Jump to content

Un pădurar gălăţean, printre cei mai buni din ţară


dcp100168

Recommended Posts

Un pădurar gălăţean, printre cei mai buni din ţară

Al doilea cel mai bun pădurar din ţară e gălăţean! Cel puţin aşa reiese din clasamentul final al concursului „Cel mai bun pădurar - faza pe ţară, ediţia 2014”, la care Cătălin Laurenţiu Chirilă, pădurar din cadrul Ocolului Silvic Griviţa, a ocupat locul secund şi a obţinut medalia de argint. Faza naţională a competiţiei a avut loc, în perioada 8-10 octombrie, în cadrul Ocolului Silvic Sinaia, parte a Direcţiei Silvice Prahova.

În comunicatul de presă remis redacţiei, Romsilva a precizat că medaliatul cu argint la competiţia „cel mai bun pădurar” se încadrează în categoria pădurarilor „tineri şi de viitor”.

Care au fost probele de concurs la care Cătălin Laurenţiu Chirilă a uimit juriul? „Mai întâi, s-a desfăşurat o probă teoretica, bazată pe întrebări din domeniile tehnice şi ale legislaţiei silvice, urmată de mai multe probe practice precum: recunoaşterea speciilor forestiere după lujeri, muguri, frunze, rondele de lemn. Apoi, s-a cerut recunoaşterea speciilor de vânat după trofee şi urme, recunoaşterea bolilor şi dăunătorilor pădurii, cubarea şi sortarea lemnului pe picior sau doborât, întocmirea actelor de contravenţie şi infracţiuni pentru fapte de încălcare a legislaţiei silvice şi tragerea cu arma la ţintă fixa”, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Silvice Galaţi, ing. Gheorghe Luca.

Iniţiat în perioada anilor 1980, în cadrul fostului Minister al Silviculturii, concursul profesional „Cel mai bun pădurar” a avut ca obiectiv principal perfecţionarea pregătirii profesionale a acestei categorii de personal, pădurarii, în prezent în număr de circa 6.000, care sunt cei mai vizibili în rândul populaţiei şi care dau greutate activităţii silvice în teren, informează Direcţia Silvică Galaţi.

viata-libera.ro

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Încă un loc secund pentru Cătălin Chirilă

Silvicultorii suceveni au demonstrat că sunt cei mai buni din țară, nu doar  la rezultatele muncii lor, Direcția Silvică Suceava fiind prima atât la activitatea desfășurată, cât și la pregătirea profesională, după cum au arătat la competiția națională „Cel mai bun pădurar”. Etapa finală a acestui concurs profesional a avut loc la Vatra Dornei, în cursul săptămânii trecute, cei mai buni pădurari ai direcțiilor silvice din țară, cei ai Institutului de Cercetări şi Amenajări Silvice (ICAS) şi ai Agenţiei Moldsilva, din Republica Moldova, confruntându-se în cunoștințe practice și teoretice, în sală și în teren. La finalul celor trei zile de concurs, titlul de „Cel mai bun pădurar” a fost câştigat de Cristian Hrehorciuc, reprezentant al Direcției Silvice Suceava, de la Ocolul Silvic Pătrăuţi. Pe locul secund s-a clasat Cătălin Chirilă, reprezentant al Direcției Silvice Galați, iar locul al treilea a fost obținut de Adrian Sârghie, reprezentant al Direcției Silvice Neamț. La competiția din acest an au participat 45 de concurenți, câștigătorii fazelor pe cele 41 de Direcții Silvice, un reprezentant ICAS și trei invitați din Republica Moldova. În perioada 12-14 octombrie, aceștia au susținut probe scrise și probe practice, precum cea de introducere a datelor în aplicația SUMAL, care monitorizează traseul masei lemnoase, de cubare și sortare în teren, în Ocolul Silvic Dorna Candrenilor, cea de recunoaștere a speciilor forestiere, a speciilor de vânat și a dăunătorilor, dar și rezolvarea unei situații practice privind paza și integritatea fondului forestier.

monitorulsv.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Gălăţeanul Cătălin Chirilă, locul 3 la "Cel mai bun pădurar"

