Jump to content

Serbările Galaţiului 2014


dcp100168

Recommended Posts

Ce pregăteşte Primăria de Serbările Galaţiului

Dacă, iniţial, primarul Marius Stan spusese, mai în glumă, mai în serios, că renunţă la Serbările Galaţiului, din cauza Curţii de Conturi care caută nod în papură în orice, iată că lucrurile nu stau chiar aşa. Vom avea parte şi anul acesta de sărbătorile oraşului, de concerte, tradiţii populare, dar şi de surprize.

După cum am aflat de la purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu, anul acesta municipalitatea va pune accent pe latura religioasă a sărbătorii şi pe tradiţii. Potrivit Emanuelei Turcu, Serbările Galaţiului se vor organiza în zilele de 29, 30 noiembrie şi 1 decembrie, pe esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Aici va avea loc un târg al meşterilor populari, devenit deja tradiţional de Sfântul Andrei. Şi tot aici, la Păpădie, se vor desfăşura şi concerte folclorice.

Pe 30 noiembrie, de ziua patronului spiritual al oraşului, vor fi manifestări religioase de amploare pentru prăznuirea Sfântului Andrei. Primăria ne-a mai comunicat şi că încearcă să pregătească şi câteva surprize pe care le va anunţa, însă, la timpul potrivit!

Tot în cadrul Serbărilor Galaţiului, în perioada 27-30 noiembrie, gălăţenii vor avea şansa de a se închina la moaştele Sfinţilor Martiri Brâncoveni care vor fi aduse la Galaţi. Tot de Sfântul Andrei, este aşteptat în urbea noastră Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, şi va avea loc şi deschiderea oficială a Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, în fostul Palat Episcopal.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Primăria va realiza două feerii de iarnă pentru copii

Galaţiul se pregăteşte de sărbătorile de iarnă. În oraş a început deja montarea instalaţiilor de iluminat festiv după ce licitaţia de la Primăria Galaţi pentru închirierea de echipamente a fost finalizată. Câştigător a fost desemnat consorţiul format din firmele Luxten România şi MK Lightning, care va asigura iluminatul festiv public pentru sărbătorile de iarnă 2014/2015, pe baza unui contract în valoare de 1,67 milioane de lei. Conform contractului, Luxten şi MK Lightning asigură echipamentele ornamentale, transportul dus-întors al acestora, montarea şi demontarea lor, precum şi mentenanţa pe toată durata sărbătorilor.

Potrivit Primăriei, vor fi iluminate festiv 32 de străzi din municipiul Galaţi, şase rondouri (Inel Rocadă, Piaţa Micro 40, Grădina Publică, Micro 21, Piaţa Energiei, Casa de Cultură a Sindicatelor), cinci parcuri (Eminescu, Viva, Rizer, P-uri, Grădina Publică), patru intrări în oraş (Bariera Traian, Brăilei spre DN 25, dig spre Brăila, Calea Prutului) şi şase intersecţii principale. În total, este vorba despre aproape 2.600 de ornamente luminoase, kilometri de ghirlande, brazi stilizaţi, arcade, figurine reprezentând personaje specifice sărbătorilor de iarnă (Moş Crăciun, reni, îngeri, etc.).

Surprize pentru cei mici

Primăria Galaţi tocmai a scos la licitaţie achiziţionarea de echipamente şi ornamente specifice sărbătorilor de iarnă, preţul estimativ al contractului fiind de 225.000 de lei. De ce mai cumpără Primăria ornamente din moment ce a închiriat deja unele? Ei bine, aflaţi că anul acesta, în premieră, special pentru copii, vor fi create două feerii în Grădina Publică şi Parcul Eminescu. „Vor fi două puncte de atracţie, adevărate poveşti de lumină şi culoare cu personaje magice şi brazi împodobiţi. Bunurile vor intra în patrimoniul municipalităţii şi vor fi folosite în anii următori pentru a orna festiv alte parcuri şi locuri de joacă din oraş”, ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

