Jump to content

Donaţii pentru spitalele gălățene, din partea asociaţiilor locale


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Donaţie pentru Spitalul Judeţean, din partea Lions Galaţi

Mulţi dintre pacienţii care vor fi internaţi începând de astăzi în secţia Ortopedie a Spitalului Judeţean nu vor mai fi nevoiţi să stea imobilizaţi în ghips, pentru perioade lungi de timp, în aşteptarea recuperării. Datorită unei donaţii consistente făcute de către Clubul Lions Galaţi, unitatea medicală le poate pune acum la dispoziţie bolnavilor cele mai performante proteze şi orteze.

Pe cele 75 de paturi de la Ortopedie sunt internaţi anual peste 5.000 de pacienţi. Până acum, medicii erau nevoiţi să folosească proteze pe bază de ghips, pentru recuperarea acestor bolnavi. Avantajul noilor proteze este acela că vor permite o recuperarea mult mai rapidă a pacienţilor. "Aceste dispozitive ortopedice sunt detaşabile, fapt ce ne va permite să verificăm atunci când considerăm necesar cum evoluează un bolnav. Cu o proteză din ghips, acest lucru nu era posibil. Mai mult, noile proteze şi orteze sunt şi mobile, permiţând astfel mişcarea articulaţiilor. În unele cazuri, timpul de recuperare va fi redus şi cu o săptămână. Preconizez că materialele donate ne vor ajunge pentru câţiva ani", a explicat doctorul Sorin Ungurianu, şeful secţiei.

Medicul face totuşi şi un apel la simţul civic al pacienţilor care vor pleca acasă cu noile dispozitive. Pentru că pot fi refolosite, pacienţii sunt rugaţi, ca după ce s-au vindecat, să le aducă înapoi la spital, pentru ca şi alţii să poată beneficia de pe urma lor.

Dispozitivele ortopedice donate spitalului provin din Franţa şi au fost trimise Clubului Lions Galaţi de către colegii lor din Bordeaux. Valoarea materialelor depăşeşte 9.000 de euro, potrivit reprezentanţilor clubului. "Odată cu fondul de carte franceză pe l-am primit la Galaţi, colegii din Franţa ne-au întrebat dacă nu avem nevoie şi de materiale medicale. Le-am răspuns că am fi încântaţi de un astfel de ajutor şi, astfel, am primit aceste dispozitive. În perioada imediat următoare, vom mai face o donaţie către secţia de Chirurgie plastică şi reparatorie", ne-a spus Iliana Ifteni-Luca, preşedinta Lions Galaţi.
Ultima donaţie către secţia Ortopedie a Spitalului de Urgenţă a fost făcută în urmă cu opt ani.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Bravo lor ca au facut donatia.

Din nefericire, oricat s-ar dona, oricati bani s-ar pompa in sistemul sanitar, mentalitatea oamenilor care lucreaza in acest sistem nu poate fi schimbata. Si asta distruge totul. Nu cantitatea si calitatea materialelor sanitare fac diferenta intre serviciile de calitate din alte tari si bataia de joc de la noi, ci calitatea umana a personalului medical, care nu face munca cu respect, dedicatie si placere, ci din obligatie si plictiseala, cu indiferenta crasa si tine sa iti arate acest fapt de fiecare data.

Exemplu concret si la obiect din realitatea spitalului "Sf. Andrei": dupa ce ti se monteaza aparatul ghipsat, jos, la urgente, dupa ore -da, ore de asteptare, esti abandonat pur si simplu. Fara alternativa, fara tratament pentru dureri, fara comentarii, fara salut, adio sau hai sictir! Daca nu ai o ruda sau un prieten langa tine, daca nu mai ai un dram de putere + bani + telefon mobil, acolo ramai!

Asa ca putem sa donam si un spital intreg nou - nout cu instrumente si medicamente, salvari si elicoptere, pana cand nu schimbam mentalitatea, totul e in zadar...

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Donaţie pentru Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi. Câteva secţii ale spitalului au acum instalaţii de aer condiţionat noi

Echipamentele au fost donate de către Asociaţia CSR Mindset şi MaxBet, care au ajutat în cadrul acestei campanii sociale alte patru unităţi spitaliceşti din alte patru judeţe ale ţării.

