Jump to content

Centru de informare şi relaţii cu publicul la Tribunalul Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Centru de informare şi relaţii cu publicul la Tribunalul Galaţi

Pentru a creşte eficienţa activităţii cu publicul, desfăşurată de Compartimentele Registratură, Arhivă şi Biroul de Informaţii şi Relaţii Publice din cadrul Tribunalului Galaţi, începând cu data de 2 decembrie 2014, se înfiinţează, în cadrul Tribunalului Galaţi, Centrul de Informare şi Relaţii cu Publicul.

Conform informaţiilor oferite de Tribunalul Galaţi, activitatea Centrului de Informare şi Relaţii cu Publicul constă în asigurarea legăturilor instanței cu publicul, în vederea furnizării informaţiilor, asigurarea accesului la dosare şi garantarea transparenţei activităţii judiciare, în condiţiile stabilite de lege. În acest sens, Centrul de Informare și Relații cu Publicul va oferi, cu promptitudine, avocaţilor, consilierilor de probaţiune, părţilor și reprezentanţilor acestora, informaţiile de care au nevoie referitoare la dosare ori activitatea instanţei, va pune la dispoziţie, spre consultare, dosarele, în condiţiile prevăzute de lege, va asigura primirea cererilor pentru eliberarea certificatelor, a copiilor de pe hotărâri sau alte acte din dosare, pentru restituirea înscrisurilor originale, pentru legalizarea hotărârilor şi va elibera actele şi înscrisurile solicitate, după rezolvarea cererilor. Tot acelaşi centru va primi actele de sesizare a instanţei şi va verifica dacă sunt îndeplinite cerinţele prevăzute de normele procedurale şi va primi și va înregistra cererile de furnizare a informaţiilor publice precum și petiţiile adresate instanţei.

Programul de lucru al Centrului de Informare şi Relaţii cu Publicul va fi de luni până vineri, între orele 9:00 - 12:00, la Camera P25, parter. În fiecare zi de luni a săptămânii, Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Centrului de Informare își va desfășura programul în intervalul orar 09:00 - 19:00, conform art. 77 alin. 3 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, numai pentru activitățile specifice acestui Birou, iar în fiecare zi de vineri - în intervalul orar 08:00 - 14:00.

Audiențele vor fi acordate de către conducătorul B.I.R.P., în zilele de marţi şi joi ale săptămânii, în intervalul orar 13:00-14:00, la Camera 127, etajul I. Studierea dosarelor de către persoanele aflate în stare de deținere, cu excepţia cauzelor urgente, se va face în zilele de luni şi miercuri, între orele 13:00-14:00, la Arhiva Secţiei penale - camera P 16.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.