Jump to content

A murit reputatul antrenor de volei Traian Vîlsan


dcp100168

Recommended Posts

A murit reputatul antrenor de volei Traian Vîlsan

Reputatul antrenor emerit conf. Traian Vîlsan, cel care a fost la conducerea echipei CSU Galaţi în prima perioadă de glorie a voleiul feminin gălăţean, în anii ’80 şi ’90, a încetat miercuri din viaţă. Cu Traian Vîlsan antrenor, CSU a fost de trei ori vicecampioană naţională, având în componenţă jucătoare legendare pentru voleiul românesc: Speranţa Găman-Andreica, Crina Georgescu-Răuţă, Cristina Buzilă-Moga, Emilia Nedelcu-Nemţanu, Daniela Drăghici-Dinică, Maria Obreja-Muscă, Dana Sîngeorgean-Ţurcanu, Maria Mititelu, Gabi Cojocaru, Ileana Dobroschi-Berdilă…

Dumnezeu să îl aibă în pază!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Doliu în sportul gălățean

Un mare om de sport, TRAIAN VÂLSAN, cunoscut în special prin contribuţia sa la dezvoltarea voleiului feminin gălăţean, s-a stins din viaţă.

S-a născut cu 78 de ani în urmă şi a debutat ca jucător, în perioada junioratului, la Braşov. Ca senior a jucat la Tractorul Braşov - o echipă de top din acea vreme - pentru ca la puţin timp să ajungă la Galaţi, după ce îşi încheiase cursurile universitare în Capitală. A făcut parte din echipa de aur a Galaţiului, pe vremea când aceasta se afla pe val - între colegii săi fiind jucători de mare valoare, precum Gabriel Udişteanu, Iorga, Brandenburg, Vasile Petrişor, Socs, Ozun sau George Kramer.

La încheierea activităţii de jucător s-a dedicat meseriei de antrenor. A pregătit echipe masculine de juniori, precum şi de seniori, dar marea performanţă a repurtat-o în voleiul feminin. Cu Vâlsan la timonă, voleiul feminin gălăţean a cucerit de trei ori titlul de vicecampioană naţională, precum şi o „Cupă a României”. Gălăţencele s-au luptat ani buni cu marile puteri ale voleiului din ţara noastră - Dinamo, Penicilina Iaşi sau Rapid Bucureşti. În acea perioadă, CS Universitatea (echipă care s-a mai numit Ştiinţa şi Politehnica) a dat numeroase jucătoare loturilor naţionale, printre acestea numărându-se Crina Georgescu Răuţă, Maricica Muscă, Speranţa Găman, Dana Sângeogean sau Ileana Berdilă. A rămas în preajma terenului de volei până în ultima clipă, când o boală nemiloasă l-a smuls de lângă noi.

Pentru marile sale merite (a mai practicat atletismul şi handbalul), TRAIAN VÂLSAN a primit înalta distincţie de antrenor emerit. În paralel cu antrenoratul, a îndeplinit funcţia de lector la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, participând cu priceperea sa la instruirea mai multor generaţii de studenţi.

Transmitem familiei îndoliate întreaga compasiune a amatorilor sportului gălăţean.

Bunul Dumnezeu să-l primească în Împărăţia Sa!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.