Jump to content

Bacalaureat 2008


dcp100168

Recommended Posts

Absolvenţii de liceu, pe ultima sută de metri

* Luni, absolvenţii de liceu încep probele orale ale examenului de Bacalaureat. Peste 6.000 de candidaţi gălăţeni vor susţine BAC-ul în acest an.

Absolvenţii gălăţeni de gimnaziu se află pe ultima sută de metri privind pregătirea examenului de Bacalaureat, prima probă orală a acestuia, respectiv Limba şi Literatura Română fiind programată pentru zilele de 23 şi 24 iunie. Candidaţii vor intra în sala de examen în ordinea afişată la centrele de examen, respectându-se ora prevăzută de comisie pentru fiecare grupă. Examinarea la probele orale se va realiza de către doi profesori de specialitate, membri ai comisiei, în prezenţa a cel puţin 3 candidaţi. Fiecare profesor evaluează răspunsul candidatului de la probele orale cu note întregi de la 1 la 10, în funcţie de baremul de evaluare, astfel încât diferenţa dintre notele celor doi profesori evaluatori să nu depăşească 1 punct. Nota finală la proba respectivă se calculează ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, din notele acordate de cei doi examinatori.

Probele orale sunt eliminatorii. În vederea susţinerii acestora, candidaţii vor extrage un singur bilet, însă aceştia au dreptul la un al doilea, caz în care nota va fi scăzută cu un punct. Subiectele pentru probele orale au un grad de complexitate care permite tratarea lor integrală în maximum 10 - 15 minute. Un candidat se consideră „promovat" la proba orală dacă a obţinut minimum nota finală 5. Candidatul care a obţinut o notă sub 5 sau nu s-a prezentat la o probă orală este declarat „respins", respectiv „neprezentat" şi nu mai participă la probele următoare. La probele orale şi practice nu se admit contestaţii, cu excepţia probei de dicteu melodic şi armonic, de la profilul artistic - muzică.

Candidaţii proveniţi din învăţământul de stat au dreptul să susţină examenul fără taxă, de cel mult două ori. Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10, primesc diplomă de merit. Peste 6.200 de elevi gălăţeni vor susţine în acest an examenul de Bacalaureat. Prima probă scrisă, respectiv Limba şi Literatura Română va avea loc vineri, 27 iunie.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=10

Link to comment
Share on other sites

Programul examenelor de Bacalaureat 2008

23 - 24 iunie 2008 Limba si literatura romana - proba A de la bacalaureat - proba orala

24 - 25 iunie 2008 Limba si literatura materna - proba C de la bacalaureat - proba orala

25 - 26 iunie 2008 Limba si literatura moderna - proba B de la bacalaureat - proba orala

27 iunie 2008 Limba si literatura romana - proba A de la bacalaureat - proba scrisa

30 iunie 2008 Limba si literatura materna - proba C de la bacalaureat - proba scrisa

1 iulie 2008 Proba obligatorie a profilului - proba D de la bacalaureat - proba scrisa

2 iulie 2008 O proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii - proba E de la bacalaureat - proba scrisa sau practica

3 iulie 2008 O proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii - proba F de la bacalaureat- proba scrisa sau practica

5 iulie 2008 Afisarea rezultatelor (pana la orele 16:00) si depunerea contestatiilor (orele 16:00 - 20:00)

7 - 8 iulie 2008 Rezolvarea contestatiilor

9 iulie 2008 Afisarea rezultatelor finale

Topul liceelor din judetul Galati in functie de media de admintere

1- COLEGIUL NATIONAL "VASILE ALECSANDRI" GALATI - 9,18

2- COLEGIUL NATIONAL "COSTACHE NEGRI" GALATI - 8,91

3- COLEGIUL NATIONAL "M.KOGALNICEANU" GALATI - 8,73

4- LICEUL TEORETIC "DUNAREA" GALATI - 8,52

5- LICEUL TEORETIC "SPIRU HARET" TECUCI - 8,32

Link to comment
Share on other sites

Peste 6.000 de candidaţi gălăţeni

Peste 6.000 de candidaţi gălăţeni intră, de astăzi, în linie dreaptă în ceea ce priveşte probele examenului de bacalaureat. La limba şi literatura română (oral) s‑au înscris numai 5.777 de candidaţi, o parte dintre absolvenţii din promoţiile anilor trecuţi echivalându‑şi nota obţinută anterior. După examinarea la care sunt programaţi astăzi sau mâine, îi aşteaptă a doua probă susţinută la oral, cea la limba modernă. Vineri, candidaţii au proba la limba şi literatura română ‑ scris. Bacalaureatul se încheie joi, 3 iulie, atunci când este programată ultima probă în calendarul examenului.

Subiecte diferite

Pentru că absolvenţii din 2008 au învăţat după programe şcolare diferite de colegii lor care au terminat liceul în anii anteriori, la bacalaureatul din acest an s‑a creat o situaţie mai specială. Promoţiile anterioare vor susţine probele după subiecte diferite faţă de absolvenţii din acest an. De exemplu, la proba orală la limba şi literatura română, care începe azi, cei aproape 800 de candidaţi, absolvenţi în 2007 sau înainte, vor extrage bilete după subiectele făcute publice anul trecut. Restul de aproximativ 5.000 de candidaţi, proaspeţi absolvenţi de liceu, susţin proba după subiectele făcute publice de minister în urmă cu câteva luni.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=25003

Link to comment
Share on other sites

Proba orală, fără literatura română

Bucuria elevilor, necazul profesorilor

Căldură. Bacalaureat cu sabia lui Tismăneanu deasupra capetelor candidaţilor care, chiar şi după ce trecuseră, ieri, cu bine de proba orală la limba şi literatura română, încă nu se dumiriseră ce ar fi trebuit să spună în faţa comisiei. Note mici la centrul de examen de la Grupul Şcolar Căi Ferate, unde, pe lângă elevii acestei instituţii, susţin bacalaureatul şi cei de la "Anghel Saligny".

