Jump to content

Un hacker gălăţean a spart site-urile Poliţiei


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Un hacker gălăţean a spart site-urile Poliţiei

Doi hackeri care in septembrie - octombrie au spart site-urile IGPR si ale 20 de Inspectorate de Politie Judetene au fost prinsi de procurorii DIICOT, in urma unor perchezitii la locuintele lor din Bucuresti si Galati, unul dintre acestia fiind membru al gruparii autointitulata "Anonymous Romania", informeaza Mediafax.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si politistii Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate au facut, miercuri, perchezitii la locuintele celor doi suspecti, unul in varsta de 18 ani, din Galati, care este membru al comunitatii de hackeri autointitulata "Anonymous Romania", si celalalt in varsta de 17 ani, din Bucuresti.
Cei doi tineri sunt suspectati ca au spart, in perioada septembrie - octombrie, site-urile Politiei Romane, ale 20 de Inspectorate Judetene de Politie si cel al Primariei comunei Vladesti, judetul Galati, "atacuri prin care au fost afectate atat disponibilitatea cat si integritatea continutului datelor informatice stocate in cadrul respectivelor infrastructuri informatice, arata DIICOT, intr-un comunicat de presa.
Anchetatorii i-au ridicat pe cei doi tineri, in baza unor mandate de aducere, si urmeaza sa ii audieze la sediul structurii centrale a DIICOT.
Politia Romana a precizat, intr-un comunicat de presa, ca cei doi tineri ar fi accesat in mod repetat mai multe servere apartinand Inspectoratului General al Politiei Romane si au postat, in septembrie, mesaje pe interfata site-ului IGPR.
"Astfel, in urma unor atacuri informatice, acestia ar fi accesat ilegal aceste servere, alterand continutul unor subdomenii apartinand Politiei Romane, prin incarcarea unor fisiere proprii, precum si prin postarea neautorizata a unui mesaj pe interfata site-ului de internet al Inspectoratului General al Politiei Romane. Mentionam faptul ca site-ul de internet contine date si informatii publice, nefiind conectat la bazele de date ale Politiei Romane. Specialistii IGPR au luat masuri de a inlatura mesajul respectiv, fiind demarate investigatii de ofiterii specializati in combaterea criminalitatii informatice", potrivit sursei citate.
In aceasta cauza se fac cercetari pentru infractiuni de acces ilegal la un sistem informatic si alterarea integritatii datelor informatice.
La perchezitii au participat si politisti de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati, iar cazul a fost instrumentat cu suportul tehnic si de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale si al Serviciului Roman de Informatii.
2
In 19 septembrie, hackerii care au spart site-ul IGPR au postat, pe prima pagina, la sectiunea Stiri, mesajul: "Va salutam domnilor. Noi suntem Anonymous. Noi suntem Legiunea. Noi suntem POPORUL ROMAN sau desigur ciumpalacii. Romania, trezeste-te!".

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.