Jump to content

Profitul ArcelorMittal Galaţi s-a dublat


dcp100168

Recommended Posts

Profitul ArcelorMittal Galaţi s-a dublat

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati (fostul Sidex), controlat de grupul indian cu acelasi nume, a inregistrat anul trecut un profit net de 97 mil. euro, dublu fata de cel obtinut in 2006, potrivit unor surse din industrie. Afacerile companiei au avansat in 2007 cu 24,8%, ajungand la peste 2,1 mld. euro. Profitul inregistrat de combinatul de la Galati anul trecut depaseste de peste doua ori suma pe care, in urma cu sase ani, Mittal a platit-o pentru pachetul majoritar de actiuni al companiei, respectiv 70,6 mil. dolari (45,6 mil. euro).

http://www.zf.ro/articol_176711/profitu ... _euro.html

Link to comment
Share on other sites

ma bucur ca si-a majorat profitul.poate o sa aiba un pol de parale sa monteze si niste filtre si sa mai majoreze un pic salariile.un sfert de oras este sluga la tigani iar cealalta parte (plus braila) este obligata sa le respire mizeria pe care o emana in atmosfera

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Petrom, Romgaz si Orange au raportat la Fisc cele mai mari profituri

* 10 companii au realizat un profit total de 3,5 mld. euro, pentru care au platit la buget impozite de 560 mil. euro.

Cresterea exploziva a preturilor la petrol si gaze a sustinut mentinerea Petrom pe prima pozitie in topul profiturilor din economie pe 2007, cu un castig brut de 767 mil. euro, urmata de compania de stat Romgaz, conform datelor transmise de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) la solicitarea ZF. Informatiile centralizate de Fisc pe domenii de activitate arata ca profitul cel mai ridicat a fost raportat pe segmentul extractiei petrolului brut. Petrom a fost lider si in 2006, cu 723 mil. euro.

Pe locul secund, cu un profit impozabil de 540 mil. euro, se plaseaza Romgaz din Sibiu, cu activitate in domeniul extractiei gazelor, companie care nu s-a regasit in topul pe 2006.

Pozitiile urmatoare sunt ocupate de doua firme de telecomunicatii, care au coborat cate un loc fata de clasamentul realizat pentru 2006, situandu-se pe trei si patru, potrivit datelor ANAF. Conform datelor disponibile pe piata, cele doua companii sunt Orange si Vodafone. Operatorii de telefonie mobila au raportat la Fisc profituri impozabile de 470 mil. euro, respectiv 346 mil. euro, in usoara scadere fata de 2006, cand rezultatele au fost de aproape 466 mil. euro, si respectiv 381 mil. euro.

Automobile Dacia, care a ocupat in 2006 locul patru, cu un profit brut de 119 mil. euro, nu se mai regaseste in top 10 al profiturilor pentru anul 2007.

Pe pozitiile cinci si sase se plaseaza doua banci - BCR si BRD, cu profituri brute de 340 mil. euro, respectiv 300 mil. euro, topul ANAF alocand aceste locuri activitatilor de intermediere monetara.

Fabricarea cimentului se situeaza pe pozitia a saptea, Lafarge Romcim inregistrand anul trecut un profit impozabil de 197 mil. euro.

Pe locul opt se situeaza o firma care activeaza pe segmentul productiei de bauturi racoritoare nealcoolice. Profitul brut raportat este de 185 mil. euro, Coca-Cola avand afaceri de acest nivel.

Sidex se plaseaza pe locul noua in clasamentul profiturilor impozabile din 2007, cu un rezultat brut de 177 mil. euro, combinatul din Galati fiind incadrat la activitati de productie de metale feroase sub forme primare si de feroaliaje.

Datele ANAF plaseaza pe locul 10 o firma din judetul Olt, cu activitati in domeniul metalurgiei aluminiului, respectiv Alro Slatina, care a raportat un profit brut de 171 mil. euro. Cele zece companii au realizat castiguri totale de aproape 3,5 mld. euro, pentru care impozitul insumeaza 560 mil. euro.

In topul profitabilitatii pe 2006 care nu includea sectorul bancar mai figurau Metro Cash&Carry - 290,6 milioane de lei (locul 6), Carpatcement Holding - 262 milioane de lei (locul 7), Porsche Romania - 261,6 milioane de lei (locul 8) si Holcim Romania cu 207,3 milioane de lei (locul 10), potrivit unui clasament realizat de Consiliul pentru IMM-uri, firmele neregasindu-se in topul ANAF.

Profiturile cumulate ale celor zece companii din top se apropie de 3,5 miliarde de euro, din care circa 70% revin firmelor plasate in prima jumatate a clasamentului, care activeaza pe segmentele extractiei, telecomunicatiilor si bancilor. In contul acestui profit total rezulta un impozit incasat de bugetul de stat de aproape 560 mil. euro.

Petrom si-a bugetat pentru acest an o crestere de profit de 38%, la 2,45 miliarde de lei (680 milioane de euro), insa a realizat deja jumatate din acest profit in primul trimestru, cresterea provenind in exclusivitate din segmentul de explorare si productie. Cea mai mare companie din Romania a raportat pentru primul trimestru un profit net record de 977 milioane de lei (265 milioane de euro), cu 156% mai mare in lei fata de perioada similara a anului trecut, in conditiile in care pretul titeiului a atins noi recorduri pe pietele internationale in acest an, in prezent osciland in jurul a 140 de dolari/baril.

http://www.zf.ro/articol_179953/petrom_ ... ituri.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Profitul ArcelorMittal a crescut cu 65% la şase luni

Grupul ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel la nivel global, prezent şi în România, a înregistrat vânzări de 67,6 miliarde de dolari în primul semestru, în creştere cu 31%, iar profitul net a avansat cu 65%, la 8,2 miliarde de dolari, se arată într-un comunicat al companiei. Câştigul EBITDA (înainte de plata dobânzilor, taxelor, includerea deprecierii şi a amortizării) a urcat la şase luni cu 35%, la 13,1 miliarde de dolari.

Conducerea ArcelorMittal argumentează că evoluţiile din primul semestru, care au depăşit cu mult atât aşteptările analiştilor, cât şi ale grupului, se datorează eforturilor de a-şi asigura materiile prime necesare activităţii primare, prin extindere şi investiţii în sectorul minier, precum şi renegocierii contractelor de livrare la preţuri mai mari. Cantitatea de oţeluri livrată a urcat în prima jumătate a anului cu circa 6%, de la 55,7 milioane tone metrice la 59 milioane tone metrice.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.