"Tragem cu cleştele cuvintele din gura lor"

"Subiectele nu ar fi dificile. Dar elevii din ziua de astăzi nu mai citesc. Trebuie să tragem cuvintele cu cleştele din gura lor", ne spune profesoara Maria Popescu. Cam de aceeaşi părere s‑a arătat şi Viorel Nedelcu (profesor la Economic, acum tot în comisie la Grupul Şcolar CFR): "Elevii nu sunt familiarizaţi cu asemenea subiecte. Nu ştiu să reţină o idee. Trebuie să facă la clasă mai multe exerciţii. Ar fi trebuit să se înceapă exerciţiul pe asemenea tipuri de subiecte încă din clasa a IX‑a. Habar nu au de sensul cuvintelor, se uită unii în foile cu subiecte ca... la calendar".

Chiar dacă luaseră note mici, candidaţii ne‑au declarat că sunt mulţumiţi de noul tipic de subiecte. "E bine că am scăpat de literatură. Nu ştiu ce voi face mâine (n. r. - astăzi) când voi intra şi eu în examen, dar, dacă era şi subiectul de literatură, ar fi fost şi mai rău", ne spune o elevă venită să ia pulsul examenului şi să‑i susţină pe colegii ei care au dat proba ieri.

"Subiecte limitate şi banale. Ne‑am plictisit..."

La centrul de la "Asachi" (unde susţin bacalaureatul şi cei de la Energetic), candidaţii luaseră note ceva mai mari. De la unii examinatori am aflat secretul: candidaţii terminaseră la secţia de filologie şi se vedea cu ochiul liber că au mai citit câte ceva şi se pricep să se exprime în limba română. Necăjite erau însă cele două profesoare examinatoare, Laila Chitic şi Antonela Cioroiu, care ne‑au declarat că se plictisiseră să evalueze aceleaşi lucruri de dimineaţă, până la 15.30 (ora trecerii noastre pe‑acolo), iar examenul dura până la ora 20.00. "Elevii au fost la înălţime. Chiar şi prin felul în care s‑au îmbrăcat. Totuşi, examinarea este seacă", ne spune doamna Chitic. Cealaltă profesoară ne caracterizează scurt şi concis tipul de subiecte care s‑au dat anul acesta: "Sunt banale, limitate şi limitative. Nu fac apel la cunoştinţele de literatură ale elevilor. Puteam să ne dăm seama de competenţele de comunicare şi pe texte literare. Am auzit doar răspunsuri stas, pentru că şi întrebările sunt stas. La primul punct, acelaşi tip de cerinţă pentru toţi candidaţii. La al doilea punct, doar trei sau patru tipuri de cerinţe. Punctul al treilea, unde li se cere să argumenteze o idee din text, s‑a dovedit a fi mai dificil pentru unii, pentru că nu au cultură generală. Dar şi această cerinţă este liniară. Candidaţii află ce trebuie să răspundă la examen, doar stând în sală şi ascultându‑i pe ceilalţi elevi, până le vine rândul. Sunt mult mai bune subiectele pe care le‑am primit pentru candidaţii care au absolvit în anii anteriori", susţine Antonela Cioroiu.

"De dimineaţă până acum, am uitat ce‑am avut pe bilet"

Chiar dacă foarte mulţi candidaţi ne‑au declarat că au aplicat cu comisia tehnica "brăilelii" - adică au bătut câmpii cu graţie sau fără, unii nu s‑au priceput nici măcar la atâta lucru. La centrul de bac de la "Moţoc" am stat de vorbă cu unul dintre candidaţii respinşi - elev la "Eremia Grigorescu" de la Tg. Bujor. Nu a fost în stare să ne spună nici ce avea pe bilet: "De dimineaţă până acum, am uitat ce‑am avut pe bilet", ne spune el cu expresia omului pe care l‑am fi întrebat câţi peşti se află în mare. O statistică privind candidaţii admişi sau respinşi nu s‑a întocmit, întrucât proba orală la limba română continuă şi astăzi.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=25026

Link to comment
Share on other sites

99% dintre candidaţi au trecut de prima proba

Candidaţii examenului de Bacalaureat au trecut de primul hop al concursului, respectiv proba orală la Limba şi Literatura Română. Deşi mulţi dintre absolvenţii de liceu, dar şi profesori s-au plâns cu privire la subiectele primei probe orale din acest an, la Galaţi, 1.129 de candidaţi au primit de la comisiile de evaluare notă maximă. Potrivit inspectorului şcolar general adjunct Magdalena Gaiu, pentru prima probă a examenului de Bacalaureat s-au înscris 5.784 de candidaţi, însă în faţa profesorilor examinatori s-au prezentat 5.610 absolvenţi de liceu, 174 dintre aceştia neprezentându-se. 5.588 de candidaţi au fost admişi, în timp ce doar 52 au ratat prima sesiune a BAC-ului, probele orale fiind şi eliminatorii. Prima sesiune din acest an a examenului de Bacalaureat a debutat fără incidente la Galaţi, niciun candidat nefiind eliminat. Dacă în alţi ani au fost înregistrate tentative de fraudă în rândul absolvenţilor, anul acesta, se pare, candidaţii au fost mult mai conştiincioşi.

Limba străină - al doilea hop

Aproximativ 5.500 de absolvenţi de liceu susţin, astăzi şi mâine, cea de-a doua probă din concurs. Este vorba de proba orală la Limba Modernă, care va avea loc timp de două zile consecutiv. Circa 4.600 au optat pentru limba engleză, 1.200 pentru limba franceză, trei pentru germană şi doi pentru limba rusă.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=1

Link to comment
Share on other sites

A doua probă la oral - limba străină

Cei 26 de candidaţi gălăţeni care au ales să dea, în premieră, probele bacalaureatului bilingv au obţinut note bune şi foarte bune la prima probă specifică. Majoritatea absolvenţilor de la clasa de bilingv franceză de la Colegiul Naţional "Al.I. Cuza" care s‑au prezentat marţi la proba de geografie în limba franceză au primit nota maximă. Astfel, 16 dintre ei au nota 10, nouă candidaţi au primit o notă cuprinsă între 9 şi 9,99, iar unul singur a luat un punctaj cuprins între 8 şi 8,99.