PROGRAM SERBĂRILE GALAȚIULUI 2014

 

28 NOIEMBRIE – CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR

12.00 Deschiderea Târgului de Sfântul Andrei

18.00 Concert de muzică populară susținut de Ansamblul ”Doina Covurluiului”

 

28 NOIEMBRIE – GALAȚI SHOPPING CITY

19.00 Concert Oana Radu (Vocea României)

20.00 Concert Corina

21.00 Concert PROCONSUL

 

29 NOIEMBRIE – CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR

Târgul Sfântului Andrei

18.00 Concert de muzică populară susținut de Ansamblul ”Doina Covurluiului”

 

29 NOIEMBRIE – GALAȚI SHOPPING CITY

19.00 Concert Like Chocolate

20.00 Concert Matteo

21.00 Concert TAXI

 

30 NOIEMBRIE – CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR

Târgul Sfântului Andrei

18.00 Concert de muzică populară susținut de Ansamblul ”Doina Covurluiului”

Cristina Gheorghiu

Constantin Enceanu

 

30 NOIEMBRIE – GALAȚI SHOPPING CITY

19.00 Concert F. Charm

20.00 Concert Anna Lesko

21.00 Concert VUNK

 

1 DECEMBRIE 2014 – CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR

Târgul Sfântului Andrei

18.00 Concert de muzică populară susținut de Ansamblul ”Doina Covurluiului”

 

1 DECEMBRIE 2014 – GALAȚI SHOPPING CITY

20.00 Concert extraordinar de Ziua Națională a României susținut de maestrul GHEORGHE ZAMFIR

Link to comment
Share on other sites

Patru zile de spectacole. Programul complet al Serbărilor Galaţiului 2014

* Proconsul, Matteo, Taxi, Anna Lesko, Vunk, Oana Radu, Corina, Constantin Enceanu şi Gheorghe Zamfir sunt doar câteva dintre vedetele care vor concerta pentru gălăţeni * Spectacolele vor avea loc atât la Casa de Cultură a Sindicatelor, cât şi la Galaţi Shopping City

Gălăţeni, pregătiţi-vă agenda de distracţie pentru săptămâna viitoare! Primăria a făcut public mult-aşteptatul program al Serbărilor Galaţiului 2014. Manifestările sunt organizate de municipalitate, Consiliului Local Galaţi, Centrul Cultural ”Dunărea de Jos”, partenerul principal al evenimentului fiind Galaţi Shopping City. Ca să nu vă mai ţinem pe jar, iată desfăşurătorul concertelor.

Vineri, 28 noiembrie

Serbările Galaţiului iau startul pe 28 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, când, la ora 12,00, are loc deschiderea Târgului de Sfântul Andrei. La ora 18,00, sunteţi invitaţi la un concert de muzică populară susţinut de Ansamblul ”Doina Covurluiului”.

Dacă nu vă place prea mult folclorul, atunci mergeţi la Galaţi Shopping City, unde, de la ora 19,00, va cânta Oana Radu - cunoscută de la „Vocea României”. De la ora 20,00, urcă pe scenă Corina, iar de la ora 21,00 va concerta trupa Proconsul.

Sâmbătă, 29 noiembrie

Ziua de sâmbătă, 29 noiembrie, are în program, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Târgul Sfântului Andrei şi, de la ora 18,00, ca şi în seara precedentă, un concert de muzică populară susţinut de Ansamblul ”Doina Covurluiului”.

Distracţia vă aşteaptă şi la Galaţi Shopping City. De la ora 19,00, este programat concertul Like Chocolate. O oră mai târziu vă va invita la dans Matteo. Ultimii pe scenă vor fi, de la ora 21,00, membrii trupei Taxi.

Duminică, 30 noiembrie

Târgul de Sfântul Andrei continuă la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar de la ora 18,00 avem concertul de muzică populară susţinut de Ansamblul ”Doina Covurluiului”, care-i va acompania pe cunoscuţii interpreţi Cristina Gheorghiu şi Constantin Enceanu.