Joi, 15 octombrie 2015, Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi a primit o generoasă donaţie din partea Asociaţiei CSR Mindset şi compania MaxBet. Mai exact, un număr de 15 echipamente de aer condiţionat au ajuns în secţiile Radiologie, Radioterapie, Dializă şi Nou-născuţi ale unităţii spitaliceşti gălăţene.

Modul cum au fost adunaţi banii pentru donaţii este unul foarte interesant. Angajaţii companiei au organizat un campionat de fotbal, în cadrul căreia au ales să lupte pentru cauze sociale alese de ei, una dintre acesatea fiind cea a celui mai mare spital din judeţul Galaţi. Alături de Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi vor mai fi sprijinite încă patru instituţii medicale din alte patru judeţe ale ţării.

„Un astfel de proiect nu ar fi fost posibil fără dedicaţia şi entuziasmul tinerilor angajaţi ai companiei MaxBet, o parte din ei participând la predarea echipamentelor către spitalul. Acest proiect nu este singurul proiect social sprijinit de companie, acţiuni similare având loc pe tot parcursul anului trecut şi a anului acesta. Ele vor continua şi în anii următori, atat în domeniul medical, prin finanţări realizate pentru dotarea şi renovarea unor secţii de spitale, dar şi în alte domenii, cum ar fi sprijinirea caselor de copii şi a caselor de bătrâni”, a declarat Bogdan Dumitrescu, managerul pentru Galaţi al amintitei companii.

adevarul.ro
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Donaţie pentru Spitalul Judeţean "Sf. Apostol Andrei"

Clubul Lion’s Galaţi a donat, astăzi, Spitalului Judeţean “Sf. Apostol Andrei” Galaţi, echipamente medicale în valoare de peste 14.000 de euro, fondurile provenind de la fundaţia cu acelaşi nume din Bordeaux. Donaţiile constau în ciorapi elastici medicinali şi proteze externe de sân, de extremă necesitate pentru pacienţii secţiilor de chirugie vasculară şi, respectiv, oncologie. Potrivit reprezentantului Clubului Lion’s Galaţi, Aurelia Neamţu, valoarea protezelor externe de sân se ridică la 3.300 de euro, iar cea a ciorapilor elastici medicinali, la circa 11.000 de euro. În România, valoarea minimă a unei proteze externe de sân este de 300 de lei, iar a unei perechi de ciorapi medicinali, 100 de lei.

Deşi, începând din acest an, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate decontează protezele externe de sân pentru femeile care au suferit masectomii, donaţia Clubului Lion’s Galaţi este extrem de binevenită, a spus dr. Rodica Vasile, şefa Secţiei Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean Sf Apostol Andrei, precizând că în prezent, la nivelul judeţului există sute de femei care ar avea nevoie de astfel de proteze. Şi dr. Gica Chebac, şefa secţiei Chirurgie I, a apreciat donaţia, cu atât mai mult cu cât medicul este şi membru fondator al filialei din Galaţi a Clubuluiu Lion's.

Cât priveşte ciorapii elastici medicinali, aceştia nu sunt decontaţi de la bugetul naţional de stat, valoarea unei perechi ajungând la circa 100 de lei, bani de care nu dispun mulţi din pacienţii cu boală varicoasă, a precizat şi dr. Dan Mocanu, şeful secţiei de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Judeţean Sf. Apostol Andrei din Galaţi.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Dotări noi pentru UPU-SMURD Galaţi

Din fondurile colectate de Asociatia SMURD Galati, Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului de Urgenta din Galati a fost dotata cu 20 de carucioare noi. Valoarea totala a investitiei a fost de 20.000 de lei. Costica Voicu, presedinte Asociatia SMURD Galati: ''S-au strans aproximativ 80.000 de lei din care ne-am propus sa achizitionam cele 20 de carucioare care sunt in dotarea UPU-SMURD acum si de restul sa venim cu achizitia a 50 de echipamente pentru cei care sunt paramedici la UPU-SMURD''.

