viitoare, campania în localităţile din judeţ pentru o nouă ediţie, a cincea, a Şcolii de Ucenici ArcelorMittal.

„În lunile aprilie şi mai, vom merge prin localităţi din judeţ pentru a prezenta oferta combinatului, care caută tineri pentru programul de ucenicie. Vom sta de vorbă şi cu primarii, şi cu asistenţii sociali din primărie, şi cu şomerii din comuna respectivă, pentru a le prezenta oportunitatea de a se angaja la ArcelorMittal. Vom vorbi cu tinerii şi chiar şi cu părinţii lor, pentru a-i asigura că ucenicii nu vor fi puşi la muncă necalificată. În perioada iunie-iulie vom organiza nişte vizite în combinat, pentru ca tinerii să vadă la faţa locului despre ce e vorba”, ne-a spus directorul executiv al AJOFM Galaţi, Cezar Năstase.

În sesiunea 2018-2019 a Şcolii de Ucenici, care va începe în noiembrie, vor fi disponibile 150 de locuri. În precedenţii patru ani, 300 de tineri au fost angajaţi prin acest program în combinatul gălăţean.

Cu o durată de un an şi jumătate, Şcoala de Ucenici are două etape. Prima, în perioada noiembrie-aprilie, include instruirea, calificarea, autorizarea şi mentoratul ucenicilor. Aceştia au statutul unui angajat al combinatului, cu salariu, bonuri de masă şi bonusuri, dar nu au norme. Sunt puşi doar să înveţe. După şase luni, ucenicii vor trece în echipe semiautonome. După încă un an, dacă vor corespunde cerinţelor, li se vor face contracte de muncă pe perioadă nedeterminată.

viata-libera.ro

  • 7 months later...
Posted

ArcelorMittal Galați angajează 100 de muncitori prin intermediul Școlii de Ucenici

Combinatul Siderurgic ArcelorMittal Galați angajează 100 de muncitori prin intermediul Școlii de Ucenici, aflată la cea de-a cincea ediție și care a fost redeschisă astăzi. Ucenicii vor fi pregătiți timp de 18 luni, în două etape și vor lucra alături de mentori, integrați în echipe. Pe timpul școlarizării ucenicii vor beneficia de toate drepturile de care se bucură ceilalți angajați.

„Planurile noastre pentru următorii ani prevăd o creștere a producției și implementarea unor modernizări. În același timp, numeroși colegi se vor retrage la pensie. Vom continua angajările de muncitori și specialiști și ne dorim ca cei mai buni să vină alături de noi”, a spus Bogdan Grecu, directorul general al ArcelorMittal Galați – Skopje.

„Începând din 2019 Școala de Ucenici a Combinatului se va perfecționa și va însemna nu una, ci mai multe serii de cursanți pe an. Pregătim două ateliere (mecanic și electric), unde ucenicii își vor îmbunătăți competențele tehnice dar vor exista și module de dezvoltare personală. Oferim absolvenților de liceu și de școli profesionale, dar și celor cu experiență, oportunitatea unei cariere solide și de lungă durată, într-un mediu aflat într-o dezvoltare permanentă”, a declarat Mihaela Crăciun, Director de Resurse Umane al ArcelorMittal Galați.

În toate cele cinci ediții, ArcelorMittal Galați a școlarizat aproape 500 de ucenici. De asemenea, Combinatul continuă și adâncește parteneriatele cu Liceele “Paul Dimo” din Galați și „Costache Conachi” din Pechea, precum și cu școli profesionale.

În paralel, Combinatul continuă recrutările de muncitori și de specialiști, în vederea întineririi personalului și adaptării profilului acestuia la noile realități tehnice și organizaționale.

stiridegalati.ro

  • 5 months later...
Posted

Combinatul siderurgic va angaja peste 200 de ucenici

Combinatul siderurgic Galați va angaja în acest an peste 200 de muncitori, prin intermediul Școlii de Ucenici, care a ajuns la cea de-a șasea ediție. În 2019 Programul de Ucenicie a fost regândit și are acum trei campanii de recrutare, în lunile aprilie, august și noiembrie.