Tot pe 30 noiembrie, la Galaţi Shopping City, de la ora 19,00, urcă pe scenă, în concert, F. Charm. Domnilor, n-o rataţi, de la ora 20,00, pe senzuala Anna Lesko, care vă va cuceri cu farmecul şi frumuseţea ei. De la 21,00 este programat concertul trupei Vunk.

Luni, 1 decembrie

Cum Ziua Naţională pică într-o zi de luni, deci avem weekend prelungit, este timp suficient pentru o nouă distracţie. La Sindicate ştiţi deja ce se întâmplă - Târgul Sfântului Andrei - şi, de la ora 18,00, concert de muzică populară susţinut de Ansamblul ”Doina Covurluiului”. La Galaţi Shopping City, de la ora 20,00, este concert extraordinar de Ziua Naţională a României susţinut de maestrul Gheorghe Zamfir.

Şi ca să nu fim îngrijoraţi pentru cheltuieli, Primăria ne asigură că întregul program artistic este susţinut integral din sponsorizări, singurele cheltuieli făcute din bani publici fiind pentru asigurarea curentului electric şi salubrizarea domeniului public la manifestările ce vor avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

De ce s-a răzgândit primarul Marius Stan în privinţa organizării Serbărilor Galaţiului

"Nu mai facem Serbările Galaţiului, că după aia vine Curtea de Conturi şi ne întreabă de ce am dat trei lei şi nu doi lei şi dăm cu subsemnatul", îi declara primarul Marius Stan, la finalul şedinţei trecute a Consiliului Local, lui Nicolae Rainea, dialog pe care l-am surprins noi.
Ei bine, n-a fost doar o vorbă spusă într-un moment de supărare de către edilul Galaţiului, ci o decizie serioasă. O recunoaşte chiar Marius Stan, într-o postare pe pagina sa de Facebook: "Recunosc faptul că am vrut să nu mai facem nimic de zilele oraşului, ca să nu mai dăm ocazia unora să ne critice că risipim banii publici pe concerte şi distracţie. Ce m-a făcut să mă răzgândesc? Dorinţa dumneavoastră de a avea Serbările Galaţiului. Am primit sute de mesaje de la cetăţeni, care mi-au cerut să nu las Galaţiul fără sărbători, să nu aplec urechea la ce spun cârcotaşii veşnic nemulţumiţi. Am stat bine şi m-am gândit că oamenii de bine ai Galaţiului, şi sunt zeci de mii, au dreptul să se şi distreze, nu numai să muncească şi să plătească taxe şi impozite. De aceea, vă invit pe toţi să vă distraţi la Serbările Galaţiului şi la Ziua Naţională a României! V-am pregătit un program variat, pentru toate vârstele şi gusturile. Şi totul este plătit din sponsorizări!", precizează Marius Stan.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Galaţiul, fără premianţi de Sf. Andrei! Gala a fost amânată

Pentru prima dată în istoria Serbărilor Oraşului, decernarea titlurilor de Cetăţean de Onoare şi a premiilor municipiului Galaţi nu va mai avea loc în cele trei zile de petrecere publică de Sfântul Andrei. Gala a fost amânată pentru o dată ce urmează a fi stabilită, iar nominalizările premianţilor au fost lăsate pentru săptămâna viitoare. La şedinţa de joi a Consiliului Local, social-democraţii Zanfir Ilie şi Nicolae Rainea i-au cerut explicaţii primarului Marius Stan pentru absenţa de pe ordinea de zi a propunerilor pentru premiile municipiului Galaţi şi pentru cetăţenii de onoare, deşi proiectele primiseră avizul Comisiei de cultură încă de acum o lună. Primarul a replicat că documentele au venit ceva mai târziu şi, ca să nu se aglomereze ordinea de zi, a preferat să le lase pentru şedinţa extraordinară de săptămâna viitoare. Gala va avea loc la o dată ce va fi stabilită ulterior şi va fi urmată de un spectacol.