De asemenea, Asociatia SMURD Galati a mai achizitionat si scaune pentru pacienti si apartinatori. Dr. Angel Trifan, coordonator UPU-SMURD: ''Sunt 15 bancute a cate trei locuri, deci sunt 45 de locuri a unor persoane care pot astepta sa fie evaluati, reevaluati sau isi asteapta rudele care sunt in tratament la noi''.

Galatenii sunt incantati de aceste noi achizitii si spun ca sistemul medical romanesc ar avea nevoie de mai multe investitii sin partea statului. ''Cred ca e necesar. Intotdeauna a fost ncesar in sistemul sanitar, dar e bine ca si lumea sa ajute''. ''Mi se pare un lucru foarte bun. Un lucru imortant. sanatatea este pe primul loc. Asta vara era altfel, acum e foarte bine, imi place si mie''.

Asociatia SMURD Galati colecteaza in continuare fonduri pentru a veni in sprijinul salvatorilor. Costica Voicu, presedinte Asociatia SMURD Galati :''Sa vina catre Asociatia SMURD cu 2 la suta cu posibilitatea aceea sa venim si cu alte proiecte care sa fie mult mai indraznete pentru ce inseamna judetul Galati''. Dr. Angel Trifan,coordonator UPU-SMURD:'' Multumesc si pe aceasta cale tuturor galatenilor ca sunt sensibili la tot ceea ce tine de sistemul de urgenta, de functionarea in parametri normali, pentru sprijinul, simpatia, amicitia care o au fata de noi''.

voxtvregional.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Dotări din donaţii la Maternitatea Buna Vestire din Galaţi

Mai mult de jumătate dintre locuitorii Galaţiului s-au născut la Maternitatea Buna Vestire din Galaţi, aşa că ajutorarea acestei unităţi sanitare a fost, într-un fel, ceva firesc pentru echipa Centrului de Iniţiativa Comunitară din Galaţi, care a demarat, în primăvara acestui an, un proiect intitulat "Prematurii au o şansă", în urma căruia s-a colectat suma de 77.000 de lei.

Acum, la final de an, Maternitatea Buna Vestire din Galaţi a fost dotată cu 40 de pătuţuri pentru nou născuţi, 100 de lenjerii de pat pentru nou născuţi (cearşaf de pat, pernă şi pilotă), 3 pompe de sân profesionale, un aparat pentru dezinfecţia aerului, o lampă cu LED pentru nou născuţi şi două incubatoare moderne, necesare copiilor născuţi prematur. Toate acestea şi alte câteva măsuţe de înfăşat bebeluşi care urmează să fie aduse  provin din fondurile donate de gălăţeni şi firme din Galaţi, inclusiv combinatul siderurgic ArcelorMittal (care a donat incubatoarele), care au dat astfel curs proiectului “Prematurii au o şansă”, proiect lansat în primăvară de Centrul de Iniţiativa Comunitară, ONG care a organizat, până la finele anului, diverse evenimente sociale, sportive şi caritabile, pentru strângerea de fonduri.

Cel mai cunoscut eveniment a fost maratonul organizat în luna septembrie, când participanţii au putut să doneze taxa de înscriere către cauza prematurilor. Iar gălăţenii nu s-au lăsat aşteptaţi la maraton, având în faţa lor un exemplu mobilizator - gălăţeanul Gabriel Drăghici, care a dus la bun sfârşit o probă de UltraTripluTriatlon. În 3 zile, Gabriel a parcurs aproape 700 de kilometri, din care 11,4 km - înot, 540 km - pe bicicletă iar restul, în maraton. O cursă memorabilă pentru o cauză pe măsură. “Vreau în primul rând să mulţumesc familiei mele, care m-a susţinut în acest demers al meu, şi în al doilea rând vreau să le mulţumesc Alinei Mantu şi lui Ionuţ Glăvan (vicepreşedinte şi, respectiv, preşedinte la Centrul de Iniţiativă Comunitară) datorită cărora eu mă aflu aici. Ei mi-au povestit de condiţiile precare din Maternitate şi dacă nu erau ei, mulţi dintre noi nu am fi ştiut ce probleme avea Maternitatea şi nu am fi putut ajuta. Când am plecat în acest eveniment am dorit să strângem bani pentru Maternitate şi să schimbăm mentalitatea oamenilor, în sensul de a sensibiliza oamenii faţă de oameni cu probleme sau de instituţii în situaţii dificile. Sper să le fi schimbat mentalitatea, vom vedea asta şi prin participarea la următorul eveniment”, spune Gabriel Drăghici.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Donaţie pentru pacienţii Spitalului Judeţean