Dintre cei 5.784 de candidaţi înscrişi la proba orală de limba şi literatura română, 174 nu s‑au prezentat şi 52 nu au primit notă de trecere. Cum proba orală este eliminatorie, bacalaureatul va fi mai "sărac" cu 226 de candidaţi. În rest, s‑au obţinut note destul de bune. 1.129 de tineri au luat nota 10, 1.078 au obţinut între 9 şi 9.99, în timp ce 1.024 au luat note între 8 - 8.99. Totodată, 934 au luat între 7 ‑ 7.99, 781 între 6 ‑ 6.99, iar 612 abia au promovat bacalaureatul cu note între 5 ‑ 5.99.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=25079

Link to comment
Share on other sites

98% dintre candidaţii gălăţeni care au susţinut proba orală la Limba Modernă au promovat. Doar 35 de absolvenţi nu au reuşit să treacă testul la limba străină. Dintre cei 5.780 de elevi înscrişi la cea de-a doua probă orală - limba modernă , 1.624 au luat note de zece.

Promovaţii la probele orale ale examenului de Bacalaureat intră, vineri, la prima probă scrisă a concursului - Limba şi Literatura Română.

Link to comment
Share on other sites

Cinci gălăţeni au fost eliminaţi

Mai mulţi de 50 de candidaţi au fost eliminaţi, vineri, de la prima probă scrisă de limba şi literatura română a examenului de bacalaureat. Cei mai mulţi candidaţi eliminaţi sunt din Bucureşti (10), cinci sunt din Galaţi, câte patru din Braşov, Prahova şi Vaslui, câte trei din Dolj şi Olt, câte doi din Arad, Bihor, Dâmboviţa, Ialomiţa, Timiş, Vâlcea. Din Argeş, Călăraşi, Hunedoara, Ilfov, Maramureş, Mureş, Satu Mare şi Telorman a fost eliminat doar câte un elev. La proba scrisă de vineri au fost înscrişi 214.047 de candidaţi şi au fost prezenţi 212.703. Absenţi de la proba scrisă au fost 1.344 de candidaţi, dintre care 11 aveau situaţii speciale şi au primit subiecte de rezervă.

Link to comment
Share on other sites

Examen la bacalaureatul bilingv

Cei 26 de absolvenţi ai Colegiului Naţional "Al.I. Cuza" care au ales să susţină probele bacalaureatului bilingv, au trecut ieri prin ultima probă specifică. În ziua în care, în calendarul examenului este programată proba scrisă la limba şi literatura maternă, elevii de la clasele bilingv s‑au prezentat la proba scrisă la limba franceză. Examenul s‑a desfăşurat în condiţii normale, subiectele fiind transmise, pe CD, special pentru cei 26 de candidaţi gălăţeni. Tezele sunt corectate de două cadre didactice de limba franceză din alte judeţe. Candidaţii francofoni continuă astăzi susţinerea bacalaureatului, alături de ceilalţi absolvenţi de liceu. Examenul se încheie joi, 3 iulie.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=25195

Link to comment
Share on other sites

Eliminaţi pentru că au încercat să copieze

Aproape 100 de elevi au fost eliminaţi, marţi, de la bacalaureat în întreaga ţară, după ce au fost prinşi că încercau să copieze, unii dintre ei de echipele de supracontrol ale Ministerului Educaţiei, potrivit consilierului ministrului educaţiei, Mihaela Suciu. "Au fost eliminaţi din examen 98 de elevi care au fost prinşi copiind sau încercând să copieze. Cei mai mulţi au fost din Bucureşti, respectiv 27, alţi 13 în judeţul Alba, nouă în Galaţi şi şase în Argeş", a declarat Mihaela Suciu. De asemenea, au mai fost eliminaţi câte patru elevi din unităţi de învăţământ din judeţele Brăila, Dolj, Ilfov, Iaşi şi Neamţ. Câte trei elevi au fost eliminaţi în judeţele Giurgiu şi Tulcea, câte doi în judeţele Bistriţa - Năsăud, Călăraşi, Prahova, Satu-Mare. Câte un candidat a fost eliminat în judeţele Bacău, Braşov, Cluj, Dâmboviţa, Maramureş, Olt, Sibiu, Vrancea şi Vaslui.

La proba obligatorie a profilului, susţinută marţi, au fost înscrişi 216.183 candidaţi şi au fost prezenţi 214.838, respectiv 99,37 la sută. Alţi 1.345 de elevi au lipsit de la această probă, 12 dintre ei motivat, iar Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) a aprobat în cazul acestora din urmă extragerea subiectului de rezervă.

Mai ”experţi” la copiat decât la materiile de profil

* Nouă candidaţi au fost eliminaţi, ieri, de la BAC, după ce au fost prinşi copiind. Tehnicile de ”inspiraţie” au fost aceleaşi : fiţuicile şi hands-free-ul.

Absolvenţii claselor a XII-a, care au promovat probele orale din cadrul examenului de Bacalaureat, au susţinut, ieri, proba obligatorie a profilului, respectiv matematică, istorie sau geografie. Deşi proba de profil se considera a fi cea ”forte” pentru toţi absolvenţii înscrişi în concurs, numărul eliminărilor pune sub semnul întrebării bagajul de cunoştinţe pe care îl au candidaţii. Nouă absolvenţi de liceu au fost eliminaţi, ieri, din examen, după ce au fost prinşi copiind. ”La proba obligatorie a profilului, au fost eliminaţi nouă candidaţi. Opt dintre aceştia au fost prinşi copiind la matematică, iar unul la geografie. Patru absolvenţi de liceu au fost eliminaţi în Tecuci, iar cinci în Galaţi”, a declarat Iuliana Tania Bogdan, inspector şcolar general. Potrivit aceleaşi surse, proba de matematică a fost susţinută de 4.785 de candidaţi, cea la istorie de 318 absolvenţi şi cea la geografie de 657 candidaţi. La proba de ieri au absentat 25 de candidaţi, 19 dintre aceştia la matematică, trei la istorie şi patru la geografie.

