Jump to content

Îngrăşământ natural gratuit de la Apă Canal


dcp100168

Recommended Posts

Îngrăşământ natural gratuit de la Apă Canal

Acesta este rezultatul proiectului de reabilitare şi extindere a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Galaţi, derulat din fonduri europene de către Apă Canal Galaţi, primele detalii legate de valorificarea nămolului fiind făcute publice ieri de către reprezentanţii firmei de consultanţă a proiectului.

Reprezentanţii firmei de consultanţă au precizat că nămolul rezultat în urma epurării apelor poate fi utilizat ca îngrăşământ pe terenuri agricole, zona de acoperire a proiectului fiind formată din 5 aglomerări, respectiv 11 localităţi în care au loc lucrări de reabilitare şi extindere a infrastructurii de apă şi canalizare, şi anume aglomerarea Galaţi, aglomerarea Lieşti, aglomerarea Pechea, aglomerarea Târgu Bujor şi aglomerarea Tecuci.

Reprezentanţii firmei de consultanţă au precizat că deja în cursul anului 2014 au fost valorificate 388,2 tone de nămol pe o suprafaţă de 64,5 hectare în comuna Barcea.

„Nămolul este un îngrăşământ natural care este oferit gratuit de către Apă Canal producătorilor agricoli, nămolul provenit din epurare fiind bogat în nutrienţi, cele mai adecvate culturi pentru folosirea acestuia fiind cerealele şi culturile industriale. Nămolurile au o valoare teoretică de fertilizare foarte mare şi pot îmbunătăţi structura solurlor.

Producătorii agricoli care sunt interesaţi trebuie doar să contacteze Apă Canal, care le pune la dispoziţie gratuit nămolul”, au spus reprezentanţii firmei de consultanţă.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.