Pe 5 septembrie, cu prilejul zilei mondiale a carității, Rotary Club Galați Donaris a donat, pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sfântul Andrei", opt scaune cu rotile şi trei cântare electronice pentru nou-născuți. Scaunele cu rotile vor ajuta pacienţii din secțiile de Cardiologie, Neurologie, Geriatrie, Neonatologie, dar și pe cei din secţia de Obstetrică ginecologie. Secţia de neonatologie a primit şi trei cântare electronice pentru nou-născuți.

Achiziţia obiectelor donate s-a realizat din sumele cu care au contribuit gălăţenii prin participarea la proiectele umanitare desfăşurate de Rotary Club Galați Donaris în ultima perioadă. Scaunele cu rotile au fost achiziţionate printr-o colaborare internaţională dintre rotarienii din România-Republica Moldova și cei din sudul Californiei, Statele Unite.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Scaune cu rotile donate secţiei de Ortopedie de la Judeţean

Miercuri, 12 septembrie, Rotary Club Galați Vigoris a donat trei scaune pentru persoane cu dizabilităţi secţiei de Ortopedie-Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sfântul Andrei". Achiziţia scaunelor cu rotile de către rotarienii gălăţeni este parte dintr-un program mai amplu, desfăşurat la nivel naţional, prin colaborarea internaţională dintre districtele România - Republica Moldova şi cel din sudul Californiei, Statele Unite ale Americii, precum şi cu sprijinul Wheelchair Foundation. Acţiunile sociale ale rotarienilor din Galaţi sunt o consecinţă a solidarităţii manifestate de comunitate şi a participării numeroase a gălăţenilor la evenimentele caritabile organizate de la începutul acestui an. Săptămâna trecută, alte secţii de la Spitalul Judeţean au beneficiat, prin intermediul aceluiaşi program, de o donaţie din partea Clubului Rotary Galați Donaris.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Donație pentru nou-născuții prematur, la Spitalul Sf. Apostol Andrei

Secția de Neonatologie a Spitalului Județean Sf. Apostol Andrei din Galați a intrat, oficial, în posesia a două incubatoare și o masă de resuscitare performantă pentru nou-născuți, donate de cluburile Rotary gălățene, într-un remarcabil efort social dedicat salvării copiilor prematuri. Potrivit inițiatorilor, proiectul "O șansă la viață" a avut ca primă etapă dotarea cu un colposcop în valoare de peste 20.000 lei a Spitalului de Obstretică și Ginecologie "Buna vestire". Echipamentele medicale intrate în dotarea Spitalului Sf. Apostol Andrei, în valoare de peste 25 000 de euro, au fost achiziționate cu sumele donate și contribuțiile generoase strânse prin proiectul "O şansă la viaţă" destinat nou-născuților prematur, derulat de către de cluburile Rotary din Galaţi şi de Asociaţia Culturală „Cavaleria”. În Galați sunt deschise trei cluburi Rotary.

regionalpress.ro

 

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Echipamente medicale donate Maternității

Două echipamente medicale indispensabile pacienților din spitale au fost donate de clubul Kiwanis Galați către Spitalul de Obstetrică-Ginecologie "Buna Vestire". Este vorba despre un aparat pentru măsurarea funcțiilor vitale și de un injectomat, care au costat peste 30.000 de lei.