Reamintim că încă de la prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea de Limba şi Literatura Română, au început să apară şi primele eliminări. Atunci, cinci candidaţi au fost eliminaţi după ce au fost prinşi copiind. Numărul total al candidaţilor gălăţeni eliminaţi este de 14.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=2

Link to comment
Share on other sites

Alţi cinci elevi, eliminaţi pentru că au încercat să copieze

Şaizeci de elevi au fost eliminaţi de la proba de miercuri a bacalaureatului, în toată ţara, pentru că au încercat să copieze, cei mai mulţi dintre aceştia fiind din Bucureşti, informează Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT). Potrivit comunicatului, 60 de elevi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă: 16 din Bucureşti, câte cinci din judeţele Vaslui, Sibiu, Galaţi şi Bihor, câte patru din judeţele Brăila şi Tulcea şi câte doi din judeţele Alba, Gorj şi Giurgiu. Câte un singur candidat a fost eliminat în judeţele Argeş, Braşov, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Prahova şi Vrancea.

Potrivit informaţiilor centralizate la nivelul MECT, la proba la alegere de miercuri, la ora 9.00 au fost prezenţi în sălile de examen 207.785 de candidaţi, reprezentând 99,35 la sută din cei 209.125 înscrişi. Din cei 1.340 de elevi absenţi la ora începerii examenului, opt elevi din municipiul Bucureşti şi din judeţele Argeş, Sălaj, Giurgiu şi Vâlcea, atât din promoţia 2008, cât şi din cele anterioare, au reprezentat cazuri speciale. Aceştia au susţinut proba la ora 13.00, cu subiecte de rezervă.

"I-am dat fiţuica mea şi a prins-o"

Câteva fete o căinau pe-o colegă Carmen. Care a fost eliminată din examen pentru copiat. "După ce am terminat eu, i-am dat fiţuica mea şi a prins-o imediat. Nici nu ştii ce rău îmi pare. Mai bine nu i-o mai dădeam. Făcea ea de-un cinci", spune fata.

O altă elevă se laudă la telefon că va lua pe puţin 9,80, dacă nu zece. O privesc cu mândrie. Imediat aveam să aflu însă secretul. Apare un băiat pe care-l beşteleşte că nu i-a trimis fiţuica cui trebuia. "Eu ti-am dat-o s-o dai lui, nu s-o opreşti tu. Să-ţi fie ruşine."

Dacă ciuleşti puţin urechile şi asculţi, discuţiile despre copiuţe sunt foarte dese. "Ai copiat?" întreabă un alt candidat. "Nu", dă replica celălat. "Înseamnă că ai să iei doar şapte", vine concluzia.

Se vehicula chiar şi un nume de profesor mai zbir, care i-a tot vânat pe cei care copiau. Faptul că astăzi respectivul cadru didactic va face parte din comisia de la proba de sport, i-a umplut de fericire pe candidaţii care s-au plâns că lor nu le-a mers cu "copiuţe".

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=25254

"Nu-i o tragedie", crede Tania Bogdan :o

“Este o tentatie la care tinerii nostri din liceu se pare ca nu pot rezista. Mai mult, de partea lor este si tehnologia moderna, în special telefoanele performante si sistemele de ascultare care se pot monta si demonta doar la ORL! Ca sa nu mai vorbim despre editurile din tara care scot tot felul de brosuri care le pun pe tava subiectele”, spune inspectorul scolar general Tania Bogdan, care nu este însa îngrijorata de acest fenomen. “În conditiile în care avem 6.000 de copii care dau bacalaureatul si sunt prinsi 10-20 de elevi, asta nu-i o tragedie. Suntem constienti ca mai sunt si altii care copiaza, dar care nu sunt prinsi. Oricum, nu-i un fenomen îngrijorator”, a mai spus Tania Bogdan. Specialistii cred ca solutia definitiva împotriva fraudarii educatiei este un sistem de evaluare care sa pretuiasca ascutimea mintii si creativitatea, nu memoria de elefant.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=4

Link to comment
Share on other sites

Metodă nouă de copiat la Bac :d

* Metoda folosită la diferite examene care presupunea folosirea unui hands-free se pare că e mult "depăşită" pentru tinerii inventivi, susţinători ai examenului de Bacalaureat. Zeci de elevi gălăţeni vor lua note mai mari pe baza unei metode la care profesorii nici nu s-au gândit.

După ce 20 susţinători ai examenului de Bacalaureat au fost eliminaţi de la probele scrise din acest an, elevii inventivi au găsit o alternativă. Noua metodă este una cât se poate de simplă şi de necontestat din partea profesorilor care ar fi încercat să-i prindă pe tinerii rău-voitori. Totul se rezumă la o fiţuică şi câteva informaţii scrise pe... bust. "Sunt foarte fericită, am reuşit să scriu la toate probele deşi nu prea m-am omorât cu învăţatul. La matematică a fost mai greu, în schimb la geografie şi management m-am descurcat de minune. Am aplicat o metodă pe care am auzit-o cu ceva zile înainte la alţi colegi. Am venit cu fiţuica pregătită de acasă şi am pus-o într-unul din pantofi. După ce mi-a dat subiectele, le-am memorat, iar apoi am cerut voie la toaletă. Erau obligaţi să-mi permită să merg, le-am spus că am mari emoţii. Acolo, m-am uitat pe fiţuică, iar răspunsurile le-am scris cu un pix cu gel pe sâni. Cel puţin la geografie a fost uşor, a fost grilă. Când m-am intors în clasă, n-am avut probleme, am copiat răspunsurile. Doar nu îmi cereau să se uite în sânii mei...", a declarat o tânără, susţinătoare a examenului de Bacalaureat, care a dorit să-şi ascundă identitatea. Aceasta ne-a declarat că metoda a fost practicată de mulţi colegi care au dat examenul în diferitele săli de clase aparţinând aceleiaşi şcoli. Elevii s-au organizat cu ceva zile înainte, punând "cap la cap" drepturile pe care le au în timpul examenului, iar metoda rezultată pare să fi fost una cât se poate de ingenioasă. Aceştia nu şi-au folosit telefonul mobil sau alte mijloace de comunicare, şi astfel, chiar şi cu însoţitori, ar fi fost prea complicat să fie prinşi. "Abia aştept să văd sâmbătă rezultatele. Nu-mi fac griji că nu iau. Hoţul neprins e negustor cinstit", a continuat tânăra entuziastă. În plus, metoda nu este nici costisitoare, ca în cazul folosirii hands-free-ului, şi mult mai puţin riscantă.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... l=9#coment

Link to comment
Share on other sites

Bacalaureat 2008 - ultima probă

Ultimul hop al bacalaureatului a fost destul de uşor de trecut. Mai ales că, pentru foarte mulţi candidaţi, proba a necesitat testarea capacităţilor fizice, nu a cunoştinţelor dobândite în anii de liceu: 2.670 de elevi s‑au înscris pentru proba la sport, ceea ce înseamnă aproape jumătate din numărul candidaţilor. 3.450 de candidaţi au susţinut ultima probă la una dintre cele 25 de discipline la alegere din profilul opus. De la inspectoarea generală Tania Bogdan am aflat că examenul s‑a desfăşurat fără incidente neplăcute. Subiectele au fost accesibile.

