Jump to content

Caz de malpraxis la Maternitatea Spitalului Judeţean


dcp100168

Recommended Posts

Caz de malpraxis la Maternitatea Spitalului Judeţean

O nouă anchetă privind un alt posibil caz de malpraxis la maternitatea Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Un medic ginecolog şi restul personalului medical care au asistat la naşterea, pe 22 octombrie, a unei fetiţe, sunt cercetaţi, deoarece copilul s-a născut cu traume grave. Este parţial paralizat, are cheaguri de sânge pe creier şi a fost transportat la Spitalul Budimex din capitală.

În acest caz face anchetă atât conducerea spitalului, cât şi comisia de control venită ieri de la Ministerul Sănătăţii.

Reamintim că aceeaşi comisie cercetează şi decesul suspect al altui sugar, care a murit la câteva ore de la externarea din aceeaşi maternitate.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Un nou scandal la Maternitatea Judeţeanului

După ce, pe 31 octombrie, un copil murea la doar câteva ore de la externarea din Maternitatea Spitalului de Urgenţă, reprezentanţii Spitalului de Urgenţă confirmă că anchetează un alt caz ce pare a fi de malpraxis. Este vorba de o fetiţă, care s-a născut natural pe data de 22 octombrie, şi care a suferit un traumatism obstetrical extrem de grav din pricina căruia a rămas paralizată, are cheaguri de sânge pe creier şi lipsă de oxigenare tot a creierului. După 9 zile în care a stat în Maternitatea Judeţeanului, copila a fost transferată la Spitalului de Copii de unde, la insistenţele părinţilor, a fost trimisă la Spitalul Budimex din Bucureşti.

Mama copilei, din Cudalbi, care se afla în spital la Bucureşti, cu fetiţa, a refuzat deocamdată să facă declaraţii, precizând că aşteaptă rezultatul anchetei. Femeia mai are încă o fetiţă în vârstă de patru ani.

Joi, reprezentanţii Spitalului de Urgenţă au confirmat că vorbim de o posibilă culpă medicală. „Este vorba de naşterea naturală a unui copil de patru kilograme, care a suferit la naştere un traumatism obstetrical sever. Din această cauză, fetiţa avea o paralizie a membrului superior stâng, hematon biparietal epicranian şi hipoxie. La nouă zile de la naştere, fetiţa a fost transportată la Spitalul de Copii, iar apoi la Spitalul Budimex. Sunt anchetate toate împrejurările naşterii, este audiat medicul ginecolog, dar şi restul echipei medicale care a asistat naşterea. Deocamdată nu putem spune acum dacă în acest caz ar fi trebuit să i se facă gravidei cezariană şi nu să nască natural, este o anchetă în curs”, a declarat dr. Dorel Firescu, directorul medical Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Acest caz este şi el anchetat tot de Comisia Ministerului Sănătăţii, care verifica deja la Galaţi şi decesulul survenit pe 31 octombrie, al sugarului din Suhurlui. În primul caz, cel al sugarului mort, anchetat de aceeaşi comisie, s-au făcut verificări inclusiv ale graficelor de curăţenie din spital şi s-au ridicat documente. În cazul cu sugarul decedat, comisia se va întoarce peste trei săptămâni, când vor fi gata rezultatele probelor, pentru a da o decizie. „Posibil ca în acest caz, cel al fetiţei care a suferit leziuni severe la naştere, să fie vorba tot de malpraxis. Ancheta este încă la început. Comisia Ministerului Sănătăţii anchetează şi acest al doilea caz”, a precizat Paraschiva Vintilă, reprezentat CJ în comisia de anchetă din Spitalul de Urgenţă.

La Spitalul de Copii, fetiţa a ajuns având mari probleme de sănătate. „Fetiţa avea convulsii când a ajuns la noi. O stare generală foarte gravă. Dar am reuşit să o stabilizăm şi, la cererea părinţilor, copila a fost transferată la un spital din Bucureşti”, a declarat dr. Geta Badiu, director medical Spitalul de Copii.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.