La începutul anului, membrii clubului Kiwanis Galați au luat legătura cu Spitalul "Buna Vestire" (fosta maternitate de pe strada Nicolae Alexandrescu - n.r.) pentru a afla ce nevoi urgente are unitatea medicală. Au aflat astfel că sunt necesare, printre altele, un dispozitiv pentru măsurarea funcțiilor vitale ale pacientelor (pentru secția de Anestezie, Terapie Intensivă - n.r.) și un injectomat folosit pentru asigurarea administrării independente a analgezicului după operație. Bolnavul operat, în cazul în care resimte dureri după ce s-a trezit din anestezie, apasă pe un buton și își poate administra astfel singur analgezicul necesar.
"Am reușit să strângem din partea membrilor clubului suma totală de aproximativ 30.500 de lei, putând astfel să cumpărăm cele două dispozitive cerute de reprezentanții spitalului. O contribuție foarte importantă și care merită subliniată este și cea a tinerilor elevi membri ai Kiwanis Key Club Galați (grup în care activează tineri care își doresc să deprindă spirit civic și abilități organizatorice - n.r.), care au reușit să strângă în jur de 4.000 de lei din totalul sumei. Au putut să adune acești bani prin acțiunile pe care le-au organizat: bal caritabil, vânzarea de mărțișoare confecționate de ei, vânzarea unor obiecte din lut făcute tot de ei etc.", a precizat prof. Valeria Tudosă, membră a Kiwanis Club Galați.

Donație urmată de o altă donație

Echipamentele au fost donate spitalului la sfârșitul lunii februarie, cu puțin timp înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus. După declararea stării de urgență pe tot teritoriul României, clubul Kiwanis Galați s-a implicat și în strângerea de fonduri din care au fost cumpărate echipamente de protecție pentru personalul medical din 14 spitale din România. În total, 45.000 de dolari au fost folosiți în acest scop, majoritatea banilor venind din partea fundației "Pentru o rază de speranță", fondată și condusă de Adriana Henderson, o româncă care trăiește în SUA, dar care de ani de zile se implică în ajutorarea copiilor grav bolnavi din România.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Două motociclete SMURD, de astăzi și în Galați

De astăzi, miercuri, 16 septembrie 2020, prin Fundaţia pentru SMURD, se continuă extinderea programului naţional de dotare a celor mai aglomerate oraşe din ţară cu motociclete de intervenţie urbană, capabile să scurteze timpul de răspuns la cazurile grave, atunci când fiecare secundă contează.

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii ISU Galați, două noi motociclete, echipate cu toate dispozitivele medicale necesare acordării extrem de rapide a primului ajutor (defibrilator semi-automat, balon de resuscitare, trusă cu laringoscop, aspirator de secreţii şi geantă medicală de urgenţă conţinând alte echipamente specifice) au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” al Judeţului Galaţi. De asemenea, motocicletele vor fi dotate şi cu dispozitive de avertizare sonoră şi luminoasă, dar şi cu sisteme speciale de comunicaţii. Pentru a putea folosi cele două motociclete, zece paramedici SMURD au beneficiat de cursuri specifice de perfecţionare pentru conducerea în condiţii periculoase şi au primit zece seturi complete de echipamente de protecţie moto, tip vară/iarnă. Sprijinul financiar oferit de Lidl România pentru extinderea acestui proiect în Galaţi este de 60.000 de euro, Fundaţia pentru SMURD oferind o cofinanţare de 10.000 de euro.

„Galaţiul este ultimul oraş care se alătură proiectului nostru, care, pentru noi, este foarte important deoarece pot fi salvate mult mai multe vieţi prin ajungerea la caz a echipajelor în doar trei-cinci minute. Asta este imposibil de realizat cu ambulanţa. În caz de stop cardio-respirator supravieţuirea depinde de cât de repede reuşeşti să începi compresiile toracice, să începi de defibrilezi pacientul, mai ales din punct de vedere neurologic. Sunt cazuri în care pacientul supravieţuieşte, dar din punct de vedere neurologic rămâne în stare vegetativă. Echipajele moto, printr-o intervenţie rapidă, pot face mult mai mult decât echipajele convenţionale cu ambulanţă”, a precizat dr. Radu Gabriel Rotaru, reprezentant Fundaţia SMURD şi coordonator proiect.