Şi numărul tentativelor de fraudă a scăzut spectaculos. Doar un singur elev de la Liceul Particular "Marin Coman" a fost eliminat, pentru că a fost surprins cu căşti în urechi.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=25271

Link to comment
Share on other sites

Doar 55% dintre liceeni au promovat examenul de bacalaureat

Potrivit inspectorului şcolar general Magdalena Gaiu, în judeţul Galati, au promovat doar 55% dintre liceenii care au susţinut examenul de bacalaureat, transmite corespondentul AMOS News. “Anul acesta, procentul de promovare este mult mai mic decât cel din 2007. Au promovat doar 50 % din elevii care au susţinut examenul de bacalaureat. La ora actuală, am primit foarte multe contestatii, în jur de 2500. Rezultatele se vor cunoaşte pe data de 9 iulie”, a a explicat Inspectorul şcolar general adjunct Magdalena Gaiu. Printre liceele care au obţinut rezultate bune se numără Colegiul National “Vasile Alecsandri”, promovabilitatea fiind aici de 100%, colegiul “Mihail Kogalniceanu” şi Liceul Pedagogic. Cele mai slabe rezultate s-au constatat la Grupurile Şcolare, unde doar un procent de 20 % dintre elevi au obţinut note de trecere. Cel mai mic procent s-a obţinut la Grupul Scolar “Tudor Vladimirescu”, unde doar 7 % dintre liceeni au promovat examenul de bacalaureat.

Rezultate dezastruoase la BAC

Doar 55,22% dintre candidaţi au promovat

Rezultatele dezastruoase de la BAC situează Galaţiul la coada clasamentului, în topul judeţelor privind procentul de promovabilitate la BAC. Doar 55,22 % dintre candidaţi au promovat "testul maturităţii", cu aproximativ 20 % mai puţin faţă de anul trecut şi doar un singur candidat a obţinut media 10. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi susţine că unul dintre motivele care au dus la înregistrarea unui procent atât de scăzut al promovabilităţii examenului de Bacalaureat este faptul că în acest an au fost înregistraţi cei mai mulţi elevi de la seral şi licee cu frecvenţă redusă care au susţinut examenul. "Procentul este mic din cauza faptului că acum au dat foarte mulţi elevi care au terminat şcoli de arte şi meserii şi apoi au continuat seralul, de asemenea elevi care proveneau de la unităţi de învăţământ cu frecvenţă redusă. Am avut peste 700 de elevi de la seral, aproximativ 300 de elevi de la frecvenţă redusă. Aceştia sunt elevi cu performanţă redusă, care trag în jos procentul. Practic, dacă ar fi să luăm separat, procentul de promovabilitate la liceele teoretice este de 91,40%, iar la liceele tehnologice este de 30%", a declarat Iuliana Tania Bogdan, inspector şcolar general. Un alt motiv care a dus la obţinerea unui procent extrem de scăzut în judeţul nostru, în comparaţie cu celelalte judeţe ca Suceava, Vâlcea sau Constanţa, unde promovabilitatea a fost de peste 90%, este chiar exigenţa profesorilor, susţine inspectorul şcolar general. "A fost o mare exigenţă în ceea ce priveşte posibilitatea de fraudare a examenului. Cred că din punctul acesta de vedere, am luat toate măsurile pentru a împiedica fraudarea examenului. Sunt foarte curioasă cum vor explica cei din Suceava procentul obţinut, respectiv 98% la un examen de Bacalaureat", a mai spus Iuliana Tania Bogdan.

Aproape jumătate dintre candidaţi au depus contestaţii

Nu mai puţin de 2.539 de candidaţi au depus contestaţii, cele mai multe solicitări de recorectare a lucrărilor fiind pentru Matematică şi Limba şi Literatura Română, discipline care, se pare, le-au dat mult de furcă absolvenţilor de liceu. Rezultatele, în urma recorectării lucrărilor, vor fi afişate pe data de 9 iulie.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=1

Un elev din doi nu a luat examenul

"Scufundaţi" la Bac

* Rezultate înfiorătoare * Cu 50 la sută procent de promovabilitate, Galaţiul e pe ultimul loc pe ţară * Explicaţia? "Nu s-a copiat!" * Procente năucitoare în unele judeţe: 98 la sută reuşiţi la Suceava * O singură elevă din Galaţi a luat media zece * 12 elevi au obţinut fix media şase

Bacalaureatul pare să fi redevenit examenul serios din urmă cu mai mulţi ani. Cel puţin aşa arată primele cifre statistice legate de "testul maturităţii" de anul acesta de la Galaţi. Jumătate dintre candidaţii de anul acesta nu au reuşit să ia bacul, în condiţiile în care subiectele propuse au fost afişate pe internet încă de acum câteva luni. În anii precedenţi, promovabilitatea în judeţul Galaţi s-a situat în jurul a 70 de procente, ceea ce face ca rezultatul din 2008, de numai 50,67 la sută, să necesite analize serioase pe această temă. "Promovabilitatea de anul acesta la Galaţi este sub media ultimilor ani. Explicaţia ar fi prezenţa în fiecare centru de examinare a câte unui inspector şcolar, care a sporit autoritatea comisiei. Consecinţa a fost că elevii nu au mai putut copia", susţine inspectorul şcolar general Tania Bogdan.