„Vom recruta, practic, continuu. Ne pregătim, astfel, pentru proiectele de dezvoltare din perioada următoare. Vrem muncitori dornici de a învăța, de a se dezvolta profesional - individual și în echipe - și care pot lucra asiduu și sigur”, a declarat Bogdan Grecu, directorul general al combinatului siderurgic.

“Prin intermediul Școlii de Ucenici oferim absolvenților de liceu și de școli profesionale, dar și persoanelor cu experiență, oportunitatea unei cariere solide și de lungă durată, într-un mediu aflat într-o permanentă dezvoltare”, a declarat Mihaela Crăciun, directorul de Resurse Umane al combinatului.

Mulți dintre ucenicii primei serii din 2019 au fost recrutați în urma evenimentului “ReDescoperă Combinatul”, prin care cei interesați au vizitat, recent, echipamente - cheie și au discutat cu siderurgiști. În pregătire este și „Săptămâna Porților Deschise pentru Educație”, când elevii liceelor tehnice se pot familiariza cu industria oțelului și cu oferta de ucenicie. Compania și-a adâncit parteneriatele cu Liceele “Paul Dimo” din Galați și „Costache Conachi” din Pechea, cu școli profesionale locale precum și cu partenerul tradițional Agenția Județeană petru Ocuparea Forței de Muncă.

Școala de Ucenici a Combinatului a pregătit, până acum, circa 500 de muncitori. Înscrierile la Școala de Ucenici se fac telefonic la 0236.80.1088 / 0236.80.1117 sau la ucenicie.galati@arcelormittal.com.

viata-libera.ro

  • 3 years later...
Posted

Liberty caută din nou ucenici

Combinatul Siderurgic Liberty Galați caută să angajeze din nou ucenici, 180 la număr de data aceasta, printr-o ofertă înregistrată la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați. Sunt câte 40 de posturi oferite pentru lăcătuș și laminator, 30 pentru oțelar, câte 20 pentru furnalist, electrician și macaragiu și 10 pentru strungar. Nu se cere vechime în domeniu, iar aplicanții trebuie să aibă minimum 10 clase. Liberty le oferă asigurare medicală, transport și instruire. Lista completă a locurilor vacante declarate de firmele gălățene la AJOFM cuprinde 301 posturi, pentru 28 de ocupații.

viata-libera.ro

  • 1 year later...
Posted

LIBERTY Galați angajează 100 de ucenici în 2024

LIBERTY Galați, cel mai mare producător național de oțel și companie strategică în România, lansează un program de ucenicie prin care angajează în acest an 100 de tineri care vor ajuta la transformarea industriei oțelului. Noul program este lansat în contextul reluării producției primare de oțel pe platforma LIBERTY Galați, repornirii furnalului și accelerării activității laminoarelor pentru a livra clienților oțel românesc de înaltă calitate.

Desfășurat sub umbrela Academiei GREENSTEEL cu sprijinul specialiștilor LIBERTY, programul are o durată de 18 luni și cuprinde cursuri teoretice, training, mentorat și practică la locul de muncă pentru ucenicii care vor să se specializeze în profesii actuale, precum electricieni, laminatori, macaragii, lăcătuși mecanici, strungari, oțelari, turnători și furnaliști, dar și pregătire pentru profesiile viitorului, cerute de transformarea GREENSTEEL a companiei de la Galați. Pachetul salarial include, pe lângă salariul de bază, bonusuri și beneficii, servicii medicale și echipamente de protecție, tichete de masă și transport, precum și sporuri acordate conform contractului colectiv de muncă.

LIBERTY Galați își propune să devină un producător de oțel cu amprentă neutră de carbon până în 2030, iar rolul noilor angajați este să contribuie la transformarea siderurgiei într-o industrie mai curată, mai verde, cu emisii reduse de carbon.

