Jump to content

Un gălăţean s-a îmbolnăvit de malarie în Nigeria


dcp100168

Recommended Posts

Un gălăţean s-a îmbolnăvit de malarie în Nigeria

Un barbat din Galati a fost transferat de urgenta la Spitalul Victor Babes din Bucuresti, dupa ce a fost diagnosticat cu malarie. In urma cu doua zile, Emanuel Sandu s-a intors in Galati, dupa ce a lucrat mai bine de trei luni in Nigeria,in vestul Africii, transmite Europa Fm. Inca de la sosirea in tara, barbatul in varsta de 35 de ani acuza dureri puternice de cap si de coloana vertebrala si avea febra mare.

Medicii care l-au consultat au fost convinsi ca este vorba despre o infectie puternica provocata de plasmodiul malariei, motiv pentru care suspectul a fost trimis la Spitalul Victor Babes din Bucuresti,unde s-a confirmat diagnosticul. Ancheta epidemiologica a relevat faptul ca barbatul a contractat boala in Nigeria, dupa ce a fost intepat de tantarul anofel, mai ales ca nici inaintea plecarii in Africa si nici pe durata sederii acolo nu a facut nici vaccinuri si nici tratamentul profilactic specific.

Autoritatile sanitare din Galati au izolat focarul de boala, au dezinfectat toate locurile in care a stat pacientul si ii supravegheaza pe toti cei care au intrat in contact cu el.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.