Galaţiul, pe ultimul loc în ţară

Interesant e că Galaţiul se află pe ultimul loc la procentul de promovabilitate din cifrele raportate până ieri la prânz de inspectoratele şcolare din ţară. Diferenţele de procente sunt chiar halucinante în anumite cazuri. Aşadar, dacă la Galaţi unul din doi elevi a picat bacul, la Suceava, de exemplu, aproape toţi au trecut examenul, procentul de reuşiţi fiind de 98,38 la sută. Chiar dacă cifrele parţiale, date publicităţii până ieri la prânz, arată că, anul acesta, la nivel naţional a scăzut numărul celor reuşiţi, media pe ţară e în continuare mult mai ridicată decât cea de la Galaţi. În jur de 70 este procentul de promovabilitate la nivel naţional, cu 20 de puncte peste rezultatele de la Galaţi. Iată, comparativ, câteva procente din restul ţării. Suceava, cu 98 la sută reuşiţi, Constanţa cu 97 la sută, Hunedoara cu 94 la sută, Vâlcea cu 92 la sută sau Timiş cu 91 la sută se situează pe primele locuri pe ţară la procentul de promovabilitate. Urmează apoi un grup compact de judeţe care au raportat procente de 70-85 la sută, între care se numără Iaşi, Bucureşti, Cluj, Dâmboviţa sau Vaslui. "Codaşele" sunt, în ordine, Alba (69 la sută), Sibiu şi Buzău (68 la sută), Argeş (65 la sută), Braşov (61 la sută), Prahova (59 la sută), Brăila (57 la sută) şi Galaţi (50 la sută).

Rezultate slabe, contestaţii multe

Rezultatele slabe de la Galaţi se reflectă şi în numărul imens de contestaţii depuse. Nu mai puţin de 2576 de contestaţii s-au depus la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, cele mai multe înregistrându-se la Limba şi literatura Română şi la Matematică. "Româna şi matematica au fost şi anul acesta pietrele de încercare ale absolvenţilor. La aceste obiecte s-a picat cel mai mult, dovadă că şi cele mai multe contestaţii au vizat aceste teze", ne-a explicat inspectorul şcolar general Tania Bogdan. Contestaţiile vor fi rezolvate astăzi şi mâine, urmând ca rezultatele finale să fie afişate miercuri, 9 iulie.

O elevă de nota 10

O singură elevă din Galaţi a reuşit să ia media maximă, 10,00 anul acesta la bacalaureat. Este vorba despre Ana-Maria Petrea, care, evident, a obţinut note maxime la toate probele de examen. Ioana Crînganu este a doua elevă din Galaţi, cu media finală 9,98, urmată de Diana Dima (9,95), Diana Gîţă (9,94) şi de Silvian Grosu şi Alina Postu (9,91). Interesant e că din primii 50 de candidaţi în ordinea celor mai bune medii, doar nouă sunt de la alte licee decât Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", ceea ce reprezintă încă o confirmare a valorii celebrei "fabrici de genii" gălăţene. O performanţă deosebită a reuşit-o eleva Alexandra Dimofte, care, cu media 9,89, se situează pe locul 11 şi este prima care "sparge" topul celor de la CNVA. Interesant e că ea nu este absolventă de liceu teoretic, ci provine de la Grupul Şcolar Industrial "Gheorghe Asachi". Mai e de remarcat faptul că, în primii 20 de absolvenţi de liceu din Galaţi, au reuşit să se strecoare doar doi băieţi: Radu Caragea (CNMK) şi Silvian Grosu (CNVA). Partea masculină e însă mult mai bine reprezentată în partea a doua a neoficialului Top 50. Dincolo de aceste aspecte frumoase ale bacalaureatului de anul acesta, rămâne procentul foarte mic de elevi promovaţi de la Galaţi. Probabil că o analiză a Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, mai mult decât necesară în condiţiile diferenţelor atât de mari la promovabilitate la nivelul întregii ţări, va lămuri unde e buba: la Galaţi, unde s-a picat pe capete sau în judeţele "campioane", unde numai cine nu s-a prezentat n-a luat bacalaureatul. Şi mai rămâne de hotărât dacă e corect ca elevii din Galaţi, care, din câte se pare, au fost păziţi cu stricteţe, să concureze la admiterea la facultate pe aceleaşi locuri cu elevii din judeţele unde copiatul a cam făcut legea, aşa cum presa a relatat de nenumărate ori în ultimele zile.

12 absolvenţi cu media 6,00

Probabil că cele mai încinse petreceri generate de notele de la bacalaureat nu le vor da primii de pe lista reuşiţilor, ci ultimii. Este vorba de nu mai puţin de 12 elevi gălăţeni care au prins "ultimul tren", "media fericirii", 6,00. Este ultima medie care aducea promovarea bacalaureatului. Iar cei mai mulţi "s-au scos" chiar la ultima probă (Geografie sau Istorie), acolo unde notele de şapte, şapte şi ceva le-au salvat prestaţiile mai puţin fericite de la probele anterioare.

Profesorul George Lateş a avut dreptate

Profesorul gălăţean George Lateş a anticipat dezastrul de la bacalaureat încă de acum două luni. Invitat la o dezbatere a "Vieţii libere" pe tema controversatelor subiecte la Română oral, profesorul Lateş a spus că vom avea parte de rezultate proaste la bac. "Surprizele nu vor fi plăcute. Vă dau în scris că rezultatele la bacalaureat vor fi mai proaste decât anul trecut. La nivel naţional, se vor obţine rezultate mai slabe, nu numai din cauza subiectelor la proba orală de limba română, cu toate că şi acestea vor crea o serie de probleme", a spus George Lateş în cadrul dezbaterii, declaraţia sa fiind de altfel publicată în luna iunie în paginile "Vieţii libere". Din păcate, spusele i s-au adeverit.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=25324