„Municipiul Galaţi face parte din oraşele cu aglomerare urbană, această nouă dotare fiind foarte necesară în lupta cu secundele. Nici un efort nu este prea mare, atunci când rezultatul este salvarea unei vieţi”, a declarat colonelul Toma Ion, Inspector Şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. În Bucureşti, timpul mediu de intervenţie cu o motocicleta SMURD este de 3-5 minute, ceea ce face o diferenţă semnificativă în cazul unor urgenţe majore, aşa cum ar fi, de exemplu, stopul cardiorespirator, unde timpul mediu de răspuns al unei ambulanţe este de 8 minute şi 42 de secunde.

Fundaţia pentru SMURD este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 2006, ca persoană juridică privată, non-profit, apolitică, independentă de orice altă instituţie sau persoană. Promovând transparenţa şi profesionalismul, Fundaţia pentru SMURD susţine, prin toate proiectele dezvoltate, activitatea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD). Fundaţia funcţioneaza independent, contribuind la formarea unui sistem integrat de asistenţă medicală, tehnică de urgenţă şi prim ajutor puternic. Activitatea Fundaţiei se desfăşoară prin intermediul unor parteneriate durabile între instituţii abilitate precum Ministerul Administraţiei şi Internelor (Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Unitatea Specială de Aviaţie), Ministerul Sănătăţii, administraţiile publice locale sau alte companii şi organisme responsabile sau dornice să se implice în acest sens.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Asociaţia "Demnitatea Danubiană", donaţie de peste 46.000 lei pentru Spitalul Căi Ferate Galaţi

Asociaţia "Demnitatea Danubiană", prin proiectul "Sănătatea pentru toţi", a donat materiale sanitare Spitalului General C.F. Galaţi. Astfel, spitalul a primit 5 kituri de senzori de oxigen, 3 dispozitive pentru dezinfecţie cu lumină ultravioletă cu montare pe stativ mobil, 20 de spirometre cu bile şi 2 valve ajustabile, 3 seturi de truse chirurgicale pentru operaţii şi 2 seturi de truse chirurgicale de ortopedie, cu 66 de piese. Valoarea totată a materialelor sanitare donate este de 46.460 lei.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

O șansă în plus la viață pentru nou-născuții din Târgu Bujor

Secțiile de neonatologie, pediatrie și ginecologie ale Spitalului Orășenesc Târgu Bujor au fost dotate cu echipamente medicale moderne, grație unei generoase donații, în valoare de aproape 65.000 euro, din partea Organizației "Salvați Copiii" și a inimoșilor voluntari care, de mai bine de opt ani, se implică în sprijinirea programelor de sănătate a mamei și copilului.
Acțiunile Organizației Salvați Copiii vin în contextul în care, mamele provenind din mediile sociale mai sărace sunt expuse unei vulnerabilități crescute în timpul sarcinii.
Lipsa aparaturii medicale performante este una dintre cauzele majore ale mortalității infantile, a cărei rată este, de exemplu, în județul Galați, de 7,5 la mia de copii născuți, sensibil mai mare peste media pe țară (5,8 la mie).
În mod particular, Spitalul din Târgul Bujor este singurul spital de pe o rază de aprope 70 de kilometri și deservește peste 63.000 de locuitori. Anual, peste 1.000 de copii ajung să primească asistență medicală la acest spital, dar în lipsa unor echipamente, aproape o treime din cazurile ce presupun internare impun transferul către spitalele de urgență din Galați.
”Pandemia a afectat suplimentar un sistem care avea deja destule probleme. Este vital să dotăm maternitățile și secțiile de pediatrie din orașele mici, unde vulnerabilitățile sociale și economice expun copiii unor riscuri majore”, a arătat președintele executiv al "Salvați Copiii", Gabriela Alexandrescu.

”Am găsit la Târgu Bujor o echipă foarte ambițioasă și dornică să facă lucruri bune, iar acest lucru este foarte important pentru noi, pentru că până la urmă poți să ai condiții materiale excelente, echipamente foarte bune, dar în final este nevoie de oameni dedicați care să le folosească”, a precizat reprezentanta "Salvați Copiii".
În urma consultării cu cadrele medicale, secțiile de neonatologie, pediatrie, ginecologie ale spitalului din Târgu Bujor vor fi dotate cu ecograf de ultimă generație, ce va înlocui un mai vechi echipament care nu reușea, eventual, decât să pună în evidență bătăile inimii fătului, dar și un aspirator ginecologic pentru asistarea nașterilor cu probleme. Spitalul va beneficia și de un bilirubinometru și de o lampă pentru fototerapie cu radiomentru, ce ajută la dedectare și tratarea icterului, precum și de un vizualizator de vene și un monitor de funcții vitale.