48 de pădurari au concurat pentru titlul de ,,Cel mai bun pădurar” - etapa națională a concursului profesional găzduit în perioada 9 – 10 octombrie a.c. de Direcția Silvică Argeș, la Vidraru, într-un peisaj spectaculos și pe o vreme de toamnă generoasă cu participanții la eveniment. Ca și în anii anteriori, la ediția 2019 au participat câștigătorii etapelor județene organizate de cele 41 de direcții silvice din subordinea Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, 3 pădurari de la Agenția ,,Moldsilva” din Republica Moldova, 3 pădurari de la Asociația Administratorilor de Păduri și 1 pădurar de la  Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”. Câștigătorul concursului ”Cel mai bun pădurar" ediția 2019 este reprezentantul Direcției Silvice Prahova, pădurarul Nicolae Ilie. Pe locul II s-a clasat reprezentantul Direcției Silvice Harghita, pădurarul Ilie Stan,  iar pe locul III, pădurarul Cătălin Laurențiu Chirilă, de la Direcția Silvică Galați. Câştigătorii primelor trei locuri au primit diplome din partea conducerii executive a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și a conducerii Federației Sindicatelor din Silvicultură SILVA şi premii în obiecte oferite de sponsorii tradiţionali ai concursului.

observatorulph.ro

Link to comment
Share on other sites

Gălăţeanul Cătălin Laurențiu Chirilă, în topul pădurarilor din România

Pădurarul gălăţean Cătălin Laurenţiu Chirilă a urcat, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, pe podiumul de premiere al concursului „Cel mai bun pădurar”, întrecere organizată de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva şi cu o lungă tradiţie în silvicultură. După ce în anii 2014 și 2016, gălăţeanul a ocupat locul al doilea la faza națională a concursului, la ediţia din acest an, desfășurată la Direcția Silvică Argeș, el s-a clasat al treilea pe ţară.

Au concurat 48 de pădurari: cei 41 de câştigători ai etapelor judeţene, trei pădurari de la Agenția Moldsilva din Republica Moldova, alţi trei reprezentanţi ai Asociației Administratorilor de Păduri și un altul de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”.

Concursul profesional „Cel mai bun pădurar” are probe teoretice și probe practice constând în recunoașterea speciilor de arbori și arbuști forestieri după semințe, frunze și puieți, a speciilor de vânat, precum și a principalelor specii de dăunători ai pădurilor, sortarea și determinarea volumului buștenilor prin măsurători și calcule matematice specifice, întocmirea unui act de contravenție/ infracțiune și a unui proces verbal de reținere, în vederea confiscării, a materialului lemnos cu proveniență ilegală, utilizarea aplicației SUMAL prin simularea introducerii datelor în sistemul integrat de urmărire a trasabilitatii lemnului.

La deschiderea ediţiei din acest an a competiției au fost prezenți ministrul Apelor și Pădurilor și directorul general al Romsilva.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Gălățeanul Cătălin Chirilă, cel mai bun pădurar din țară

Desfășurată în perioada 29-30 octombrie, în cadrul Ocolului silvic Caracal, din cadrul Direcției Silvice Olt, faza națională a concursului profesional "Cel mai bun pădurar, ediția 2021" a adus un motiv de mândrie pentru silvicultura gălățeană.

Concursul, la care au participat 41 de reprezentanți din direcțiile silvice județene și cei ai Agenției Moldsilva din Republica Moldova, a fost câștigat de reprezentantul Direcției Silvice Galați, Cătălin Laurențiu Chirilă, acesta fiind recompensat cu medalie de aur și diplomă de merit. Pădurarul activează în cadrul Ocolului silvic Grivița și face parte din categoria tânără, dar de viitor, a celor care lucrează în sectorul silvic din județul Galați, menționează Direcția Silvică Galați, într-un comunicat de presă.
Inițiat în perioada anilor ’80, concursul profesional "Cel mai bun pădurar" se comportă ca un filtru, desfășurându-se la nivel de ocol silvic, direcție silvică județeană și apoi la nivel de țară, la faza națională participând câștigătorii de la nivelul direcției silvice.
Probele concursului sunt structurate în strânsă legătură cu principalele activități ale pădurarilor: o probă teoretică ce cuprinde întrebări din domeniile tehnice și ale legislației silvice, urmată de mai multe probe practice, precum: recunoașterea speciilor forestiere după lujeri, muguri, frunze, rondele de lemn, recunoașterea speciilor de vânat după trofee și urme, recunoașterea bolilor și dăunătorilor pădurii, cubarea și sortarea lemnului pe picior sau doborât, întocmirea actelor de contravenție și infracțiuni pentru fapte de încălcare a legislației silvice, utilizarea aplicațiilor electronice de trasabilitate a materialului lemnos.
Cătălin Laurențiu Chirilă nu este la prima clasare pe podiumul concursului "Cel mai bun pădurar". Anterior, el a mai ocupat o dată locul 3 și de două ori locul 2, confirmând constanța, ambiția și profesionalismul de care dă dovadă.
Realizarea tânărului pădurar gălățean este cu atât mai mare cu cât Direcția Silvică Galați este una dintre cele mai mici din țară, prin suprafața de fond forestier administrată și prin numărul de pădurari existenți.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.