Jump to content

Proiectul "Oamenii de acasă", la Tecuci


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Proiectul “Oamenii de acasă” - Apel pentru tecucenii din Italia

Luna aceasta a fost lansat la Bruxelles Programul Social “Oamenii de acasă”, un proiect iniţiat din dorinţa de a veni în sprijinul românilor din diaspora care doresc să se îngrijească cât mai bine de cei dragi rămaşi acasă. Prin primul parteneriat social de acest tip, “Centre d’Action Sociale Anastasia” Bruxelles va finanţa lunar îngrijirea a 10 seniori, aleşi pe baza unor criterii sociale stabilite prin proiectul de parteneriat.

"Oamenii de acasă" este un program de servicii sociale prin care se oferă asistenţă, protecţie şi integrare ocupaţională pentru persoanele de vârsta a treia. Acest proiect s-a născut la iniţiativa reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe Române din Diaspora, din dorinţa de a ajuta la optimizarea relaţiilor intra familiale dintre cei plecaţi la muncă în străinătate şi rudele lor rămase acasă.

Pentru a demara implementarea într-o nouă localitate, procedurile Programului prevăd obligativitatea înregistrării a minimum 10 beneficiari din aceeaşi localitate.

Asociaţia “Valide Alternative per l’Integrazione” din Padova sprijină şi promovează acest proiect în Italia, încercând să sensibilizeze cât mai multe persoane şi organizaţii. Pentru început, asociaţia îşi propune să implementeze acest proiect în Tecuci, judeţul Galaţi. Se caută tecuceni veniţi la muncă în Italia care au nevoie şi au posibilitatea de a asigura îngrijirea rudelor rămase acasă de persoane de încredere şi calificate.

gazetaromaneasca.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.