”Echipamentele medicale primite de la Orgnizația Salvați Copiii pot face diferența între viață și moarte pentru micuții pacienți și gravide. Cu ajutorul lor, medicii vor putea diagnostica și trata la Târgu Bujor nou-născuți cu icter, copii cu hemofilie, gravide cu sarcini complicate sau nemonitorizate. Astfel se elimină inclusiv disconfortul de a fi transferați la Galați, la 70 de kilometri de familie, iar cei mici vor suporta mai ușor spitalizarea alături de părinți”, a declarat managerul Spitalului Orășenesc Târgu Bujor, Victoria Gheonea.
Donația de echipamente din partea "Salvați Copiii" completează în mod fericit programul de investiții derulat de CJ Galați la Spitalul din Târgu Bujor.
”Legat de proiectul dumneavoastră, vreau să vă spun că la Tg Bujor vom construi o secție de pediatrie nouă. Asta pe lângă un Ambulatoriu de Specialitate și eficientizarea energetică a uneia dintre clădirile existente. Cu alte cuvinte, Spitalul din Tg.Bujor, în proporție de aproximativ 90 la sută va fi reclădit din temelii, va fi cu totul și cu totul nou. Iar această dotare cu aparatură ne onorează și ne obilgă să facem cât mai repede lucrurile pe care ni le-am propus”, a subliniat vicepreședintele CJ Galați, Doina Cucu.
Mulțumiri se cuvin și tuturor donatorilor care s-au implicat alături de echipa Salvați Copiii în acest proiect, care în ultimii opt ani a reușit să mobilizeze mai bine de șase milioane de euro pentru dotarea a peste 100 de unități medicale cu 830 de echipamente medicale, de care au beneficiat peste 100.000 de copii. Toți cei care doresc să se implice în sprijinirea programelor de sănătate a mamei și copilului o pot face alături de echipa Salvați Copiii, dar și printr-un simplu SMS de 2 euro lunar, cu textul SALVEZ la numărul 8844.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Donație a Rotary Galați Vigoris pentru Spitalul Județean

Clubul Rotary Galați Vigoris a finalizat, la începutul lunii noiembrie, proiectul de dotare a secției Medicală II din cadrul Spitalului Județean Galați. Mobilierul și echipamentele medicale au costat peste 30.000 de lei și au fost achiziționate cu consultarea personalului medical, în sprijinul gălățenilor, anunță reprezentanții clubului. Au fost echipate trei saloane cu paturi și cu noptiere, s-au achiziționat 65 de lenjerii pentru pat și 50 de perne, aparatură medicală de monitorizare a funcțiilor vitale, respectiv un monitor funcții vitale și două pulsoximetre.

"Am identificat problemele care necesitau rezolvare urgentă cu ajutorul cadrelor medicale de pe secție, le-am comunicat și discutat cu oamenii inimoși de la Rotary Club Galați Vigoris, iar aceștia au decis să ofere sprijinul lor pentru creșterea gradului de confort al pacienților internați în secția clinică Medicală II. Mulțumim, Asociația Rotary Club Galați Vigoris!", a precizat medicul Cristian Onișor, șeful secției.

Clubul Rotary Galați Vigoris a continuat cu acest proiect seria demarată în primul an de pandemie, care a însemnat o construcție filantropică de aproape un milion de lei. De asemenea, foarte curând, va fi finalizat și un alt proiect al clubului, destinat Maternității.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Rotary "Dunărea de Jos" ajută Spitalul CFR

Rotary Club "Dunărea de Jos" Galați a făcut posibilă modernizarea a două săli de chirurgie din Blocul operator al Spitalului CFR Galați. Lucrările de peste 64.000 de lei au fost efectuate conform standardelor medicale. "Rotary Club Dunărea de Jos Galați a luat ființă în 1997 și continuă cu acest proiect o serie lungă de acțiuni în sfera Sănătății gălățene, care au avut ca beneficiari următoarele obiective medicale: Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galați, Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sfântul Apostol Andrei", Spitalul de Obstetrică-Ginecologie "Buna Vestire" Galaţi și Spitalul General Căi Ferate Galaţi", se arată într-un comunicat al clubului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Donație Rotary pentru Spitalul de Boli Infecțioase Galați

