Jump to content

Miting de solidaritate cu românii din diaspora, şi la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Miting de solidaritate cu românii din diaspora, şi la Galaţi

Aproximativ 300 de persoane participă, duminică seară, la Galaţi, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora, îndemnându-i pe trecători să meargă la vot pe 16 noiembrie şi scandând lozinci împotriva lui Victor Ponta.

Oamenii au început să se adune, în jurul orei 17.00, în centrul municipiului Galaţi, având pancarte cu mesaje precum ”Ieri în Timişoara, azi în toată ţara”, ”Ghinion. Galaţiul s-a trezit din somn”, ”Libertate”, ”Respect diaspora”, ”Mai multe secţii de votare” sau ”Nu ne cenzuraţi la vot”, transmite corespondentul MEDIAFAX. Ei scandează lozinci împotriva premierului Victor Ponta şi a Guvernului: ”Hoţii”, ”Lăsaţi-i să voteze”, ”Ponta nu uita, România nu-i a ta”.

Participanţii la acţiune, care nu este autorizată, spun că au aflat despre organizarea acesteia de pe reţelele de socializare şi au venit de bunăvoie, în semn de solidaritate cu românii din diaspora care nu au reuşit să voteze în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

La un moment dat, unul dintre participanţii la miting a fost legitimat de doi poliţişti locali, care i-au spus, susţine acesta, că nu are voie să rămână pe loc dacă este vorba despre un protest spontan.

După aproximativ o oră, manifestanţii au plecat în marş, pe trotuar, pe una dintre principalele artere de circulaţie din Galaţi, îndemnându-i pe trecători să meargă la vot pe 16 noiembrie, ei oprindu-se în faţa sediului Prefecturii.

Ulterior, ei au plecat din faţa Prefecturii Galaţi, întorcându-se în marş spre centrul oraşului, unde continuă mitingul.

La acţiune sunt prezenţi şi lideri ai PDL Galaţi, printre care preşedintele filialei judeţene a partidului, Doru Resmeriţă. El nu a dorit să discute cu jurnaliştii, dar într-un mesaj postat pe Facebook a anunţat că va participa la miting după ce a primit o invitaţie în acest sens.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.