Radu Ionescu, General Manager LIBERTY Galați a declarat: „Industria viitorului este automatizată, digitalizată și sustenabilă. La LIBERTY, ne propunem să avem o amprentă neutră de carbon până la finalul acestei decade, de aceea avem nevoie de forța de muncă a viitorului care poate contribui la crearea unei industrii sustenabile. Prin intermediul Academiei GREENSTEEL, investim în programe de calificare a noilor colegi și de perfecționare a echipei noastre de la Galați, cu scopul de a produce oțelul verde de care lumea va avea nevoie pentru mulți ani de-acum înainte. Invităm tinerii din România să fie alături de noi în această misiune, să evolueze odată cu industria și să avanseze în carieră în timp ce contribuie la decarbonizarea lumii.”

Lansat în 2014, programul de ucenicie de la LIBERTY Galați are scopul de susține învățământul tehnic la nivel local și de a atrage noi angajați în industria siderurgică. Programul se adresează tinerilor absolvenți de liceu și școli profesionale și se desfășoară în două etape. Prima etapă durează șase luni și este dedicată formării profesionale prin participarea ucenicilor la sesiuni de dezvoltare a competențelor tehnice, dar și comportamentale prin sesiuni de teambuilding și comunicare. A doua etapă durează 12 luni, timp în care ucenicii devin autonomi la locul de muncă, fiind susținuți de mentori și specialiști. Din 2014 până în prezent, peste 500 de colegi noi s-au alăturat companiei în programele de ucenicie și învățare accelerată, prin care s-au calificat în domeniul electric, mecanic și tehnic.

De asemenea, în cadrul Academiei GREENSTEEL, compania a creat și consolidat parteneriate cu toate liceele cu profil tehnic și școlile profesionale din județele Galați și Brăila, printre care Liceul Tehnologic ‘Paul Dimo’, Colegiul Naţional ‘Radu Negru’, Liceul Tehnologic ‘Aurel Vlaicu’ şi Liceul Tehnologic ‘Costache Conachi’. Academia GREENSTEEL își propune să dezvolte proiecte educaționale pentru noua generație și să încurajeze tinerii să se alăture industriei siderurgice pentru a contribui la dezvoltarea unor metode de producție sustenabile.

LIBERTY Steel Group

  • 1 month later...
Posted

Combinatul recrutează studenți de la facultățile tehnice

Academia Greensteel din cadrul Combinatului Siderurgic Liberty Galați deschide, în luna aprilie, înscrierile pentru "Școala de vară", principalul program de internship demarat de companie.

Aflat la a 13-a ediție, programul își propune să recruteze până la 40 de studenți și absolvenți, care vor face practică în companie în perioada 10 iulie - 18 septembrie, se precizează într-un comunicat de presă al companiei. "Desfășurată anul acesta sub umbrela Change Makers, Școala de vară se adresează tinerilor care vor să se implice în transformarea sustenabilă a companiei, să facă un prim pas în carieră și să învețe despre industria oțelului. Lansată în 2012, Școala de vară a oferit până în prezent oportunități de învățare practică unui număr de peste 500 de studenți. Peste 160 dintre aceștia au devenit angajați la Liberty Galați", se arată în comunicat.

La rândul său, directorul general al combinatului siderurgic, Radu Ionescu, a precizat că "avem nevoie de oameni, inovație și investiții pentru ca producția de oțel de la Liberty Galați să devină neutră în emisii de carbon până în 2030". "Oamenii sunt esențiali în acest proces, de aceea investim în prezentul și viitorul acestora, prin programe ca Școala de vară și Academia Greensteel. (...) Invităm specialiștii și tinerii pasionați de sustenabilitate să ne ajute să găsim soluții inovative de eficientizare și reducere a emisiilor de carbon, prin acest program care oferă două luni de experiențe reale într-o companie de importanță strategică pentru comunitatea din Galați și pentru economia României", a arătat Radu Ionescu.

"În luna aprilie 2024, compania recrutează studenți și proaspăt absolvenți pentru poziții și specializări în inginerie electrică, inginerie metalurgică, inginerie mecanică, automatică, electrică, vânzări și marketing. Tinerii vor avea ocazia să se implice în operațiunile companiei, să învețe despre industria oțelului și despre planurile de transformare Greensteel de la Liberty Galați", se precizează în comunicatul de presă.

Candidații pot accesa specializările disponibile pe pagina de web a companiei, până pe 30 aprilie 2024.

viata-libera.ro

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.