Jump to content

Cod galben de ploi şi ninsori


dcp100168

Recommended Posts

Cod galben de ploi şi ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două atenţionări cod galben de ploi, ninsori şi intensificări ale vântului, valabile de miercuri de la ora 18.00 până vineri la ora 12.00. Va ploua, în unele zone vor fi lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va atinge la rafală viteze de peste 55 de kilometri pe oră.

De miercuri de la ora 18.00 până joi la ora 6.00 va ploua în jumătatea de est a ţării, iar în Dobrogea, Bărăgan şi în estul şi sudul Moldovei cantităţile de apă  vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

În a doua parte a nopţii, în grupele nordice ale Carpaţilor Orientali şi zonele deluroase aferente precipitaţiile vor fi predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Începând de joi de la ora 6.00 până vineri la ora 12.00 în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi în zonele deluroase aferente  vor  predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă.

În Moldova va ploua abundent în cursul zilei de joi, 20 noiembrie când local se vor cumula peste 25 l/mp şi izolat  40...50 l/mp, apoi precipitaţiile vor deveni mixte şi vor slăbi în intensitate.

Vântul va prezenta intensificări temporare în cea mai mare parte a ţării, dar cu viteze mai mari în regiunile estice unde vor fi rafale de peste 55 km/h, iar pe crestele montane va sufla cu 70...80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Cod galben de inundaţii pe râuri din Botoşani, Iaşi, Vaslui, Bacău şi Galaţi

Mai multe râuri din judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Bacău şi Galaţi vor fi, în intervalul joi, ora 6.00 - vineri, ora 18.00, sub cod galben de inundaţii, conform unei atenţionări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Atenţionarea vizează râurile din bazinele hidrografice Jijia (bazin superior şi mijlociu) şi afluenţii săi (judeţele Botoşani şi Iaşi), Bahlui superior (judeţele Botoşani şi Iaşi), afluenţii mici ai Prutului din judeţele Vaslui şi Galaţi, Bârlad superior şi afluenţii săi (judeţele Bacău, Iaşi, Vaslui şi Galaţi) şi afluenţii mici ai Siretului inferior (judeţul Galaţi).

Potrivit INHGA, având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, se pot produce creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Dacă ninge uşor, suntem pregătiţi! Dacă nu...

În urma videoconferinței cu prefecții, susținută în această după amiază de vicepremierul Gabriel Oprea - care, în aceste zile, are prerogative de premier, până când Victor Ponta se întoarce din concediul pe care și l-a luat după alegeri -, la nivelul județului Galați s-a analizat și stadiul pregătirilor pentru acțiunile de deszăpezire ale fiecărei instituții responsabile, respectiv CJ, Primăria și Drumuri Naționale.
Potrivit situației transmise la Prefectură, doar la nivelul CJ este un contract ferm, încheiat între instituție și asocierea de firme Lemacons SRL și Vega. În rest, licitația pentru închirierea a 129 de utilaje suplimentare de deszăpezire a străzilor din municipiul Galați (de care responsabilă este Primăria Galați) este programată să aibă loc abia pe 27 noiembrie. Cât privește deszăpezirea drumurilor naționale, la prima licitație nu s-a prezentat nici o firmă interesată, așa că s-a trecut la o altă procedură, de selecție de oferte, pentru deszăpezirea pe anumite grupuri de drumuri. Urmează ca în următoarea perioadă să se semneze și contractele cu firmele interesate de acest lucru. “La nivelul CJ Galați sunt pe stoc 26 de tone de sare și 1.000 tone nisip, iar firma care a cîștigat licitația are pregătite 62 de utilaje. La Primărie, sunt pregătite 1.700 de tone de antiderapant și 58 de tone de clorură de calciu, iar pentru deszăpezire vor acționa cu 34 de utilaje proprii, urmând să stabilească după licitația din 27 noiembrie cine va oferi spre închiriere alte 129 de utilaje suplimentare. La Drumuri Naționale sunt 2.000 de tone de sare și 800 de tone de nisip și au 14 utilaje cu care vor interveni. Dar pe codurile care s-au anunțat nu va fi cazul de zăpadă la noi sau dacă va fi, stratul va avea 1-2 cm, deci nu este cazul de deszăpezire”, a declarat, în această după amiză, prefectul județului Galați, Dorin Otrocol, înainte de a anunța că intră într-un scurt concediu de odihnă.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.