Bacalaureatul, un examen la extreme

În timp ce un liceu din Mehedinţi se poate lăuda cu cinci medii de 10, în judeţul Galaţi au promovat puţin peste jumătate dintre candidaţi. Diferenţele dintre judeţe - în ceea ce priveşte promovabilitatea şi mediile obţinute - întregesc imaginea unui Bacalaureat controversat. Asta după ce, săptămâna trecută, a plouat cu acuzaţii de fraudă din partea profesorilor corectori. Dacă în Suceava - judeţ „cu tradiţie“ în ceea ce priveşte rezultatele bune la examene - procentul celor promovaţi este de 98,3% înainte de rezolvarea contestaţiilor (depuse sâmbătă), în Galaţi au obţinut medii de trecere doar 55,2% dintre candidaţi. Pe de altă parte, pe „harta mediilor de 10“ diferenţele sunt foarte mari: în Mehedinţi au fost 13 candidaţi care au obţinut numai note maxime, în Olt au fost şapte, în Timiş - şase, iar în Buzău, Iaşi, Suceava, Sălaj, câte cinci. De cealaltă parte, în zece judeţe şi în Bucureşti niciun elev nu a obţinut 10 „pe linie“. Numai la Colegiul Naţional „Traian“ din Drobeta-Turnu-Severin au fost cinci medii de 10, cât în Alba, Argeş, Bacău, Constanţa şi Galaţi la un loc, de exemplu.

În judeţul Galaţi, promovabilitatea a fost de 55,2%, faţă de anul trecut, când au trecut examenul 73% dintre elevi. Rezultatele foarte slabe sunt explicate de inspectorul şcolar general adjunct Mitică Dudău prin pregă tirea slabă a elevilor şi supravegherea riguroasă din sălile de examen: 20 de elevi au fost scoşi afară pentru că au încercat să copieze. „La aceşti factori se adaugă faptul că 1.000 de candidaţi au venit din clase de seral, iar alţi 1.000 - din şcolile profesionale sau din cele de arte şi meserii. Procentul de promovabilitate la aceste categorii a fost de sub 30%“, a adăugat Dudău.

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... a-extreme/

Link to comment
Share on other sites

Activitatea profesorilor, analizată de ISJ

Anchetă în liceele tehnologice

* Conducerea ISJ Galaţi va demara o anchetă în liceele tehnologice din judeţul Galaţi, ca urmare a rezultatului dezastruos de dinainte de finalizarea contestaţiilor, când doar 55,22% dintre candidaţi au promovat examenul de Bacalaureat. Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri” a reuşit performanţa de promovare 100% a Bacalaureatului, iar Grupul Şcolar ”Anghel Saligny” a obţinut cel mai prost rezultat din municipiu, respectiv 16,02%.

Procentul dezastruos de promovabilitate a examenului de Bacalaureat, care situează Galaţiul la coada clasamentului în topul pe ţară, atrage după sine o anchetă la nivelul fiecărui liceu tehnologic din Galaţi. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi a anunţat că va demara o analiză la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ tehnologice, inspectorii şcolari susţinând că unul dintre motivele pentru care Galaţiul a înregistrat un procent dezastruos de promovabilitate la BAC este chiar numărul mare de elevi de la seral, licee cu frecvenţă redusă care au obţinut rezultate slabe, cei mai mulţi dintre ei fiind respinşi. ”Noi vom face în cadrul liceelor tehnologice o analiză separată. Cei de la liceul normal ce procent de promovare au realizat? Se lipeşte de cel de anul trecut când au avut numai astfel de elevi în Bacalaureat? Dacă da, înseamnă că acolo s-a muncit la fel. Dacă procentul este diminuat doar din cauza elevilor de la rută progresivă, explicaţia se susţine. Dacă însă şi dincolo rezultatele au scăzut, atunci acela este subiectul monitorizării noastre pe parcursul anului şcolar 2008-2009. Nu luăm măsuri până nu analizăm foarte bine cauzele. De regulă, profesorii care lucrează în aceste şcoli sunt evaluaţi de inspectorii de specialitate. În cazul în care activitatea lor nu este suficient de performantă, li se recomandă să urmeze cursuri de perfecţionare şi monitorizaţi îndeaproape încât să îşi îmbunătăţească calitatea muncii. Urmează să cerem rapoartele de la fiecare liceu”, a declarat Iuliana Tania Bogdan, inspector şcolar general.

Cu toate că anul acesta candidaţii gălăţeni la BAC au picat pe capete, doar 55,22% dintre aceştia reuşind să promoveze, conducerea ISJ Galaţi se declară mulţumită de rezultat, susţinând totodată că acesta este unul real şi nu virtual. ”Nu judeţul Galaţi este cu procentul cel mai mic de promovabilitate, sunt multe alte judeţe în spatele judeţului Galaţi, care coboară până la 37% promovabilitate. Este vorba de Giurgiu, Ilfov. Prin urmare, şi alţi colegi au fost preocupaţi să facă un examen corect şi exigent. Noi prezentăm rezultate reale, şi nu virtuale. Eu sunt cu inima împăcată pentru că toată analiza pe cifre explică şi justifică acest rezultat. Suntem cu toţii ancoraţi în realitatea din învăţământ. Eu nu pot să cred că Suceava nu are clase din acestea de liceu. Aşa s-a întâmplat în acest an. Probabil că după acest lucru absolvenţii de după acest an se vor mobiliza mai bine, vor înţelege că Bacalaureatul nu se promovează oricum pentru că eu cred că ceea ce s-a întâmplat anul trecut a demobilizat candidaţii şi i-a încurajat că se poate şi altfel promova Bacalaureatul. Se pare că efortul nostru a răspuns tuturor acestor situaţii şi prezentăm o cifră care cred că se regăseşte în valoarea acestei promoţii, cu bune şi rele. Avem copii de excepţie, pentru că acel procent de 91% realizat în circa 11 licee nu înseamnă puţin şi realitatea liceelor industriale care şcolarizează şi acest tip de copii. Ei au fără frecvenţă, au seral, rută progresivă. Trebuie să îşi asume acest rezultat pentru că aceştia sunt copiii cu care lucrăm. Ei au terminat un liceu, însă nu e obligatoriu să ia toată lumea Bacalaureatul. Acesta nu este un examen care să nu însumeze o performanţă”, a mai spus Iuliana Tania Bogdan.

La prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an au participat 5.900 de absolvenţi de liceu, 20 dintre aceştia fiind eliminaţi după ce au fost prinşi copiind. Doar o singură unitate de învăţământ a reuşit performanţa de promovare a examenului în proporţie de 100%, respectiv Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri”, singurul candidat care a obţinut media 10 fiind chiar elev al acestui colegiu. Rezultate dezastruoase au fost înregistrate la liceele tehnologice, la Grupul Şcolar Tudor Vladimirescu promovând doar 7% dintre candidaţi, la Grupul Şcolar ”Anghel Saligny” 16,02%, Grupul Şcolar ”Paul Bujor” Bereşti - 20,53%, Colegiul Tehnic Traian - 21,35%, Grup Şcolar Metalurgic - 22,34%.

De asemenea, au fost înregistrate 2.549 de contestaţii, cele mai multe fiind înregistrate la matematică, peste 800 şi la română - aproximativ 700. Rezultatele de după contestaţii vor fi afişate pe data de 9 iulie.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=5

Link to comment
Share on other sites

56,37% - rezultatul final la Bacalaureat

292 de gălăţeni au luat BAC-ul după contestaţii

Procentul de promovabilitate la Bacalaureat, în judeţul Galaţi, a crescut cu numai un procent după rezultatele contestaţiilor. Doar 292 de candidaţi la ”testul maturităţii” au fost admişi după recorectarea celor 2.549 de lucrări. Numărul total de note modificate se ridică la 530. 20 de lucrări cu nota 9 au primit, după recorectare, notă maximă.

Aproximativ 300 de elevi gălăţeni au fost admişi la examenul de Bacalaureat după recorectarea lucrărilor, aceştia primind de la profesori note peste 5. Deşi aproximativ jumătate dintre candidaţii examenului de Bacalaureat au depus contestaţii, procentul final de promovabilitate al testului, la nivelul judeţului Galaţi, nu a crescut decât cu un procent, ceea ce ne situează tot la coada clasamentului întocmit pe ţară. Potrivit declaraţiei inspectorului şcolar general, Iuliana Tania Bogdan, în urma rezolvării contestaţiilor, procentul de promovabilitate al examenului de Bacalaureat este de 56,37%, cu doar 1,15 procente mai mult decât rezultatele de până la contestaţii. ”Rezultatul final al examenului de Bacalaureat este de 56,37%. Au fost modificate 530 de note, iar 292 de lucrări au depăşit nota 5. De asemenea, s-a mărit şi numărul de note de la 9 la 10, cu 20”, a declarat Iuliana Tania Bogdan.

La Galaţi, procentul de promovabilitate la Bacalaureat în acest an este de 56,37%. Absolvenţii unei singure instituţii de învăţământ au promovat în proporţie de 100% Bacalaureatul. Este vorba de Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri”. De asemenea, doar un singur candidat a obţinut media 10, absolvent al aceluiaşi colegiu de prestigiu din Galaţi. Tot în această sesiune a examenului, 20 de candidaţi au fost eliminaţi după ce au fost prinşi copiind.

După afişarea rezultatelor, elevii nemulţumiţi de notele obţinute au putut depune contestaţii, în Galaţi fiind înregistrate 2.349 contestaţii, dintre care aproape 800 la matematică şi 700 la română. O nouă sesiune a examenului de Bacalaureat se va desfăşura începând cu 18 august.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=7

Link to comment
Share on other sites

La contestaţii la bacalaureat,

Diferenţe de trei puncte

După rezolvarea contestaţiilor la bacalaureat s‑au înregistrat nouă cazuri în care diferenţele dintre nota iniţială şi cea finală au depăşit 1.5 puncte.

La matematică s‑au descoperit două teze cu diferenţă de 3 puncte, la una în plus şi la una în minus.

"Dacă la o teză de matematică o notă de 2.25 este ridicată la 5.50, la cealaltă - curios lucru - de la 4.65 se ajunge după recorectare la 1.50. De asemenea, mai sunt şi alte patru cazuri când s‑au înregistrat diferenţe de peste 2 puncte în plus, trei la economie şi unul la limba şi literatura română", ne informează inspectoarea generală Tania Bogdan. Aceasta susţine că va face o comisie de inspectori care vor recorecta şi ei tezele respective. "Vom vedea unde este vina. Nu cred în măririle de la contestaţii prea mult. De aceea nu‑i suspectez deocamdată pe profesori noştri. Bineînţeles, dacă vom constata că greşeala este de la noi, vom lua măsurile ştiute deja de cadrele didactice. Avem o listă neagră pe care‑i trecem şi, cel puţin doi ani de zile, nu vor mai corecta la examene. Pe lângă sancţiunea financiară pe care o implică faptul că nu vor mai corecta, vor avea timp să reflecteze mai mult asupra celor întâmplate", a mai spus Tania Bogdan.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=25420

Link to comment
Share on other sites

Start la înscrieri pentru cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului

Candidaţii, care la prima sesiune a examenului de Bacalaureat au fost declaraţi respinşi sau nu s-au prezentat la concurs, se pot înscrie, începând de astăzi şi până pe 18 iulie, pentru susţinerea examenului în cea de-a doua sesiune, care va avea loc în perioada 18 august - 1 septembrie. Cei care au promovat una sau mai multe probe pot solicita recunoaşterea acestora. Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, la prima sesiune a Bacalaureatului din acest an, care a avut loc între 23 iunie şi 9 iulie, nu au promovat 47.719 candidaţi dintre cei 220.737 candidaţi care s-au prezentat pentru susţinerea probelor, pentru susţinerea examenului fiind înscrişi 225.842 candidaţi. Elevii din clasa a XII-a care nu au putut intra în examen din cauza corigenţelor, îşi vor putea încheia situaţia şcolară în perioada 11-13 august. Cei care vor promova examenele de corigenţe vor putea să se înscrie pentru Bacalaureat în data de 14 august. Pe data de 18 august candidaţii vor susţine prima probă orală a examenului, la Limba şi Literatura Română, iar probele scrise vor începe în data de 21 august. Primele rezultate vor fi afişate pe 29 august, iar candidaţii vor putea depune în aceeaşi zi contestaţii, notele finale urmând să fie anunţate pe 1 septembrie.

5.900 de candidaţi au susţinut, la Galaţi, examenul de Bacalaureat, în prima sesiune, dintre aceştia promovând doar 56,37%, cu aproximativ 20% mai puţin faţă de anul trecut.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=6

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.