Rotary Club Galați Donaris a continuat acțiunile caritabile în domeniul sănătății, reușind, săptămâna trecută, finalizarea primei părți a proiectului de dotare a Spitalului de Boli Infecțioase din Galați cu paturi și noptiere medicale, informează organizația. Alături de gălățeni a fost Rotary Club of Kirkland, District 5030 din Statele Unite, care a acoperit o parte din costul acestor piese de mobilier medical. „Necesarul este de 50 de paturi și 50 de noptiere, din care în prima etapă am acoperit un set de 18, iar pentru restul vom continua cu o a doua parte a proiectului. Îi așteptăm alături de noi pe toți acei prieteni cu inima mare, care doresc să se implice în acest proiect și în altele asemănătoare, care vor urma”, spun reprezentanții Rotary Club Galați Donaris.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Ecograf ultraportabil donat Spitalului Judeţean Galați de Asociaţia ReLife

Pacienții internați în secția de Urologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Galați pot beneficia de un nou ecograf ultraportabil. Dispozitivul medical este unul de ultimă generație și reprezintă o donație a Asociației ReLife pentru unitatea sanitară gălățeană. Noul ecograf le va fi de ajutor în special bolnavilor imobilizați la pat, pentru care deplasarea pentru diverse investigații medicale poate fi deseori o corvoadă.

Ecografia este una dintre investigațiile medicale imagistice cel mai des folosite în domeniul Urologiei. Datorită noului ecograf donat de Asociația ReLife, cu sprijinul sponsorilor Belor România SA și Chemtransfert SRL, pacienții secției Urologie din cadrul Spitalului Județean Galați pot fi monitorizați acum mai ușor de medici, lucru de ajutor atât pentru bolnavi, cât și pentru cadrele medicale.  
”Trebuie spus că un astfel de dispozitiv medical ne ajută foarte mult, pentru că ecograful este esențial în urologie. Ecografia este o investigație medicală rapidă, ieftină, iar acum, datorită dimensiunilor foarte reduse ale noului dispozitiv, este disponibilă direct la patul pacientului. Este o secție în care sunt mulți pacienți imobilizați la pat, dar noul ecograf donat de Asociația ReLife ne va fi de ajutor inclusiv pentru a-i putea consulta pe pacienții internați în alte secții ale spitalului”, au spus medicii urologi de la Spitalul Județean, cu ocazia evenimentului de primire a dispozitivului.
”Ecograful Philips Lumify este un dispozitiv ultraportabil, ceea ce ajută imens prin reducerea timpului necesar pentru un consult medical. Se poate face astfel mult mai ușor o ecografie chiar la patul pacientului, în sala de operație sau în secția de Reanimare, în funcție de nevoi”, a explicat Aurelian Cristea, administratorul firmei medicale care comercializează ecograful.
Asociația ReLife este o organizație non-profit înființată cu scopul de a-i ajuta pe copiii și pe tinerii talentați, precum și pe profesorii și mentorii care au contribuit și contribuie la formarea talentelor în domeniul cultural, educativ, social, comunitar sau sportiv.

Cum puteți ajuta

De multe ori, a ajuta este mai ușor decât ai putea crede. Dacă reprezinți o societate comercială care plătește impozit pe profit, sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele: 0,75 la sută din cifra de afaceri, respectiv, 20 la sută din impozitul pe profit datorat.
Microîntreprinderile pot și ele sponsoriza, potrivit legii, iar sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe venit datorat, până la nivelul valorii reprezentând 20 la sută.
Oricine dorește și poate este invitat să se alăture eforturilor Asociației ReLife, prin sponsorizări, donații sau orice altfel de susținere. Mai multe informații despre asociație puteți afla de pe pagina de Facebook ”Asociația ReLife” sau de pe instagram: relife.ro.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.