Avem prea mulţi Cetăţeni de Onoare?
Aleşii Galaţiului s-au întrecut în idei ingenioase de rărire a numărului Cetăţenilor de Onoare, făcuţi „la grămadă” în anii trecuţi. Nicolae Rainea a propus ca, pe baza Regulamentului de acordare a acestor titluri, să fie retrase distincţiile oferite în mod eronat persoanelor care nu merită sau care au comis infracţiuni ori greşeli. Primarul Marius Stan nici n-a vrut să audă de aşa ceva: „Într-adevăr, de-a lungul timpului, s-au dat cu mare lejeritate, ducând aceste premii şi titluri în derizoriu. Nu vreau să fac eu evaluări. A retrage cuiva un titlu pe care l-a primit înseamnă să-i aduci o jignire unui om care n-are nicio vină pentru lucrul acesta. Suntem neoameni? Atunci când propunem pe cineva cetăţean de onoare al Galaţiului să fie un personaj care, într-adevăr, a făcut ceva care peste o sută de ani va fi pomenit în oraşul acesta. Nu vrea cineva să fie cetăţean de onoare pentru că beneficiază de abonament gratuit pe Transurb, să fim serioşi! Cetăţean de onoare este mai presus de astfel de meschinării! Şi vrem să fie într-adevăr o persoană care să însemne ceva extraordinar pentru acest oraş”, a spus Stan.

Locuri vacante prin deces

Un consilier a venit cu o idee şi mai îndrăzneaţă: "Sugestia mea este ca numărul cetăţenilor de onoare să fie limitat. Şi nu avem decât să facem o hotărâre de Consiliu Local prin care să spunem cam câţi cetăţeni de onoare înţelegem să existe la nivelul oraşului Galaţi, rămânând ca vacantarea unui loc să se producă pe cale naturală”.
Micul amănunt uitat de consilier este că unii au devenit cetăţeni de onoare post mortem… Şi că moartea nu poate şterge meritele deosebite ale cuiva.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Iluminat de sărbători doar în anumite zone...

A venit iarna, au fost şi Sărbătorile Galaţiului, totul pare în regulă... Spunem că „pare” pentru că, la o privire mai atentă, ies la suprafaţă mai multe sincope. Să mai spunem că este prima Sărbătoare a oraşului în care nu sunt acordate premiile pentru cetăţenii de onoare şi cele de excelenţă? Sau că, din nou, distracţia şi concertele cu artiştii mari, s-au mutat undeva la marginea oraşului? Şi asta pentru că un Mall a sponsorizat aceste evenimente, iar Primăria nu a fost în stare să organizeze activităţile într-o zonă accesibilă gălăţenilor.

În orice alt oraş din România, toate sărbătorile se fac în Centru. La Galaţi, nu, ele se fac la periferie. Nici nu s-a simţit că sunt Sărbătorile Galaţiului. Oraşul a fost trist şi este în continuare. Veţi spune că iluminatul de sărbătoare salvează situaţia. Da, o salvează, însă doar în parte, pentru că, în unele zone, acesta lipseşte. Pe strada Prelungirea Brăilei sau de la Kaufland-ul de la Inelul de Rocadă către Spitalul Judeţean, iluminatul multicolor nu se aprinde. Pe 28 noiembrie am zis că încă se fac probe la iluminat, în condiţiile în care pe Brăilei, în Ţiglina, era aprins. Pe 29 noiembrie am crezut că încă nu s-a dat drumul în mod oficial. Pe 30 noiembrie, însă, mi-am dat seama că iluminatul de sărbători are o problemă, chiar dacă instalaţiile sunt montate pe stâlp. La Galaţi ca la nimeni... La mulţi ani, România!

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

COMUNICAT DE PRESĂ

Peste 700 de copii din Galaţi primesc dulciuri în dar de la Primărie şi anul acesta, de Moş Nicolae. Pachetele cadou vor fi distribuite prin Cantina de Ajutor Social, atât copiilor din familiile asistate, cât şi celor aflaţi în grija unor asociaţii şi fundaţii din oraş. Distribuţia pachetelor cu dulciuri va avea loc joi, 4 decembrie 2014, între orele 10.00 şi 12.00, la Cantina de Ajutor Social a Primăriei municipiului Galaţi din strada Dogăriei nr. 26A.

Odată cu darurile dulci de Moş Nicolae, persoanele asistate de cantina Primăriei vor primi şi pachete cu alimente pentru sărbătoarea de Sfântul Nicolae. În pachete, asistaţii vor găsi ficăţei de pui, zarzavat de ciorbă, paste făinoase, brânză, pastă de tomate şi lapte praf.

Pentru toţi copiii din Galaţi, Primăria organizează sâmbătă, pe 6 decembrie 2014, un spectacol magic cu multe surprize pentru micuţi. Evenimentul va avea loc pe esplanada Casa de Cultură a Sindicatelor, cu începere de la ora 17.00, şi va avea în program concerte de muzică pentru copii şi de colinde, demonstraţii de dans, o paradă a spiriduşilor, o alegorie de Crăciun cu personaje magice şi super eroi, show-uri de magie şi jonglerie şi un recital extraordinar susţinut de Oana Sârbu. În cadrul spectacolul de Moş Nicolae, vor fi aprinse luminile în bradul de Crăciun ce va fi amplasat pe esplanada de la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Tot pe 6 decembrie, va fi aprins oficial şi întreg iluminatul de sărbători în Galaţi. Vor fi iluminate festiv 32 de străzi, 6 rondouri (Inel Rocadă, Piaţa Micro 40, Grădina Publică, Micro 21, Piaţa Energiei, Casa de Cultură a Sindicatelor), 5 parcuri (Eminescu, Viva, Rizer, P-uri, Grădina Publică), 4 intrări în oraş (Bariera Traian, Brăilei spre DN 25, dig spre Brăila, Calea Prutului), 6 intersecţii principale. În total, este vorba despre aproape 2.600 de ornamente luminoase, kilometri de ghirlande, brazi stilizaţi, arcade, figurine reprezentând personaje şi simboluri specifice sărbătorilor de iarnă (Moş Crăciun, reni, îngeri, crenguţe de brad, cadouri, etc.).

Anul acesta, în premieră, special pentru copii, vor fi create două feerii în Grădina Publică şi Parcul Eminescu. Vor fi două puncte de atracţie, adevărate poveşti de lumină şi culoare cu personaje magice şi brazi împodobiţi.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi

Link to comment
Share on other sites

Oana Sârbu şi primarul Marius Stan au aprins luminile în Galaţi
Chiar dacă luminile s-au aprins în Galaţi de câteva zile, în această seară, pe esplanada de la Casa de Cultură a Sindicatelor şi bradul de Crăciun al oraşului a devenit strălucitor şi luminat ca într-o poveste. Seara a început cu un spectacol oferit de artiştii Teatrului muzical „Nae Leonard”, în care personajele principale au fost Moş Crăciun și spiridușii. Mult așteptatul moment cu numărătoarea inversă pentru aprinderea luminilor a fost pus în scenă de edilul orașului, împreună cu artista Oana Sârbu, invitată la Galaţi, special pentru acest moment. „E bucuria copiilor noștri şi pentru ei trebuie să facem ceva deosebit. Sper că această seară a fost una deosebită, plină de bucurie și sper, de multă dărnicie. Noi vom încerca, nu numai în seara aceasta, ci pe parcursul sărbătorilor de iarnă, prin tot felul de acțiuni caritabile, să aducem un strop de bucurie, acolo unde soarta nu a reuşit să ajungă”, a spus Marius Stan care a venit însoțit de soție, dar și de fiica cea mică. Cei mai bucuroși de atmosfera de sărbătoare au fost copiii, veniţi în număr foarte mare împreună cu părinţii sau cu bunicii. Seara a continuat cu un recital susţinut de gălăţeanca Maria Crăciun, dar şi de vedeta Oana Sârbu.
presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.